| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Sep 15, 2012 01:58 Naslov sporočila: |
|
|
Na head-fi forumu se na veliko govori o teli stvarci. Kljub svoji majhnosti naj bi suvereno gnala tudi požrešnejše slušalke.
Osebno bi se pa težko odločil, da bi dal toliko denarja za takšno majhno igračko. Verjetno ko bi slišal, bi spremenil mnenje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Sep 15, 2012 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj bi brez youtuba, vse najdeš gor
"First Look" AudioQuest DragonFly DAC & Headphones amp unboxing
Minimalistična zasnova bazirajoča na naprednem Sabre čipovju, čisto majčkenih dimenzij da lahko vzameš/stlačiš vsepovsod, po feedbacku uporabnikov sodeč tudi sonično dobra napravica. Nimaš kaj, na podlagi videnega in prebranega izgleda luštno.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Sep 29, 2012 11:05 Naslov sporočila: |
|
|
Nova PS Audio mašina v mac mini stilu:
Več tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Prosil bi za nasvet oz. namig v pravo smer. Skoraj leto nazaj sem se zagrel za Audiolab-ov MDAC, ampak se je zaradi težav z dobavljivostjo in pozneje nenehnih problemov s FW vse skupaj zavleklo, od takrat pa nisem kaj dosti sledil novostim. Katerim napravicam naj posvetim pozornost za nekih 500 eur, kolikor bi me takrat stal MDAC? Lahko novo ali rabljeno. Predvsem me zanima, če je kdo v tem rangu zasledil kaj, kar ga je presenetilo Da lahko dodam nek izbor, v nasprotnem primeru bom po vsej verjetnosti kar pristal na MDACu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | Prosil bi za nasvet oz. namig v pravo smer. Skoraj leto nazaj sem se zagrel za Audiolab-ov MDAC, ampak se je zaradi težav z dobavljivostjo in pozneje nenehnih problemov s FW vse skupaj zavleklo, od takrat pa nisem kaj dosti sledil novostim. Katerim napravicam naj posvetim pozornost za nekih 500 eur, kolikor bi me takrat stal MDAC? Lahko novo ali rabljeno. Predvsem me zanima, če je kdo v tem rangu zasledil kaj, kar ga je presenetilo Da lahko dodam nek izbor, v nasprotnem primeru bom po vsej verjetnosti kar pristal na MDACu. |
Jaz sem tudi spremljal njegov razvoj in bil zagret zanj, pa sem nato upiknil nekaj drugega. Ali so zdaj poporodne težave minile, bi bilo treba pretresit tale forum, kjer je v debatah sodeloval in mogoče še zdaj sodeluje sam avtor MDACa - džekson John Westlake. 500 eur za novega (če ga še lahko stakneš za tak denar) je ekstra ugodna cena.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dj

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 15:16 Prispevkov: 9 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
John že snuje cenejšo verzijo B-DAC za drugega proizvajalca, zvokovno naj bi bil celo na višjem nivoju... poleg tega se v "penziji" ukvarja še s svojim ojačevalcem MAMP in "reference" DAC-om, ki bo kot pravi, v verziji samo za prijatelje...
prej omenjen forum...
| Citiram: | A few more functions (I'll be coy about exact specs. until its closer to release).
The budget DAC (shall we call it the BDAC ) uses a much cheaper DAC IC then the MDAC which in itself does not necessarily mean worst sound. However we cannot bypass the BDAC's digital filter (which is akin to the MDAC's fast filter which is universally disliked).
We can take steps to mitigate the detriment of the BDAC's digital filter - how effective this will be remains to be heard.
The BDAC has a "Cheaper DAC IC", but has more advanced PSU design - and CROSSII output stages (but without JFET input stage).
The absolute quality will depend on which results in better SQ - DAC IC or the surrounding circuits... a question which will be challenged by the MDAC verse BDAC... |
| Citiram: |
No Website yet, no point spending time on a website without products. Our first two production batches are already pre-sold anyway...
The MPAX is on temporarily hold while we have development feedback from the "BDAC", I'll be still working on the BDAC's PCB layout for the month...
July would be a good target for first MPAX shipments - we will have chassis for the MPAX and MAMP (Power Amplifiers) ready for the Munich show.
Sorry for the delay, but I really want the MPAX to be the best design it can be, and I've moved the goal posts with the BDAC design who's PSU section uses the same circuit blocks originally developed for the MPAX.
John |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14 Prispevkov: 106 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:41 Naslov sporočila: DAC |
|
|
HI,
zanimam se za DAC MUSICAL FIDELITY - V II,- Asynchronous USB Technology....ali ima kdo izkušnje in kaj je alternativa ...morda, ARCAM rDAC... ?
lp
Kaljetko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
Jaz sem tudi spremljal njegov razvoj in bil zagret zanj, pa sem nato upiknil nekaj drugega. Ali so zdaj poporodne težave minile, bi bilo treba pretresit tale forum, kjer je v debatah sodeloval in mogoče še zdaj sodeluje sam avtor MDACa - džekson John Westlake. 500 eur za novega (če ga še lahko stakneš za tak denar) je ekstra ugodna cena.  |
Tudi jaz sem redno sledil pinkfishmedia forumu nekje do spomladi letos, potem pa sem vse skupaj opustil. Pred kratkim sem spet malo poškilil k njim, Westlake je neprestano v akciji. Ravno zaradi tega sem tudi imel pomisleke, ali je morda smiselno še nekoliko počakati na njegovo novo stvaritev. Ampak realno gledano, potem lahko vedno samo čakam, užitka pa od nikjer
Kot pravi dj, zdaj dela John tudi na mini projektu TDAC, ki je v bistvu zadovoljitev njegovih potreb brez kapitalističnih okvirjev. Nekaj deset komadov bo tudi prodal, seveda so že vsi rezervirani. Cenovni rang tam okrog 2k funtov. To je vse, kar sem uspel izluščiti, ker se tam dnevno prelije toliko prispevkov, da je nemogoče slediti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 14:25 Naslov sporočila: |
|
|
Novi Metrum Acoustics Hex dac:
Temelječ na 16 hi-speed D/A čipih (po 8 na kanal), kar je dvakrat več kot v njihovem prejšnjem Octave modelu. Kot berem na forumih, si po vsem tem času še nihče ni prišel gor za katere čipe to točno gre, bojda jih ni v nobenem od katalogov znanih proizvajalcev. Najbljižje so prišli z ugibanjem, da bi to lahko bili Texas instruments DAC 8580, ki izgledajo podobno, evo tukaj, vendar pa tudi če gre zanje, ko jih brez specifičnega znanja avtorja tega daca, nihče ne integrira skupaj v takšen sinergičen režim delovanja, on pa tudi valjda ne želi obelodanit v čem je fora. No to bi res rad probal enkrat kako funkcionira.
Preview tukaj... http://www.6moons.com/audioreviews/metrum2/1.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 09, 2012 01:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Samo prvi pogled pa mi je dal takoj asociacijo na DacMagic... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 01:06 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo kdo rekel da Nuforce samo hvalim hehe... evo enega mališana, spravljenega skupaj s strani računalniške megakorporacije ASUS, ki je po pisanju 6moonsa dal dražjemu Nuforsu tinte pit:
http://www.6moons.com/audioreviews/asus/1.html
Obstaja več verzij tega ASUSA, zelo zanimivo bi bilo slišati tahudega s perverznimi MUSE opampi, ki stanejo 50$ po komadu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Čet Jan 17, 2013 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Da ne bo kdo rekel da Nuforce samo hvalim hehe... evo enega mališana, spravljenega skupaj s strani računalniške megakorporacije ASUS, ki je po pisanju 6moonsa dal dražjemu Nuforsu tinte pit:
http://www.6moons.com/audioreviews/asus/1.html
Obstaja več verzij tega ASUSA, zelo zanimivo bi bilo slišati tahudega s perverznimi MUSE opampi, ki stanejo 50$ po komadu.  |
The real headphone equivalent to the Asus DAC is AKG's K-702.
hrrrrr  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jan 18, 2013 14:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Špilferderber je napisal/a: |
The real headphone equivalent to the Asus DAC is AKG's K-702.
hrrrrr  |
Občutek mi pravi, da morajo biti tile novi Asus daci ne glede na verzijo prave rakete za svoj denar.
Taka megakorporacija kot so, štancajoč na tisoče in tisoče primerkov s svojo lastno prodajno mrežo brez posrednikov in marž, če vstopijo v hifi vode lahko z nizko ceno kot za šalo poteptajo hifi proizvajalce, ki nimajo takšnih proizvodnih zmogljivosti, zaledja, možganov. In besede predstavnika Asusa v tem revjuju nakazujejo, da imajo cilj prodreti v audiofilsko sfero. V tej zvezi želijo v tem segmentu ovržiti imidž igričarja & pc-jaša in ta resen izdelek je prvi korak k temu. In res zadevšna znotraj na pogled niti pod razno ne izgleda nek cheap shit, daleč od tega, prej resno kot ceneno in če bodo tako nadaljevali, se nam obetajo širši množici cenovno dosegljivi luštni proizvodi, ki ne bodo mešali štren le v budget razredu, tudi hi-end se bo držal za glavo. Živi bili pa videli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|