Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev monoblokov NC400
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCore je v sobi 107 igral na dva odlična gramofona in odlične phono stopnje Nibiru in linijskega predojačevalca Anu. Tam je pokazal kaj zmore. Ko smo v isti sobi, na istem sistemu dali Hypexa preko Onkyo CD playerja - je bilo za bežat!!!

Če ste testirali samo preko CD playerja, je morda Hypex samo razgalil revnost signala. Če je tako (da ni bilo še drugih nekompatibilnosti - npr kak konverter vmes, ki ni pasal) to samo potrdi da na CD gre elektronika, ki umetno 'harmonizira' - dodela - signal, ne pa kaj okrutno nevtralnega.

Lahko da se motim, a izkušnja 107 me navaja na to kar sem napisal.

Nazadnje urejal/a ambasador Čet Nov 08, 2012 13:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Ne, to ne, zlahka se zapravi veliko za malo učinka. Zelo težko pa se zapravi malo za veliko učinka. Angleži že vedo, ko pravijo, da se čisto vsako kosilo na koncu plača.

LpM.

Ene tak bi lahko bil nauk tega večera,ja...
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador & Izvor je bil dober cd player kot transport, signal nato po spdifu na zelo dober Anagram dac (lastnik Pro-Jet) s svojo regulacijo glasnosti, nato pa na Hypex.

LpM.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kdo tukaj govori o ceni, hotel sem samo povedati da me zanima kaj in kako poslušajo tisti ki jim je ta zvok všeč

Mimogrede ravno dva dni poslušam en precej stari integrirani ojačevalec recimo ranga 100-150 eur današnje cene na trgu, neverjetno poslušljiv, z njim bi lahko kar nekaj časa čisto solidno živel dokler nimam res kaj boljšega, ampak to kar sem slišal ne pride v poštev, seveda daleč od tega da bi bil kaj super ampak neverjetno poslušljiv in nenaporen, v Vklopu po par desetih minutah prava muka poslušat dalje.

Ne bi se spuščal v razprave o koloriranosti in nevtralnosti ampak to je bilo najdalje od resnične glasbe kar je možno, inštrumenti se tako kot se je slišalo na te ojačevalce pač niti približno ne slišijo, hvalabogu...
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Red book standard je isti za vse playerje.
Kombiniranje z zunanjim DAC-om je hazard, če ni bilo prej temeljito sprobano - ampak se je šlo na slepo kombinirat - na licu mesta.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador & Ta dac ima Pro-Jet že nekaj let in ga dobro pozna. Neznanka bi lahko bil cd player kot transport.

Lp
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Hehe, you wish. Saj vemo da te to najbolj hrani.
Meni še najbolj odgovarjajo tranzistorčki.

Veste? Kdo še poleg tebe ?
Zavist? In kaj naj bi jaz tebi zavidal ?
Kot si verjetno že zavistno prebral, poleg lampaške Kronzille imam še tranzistorja Primare 200 in sedaj še Freedom. Torej ?
In na najcenejšemu Freedomu se napajalni kabli najbolj poznajo.
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Audiofrik, hvala. Zvocniki so bili torej Sonus Faber Elipsa? Kaj pa ste uporabljali kot vir, je bil vmes DAC? Ste poslusali CDje ali flace? Ali ste mogoce monobloke spojili tudi s kaksnim pre-jem? Sorry za toliko vprasanj, ampak verjamem, da bodo odgovori zanimivi za mnoge, ki nismo uspeli v Vklop.

Ce bi imel moznosti izbire bi mene se posebej zanimalo, kako bi se ti blokci integrirali s kaksnim dobrim lampaskim prejem.

lp, d.

Pri meni doma je Hypex odigral odlično s lampaškim prejem Lua Reference 7 in cdp Oppo 95.
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:
Hehe, you wish. Saj vemo da te to najbolj hrani.
Meni še najbolj odgovarjajo tranzistorčki.

Veste? Kdo še poleg tebe ?
Zavist? In kaj naj bi jaz tebi zavidal ?
Kot si verjetno že zavistno prebral, poleg lampaške Kronzille imam še tranzistorja Primare 200 in sedaj še Freedom. Torej ?
In na najcenejšemu Freedomu se napajalni kabli najbolj poznajo.

Ja mnogim je jasno, da ti je "izvirni greh" zelo blizu. Laughing
Samo poglej kaj si napisal.
Nazaj na vrh
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Zelo primerljivo iz ćasov ko sem imel enega prvih cd playerjev, pa me je zvok zelo razočaral, na hitro menjal par modelov in je bilo vse bolj ali manj veliko razočaranje.

Takrat nisem verjel kako nad enakimi playerji vse revije orgazmirajo in jih rangirajo razred ali dva nad npr mojo gramofonsko kombinacijo , jaz bi rangiral ravno obratno

audiofrik je napisal/a:
za predvajanje je služil cd, vsaj takrat ko sem jaz poslušal, z ostalim se nisem ukvarjal, ker me ni zanimalo in vem da ni bistveno vplivalo na slišano,.

Ok, ker prvo si omenjal razočaranje s CDji na splošno, pa nisem popolnoma zastopil ali si bil z zvokom razočaran zaradi Hypexa ali CDja. Vidim, da si mislil Hypexa.

Na elektrostate in monitor je bil priklopljen navaden CD, na Sonuse pa preko lampaškega predojačevalca lampaški CD.

audiofrik je napisal/a:
Ne vem od kot komentarji o osebnih zamerah in kdo to producira

Včeraj je bil na hitro omenjen Freedom in druge hi-fi trgovine, če to združiš še s komentarji s tega foruma, lahko dobiš občutek, da se nekaj dogaja v ozadju.

audiofrik je napisal/a:
Škoda da nismo izvedli kakega referenduma na koncu komu je in komu ni bilo prezentirano všeč, zanima me tudi kak je domet tistih ki so orgatzmirali nad poslušanim- mislim če so v življenju slišali kak inštrument igrati v živo, ali jim je referenca MP 3 posnetki in Youtube ter računalniški monitorčki 20 eur par

Primer provokacije... Ne vem, zakaj je bilo treba to napisati. To gre pri meni na /ignore pa uživam v sončnem dnevu naprej.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:

Oh Dolar, ne moreš me pozabiti(najinih prejšnjih debat namreč - bogi). Poj pa se znašaš nad Kronzillo ... Dej si raje enkrat vzemi čas in jo poslušaj- zaenkrat pri NEL audiu, poj pa otresaj Wink
Kaj pa sem napisal takega, kar tebe vsevedneža moti ?

P.S:: Nisi mi odgovori, zakaj naj bi jaz bil tebi zavisten (verjetno si se pri pisanju zmotil Laughing )
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Oh Dolar, ne moreš me pozabiti(najinih prejšnjih debat namreč - bogi). Poj pa se znašaš nad Kronzillo ... Dej si raje enkrat vzemi čas in jo poslušaj- zaenkrat pri NEL audiu, poj pa otresaj Wink
Kaj pa sem napisal takega, kar tebe vsevedneža moti ?

P.S:: Nisi mi odgovori, zakaj naj bi jaz bil tebi zavisten (verjetno si se pri pisanju zmotil Laughing )

Na katere debate ciljaš, moram reč, da mi spomin že malo peša?
Lamp sigurno ne bom poslušal, ker gre pri lampah za bolane okuse hifijašev in ta pot ne vodi nikamor oz. barvanje zvoka me ni nikdar zanimalo.
Odgovoril ti nisem, ker ti očitno tudi po dodatnem pojasnilu ni jasno, kaj sem napisal. Naj zastavim vprašanje v običajnem žargonu tega foruma, da boš razumel: s čim se hrani hohštapleraj?? To, da digi dagi povozi Kronzilo je hud udarec predvsem za tiste, ki preferirajo okus vanilije oz. za kompotarje.
Bom kar en star vic pripopal na to temo:
Momak u apoteci pita apotekarku:
- Imate li kondome s ukusom maline?
- Nemamo.
- A s ukusom ananasa?
- Nemamo.
- A s ukusom jagode?
- Nemamo.
- A s ukusom jabuke?
- Nemamo.
Deda iz reda sa strane:
- Alo momak, oš' ti jebat' il' praviš kompot?
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

govoril sem o primerjavi z cedej povsem na začetku ko so isto vsi posali da so dva razreda nad najboljšimi analognimi gramofoni, ne o cdjih danes ko so le precej napredovali.

Drugače v bistvu ne govorim o Dacih cd jih in podobno ampak končnemu rezultatu kar sem včeraj slišal, te kombinacije ne bi imel tudi zastonj, in ker vem da cd ni slab, zvočniki še manj torej je razlika lahko le dac ojačevalec oz kombinacija...
Nazaj na vrh
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse štima Cool

Si slišal tudi AB ojačevalec? Žal sem slab z imeni. Kako se ti je zdel?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako bi potem opisali karakter zvoka, ki se je razvil na predstavitvi?
Zgolj ugibam ... sterilno, stekleno, kovinsko, ozko, sikajoce, kislinsko zajedajoce, z dobrim susom in kontrolo na spodnjem basu?

lp, d.

p.s. Bilo kako bilo, vseeno upam, da bom slisal kdaj NC400, kot tudi Freedom, upam, da bo prisel kdaj moment Smile.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 3 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu