| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Avg 14, 2012 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
Pri veliko audio komponentah, avtomobilih, itd, plačujemo dodatno ceno za outsorcing.
Ravno zaradi našega EU in USA in azijskega outsourcinga so tehnikalije in ostali artikli, dostikrat narejeni šlampasto.
Za kitajske tovarne je znano, da se lahko zgodi, da pol izmene delavcev sploh ne pride delat, ali pa delavce zapro v mega sweat shop lagerje tipa Foxconn city in Honda city, kjer namesto štrajka, ki je prepovedan, delajo množične samomore..
Mi to plačujemo.
Prijatelj, ki se je desetletja nazaj "auslendal" prvo v Nemčijo in nato na Škotsko, je ravno zadnjič, ko je klel UK outsorcing, povedal, zakaj gre nemško in skandinavsko govorečim državam bolje kot ostalim EU državam in USA.
Ker so poklici kjer si delavci "umažejo roke" pri njih še vedno bolj cenjeni kot drugi poklici, zato je tam outourcinga bistveno manj.
Mi pa smo že desetletja nazaj, ko je bil še sklop reklam z zajčki, "cik-cak", gledali kupe butastih reklam za Iskro in podobno, kjer so neki tipi v haljah kot polbogovi pritiskali na gumbe prvih PCjev, delavci v dvoranah pa so kot neke cifre v vrstah za mizami potem na ukaz migali z rokami.
In nato so "bistri vodje naroda"(ki v življenju niso prodali sveče ali zabili žeblja v dilo) z usmerjenim izobraževanjem in negativno propagando "umazanoroke" poklice praktično ukinili in nas tako kar sami temeljito pahnili in šolali za outsourcing.
Drug primer našega intenzivnega, samomorilskega outsourcinga, se je zgodil v desetletju pred SLO vstopom v EU, ko so našo "umazanoroko" industrijo, dostikrat po političnih direktivah, preprosto in butasto raje selili nekam na Jug, namesto da bi v obdobju našega pridruževanja EU, z subvencijami, ki so bile na voljo, industrijo opremili z subvencioniranimi čistilnimi napravami, ji okrepili razvoj, kot to naredijo Nemci in Skandinavci in bi ostala tu. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Avg 14, 2012 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
Moram priznati, da do sedaj nisem potreboval Onkyo Help centra in upam, da tudi nikoli ne bom glede na to, kar pišete izkušeni.
Po drugi strani pa krokar, tale NR-TX5007 je bil iz vrha ponudbe Onkya in njegov list price je bil tam nekje 2.700 - 2.900$, ko je prišel ven . Sorazmerno temu so nekako ovrednoteni tudi rezervni deli. Pa tako delajo tudi pri Denonu, HK, NAD-u ipd. Pri tej ceni 400$ za HDMI plato niti ne zgleda več tako drago.
Če uporabim analogijo z avtomobili, ki jo je že nekdo uporabil... Če bi prodajal delujočega Onkya po delih s temi cenami bi verjetno zaslužil za novega in še dobro polovico zraven. Enako kot pri avtih. Za staro BMW sedmico verjetno ne boš pričakoval, da bodo cene rezervnih delov padle isto, kot vozilu letnik 2001, še vedno stanejo isto kot za novega... Je pa res, da avtomobilske firme priznavajo serijske napake in le-te pogosto odpravljajo na večinoma lastne stroške. Pri elektroniki je to večinoma le pobožna želja, pri skoraj katerikoli znamki, razen zelo redkih izjem.
Umrle HDMI plošče niso samo problem pri Onkyu. Kdor malo spremlja tuje forume o teh crkovanjih poročajo tudi uporabniki številnih drugih znanih in manj znanih znamk. Pojavljajo se različne teorije skupnega imenovalca teh problemov (recimo: http://www.avsforum.com/t/1362662/interesting-theory-on-hdmi-board-failures), ne glede na znamko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Avg 14, 2012 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni gre za problem, da ni crknjen HDMI board v celoti, očitno ne deloje le prenos audio signala. Problem, ki po poročanjih ni osamljen.
Opomba, da rezervni del za tako drag model kot je 5007 pač ni poceni, načeloma drži; žal pa tudi za nižje modele niso tako bistveno cenejši.
Včasih gredo pri meni razmišljanja v eno drugo smer:
A veste, da je tehnologija izdelave žarnic zelo zahtevna? Pa bi se človek vprašal zakaj, saj je stvar v principu znana že od Edisona sem in je tudi pri nas poznan primer žarnice, ki je nekje na Primorskem svetila enih 60 let dolgo.
Hec pa je v tem, da mora biti tehnologija izdelave takšna, da crkne po točno določenem času! Če gori večno, ni prodaje; če crkne prehitro, pride znamka na slab glas!Vem iz prve roke, ker so mi skrivnost zaupali direktno v veliki tovarni žarnic!
Pri enem takem delu kot ga obravnavamo tukaj, je zaslužek gotovo cca 300-400%(in sem skromen!), tveganje pa seveda je, da začnemo firmo kritizirat, kar nekateri počnemo!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Tor Avg 14, 2012 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Nimam Onkya, imel sem ga leta 2 pa 3, delal je dobro, samo tisti je bil "made in japan".
Fantje, ne biti premehki, kritiziranje slabe robe ni zadosti, treba jih je j...t, tako kot oni to delajo nam, pa, da vidiš kako se bodo usrali.
Seveda eden je premalo.
Ps. Enako velja za našo politiko! Samo ti so bolj trdi.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Avg 14, 2012 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
krokar
Hvala za to da si objavil svojo težavo s tvojim reciverjem. Iz tega lahko kot bodoči kupec izluščim kar nekaj informacij, ki so za nakup tudi zanimive. Če pomislim, da se je nabralo kar nekaj takih, ki imajo težave s HDMI-jem in niso zadovoljni s servisom, je to za mene, ki si nabiram informacije za nakup novega reciverja, informacija, ki ni zelo vzpodbudna.
Par dni nazaj je bila oddaja o planirani odpovedi na Nemški TV Phoenix.
tu je link za ogled, če koga zanima.
http://www.youtube.com/watch?v=0bxzU1HFC7Q
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Sep 29, 2012 21:52 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
a ima kdo izkušnje z Onkyo A-9030 ali TX-8050?
Za vsak info bom hvaležen...
LP,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
Pa še nekaj - kje bi dobil vse tri plastične gumbe za nastavitev bass, treble, balance na Onkyo A-9211? Nujno prosim po pomoč...
LP,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mariosala
Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37 Prispevkov: 75 Kraj: MENGEŠ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hamurabi
Pridružen/-a: Čet Feb 2010 11:29 Prispevkov: 14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Sep 02, 2013 00:13 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo tema povsem zamrla.
Tudi sam sem (bil) ponosen lastnik Onkya 508, cca 3 leta. Sedaj so tudi meni šli hdmi vhodi in najbrž tudi izhod. Sedaj si pomagam z optiko in koaksialcem, ampak to ni to. Kot prvo je čist preveč kablov in kot drugo...izgubil sem HD zvok.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Sep 02, 2013 07:52 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer naj bi bil HDMI kabel hot pluggable (ima pin za zaznavanje kdaj je priklopljen), a vseeno upam, da ne pretikate HDMI kable pri vklopljenih komponentah. To je že znan problem v praksi - priklop HDMI kabla ko sta prižgani obe komponenti. Sicer je na koncu možen problem statične elektrike , vglavnem v praksi sem videl že kar nekaj skurjenih HDMI priključkov, pa ne samo na receiverjih, tudi na TV-jih.
Včasih lahko v navodilih za uporabo vidite obvestilo podobno temu:
WARNING!
DO NOT HOT-PLUG HDMI CABLES. ALWAYS FULLY POWER OFF THE MATRIX UNIT BEFORE CONNECTING AND RECONNECTING HDMI CABLES.
FAILURE TO DO THIS WILL RESULT IN CRITICAL DAMAGE TO THE MATRIX THAT IS NOT COVERED UNDER WARRANTY
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Sep 02, 2013 08:00 Naslov sporočila: |
|
|
| hamurabi je napisal/a: | Da ne bo tema povsem zamrla.
Tudi sam sem (bil) ponosen lastnik Onkya 508, cca 3 leta. Sedaj so tudi meni šli hdmi vhodi in najbrž tudi izhod. Sedaj si pomagam z optiko in koaksialcem, ampak to ni to. Kot prvo je čist preveč kablov in kot drugo...izgubil sem HD zvok.  |
ne razumem,kakšen HD zvok ?za zvok imaš koaksialen kabel in optični! pa še analogen kabel,zakaj rabiš hdmi ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Sep 02, 2013 08:30 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Dolby TrueHD in dtsHD Master zvok se pretakata zgolj preko HDMI kabla. Preko klasicnega S/PDIF in optike ne gre.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hamurabi
Pridružen/-a: Čet Feb 2010 11:29 Prispevkov: 14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Sep 02, 2013 08:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Optika in koaksialc ne spustita nekaterih novejših zvočnih zapisov, kot npr. dolby TrueHD, DTS HD...medtem ko DTS gre normalno skozi... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|