Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hypex Ncore NC400 projekt by ProJet
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 22:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderatorja sem poprosil, da prenese vse poste, ki se nanašajo na Hypex NC400 monobloke v sedanjo temo tako, da lahko debato o njih nadaljujemo tukaj, hvala. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
Moram priznati, da ET se nisem slisal tako dobro igrati in to v vseh pogledih. Hypexi, so krasen izdelek in ET-ejem pisani na kozo. Pa se tako sexy izgledajo.

Kdo ve kaj je Ambassador danes sanjal na Barkolani...

Lp

Nekaj dnevno druženje na Multimediji je minilo kot blisk in moram reči, da je bila heterogena audio oprema zbrana v sobi 107 kot nalašč za pridobivanje svežih izkušenj z NC400 monobloki.

Ojačevalnik se je kot nedolžen novinec nehote znašel med dvema diametralno različnima sistemoma, ki sta bila, kot se je na koncu jasno izkazalo, popolnoma različna tudi v primerljivosti zvoka analognih gramofonov.

V sistemu z neizkoristljivimi ET magnetostatičnimi paneli (z izkoristkom malce nad 80 dB/W/m) sta NC400 praktično ves čas delala z maksimalnimi amplitudami in kljub temu še vedno lahkotno kot puh vetra odpihnila klasično analogno končno stopnjo v praktično vseh parametrih zvočne prezentacije. Po tej izkušnji je bila moja skepsa o inferiornosti D klase že kar krepko načeta saj nisem pričakoval, da bosta malčka tako suvereno prevzela mesto velike mrcine.

Vmes se je zvrstilo še nekaj zamenjav kablov, v korist tistih prikazanih v prvem delu moje prezentacije. No in po koncu sejma še tista najlepša izkušnja s priklopom viskoizkoristljivih Danley-ev in zamenjavo analognih gramofonov, ko je ojačevalnik zares pokazal česa je sposoben ... še zadnja sled svičerske skepse se je razblinila kot milni mehurček. Žal mi je le obiskovalcev sejma, da niso imeli enake priložnosti kot sem je bil deležen sam, za kar se iskreno zahvaljujem ESE Lab in g. Rudiju Korošcu.

Vesel sem bil tudi druženja z vsemi prisotnimi soforumaši, ki so se vzneseno predstavljali in se z velikim žarom hiteli pogovarjati o audio tematiki, bilo je nepozabno. Wink
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, na koncu se je poslusalo DD gramofon SG phono linija NC400, Danley-i in Cyclone sub?

Si lahko samo mislim.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekdo je rekel, da je potrebno nekaj časa živeti s temi ojačevalci, preden se poda sodba - torej ugotoviti ali se skriva kakšna zoprna značilnost, ki bi lahko odbojno delovala na poslušanje.
V osnovi se strinjam s to ugotovitvijo, a sem ravno s pomočjo Hypexa ugotovil, kaj me ves čas j**e pri klasičnih ojačevalcih - naj bodo na lampe ali tranzistorski.

Hypex ima :

1. izzvenevanje instrumentov podobno kot single ended dizajni. Pri puš-pul A in AB klasah nisem tega našel praktično nikoli, tudi lampaših (primer: veliki boben, ko čutiš kako je napeta membrana in njeno izzvenevanje).

2. visoki toni in harmoniki neagresivni oziroma podobno kot se sliši v živo (ko greš na koncert in rečeš: kje so visokotonci) ne popolnoma tako, ampak v tej smeri

3. homogenost zvoka po spektru

4. homogenost zvoka neglede na jakost

5. linearnost/nevtralnost

Na priključenih Eminentih je zapolnil 'luknjo' med basom in panelom - so igrali bistveno bolj polno, pa tudi bolj dinamično.

Za kompletiranje vtisov, bi moral to slišati še na zvočnikih z velikim izkoristkom, ravno zato, da vidim kako se obnaša na ekstremno nizkih močeh, in pa seveda preživeti nekaj časa z njimi.

V ta namen bi prišlo prav, da bi imeli tudi klasične standardne priključke - zaradi eliminiranja dvomov okoli vpliva kablov.

No, pa sem prenesel ta post o D vtisih.
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najboljš da kar vsi kupmo D klaso, nam sploh ne bo več treba na sejme hodit...kanede Mr. Green
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
ProJet

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala ti ambasador za tvoje argumentirano mnenje, se v celoti strinjam.

Sam sem bil goreč nasprotnik D amplifikacije še donedavna, ko sem dobil nekaj informacij, ki so mi dale misliti. Zato tudi ves ta cirkus okoli lastne sestave in testa v tako kratkem času, kaj češ včasih je potrebno biti ažuren in iti v korak s časom.

Performance NC400 so se pokazale ravno v tako ad-hoc nemogočih razmerah kot so sejemske, ko je komponenta porinjena v sistem in mora pokazati neke atribute, da si potem še pripravljen vlagati čas vanjo. Ravno to se je zgodilo tukaj, par cak mi je nakazalo tisti pravi potencial, ki mi je dal vedeti, da bo ta modul in tisti, ki sledijo povozil vse kar leze in gre na področju analogne amplifikacije. Pika.

Primera:

1. Danley-i so na linearno amplifikacijo zmotili mene in še marsikaterega obiskovalca zloglasne sobe 107, vsaj po prebranem je moč sklepati na identična zaznavanja. Namreč zgornji srednji toni so bili nemogoči, moteči, mid bas spekter pa ne preveč pod kontrolo. Nekaj zavrtenih LP-jev je bilo dovolj, ko pa sem slišal še vokal Rogerja Watersa je bila stvar kristalno jasna, saj vendar ni bil vokalist Led Zeppelinov. Ob preklopu Danley-ev na NC400 je spekter v trenutku postal linearen, koherenten, pravilen.

2. Anomalijo na desnem kanalu, okvara Strain Gauge gramofonske glavice, je povzročila modulacija določenih frekvenc, izrazila pa se je kot moteč visokotonski hiss. Zame pa je bil to zelo primeren testni signal, ki se je naključno pojavljal ves čas poslušanja. No in ta hiss je bil ob preklopu Danley-ev na NC400 tako jasno izrazit in transparentno prikazan, da ni bilo nobenega dvoma več katera amplifikacija omogoča večjo resolutivnost, boljši vpogled v glasbeno tkivo.

Moje mnenje je, da imamo opravka z zelo zelo resno komponento, ambiciozno zastavljeno in s potencialom, ki bo v zelo bližnji prihodnosti rušil vse mite okoli inferiornosti D amplifikacije.

Tik tak, tik tak ...

Nazadnje urejal/a ProJet Tor Okt 16, 2012 09:29; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Najboljš da kar vsi kupmo D klaso, nam sploh ne bo več treba na sejme hodit...kanede Mr. Green

Dobesedno, ne boš verjel dokler ne boš probal, jap. Twisted Evil
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SSA pa ni bilo na testu, kajne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bo moralo še nekaj vode preteči, da bodo ljudje zaupali d klasi. Very Happy
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
SSA pa ni bilo na testu, kajne?

Zgleda, da se Iztok ne more odtrgati od SSA niti za sekundo. Mr. Green

V bližnji prihodnosti ga obiščem in s seboj prinesem NC400-tke. Poročam. Wink

Nazadnje urejal/a ProJet Tor Okt 16, 2012 09:37; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:

Dovolj bo zastavljena beseda kompetentnih ljudi in test v domačem sistemu. Very Happy

Energijska učinkovitost, majhne dimenzije, ekstremne zmogljivosti pa so itak evidentne same po sebi. Cool
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Če si resno zastavil "projekt" digitalca, zakaj na sejmu nisi postavil svoj sistem, da "realno slišimo" kvalitete ...

Že tako je žalostno, da veliko izdelkov na sejmu sploh ne opazijo_opazimo, ker se šlepajo na nekem tujem sistemu ... ... Potem nič ne pomagajo izgovori , če bi , bi lahko itd. in naknadnega prepričevanja "na papirju" Rolling Eyes Wink
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:

Zaupati je treba predvsem sebi in svojim ušesom (ki so daleč najbolša audio naprava), in čim manj brati razne bedaste revije in članke podkupljenih in nekompetentnih ljudi, ki nimajo pojma, kaj je sploh v "škatlah" ki jih testirajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
ProJet

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Če si resno zastavil "projekt" digitalca, zakaj na sejmu nisi postavil svoj sistem, da "realno slišimo" kvalitete ...

Že tako je žalostno, da veliko izdelkov na sejmu sploh ne opazijo_opazimo, ker se šlepajo na nekem tujem sistemu ... ... Potem nič ne pomagajo izgovori , če bi , bi lahko itd. in naknadnega prepričevanja "na papirju" Rolling Eyes Wink

Resno sem zastavil le izvedbo oz. sestavo modulov NC400 v monobloke tako, da ne bo dvoma o pravilnosti delovanja.

Na sejmu se sploh nisem imel namena pojaviti, če me ne bi Castor zadnji moment povabil k njim. Pri nakupu modulov je šlo zgolj za pridobiti lastno izkušnjo, ki pa se je nehote prelevila še v sejemsko. Zame je bilo v nekaj dneh pridobljenih vhodnih podatkov povsem dovolj, saj vem kako sta sistema igrala brez prisotnosti NC400 monoblokov, torej gremo od tu dalje.

Celotna zadeva je podobna sramežljivemu vstopu na trg Devialet-a D-Premier, a vendarle nismo otroci in vemo, da tiha voda bregove dere. Shocked
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni pošteno, tak D klas fan kot sem, zadnja leta trebunjam samo še o tem, zdaj boste pa vsi čez noč imeli boljše digitalce kot jaz. Ni fer. Evil or Very Mad

Laughing

No počakam še kaj bo imel Nuforce za povedati z V4 generacijo. Hypex jih je z Ncore prehitel, ampak pobi niso od muh, posedujejo znanje in potencial, ter ziher še niso rekli zadnje. Če upgrade na novo generacijo sonično ne bo v rangu Ncore, ali tam nekje vendar konkretno dražji, evo mene na Ncore. Cool
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Naslednja
Stran 4 od 22

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu