| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
Potem tisti, ki nismo imeli časa nismo nič zamudili. Sem pričakoval, da bo bolje. Zdaj sem pa kar malo zbegan kako je šele Kronzila zanič, če ta ojačevalnik igra bolje od Kronzile  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
| in za objektivno sliko nestrpno čakamo še mnenja drugih.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj, lahko tisti, ki ste bili prosim malce razclenite na cem ste poslusali NC400 mono bloke? Kaj je bila ostala oprema v verigi: zvocniki, DAC, transport, CD, pre, kablaza? Kaksno glasbo ste poslusali? Kaj vas je pri poslusani glasbi najbolj motilo in kaj je blo dobro? Ali se je v Vklopu dalo poslusati, ali se je pretezno spet samo klepetalo kot v 107? Ste poslusali iz sweet spota ali...?
lp, d.
Nazadnje urejal/a delfinus Čet Nov 08, 2012 11:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
Moje lampice bodo še naprej razvajale moja vedno bolj kosmata ušesca.
LpM. _________________ miro
Nazadnje urejal/a bogomir 4051 Čet Nov 08, 2012 11:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
težko sploh opišem kaj me je najbolj motilo, predvsem popolna nenaravnost zvoka , niti približno noben inšrument ni zvenel naravno, fokus ali ne fokus ipd stvari ne spremeni dosti, z ostalimi stvarmi se nisem ukvarjal, potnam zvok velikih Sonus Fabrov tako da tu kaj drastičnega ni bilo narobe.
Dokaj dobra je bila edino kontrola zvočnikov in res solidna zaloga moči, res lična oblika in izdelava, ampak glede na rezultat vsak cent popolnoma zgrešen, pa moram priznati da me je ob hvalospevih in res lično malih igračkah zamikalo da bi naredil preskok in za poskus tudi sam kaj takega kupil, na srečo me je za zelo dolgo takoj minilo ko sem vse skupaj slišal...
Klepetalo se je na srečo kar nekaj ker drugače bi bila stvar še bolj moreča. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
Te je torej zmotil CD ali Hypexi?
Meni se je zdelo prav fino. Precej obiskovalcev, sproščeno vzdušje, lepi prostori, eye-candya kolikor srce poželi, Projet je lepo predstavil monobloke in suvereno odgovarjal na vprašanja.
Precej zanimanja je požel tudi njegov DIY dac.
Zanimivo je bilo slišati še primerjavo z enim dražjim AB ojačevalcem. Ta je meni zvokovno deloval bolj spacano, s poudarjenim srednjim območjem. Hypex mi je bil definitivno bolj všeč s svojo nevtralnostjo.
Najprej smo poslušali srbske elektrostate in še ene "top šit" monitorje, ki pa imajo izredno nizek izkoristek. Zaradi uporabljene kombinacije DACa, zvočnikov in Hypexa, le-ti niso bili gnani tako kot bi bilo treba. Osebno me ni pritegnil noben od obeh zvočniških parov.
Teh težav ni bilo slišati na Sonus Faberjih v večjem spodnjem prostoru. Pikolino monobloka sta jih lepo imela pod kontrolo.
Na srečanju je bilo izrečenih tudi nekaj komentarjev na račun "konkurence", kar je dalo čutiti osebne zamere (sedajšnje in iz preteklosti), ki se odražajo tudi na tem forumu. Meni se to zdi otročje, ne vidim nobene dodane vrednosti, na žalost pa ne vidim kakšne rešitve...
Vesel sem, da sem spoznal še nekaj soforumašev, s katermi smo pokramljali in zagotovo pridem znova na srečanje prihodnji mesec. Se vidimo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
Audiofrik, hvala. Zvocniki so bili torej Sonus Faber Elipsa? Kaj pa ste uporabljali kot vir, je bil vmes DAC? Ste poslusali CDje ali flace? Ali ste mogoce monobloke spojili tudi s kaksnim pre-jem? Sorry za toliko vprasanj, ampak verjamem, da bodo odgovori zanimivi za mnoge, ki nismo uspeli v Vklop.
Ce bi imel moznosti izbire bi mene se posebej zanimalo, kako bi se ti blokci integrirali s kaksnim dobrim lampaskim prejem.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | | Moje lampice bodo še naprej razvajale moja vedno bolj kosmata ušesca. |
Kljub temu, da Hypex povozi Kronzillo  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Potem tisti, ki nismo imeli časa nismo nič zamudili. Sem pričakoval, da bo bolje. Zdaj sem pa kar malo zbegan kako je šele Kronzila zanič, če ta ojačevalnik igra bolje od Kronzile  |
Nikoli ne boš vedel Naj te kar razjeda (od zavisti)  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, you wish. Saj vemo da te to najbolj hrani.
Meni še najbolj odgovarjajo tranzistorčki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
za predvajanje je služil cd, vsaj takrat ko sem jaz poslušal, z ostalim se nisem ukvarjal, ker me ni zanimalo in vem da ni bistveno vplivalo na slišano,.
Ne vem od kot komentarji o osebnih zamerah in kdo to producira, Projet je čisto fini fant, se poznama, ga spoštujem in vsaka čast za izdelavo, ni pa rezultat tega nekaj kar bi mi bilo zvokovno vsaj malo všeč, in ne vem kaj ima to veze z njim osebno, saj so konec koncev moduli kupljeni ne pa njegov proizvod ali znanje, zato se mi kake osebne zamere ali povezave zdijo čista neumnost.
Škoda da nismo izvedli kakega referenduma na koncu komu je in komu ni bilo prezentirano všeč, zanima me tudi kak je domet tistih ki so orgatzmirali nad poslušanim- mislim če so v življenju slišali kak inštrument igrati v živo, ali jim je referenca MP 3 posnetki in Youtube ter računalniški monitorčki 20 eur par |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Če so človeku referenca Sonus fabri in lampe tudi ne gre za ravno neobarvane komponente. Če smo pošteni so Sonus fabri namenjeni ravno farbanju zvoka in ne hifi reprodukciji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: |
Škoda da nismo izvedli kakega referenduma na koncu komu je in komu ni bilo prezentirano všeč, zanima me tudi kak je domet tistih ki so orgatzmirali nad poslušanim- mislim če so v življenju slišali kak inštrument igrati v živo, ali jim je referenca MP 3 posnetki in Youtube ter računalniški monitorčki 20 eur par |
torej potemtakem mora biti komponenta res draga, da je dobra. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, to ne, zlahka se zapravi veliko za malo učinka. Zelo težko pa se zapravi malo za veliko učinka. Angleži že vedo, ko pravijo, da se čisto vsako kosilo na koncu plača.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
Pa še nekaj radi rečejo Angleži, namreč, da niso tako bogati,da bi kupovali poceni.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|