| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Vsak transformator vibrira (brni), ker je naučna fantastika narediti ga absolutno imunega. Vprašanje pa je, kje je meja in do kod je še sprejemljivo. Če je na poceni ojačevalcu nekoliko spodrsnilo in ga je dobil v roke nekdo, ki živi v zelo tihem (ambientalno gledano) področju - je lahko pač preveč, ker je naletelo na dva mejna primera skup.
Veliko slabše je, da plačaš mastne denarje za ultra extra zadevo in tam 'spodrsne' pri taki stvari - predvsem in ravno zato, ker res dobro narejen trafo res dobro stane - torej so šparali, pa še kakovostni pregled je bil z zaprtim očesom, če je sploh bil.
Pri veliko mini zvočnikih je 'dobra fora' uporabiti dva para in jih postaviti enega na drugega tako, da sta visokotonca skupaj. Vsekakor če imaš dva identična para - je to poskus ki ga moraš opraviti. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pet Jul 06, 2012 15:19; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
seveda vsak trafo malce -skoraj neslišno brni.vendar ,če tako ostane tudi po 30 letih se temu pravi kvaliteta.mimogrede ..zadnjič sem za sina kupil poceni 200 wat močan star iskrin ojačevalec (nisem ga sprobal prej),ki mu bo služil za kitaro.trafota tako brnita ,da je že kar grozno.brat je rekel...ne sekiraj se spodaj bova dala izolacijsko ploščico iz lesa in gume in v ohišje z njim....mulc bo itak tolko "žagal " na kitari ,da mu bo za to vseeno..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Jul 05, 2012 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je tudi trafo brnel v ojačevalcu.Trafo sem odklopil in odvil vijake,nato pa ga potopil v lak za les,za ene pet minut...
To sem ponovil še ene dvakrat,seveda vmes dodobra posušil...
Pri montaži nazaj,sem dodal še gumi distančnike in privil vijake...
Sedaj je trafo tiho kot rit!!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
Pri klasični obliki trafota to pali, ker so predvsem lamele tiste ki zujijo. Te pa so zunaj.
Pri toroidu so lamele notri, okoli navitje in izolacijska prozorna folija okoli vsega. Prav slednja prepreči take akcije.
Poleg tega je to nevarno početje, ker je vprašanje prebojne trdnosti laka. Teoretično se lahko vžge. V praksi pa je ta verjetnost ravno toliko daleč kot udar strele v taisti trafo. Patent je dober - a z lakom za bakrene žice. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jan.
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37 Prispevkov: 128
|
Objavljeno: Sob Jul 07, 2012 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster v corradotu ti bodo rekli da je normalno da brni... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 21:50 Prispevkov: 24 Kraj: ŠENTJERNEJ
|
Objavljeno: Pet Jul 20, 2012 08:28 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni po nekaj časa
Zadevo z brnenjem ojačevalca sem rešil tako, da ga nimam več pol metra od glave. Kar zadovoljivo. Bi pa res vgradil kake gumi distančnike, samo ode pol garancija. Bom corradota vprašal, če je možno to nardit
mam pa sedaj problem z brnenjem aktivnega subwooferja. in to brnenje prihaja od ojačevalca in se na wooferju še potencira
na nekem forumu sem zasledil da je nekdo rešil ta problem z bolj kvalitetnim kablom za priključitev sub-a na ojačevalec. Mislite, da bi to pomagalo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jul 20, 2012 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
| A si že dal prenapetostno letev na napajanje? Poskusi, tako ali tako je fino, če jo imaš. Od philipsa imaš sedaj nekaj v akciji v BB. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pet Jul 20, 2012 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
| nisem še. Bom |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pet Jul 20, 2012 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
no pa če smo že pri prednapetostnih letvah... mi kdo lahk pove kdo al je vseeno, če imam prednapetostno letev( npr. 6 vtičnic) al pa eno samo prednapetostno vtičnico pa v njo vštekan razdelic
fora je da eno prednapetostno vtičnico že nekje mam, sm poiskat jo moram  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jul 20, 2012 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
JAz imam tole
http://www.ideo.si/a/prenapetostna_zascita_SPN4085B_10_PHILIPS
in ti garantiran, da je izničila brum med yamaha el. pianinom, rotel 980bx in acer laptopom. Verjetno je pa odvisno od primera do primera. Pijatelj je menjal laptop iz toshibe na HP pa je tudi bil potem mir. Drugače pa tudi moj rotel malo brni v standby-u, ampak sedaj samo solira, medtem ko jvc in wega pa nista sploh, tudi brez letve. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 21, 2012 01:00 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | ... mi kdo lahk pove kdo al je vseeno, če imam prednapetostno letev( npr. 6 vtičnic) al pa eno samo prednapetostno vtičnico pa v njo vštekan razdelic
|
Odgovor je NE!
Razloga sta dva: podaljški z več vtičnicami so ponavadi dimenzionirani za večje odvode prenapetosti, kar se izraža v J (joulih).
Kabel od zaščite do porabnika naj bi bil čim krajši, ker vsak vodnik deluje kot antena in če upoštevaš da udar strele povzroči nenaden porast elektrostatičnega polja, potem z nekaj fizikalnega znanja lahko sklepaš zakaj...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|