Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki B&W 704 ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lukin

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Se ce bi napisal kateri model Tannoya da nam bilo bolj jasno, ker samo omenit neko firmo kako igra porazno se nic ne pomeni, lahko poslusamo zvocnik za nekaj sto evrov ali pa desetine tisoc evrov kar seveda ni isto.
Pa se nekaj se nauci, poslusas vedno sistem ,izvor zvoka, ojacanje in zvocnike ,pa se tri vrste kablov.Zamenjaj karkoli v verigi in zvok bo spremenjen.Tako da to mi ni prevec jasno , grem poslusat vec razlicnih zvocnikov,ce jih poslusas z istim sistemom se nekaj velja, ce pa jih poslusas v razlicnih sistemih pa od tega ne bos odnesel dosti.

S tem bi se tudi strinjal. Ampak, do sedaj še nisem srečal nikogar, ki bi "posodil" zvočnike za test.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
Citiram:
Se ce bi napisal kateri model Tannoya da nam bilo bolj jasno, ker samo omenit neko firmo kako igra porazno se nic ne pomeni, lahko poslusamo zvocnik za nekaj sto evrov ali pa desetine tisoc evrov kar seveda ni isto.
Pa se nekaj se nauci, poslusas vedno sistem ,izvor zvoka, ojacanje in zvocnike ,pa se tri vrste kablov.Zamenjaj karkoli v verigi in zvok bo spremenjen.Tako da to mi ni prevec jasno , grem poslusat vec razlicnih zvocnikov,ce jih poslusas z istim sistemom se nekaj velja, ce pa jih poslusas v razlicnih sistemih pa od tega ne bos odnesel dosti.

S tem bi se tudi strinjal. Ampak, do sedaj še nisem srečal nikogar, ki bi "posodil" zvočnike za test.

Pocasi bo prislo tudi to ,jaz sem imel doma kar nekaj stvari "na posodo " med njimi tudi zvocnike.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole že malo diši na kritizerstvo brez dokazov. Daj prosim, napiši katere sisteme vse si slišal, ki stanejo preko 10k e., pa igrajo potvoji sodbi porazno. Je pa seveda res, da je tudi to možno, vendar podatki, podatki ...!

Lp Miro.
lukin

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Tole že malo diši na kritizerstvo brez dokazov. Daj prosim, napiši katere sisteme vse si slišal, ki stanejo preko 10k e., pa igrajo potvoji sodbi porazno. Je pa seveda res, da je tudi to možno, vendar podatki, podatki ...!

Lp Miro.

Slišal sem tri sisteme od Kuzme na sejmih, ne spomnim pa se imena komponent in zvočnikov.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:

Lp Miro.

Slišal sem tri sisteme od Kuzme na sejmih, ne spomnim pa se imena komponent in zvočnikov.

Čisto za predstavo - če so od Kuzme sistemi igrali "porazno", kaj pa je, od tega kar si slišal, igralo "dobro"? Kaj na tistih sistemih je bilo tako "poraznega"?
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sonyjev stolp igra noro
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
lukin je napisal/a:

Lp Miro.

Čisto za predstavo - če so od Kuzme sistemi igrali "porazno", kaj pa je, od tega kar si slišal, igralo "dobro"? Kaj na tistih sistemih je bilo tako "poraznega"?

Zvok mi ni bil všeč. Preveč srednjih tonov.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
gwb je napisal/a:
lukin je napisal/a:

Lp Miro.

No dobro, korak naprej smo, čeprav to je zeloooooo posplošena "kritika".
Preveč srednjih tonov... bi lahko temu rekli tudi premalo basov in visokih??

Na kaj namigujem -> po prebranem v tej temi (po moji, nestrokovni, presoji) tiči "problem" drugje. Očitno so ti všeč zvočniki (oz. sistemi) z izrazito poudarjenim nizkotonskim in visokotonskih področjem - t.i. boom n' tizz. To je točno zvok "hajfaj" stolpov ala Sony.

Skratka - zvok tistih sistemov očitno ni bil po tvojem okusu - kar je čisto legitimno reči (konec koncev vsak ima svoj okus). Meni se tudi marsikaj ne dopade...

Resen nasvet - ne ubadaj se z zvočniki, kot so imenovani v naslovu teme. Ne boš nikoli zadovoljen. Rajši kupi dovolj močan amp _s tonskimi kontrolami_ ter pa kakšne JBL-e ali kaj podobnega. Ne boš sicer dobil nobenih "audiofilskih pik" (Very Happy), ampak boš verjetno na koncu bolj srečen in pa obenem precej prišparal...
Nazaj na vrh
Franci

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da človk 20 let posluša papirnate sony zvočnike in se je uho tolk navadilo na ta zvok, da zdaj ne pridejo v poštev nobeni Bowersi, kaj šele kaj boljšga.

Moj nasvet...ostani na Sonyjih, saj kot je že en predhodnik vprašal...zakaj jih sploh menjuješ, če igrajo točno tko kot bi rad?

Verjemi, tebi ne bo nič druga ustrezalo.
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Franci je napisal/a:
Mislim, da človk 20 let posluša papirnate sony zvočnike in se je uho tolk navadilo na ta zvok, da zdaj ne pridejo v poštev nobeni Bowersi, kaj šele kaj boljšga.

Moj nasvet...ostani na Sonyjih, saj kot je že en predhodnik vprašal...zakaj jih sploh menjuješ, če igrajo točno tko kot bi rad?

Verjemi, tebi ne bo nič druga ustrezalo.

Imam tudi trosistemce JBL E80, ki solidno igrajo za svoj denar.
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
lukin je napisal/a:
gwb je napisal/a:
lukin je napisal/a:

Lp Miro.

No dobro, korak naprej smo, čeprav to je zeloooooo posplošena "kritika".
Preveč srednjih tonov... bi lahko temu rekli tudi premalo basov in visokih??

Na kaj namigujem -> po prebranem v tej temi (po moji, nestrokovni, presoji) tiči "problem" drugje. Očitno so ti všeč zvočniki (oz. sistemi) z izrazito poudarjenim nizkotonskim in visokotonskih področjem - t.i. boom n' tizz. To je točno zvok "hajfaj" stolpov ala Sony.

Skratka - zvok tistih sistemov očitno ni bil po tvojem okusu - kar je čisto legitimno reči (konec koncev vsak ima svoj okus). Meni se tudi marsikaj ne dopade...

Resen nasvet - ne ubadaj se z zvočniki, kot so imenovani v naslovu teme. Ne boš nikoli zadovoljen. Rajši kupi dovolj močan amp _s tonskimi kontrolami_ ter pa kakšne JBL-e ali kaj podobnega. Ne boš sicer dobil nobenih "audiofilskih pik" (Very Happy), ampak boš verjetno na koncu bolj srečen in pa obenem precej prišparal...

Verjetno imaš prav. Imam JBL E80, ki solidno igrajo.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj nasvet - čimveč hodi na koncerte, pa ne samo rockovske, tudi takšne neozvočene in poslušaj npr. zvok godalnega kvarteta ali pa npr. plehmuziko.

Ugotovil boš, da ima resnični zvok na koncertu bolj malo skupnega z zvokom tvojih Sony zvočnikov in potem ti počasi njihov zvok ne bo več tako všeč in boš pričel iskati sistem z boljšim zvokom in potem si pečen za nekaj desetletij... Smile
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot so radi rekli v Alan Ford stripih :

'Promašeni slučaj...'

Ob napisanih trditvah in argumentih ni kaj debatirati, škoda besed. Lahko se slišimo po prebolelem otitisu ali kaki (malo verjetni) iluminaciji.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu