Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izvor glasbe, ki ni računalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pipster123

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gash, tvoj koncept bež kište, ki ropota in tega kar imam jaz v dnevni, ne bi mogla biti bolj narazen. Jaz sem si po krasnih dveh letih namesto xtreamerja omislil htpc in ni poti nazaj. Pasivno hlajenje, 8 cm višine, cena pod 200€, predvaja kar koli hočeš, postavi se v 3 sekundah - suspend pa to. Upravljam ali s tablico, ali s telefonom, ali z brezžično miško, kar mi je bolj pri roki v tistem trenutku. Uporabljati zna žena in sin, ki še ni star 3 leta. Za rolat muziko ne rabiš prižigat tv, ampak samo tablico itd... je treba pa malo truda vložit, ali pa evre v sonos, kar ti je bližje...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daš sliko gor, rad bi škatlo videl. Kater program uporabljaš? Jaz sem si naložil jriver, in mislim da bom tu ostal.
Nazaj na vrh
Pipster123

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2012 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ohišje
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/ohisja/antec-isk-310-150.html

Xbmc software na win7

Fiio e17 usb dac ali philips tv dac, odvisno ali filme gledam ali muziko poslušam
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

o, lepo.

Jaz imam XBMC za filme in slike gledat, za muziko pa mi ni bil všeč. Zato bom sedaj malo testiral Jriver in Foobar, dokler ne grem nazaj na apple, če bom šel.

Ohišje imam iz Koreje:

poleg je vgrajena kontrola za daljinca (serijsko), tako da lahko PC kar z daljincem prižgem, potem si lahko daljinca programiram da mi programe prižge.......

Muzika pa je seveda na NASu.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa imas nas. V tej kisti ali v drugi ki stalno laufa?
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pipster.
Se strinjam da se da tudi htpc naredit ampak kot prvo ce zelis da dela moras znat to sam sestavit kar jaz ne znam in vse kar sem jaz video v zivo je ropotalo. Res pa nisem videl pasivnega hlajenje. To mogoce zmanjsa sum. Kako pa s pregrevanjem
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NAS je samostojna škatla, kjer so diski:
http://www.synology.com/us/products/DS1511+/index.php
se pa nahaja drugje.
Nazaj na vrh
Pipster123

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skratka jaz sem obupal na iskanjem, ki si se ga lotil, dasiravno xtreamer dobro deluje (še danes), ima žal tako kot vse podobne naprave smotan vmesnik, beden daljinec ter življensko dobo 2 leti, nakar ga zamenja nov model, starega več ne posodabljajo in si prisiljen zaradi novih formatov in ostalih bombončkov iti spet v trgovino.

Jaz sem hotel, da predvaja vse, kar mu posredujem in to na karkoli, kar bom vtaknil vanj, hdmi kabel, usb, toslink, 3.5 činč, skratka ni da ni. In nažalost je htpc edina rešitev, ki relativno poceni raste z mojimi potrebami.

Sicer imaš tudi opcijo prebuilt htpc-ja, ampak se moraš še vedno s software-om ukvarjati, tako da to zate ne bo opcija, če prav razumem (npr. - prvi link iz googla).

Žal samo za muziko, sonos + jabolko, tako kot smo ti predlagali. Ampak verjetno boš čez 2 leti spet moral v trgovino Smile
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo kaj mi bo sonos player če imam soliden ojačevalec in dobre zvočnika in sistem ki ga ne mislim spreminjat.

Saj tema ni samo zame Smile mnogo je uporabnikov, ki ne želijo compov v dnevni sobi, čeprav priznam sah da je tvoja škatla prav lična. tudi tvoja ni slaba pipster ampak me skrbi pasivno hlajenje. moj popcorn se namreč pasivno hladi in če gledam hd film in torente šibam hkrati zmrzuje zaradi pregrevanja.

Ca np30 je lušna rešitev. sploh če iz popcorna naredim srežnik za glasbo.
pride v poštev tudi Pro-Ject Stream Box. to so rešitve ki sem jih iskal in nisem poznal hvala. Niso pa poceni.
Ima kdo izkušnjo z delovanjem, kvalteto predvajanja lossless formatov za ta dva Question
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
o, lepo.

Jaz imam XBMC za filme in slike gledat, za muziko pa mi ni bil všeč. Zato bom sedaj malo testiral Jriver in Foobar, dokler ne grem nazaj na apple, če bom šel.

Ohišje imam iz Koreje:

poleg je vgrajena kontrola za daljinca (serijsko), tako da lahko PC kar z daljincem prižgem, potem si lahko daljinca programiram da mi programe prižge.......

Muzika pa je seveda na NASu.

Ali morda lahko malce več napišš o tem ohišju oz. kje si ga dobil ? (ebay ?) in kolikšna je bila cena ? Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viako.com. , so pa to korejci. Ne vem več koliko je bil, vse sku mogoče okol 200e, poštnina je draga. Poglej si na strani. Ima pa notri 250W napajalnik, kar je dobr, ter daljinca.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2012 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash je napisal/a:
Samo kaj mi bo sonos player če imam soliden ojačevalec in dobre zvočnika in sistem ki ga ne mislim spreminjat.

Saj tema ni samo zame Smile mnogo je uporabnikov, ki ne želijo compov v dnevni sobi, čeprav priznam sah da je tvoja škatla prav lična. tudi tvoja ni slaba pipster ampak me skrbi pasivno hlajenje. moj popcorn se namreč pasivno hladi in če gledam hd film in torente šibam hkrati zmrzuje zaradi pregrevanja.

Ca np30 je lušna rešitev. sploh če iz popcorna naredim srežnik za glasbo.
pride v poštev tudi Pro-Ject Stream Box. to so rešitve ki sem jih iskal in nisem poznal hvala. Niso pa poceni.
Ima kdo izkušnjo z delovanjem, kvalteto predvajanja lossless formatov za ta dva Question

Sonosa sta dva, eden samo kot player, in eden kot player z ojačevalcem.
Nazaj na vrh
Johny

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 25, 2012 00:31    Naslov sporočila: Bryston Odgovori s citatom

Bryston BDP-1. http://www.stereophile.com/content/bryston-bdp-1-digital-audio-player

+ dela točno to, kar iščeš
- drag je, potrebuješ DAC.

Uporabljam ga 1 leto in se obnaša kot hifi (pralni stroj, vštekaš, uporabljaš, ugasne se sam) in ne računalnik.

Lp.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 25, 2012 07:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima tole aplikacijo za iPad? Cena?
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 25, 2012 11:00    Naslov sporočila: Re: Bryston Odgovori s citatom

Johny je napisal/a:
Uporabljam ga 1 leto in se obnaša kot hifi (pralni stroj, vštekaš, uporabljaš, ugasne se sam) in ne računalnik.Lp.

Koliko pralnih strojev dobiš za ceno enega Brystona? Wink

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu