Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DIY stojala zvočnike benz220d & Mr.Zigy
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2012 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp

Moja primarna stojala ki so za zvočnike Aurum Cantus Leisure 2 SE sem jih sam barval v spreju (tako kot si jih želel ti ) najprej navadno primare barvo potem pa še črno pol mat barvo v spreju in to enega izmed mojih najljubših sprejov- zaradi enakomernega nanosa in lepe razpršitve po veliki površini ... bom jutri priložil sliko pločevinke (ker je trenutno v garaži)

Ko pa sem izdeloval še druga stojala(oz. se še zmeraj izdelujejo ker čakam novo leseno dilo ) za moje DIY zvočnike sem se pa odločil za industrijsko elektrostatično prašno barvanje. Odpeljal sem se do njih ker sem blizu njih doma in jim nesel moja stojala in povedal želje in so mi takoj povedali približno končno ceno 15-20 € in sem rekel da naj kar naredijo in tako pustil stojala pri njih . Po 2 dnevih so bili že končani Very Happy Na hitro pa sem naredil kalkulacijo glede stroškov če bi spet sem delal 2 "pločevinki" primare barve (~6,50 €) + 2x črna pol mat barva(~8,50 €) = 15€ ...kar pa je samo 5 € razlike od max končne cene .(pa še na času prišparam )
Predno pa sem jih odpeljal do njih pa sem jih nesel na hitro peskanje za vsega skupi 5 € ( kar pa drugače ni nujno ) je pa priporočljivo da se iz kovine odstrani rja in ostale "smeti" Wink LAHKO SO ČISTO GOLA , NOBENEGA ŠPRICKITA ALI ČESA DRUGEGA NE POTREBUJEŠ. RAHLO HITRO PESKANJE BI SE PA JAZ NA TVOJEM MESTU ODLOČIL - poišči kakšno podjetje ki je v tvoji bližini in se zmeni za osnovno peskanje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Jan.

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2012 06:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jih ne boš dal peskat?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2012 07:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne, samo temeljito očiščena,temeljna barva, šprickit, končna barva....

mogoče kak drug projekt Wink
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2012 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

danes sfiniširal les...mi je žal da nism vzel dopusta

Laughing

spodnja stran poglobljena za matico in podložke (poglobljeno je 15mm celotna debelina pa je 42mm tako da je dosti lesa da drži )

prevrtano

zgornja stran

podložka za vijak in matica za konice

zdej pa samo še srednji del sfiniširat...
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2012 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

testno postavljen....

jutr pa še enkrat brušenje in kitanje železa potem pa barvanje....in upam da čimprej poslušanje...
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2012 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem nabavil ze pesek za macji wc Smile je kdo mesal z mivko ker je malo vecja granulacija in bi pomoje dobil se boljsi rezultat ko bi mivka zapolnila vmestni prostor med zrnci...
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benz220d je napisal/a:
Sem nabavil ze pesek za macji wc Smile je kdo mesal z mivko ker je malo vecja granulacija in bi pomoje dobil se boljsi rezultat ko bi mivka zapolnila vmestni prostor med zrnci...

Vmesni prostor je velik plus.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ok potem bom ostal samo pri pesku...

danes dokončal eno stojalo...

prvi nanos barve...

blaženje tresljajev (trenutno) če bo potrebno bom tu eksperimentiral z različnimi materiali....

barva je izpadla super...

danes zvecer jih napolnil z peskom in zmontiram zvočnik, upam da bo mojster kmalu naredil špice za spodaj
Rolling Eyes
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi špice med stojalom in zvočnikom, spodaj na stiku s tlemi pa samo tri kose filca 2x2 cm nalepiš na podstavek stojala.

Odlično izgleda ta tvoj projekt Very Happy

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pridružujem, izgleda super. Hvala za odlično dokumentiranje!
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

všeč mi je, ker si picajzlast.. thumbs up!

Wink
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala....

jernejc špice med zvočnik in stojalo lahko dodam naknadno, originalno so na pripadajoča stojala privijačena, torej je B&W že to stestiral da je OK...

Špilferderber picajzla si jaz predstavljam kot nekaj nezaželjenega vsaj med študenti Laughing...se pa res trudim da ko nekaj delam poskusim narediti čim bolje...
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
všeč mi je, ker si picajzlast.. thumbs up!

Jaz bi zagotovo še tisti del, kjer se vidi švasanje obdelal:)
Have a nice Day

Matt
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

raje nisem preveč kital bom imel naglas muziko pa lahko kit popoka (hec) mene ne moti se zlije s celoto... Laughing
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2012 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing happy full, v stojalo je šla skoraj cela vreča mačjega posipa, sedaj je popolnamo zadušen, ko udariš po njem je samo top zvok, bom jutri ko bo dnevna svetloba naredil kakšno orng fotko...zaenkrat sem zadovoljen z zvokom in izgledom, ki sedaj nekako dopolnjuje dnevni prostor, hi-fi regal in stojala...

zvočne vtise bom podal ko bosta oba zvočnika zmontirana in na špicah ...

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 6 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu