Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev monoblokov NC400
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A je kdo prepričan da bi to karkoli spremenilo, ali pa je bil lastnik tako zaverovan v superiornost ojačevalcev, da ne rečem zaslepljen....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosst

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48
Kraj: ZAGORJE

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
A je kdo prepričan da bi to karkoli spremenilo, ali pa je bil lastnik tako zaverovan v superiornost ojačevalcev, da ne rečem zaslepljen....

jaz temu nebi reku tako,vsak ima svojo predstavo o zvoku
in njemu to ustreza.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 21:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:

To se tudi jaz sprašujem...
Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa dober biznis," cista desetka" sodeč po tresocih postih nekaterih..... Question

Lp
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uroš
se strinjam da ima vsak neko določeno predstavo o zvoku , ta predstava pa mora imeti vsaj malo realne podlage, ta zvok pa je meni deloval kot vzorčni primer kako audio sistem ne bi smel reproducirati glasbe, tudi vsi s katerimi sem imel kako besedo na to temo so bili enakega mnenja, torej malo upanja več zame da nisem edini bedak ki tako mislim-slišim
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvoka ne bom ocenjeval, ker me ni bilo poleg, in priznam, imam premalo izkušenj in kilometrine, da bi bilo moje mnenje merodajno.
Rad pa imam dober zvok, in muziko. Prav tako sem rad prebiral ta forum, saj je bilo kaj za prebrati.

Nivo debate je obupen, predvsem pa mi gre na k***c, ker se eni nikakor ne premaknejo iz svoje glave, in pluvajo vse kar je drugačnega, oz ni v njihovem finančnem interesu.
Če sedaj pogledamo zgornjih par postov, so se najdli junaki, i na vse pretege hvalijo doma sčaran ojačevalec, ki je malo manj kot najboljši na svetu za celih 700 eur, in tukaj nekdo zasluži.
Po drugi strani je projet povsem lepo in mirno predstavil ojačevalce, ki jih lahko vsak sam naredi, in tega on NE prodaja!!!! Če niste opazili, NE prodaja!!! Torej je nekaj naredil za dobro vseh, on od tega nima nič.

Ampak ne, to je s****e, preveč nevtralno, zanič, in predvsem človek dobi občutek, da tukaj nekoga nekaj žuli in boli. Ne morejo piskra pristavit, po drugi strani pa se z takim ojačevalcem noname za 1200 eur ne moremo kurčiti pred prijatelji.
Groza, in zato je treba pač pluvati, kurcati....

Verjamem, da ste tukaj sami genijalci, in prav vsi ste pametnejši od Bruno Putzeya, on je pač navaden idiot, ki nima pojma.

Razvoj gre naprej, in kakorkoli se otepate tega, vas bom vprašal čez 20 let.

Lahko me brišete iz foruma, vseeno mi je, sem pač povedal to bolj po domače.

PS: UROSST, brez zamere, sem pač našel tvoj primer, verjamem da imaš dober amp. Si zgolj kot primer.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zakaj takoj začnete govoriti takoj o nekih finančnih interesih in ne vem čem še, dajte samo nabrat malo kilometrine in kdaj kaj slišat. meni je vseeno a je ta Putzey naredil najboljši ali najslabši ojačevalec, tega je sploh zunaj v marketingu koliko hočeš, seveda se mora hvaliti, ampak še zmeraj trdim da je tisto kar smo bili poslušali karikatura kako naj audio sistem igra , lahko tudi da je to komu všeč, ampak kaj dosti z zvesto reprodukcijo pa to definitivno nima.
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Težko bo zdej komurkoli, ki si bo sposodil monobloke, ker bo rezultat poslušanja odvisen od tega na kater breg ga je zaneslo ob branju postov. Ali na vsemogočnega, ali pa na ničvrednega, neke sredine pa tu ni.
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 03:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem skupaj ! Razz

@Nek_do ... kolo sem pustil zunaj v temnem kotičku in ga dobro priklenil tako da ni bolo nobenega večjega straha kljub temu da je šlo za malček boljši kolo hehe Wink

Najprej bi se v prvi vrsti zahvalil Igorju da je to vse skupaj omogočil in tudi Projet-u za predstavitev novih monoblokov ter dac-a . Vklop in s tem Igor omogoča da lahko pridemo v stik z dobrimi komponentami in zadevami ne da bi jih pred tem nespametno kupili iz tujine in bili na koncu razočarani... Omogoča sposojo na dom brez kakršnih koli izgovorov. Vredno vseh pohval Very Happy Čudovito Razz Pohvalil bi pa tudi zelo lepe prostore Wink Čudovita nova trgovina...

Bilo je prijetno srečanje kjer je bistvenega pomena druženje...tam sem tudi spoznal g.Peterpana. Gre za prijetnega poba z odprtimi misli oz »glavo« (če lahko tako temu tako rečem ). Med pogovorim sva tudi ugotovila da nam na takih srečanjih manjkajo »listi » oz. značke z imeni oz. nicki da bi se lahko lažje spoznali med seboj. Nekaj od nas ima vsekakor tudi čudovite značke ki jih je takrat naredil alenvprekrsku ( ki je bil tudi prisoten/ priseben na predstavitevi ) in bi jih bilo pametno uporabljati Razz
To je zgolj moj predlog ...Kaj pravite ?

No pa da nekako na hitro povzamem glede poslušanja...
Začetek srečanje se je začel najprej v manjši sobi kjer smo poslušali hypex-e ter (diy) anagram dac skupaj s hegel playerjem. Tako na Soltanus Acoustics Cricket zvočnike kot tudi kasneje na vizuelno zeloo lepe Raidho C1.1 zvočnike skupaj z pripadajočimi elegantnimi stojali . Nobeden od teh zvočnikov mi ni bil pretirano všeč zlasti Raidho zvočniki saj so igrali tiho kljub maximalni glasnosti na dac-u zaradi njihove nižje občutljivosti (nažalost).
Kasneje se je premnjalo na nek integrirc če se ne motim in pokazalo se je to da je hypex igral bolj nevtralno ter nekako čisto v primerjavi s njim . Če pogledam v celoti je bilo nekako zvok zbit ter na momente je delovalo kot razrezana klobasa (beri nepovezano).

Po nekem času smo še odšli v večje prostore(spodaj) kjer se je zopet uporabilo »Projetovo delo«
(hypexi) ter en stislsko oblikovan lampaški predojačevalec ter še en cd player (ne vem točno kater) ter skupaj priključeno na večje zvočnike Sonus Faber Cremona Elipsa. Zvok je bil tu vsekakor boljši (hypex monobloki so pokazali da lahko kontorlirajo take zvočnike) vendar brez »wauu efekta« če temu tako rečem saj je bila mikrodinamika čudna in zvočna slika je bila rahlo meglena.

Arrow Treba pa je vzeti v zakup da so bile komponente neogrete ter tudi nas je bilo kar nekaj v prostoru kar imam vsekakor svojevrsten vpliv na zvok.

Osebno bi zelo rad slišal hypex monobloke + lampaški preamp + Olive O4HD player na Avalon zvočnike

Vsekakor pa je bil lep večer ob spoznavanju novih ljudi v simbiozi z glasbo. To je tudi bisto in da se čimbolj »izobražujemo« in spoznamo kam so prilezli digitalni ojačevalci. Cool
Izpostavil bi pa tudi simpatično ter komunikativno gospodično za šankom kjer smo si lahko izbrali željeno pijačo Razz
Še enkrat bi se zahvalil Igorju za gostolubje in pomoč ki je jo obljubil pri moji izbiri željenega regala, (če bereš ti bom vsekakor poslal sms ali pa email (tako kot sva že govorila ) z željami za regal...) ter Projetu za predstavitev in odgovore.

dr.sah je napisal/a:
...Rad pa imam dober zvok, in muziko. Prav tako sem rad prebiral ta forum, saj je bilo kaj za prebrati. Opažam pa, da zadnje čase forum umira, in mislim da bo slejkoprej umrl.

Upam da se to ne bo zgodilo ker se je podobna zadeva in različnih zadev že zgodila če npr. pogledamo hiendfi forum ki ga zdj ni več Crying or Very sad

P.S.@Dr.Sah : Ali te zanima tisti filc ???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

P.S.@Dr.Sah : Ali te zanima tisti filc ???

ja, se oglasim en dan v kratkem.
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz ne mislim, da gre samo za komercialne interese. Nekateri so se navlekli okusa po vanilijevi kremi z višnjami. Tudi, če je na meniju matevž in zelje, je vedno potreben še priokus po vaniliji z višnjami, drugače je vse en k***c. Pa izzvenevat more 15 sekund, čeprav na posnetku izzveneva samo 10 sekund Smile.
Na drugi strani so tu še statusni simboli in takile diy projekti so napad prav na le te. Sam ne vem kakšen je bil zvok, ampak močno dvomim, da bi nekdo, ki se je izprsil za nek statusni simbol, priznal superiornost kakršnegakoli diy produkta, tudi če bi bil ta dejansko boljši. Statusni simboli so pač to kar so.
Zanimivo, da se nihče ni obregnil ob Sonus fabre, ki prav tako muziko reproducirajo tako, kot je ne bi smeli. Totalno obarvano. Mogoče je pa to bližje tem vanilijevim okusom.
Nazaj na vrh
dj

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 15:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam bi se rad zahvalil odgovornim za zanimiv dogodek. Strokovno se ne vidim poklicanega za komentirat slišano... bi pa testni sistem rade volje zamenjal za svojega Very Happy

Tak dogodek je pač ena zmes kompromisov. Mene še vedno zanima, kako bi igrali NCji v lastnem sistemu in prostoru...

PS za ProJet-a:
Za "gain" na NC400 je odgovoren R141, ki je, če se ne motim, na novejših modulih tudi specifično označen. Sprememba tu bi verjetno pripomogla pri gnanju manj občutljivih zvočnikov z neaktivnim preampom na višje nivoje. Tu je na hitro nekaj na temo:
http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/190434-hypex-ncore-437.html
http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/190434-hypex-ncore-502.html
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
Kam se nam je pa Andrej skril? Mene zanima njegovo mnenje...
Nikamor skril, le malce sem moral priti na poslovno tekoče, ker sem zadnjih par dni zapravil za hobi.

Si bom pa glede na resno in zaostreno kritiško debato dovolil tako bolj za šalo kot zares komentirati par mnenj, seveda zgolj za popestritev in vašo zabavo. Cool

bogomir 4051 je napisal/a:
Pa še nekaj radi rečejo Angleži, namreč, da niso tako bogati,da bi kupovali poceni.

LpM.
Pragmatični arabci pa pravijo: "Psi lajajo, karavana gre dalje."

audiofrik je napisal/a:
Mimogrede ravno dva dni poslušam en precej stari integrirani ojačevalec recimo ranga 100-150 eur današnje cene na trgu, neverjetno poslušljiv, z njim bi lahko kar nekaj časa čisto solidno živel dokler nimam res kaj boljšega, ampak to kar sem slišal ne pride v poštev, seveda daleč od tega da bi bil kaj super ampak neverjetno poslušljiv in nenaporen, v Vklopu po par desetih minutah prava muka poslušat dalje.
Na naslednjem audio srečanju prvo sredo decembra bo predstavljen stikalni ojačevalnik Devialet D-Premier. Nestrpno pričakujem tvoje nepristransko mnenje in upam, da bo francoski hi-tech digi-dagi objektivno presegel integrirane ojačevalnike ranga 200-300 EUR, da mu dam malce fore glede na nizozemska DIY "jajčka".

JAZZZ je napisal/a:
Kot si verjetno že zavistno prebral, poleg lampaške Kronzille imam še tranzistorja Primare 200 in sedaj še Freedom. Torej ?
In na najcenejšemu Freedomu se napajalni kabli najbolj poznajo.
Profesionalci si ob zgornjih navedbah pulijo lase in zato posledično naslednja konferenca profesionalnih snemalnih studiev z naslovno temo: Kako doseči in preseči kvaliteto obskurnih kletnih studiev?

bogomir 4051 je napisal/a:
Moje lampice bodo še naprej razvajale moja vedno bolj kosmata ušesca.

LpM.
Ja, lampice so resnično balzam za kosmata ušesa.

markoni je napisal/a:
Prej mi diši na staro dobro : "Slabom K.... i dlaka smeta" !!! Laughing
Iskreno obžalujem, da se ti stara dobra izkušnja ponavlja in ponavlja ...

dr.sah je napisal/a:
Verjamem, da ste tukaj sami genijalci, in prav vsi ste pametnejši od Bruno Putzeya, on je pač navaden idiot, ki nima pojma.
Še dobro da siromak ni štartal biznisa v SLO, recimo s predstavitvijo v Vklopu hahaha

Njegoš je napisal/a:
Ali pa dober biznis," cista desetka" sodeč po tresocih postih nekaterih..... Question
Anglosaksonci pravijo: "What goes around, comes around."

DOLAR je napisal/a:
Jaz ne mislim, da gre samo za komercialne interese. Nekateri so se navlekli okusa po vanilijevi kremi z višnjami. Tudi, če je na meniju matevž in zelje, je vedno potreben še priokus po vaniliji z višnjami, drugače je vse en k***c. Pa izzvenevat more 15 sekund, čeprav na posnetku izzveneva samo 10 sekund Smile
Moj naslednji DIY ojačevalec bo izveneval 20 s, ma mislim, da bo to dovolj in bo zadovoljilo 99,99 % audiofilov, če ne bom pa dodal še dve ekstra sekundi hahaha

urosst je napisal/a:
jaz temu nebi reku tako,vsak ima svojo predstavo o zvoku
in njemu to ustreza.
Tej izjavi ni kaj oporekati, tako pač je, kruta realnost.

habo66 je napisal/a:
Težko bo zdej komurkoli, ki si bo sposodil monobloke, ker bo rezultat poslušanja odvisen od tega na kater breg ga je zaneslo ob branju postov. Ali na vsemogočnega, ali pa na ničvrednega, neke sredine pa tu ni.
Ne, ne, sploh ne, ker med audiofili se posplošeno kritizira vse česar nimajo sami. Moram pa res že krepko pomisliti kdo je pohvalil karkoli in da pri tem ni bil trgovec.

peterpan je napisal/a:
Zanimivo je bilo slišati še primerjavo z enim dražjim AB ojačevalcem. Ta je meni zvokovno deloval bolj spacano, s poudarjenim srednjim območjem. Hypex mi je bil definitivno bolj všeč s svojo nevtralnostjo.
Ne, ne, ne, oprosti, ampak ti si gluh, tako kot jaz in še kdo ... (sarkazem off).

audio_holic je napisal/a:
Kar se sounda Ncore modulov tiče pa tole (da ne bomo z opisom samo pri kemičnih sestavinah): mene spominja na sodobno emancipirano žensko. Dokler jo razvajaš, beri dober input...te bo razvajala z užitkom tudi ona, če pa žensko konkretno razpizdiš, beri slab input, potem boš dobil takoj krožnik v glavo Cool

Visoka vernost naj bi bila bistvo hifi-ja, ne? Smile

P.S.: Hvala tudi Projetu za demonstracijo...
Nekako tako ja. Hvala tudi tebi za udeležbo

vojcb je napisal/a:
Pri meni doma je Hypex odigral odlično s lampaškim prejem Lua Reference 7 in cdp Oppo 95.
Da zaključim s tem mnenjem, ki je bistven za NC400 in ki pravzaprav velja za vse audio komponente, šele s priklopom v svoj sistem boste zares vedeli s čim imate opravka.

Lep vikend vam želi ProJet Wink
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet

v užaljenosti nisi niti sposoben prebrati kaj sem napisal.še manj jasno mi je zakaj jemlješ to tako osebno saj konec koncev kot razumem to ni tvoj proizvod, ne misliš ga tržiti, pa tudi če bi ga mi je popolnoma vseeno.

To kar sem slišal me je pač zelo razočaralo, verjami in me drži za besedo, prvi boš ki bo slišal moje mnenje, verjami tudi da bi sam raje napisal evo končno en digitalec ki res igra.

Prepričan sem, da sem pred tabo slišal prve in marsikaterega naslednjega, upal sem da bo v teh letih res narejen kaki preboj, pa to kar sem slišal zame to pač ni.
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal:
Citiram:
Jao fantje, boli glava, f..ck, Game Over

100% se strinjam s tabo, z jezika si mi vzel tale opis...

Shocked Crying or Very sad Embarassed
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 5 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu