| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
lukin
Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34 Prispevkov: 50 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Avg 25, 2012 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
| benz220d je napisal/a: | | si šel probat? |
sem šel poslušat, sicer brez svojega ojačevalca, ker sm se na hitr zmenu za termin. zvočniki sicer igrajo zelo lepo, vendar za moj okus malo "suhoparno", premalo basa za svojo velikost. verjetno obstaja velika možnost, da so bili zvočniki preveč odmaknjeni od stene, in bi se dalo z pravo postavitvijo še korigirati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Sem jih poslušal ja. Lepo zvenijo, vendar za moj okus premalo basa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ja. Sicer nisem vzel s sabo svojega ojačevalca.
Zvočniki igrajo lepo, vendar imajo za moj okus premalo basa, sploh pa za tako velike boxe. Možno je da bi z drugačno postavitvijo bolj proti steni dobil boljši bas, saj imajo box zadaj bas reflex.
Iščem dalje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37 Prispevkov: 237 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
| če hočeš veliko basa si kupi woofer, ti zvočniki imajo verjetno druge kvalitete, moji so manjši pa imajo zame dovolj basa...oz. je bas tak kot mora bit.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Nerodno mi je povedati, da moja trenutna mala zvocnika od sony glasbenega stolpa igrata zelo dobro. Zanimivo je da igrata poln zvok z dovolj basa. Taksen zvok, ki sem ga imel do sedaj, bi si zelel se naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 01:17 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa ti priporčam eno serijo B&W nižje - sploh kakšne stare 602 ali 603. Mogoče tudi nove 68x. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 06:36 Naslov sporočila: |
|
|
| lukin je napisal/a: | | Nerodno mi je povedati, da moja trenutna mala zvocnika od sony glasbenega stolpa igrata zelo dobro. Zanimivo je da igrata poln zvok z dovolj basa. Taksen zvok, ki sem ga imel do sedaj, bi si zelel se naprej. |
Zakaj potem menjuješ? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
| lukin je napisal/a: | | Nerodno mi je povedati, da moja trenutna mala zvocnika od sony glasbenega stolpa igrata zelo dobro. Zanimivo je da igrata poln zvok z dovolj basa. Taksen zvok, ki sem ga imel do sedaj, bi si zelel se naprej. |
ajej. Ne da snobiram karkoli, po mojem bi se v Sony-u samem do solz nasmejali trditvi iz prvega stavka. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Kako proizvajalci naredijo zvočnik ( seveda tudi ostale komponente, sedaj so najbolj na udaru DACi), da je všečen širši publiki, poudarijo tisti del zvočnega spektra, ki ga v "naravi" ne slišimo tako izrazito, ponavadi "zgornje base" in določen spekter "visokih" ...
Bo treba iti kaj več poslušat naokrog, da dobiš "pozitivni vzorec "  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor se strinjam, da je potrebno slišati čimveč različnih zvočnikov.
Lahko pa omenim, da sem slišal zloglasne Tannoy zvočnike, ki jih do nezavesti zagovarjate vsi takozvani audiofili. In lahko trdim, da so bili to doslej najslabši zvočniki, kar sem jih do sedaj slišal. Ne razumem, kako lahko audiofil trdi, da so to "first class" zvočniki, medtem ko se iz njih ne sliši niti npr. polovica tolkal kot recimo egg shaker. Zvok činel je kot bi poslušal zmazek. To so za moje pojme zvočniki s pretiranimi srednjimi toni, totalno brez visokih tonov in komaj omembe vrednim basom - primerno za poslušanje jazza, nikakor pa ne za rock glasbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Potem pa ti priporčam eno serijo B&W nižje - sploh kakšne stare 602 ali 603. Mogoče tudi nove 68x. |
Hvala, bom preveril! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | lukin je napisal/a: | | Nerodno mi je povedati, da moja trenutna mala zvocnika od sony glasbenega stolpa igrata zelo dobro. Zanimivo je da igrata poln zvok z dovolj basa. Taksen zvok, ki sem ga imel do sedaj, bi si zelel se naprej. |
Zakaj potem menjuješ? |
Ne vem. Sedaj si gradim malo bolj resen sistem. Imam gramofon, predojačevalec in ojačevalec. Ti zvočniki imajo originalni kabel precej tanek, mogoče bi ga moral v celoti zamenjati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 11:49 Naslov sporočila: |
|
|
Bi kar verjel, vcasih se z boljsimi komponentami lahko naredi vec skode kot pa koristi. Dostikrat se to zgodi, ce se zdruzi komponente, ki pac ne funkcionirajo dobro skupaj ali pa se dolocene komponente v Hi-Fi verigi zanemarja in pac cel sistem zveni potem kot ena crknjena kobila s cricki v ozadju. Najveckrat pa je kriva tudi kar sama akustika prostora in pozicija poslusanja. Npr. Hi-Fi sejmi so lep primer tega. Le redki sistemi spravijo s sebe zadovoljiv zvok, ceprav so nekateri sistemi lahko huronsko dragi. Pa se to na teh dogodkih velikokrat dogaja, da ne mores dat ene verodostojne sodbe, ker je prevelik dren ali pa klepet. Podobno se lahko zgodi tudi v audio salonih ali pa kar doma.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
| lukin je napisal/a: | Vsekakor se strinjam, da je potrebno slišati čimveč različnih zvočnikov.
Lahko pa omenim, da sem slišal zloglasne Tannoy zvočnike, ki jih do nezavesti zagovarjate vsi takozvani audiofili. In lahko trdim, da so bili to doslej najslabši zvočniki, kar sem jih do sedaj slišal. Ne razumem, kako lahko audiofil trdi, da so to "first class" zvočniki, medtem ko se iz njih ne sliši niti npr. polovica tolkal kot recimo egg shaker. Zvok činel je kot bi poslušal zmazek. To so za moje pojme zvočniki s pretiranimi srednjimi toni, totalno brez visokih tonov in komaj omembe vrednim basom - primerno za poslušanje jazza, nikakor pa ne za rock glasbo. |
Se ce bi napisal kateri model Tannoya da nam bilo bolj jasno, ker samo omenit neko firmo kako igra porazno se nic ne pomeni, lahko poslusamo zvocnik za nekaj sto evrov ali pa desetine tisoc evrov kar seveda ni isto.
Pa se nekaj se nauci, poslusas vedno sistem ,izvor zvoka, ojacanje in zvocnike ,pa se tri vrste kablov.Zamenjaj karkoli v verigi in zvok bo spremenjen.Tako da to mi ni prevec jasno , grem poslusat vec razlicnih zvocnikov,ce jih poslusas z istim sistemom se nekaj velja, ce pa jih poslusas v razlicnih sistemih pa od tega ne bos odnesel dosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Sre Avg 29, 2012 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | | lukin je napisal/a: | | Nerodno mi je povedati, da moja trenutna mala zvocnika od sony glasbenega stolpa igrata zelo dobro. Zanimivo je da igrata poln zvok z dovolj basa. Taksen zvok, ki sem ga imel do sedaj, bi si zelel se naprej. |
Bi kar verjel, vcasih se z boljsimi komponentami lahko naredi vec skode kot pa koristi. Dostikrat se to zgodi, ce se zdruzi komponente, ki pac ne funkcionirajo dobro skupaj ali pa se dolocene komponente v Hi-Fi verigi zanemarja in pac cel sistem zveni potem kot ena crknjena kobila s cricki v ozadju. Najveckrat pa je kriva tudi kar sama akustika prostora in pozicija poslusanja. Npr. Hi-Fi sejmi so lep primer tega. Le redki sistemi spravijo s sebe zadovoljiv zvok, ceprav so nekateri sistemi lahko huronsko dragi. Pa se to na teh dogodkih velikokrat dogaja, da ne mores dat ene verodostojne sodbe, ker je prevelik dren ali pa klepet. Podobno se lahko zgodi tudi v audio salonih ali pa kar doma.
lp, d. |
Se strinjam. Velik užitek je, če ti rata za normalen denar sestaviti sistem, ki lepo igra. Na smeh pa mi gre, ko poslušam glasbo na sistemih vrednih preko dest tisoč evrov, pa vse skupaj zveni, da ni za nikamor.
Nazadnje urejal/a lukin Sre Avg 29, 2012 13:18; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|