| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ucmanster
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 21:50 Prispevkov: 24 Kraj: ŠENTJERNEJ
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
hja, iz teh odgovorov sklepam, da bi znalo bit to brnenje celo normalno pri tovrstnih napravah. pac brni transformator. verjetno je 'krivec' 400 watni input. do sedaj sem imel stolp (mislim da 70 watov) in tam brnenja ni blo slišat oz. je bilo nemoteče. poslušam na subwooferju, ki ima 35W inputa, tud brni, ampak tako rahlo, da je nemoteče. zgleda, da sem kupil napravo, ki je predimenzionirana za moje potrebe  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
OK, če sem že stegnil jezik je prav, da še kaj povem o temi, ki te zanima naš dragi novi soforumaš ucmanster.
Najprej je potrebno vedeti, da je ojačevalnik, ki si ga kupil low-budget (nizkocenovna) komponenta narejena na kitajskem, kar avtomatično pomeni statistično večjo verjetnost, da se bo naprava pokvarila. Hi-Fi proizvod izdelan na kitajskem je le delček sistema, ki se mu reče profit, v najnegativnejšem pomenu. Proizvajalec nima nikakršnih ciljev v smislu kvalitete, dolgoletnega brezhibnega delovanja, zaščite okolja, delavcev (otroških sužnjev), pač pa le golo obdobje delovanja izdelka v garanciji in nato čimprejšnjo okvaro, lahko celo sistemsko zastavljeno, da po izteku tega roka kupca prisilijo v nakup novega sranja. Zaenkrat se še ni pojavil osebek, ki bi lahko demantiral to trditev.
Torej v tvojem primeru gre po vsej verjetnosti za kombinirano okvaro (standby mode, trafo, mogoče power IC, oscilacija ... destinacija servis) zaenkrat sicer samo moteče narave, ki pa lahko kaj kmalu preide tudi v funkcionalno odpoved aparature. Ravno zaradi tako slabih obetov se je verjetno prejšnji lastnik tudi odločil za prodajo. Bolj zaskrbljujoče in zelo neprofesionalno pa je, če si napravo kupil kot novo v trgovini in te je prodajalec, ki je vedel za napako, pravzaprav potegnil za nos.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 00:49 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | OK, če sem že stegnil jezik je prav, da še kaj povem o temi, ki te zanima naš dragi novi soforumaš ucmanster.
Najprej je potrebno vedeti, da je ojačevalnik, ki si ga kupil low-budget (nizkocenovna) komponenta narejena na kitajskem, kar avtomatično pomeni statistično večjo verjetnost, da se bo naprava pokvarila. Hi-Fi proizvod izdelan na kitajskem je le delček sistema, ki se mu reče profit, v najnegativnejšem pomenu. Proizvajalec nima nikakršnih ciljev v smislu kvalitete, dolgoletnega brezhibnega delovanja, zaščite okolja, delavcev (otroških sužnjev), pač pa le golo obdobje delovanja izdelka v garanciji in nato čimprejšnjo okvaro, lahko celo sistemsko zastavljeno, da po izteku tega roka kupca prisilijo v nakup novega sranja. Zaenkrat se še ni pojavil osebek, ki bi lahko demantiral to trditev.
Torej v tvojem primeru gre po vsej verjetnosti za kombinirano okvaro
(standby mode, trafo, mogoče power IC, oscilacija ... destinacija servis) zaenkrat sicer samo moteče narave, ki pa lahko kaj kmalu preide tudi v funkcionalno odpoved aparature. Ravno zaradi tako slabih obetov se je verjetno prejšnji lastnik tudi odločil za prodajo. Bolj zaskrbljujoče in zelo neprofesionalno pa je, če si napravo kupil kot novo v trgovini in te je prodajalec, ki je vedel za napako, pravzaprav potegnil za nos.  |
ZAnima me predvsem ali je normalno, da ojačevalci take moči brnijo v stand by stanju. Pa popravljam se od prej... ne greje se lih...
glasnost brnenja pa je res komaj slišna. ampak živim v zelo tihem naselju in ponoči, ko se vse umiri to sicer tiho brneje postane nadležno.
Če pa gremo malo offtopic.....kaj pa danes ni narejeno na kitajskem?pomoje da ojačevalci, ki stanejo pod jurja evrov so vsi narejeni na kitajskem... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 07:58 Naslov sporočila: |
|
|
Nesi ga nazaj v trgovino in uveljavljaj stvarno napako na osnovi določil Zakona o varstvu potrošnikov. Če stvar nima lastnosti, ki so običajne za tak proizvod oz so bile obljubljene (ustno, prospekt, druga dokumentacija), lahko zahtevaš vrnitev kupnine, zamenjavo proizvoda z brezhibnim novim ali vrnitev napaki sorazmernega dela kupnine - kaj boš izbral je tvoja odločitev, važno je, da napaka dejansko obstaja - kar brnenje kot ga opisuješ po mojem mnenju je. Za uveljavljanje stvarne napake od nakupa ne sme preteči več kot 2 leti, od odkritja napake pa mislim da ne več kot 2 meseca ...
Paziti moraš, da te pri uveljavljanju stvarne napake ne preusmerijo na servis k uveljavljanju garancije (garancijo sicer tudi lahko uveljavljaš, vendar ne istočasno, ko teče uveljavljanje stvarne napake - obojega naenkrat ne moreš), kar je zelo pogost pojav, saj je uveljavljanje garancije za prodajalca bolj ugodno oz. se te takoj reši s tem ko te preusmeri na garanta. Stvarno napako vedno uveljavljaš pri prodajalcu in on mora tvojo zahtevo reševat in rešit.
37, 38. in 39. člen:
http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf
lp Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
Še nečesa sem se spomnil:
pri mojem sa300 je bil zraven napajalni kabel, ki ni imel ozemljitve. Na napravi je vtičnica taka kot mora biti, kabel pa se ni končal s shuko vtikačem, ampak z navadnim vtikačem z dvema kontaktoma. Za povrh je ta kabel še pretanek. Z njim ojačevalec igra kot bi hotel prdniti s stisnjeno ritjo.
Poskusi priklopiti 'pravi' kabel, magari tistega od računalnika, samo da ima shuko. Kasneje si poišči kabel ki bo omogočil ojačevalcu dober sound, ker si to zasluži.
Kljub made in china je sa300 dobra izbira. Vsaj jaz ne vem drugi za ojačevalec v tem cenovnem rangu, ki je sposoben 3D prikaza solo instrumentov. Seveda če so tudi zvočniki sposobni tega in izvor zvoka (uporabljam gramofon). Pa krasno gre na basih. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
Uroš ni Kitajec, pa napravi zvokovno odličen amp za manj kot jurja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Še nečesa sem se spomnil:
pri mojem sa300 je bil zraven napajalni kabel, ki ni imel ozemljitve. Na napravi je vtičnica taka kot mora biti, kabel pa se ni končal s shuko vtikačem, ampak z navadnim vtikačem z dvema kontaktoma. Za povrh je ta kabel še pretanek. Z njim ojačevalec igra kot bi hotel prdniti s stisnjeno ritjo.
Poskusi priklopiti 'pravi' kabel, magari tistega od računalnika, samo da ima shuko. Kasneje si poišči kabel ki bo omogočil ojačevalcu dober sound, ker si to zasluži.
Kljub made in china je sa300 dobra izbira. Vsaj jaz ne vem drugi za ojačevalec v tem cenovnem rangu, ki je sposoben 3D prikaza solo instrumentov. Seveda če so tudi zvočniki sposobni tega in izvor zvoka (uporabljam gramofon). Pa krasno gre na basih. |
To maš pa res.
Grem zdaj na podstrešje pogledat. se mi zdi da mam ene par napajalnih kablov od starih računalnikov gor
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
Evo... stari novi kabel.... pa je res mal bolj glasno (če ni to samo placebo učinek )
Drgač pa ja glede glasnost....to so zgleda zvočniki "ozko grlo"
Sem vzel 4 tamale zvočnike SF-3010. Sej drugač pa lepo igrajo... pol mam pa še aktivni subwoofer SF-250SW. Tako da zvok je čist lep. Sm ni nevem kako glasen... Verjetno bi ta ojačevalec kaj večjega moral gnat..
Input pa imam Buetooth adapter, ki po luftu sprejema signal od iPoda in ga da po stereo kablu v ojačevalc. Verjetno ta adapter ne da kej dost signala, ker že ko računalnik s kablom prvežem direkt na ojačevalec, dela dost bolj naglas. Tolk, da zvočniki pri polni glasnosti nimajo več čistga zvoka. Tako da res verjetno tile zvočniki več ne morjo dat od sebe.
Edino brnenje.... Zgleda da al se bom moral sprijaznt s tem, če hočem met ojačevalc. (tolk močan) Mislte, da bi bil zame in za te zvočnike bolj primeren kakšen ne tolk močan AV Reciver? Ta potem najbrž tud ne bi brnel, a? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ha.... kaj mi pa ta kabel z ozemljitvijo nardi?!
Če povežem računalnik na ojačevalec, mi potem zvočniki kar neki šumijo. Pa ni treba da imam ojačevalec nastavljen na ta vhod kjer je računalnik priklopljen. Če pa ta isti stereo kabel (jack 3,5mm) izključim iz računalnika in vključim v iPod, je pa vse OK.
No in sem dal nazaj kar kabel, ki je bil priložen, je pa vse OK!
Kaj se to zgleda napajanji oz. ozemljitvi od računalnika in ojačevalca mal strižeta al neki? Mam pa oboje... računalnik in ojačevalec na istem razdelilcu...
Hja... nism lih štromar  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pipster123
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27 Prispevkov: 100 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem imel velik problem z brumom zaradi ozemljitve, pa sem rešil samo z philips zaščitno razdelilno letvijo, vzel sem pa sredni izmed treh kakovostnih nivojev, ki jih ponujajo v big bangu. Poskusi, tako ali tako je fino, da imaš zaščito proti udaru strele. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | Evo... stari novi kabel.... pa je res mal bolj glasno (če ni to samo placebo učinek )
Sem vzel 4 tamale zvočnike SF-3010. Sej drugač pa lepo igrajo... pol mam pa še aktivni subwoofer SF-250SW. Tako da zvok je čist lep. Sm ni nevem kako glasen... Verjetno bi ta ojačevalec kaj večjega moral gnat..
Input pa imam Buetooth adapter, ki po luftu sprejema signal od iPoda in ga da po stereo kablu v ojačevalc. Verjetno ta adapter ne da kej dost signala, ker že ko računalnik s kablom prvežem direkt na ojačevalec, dela dost bolj naglas. Tolk, da zvočniki pri polni glasnosti nimajo več čistga zvoka. Tako da res verjetno tile zvočniki več ne morjo dat od sebe.
Edino brnenje.... Zgleda da al se bom moral sprijaznt s tem, če hočem met ojačevalc. (tolk močan) Mislte, da bi bil zame in za te zvočnike bolj primeren kakšen ne tolk močan AV Reciver? Ta potem najbrž tud ne bi brnel, a? |
Ti imaš na ta ojačevalec priključene 4x SF-3010?
To ni ravno priporočljivo priklapljat naenkrat, lahko kaj odleti. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Uroš ni Kitajec, pa napravi zvokovno odličen amp za manj kot jurja.  |
Super. Sem vesel in verjamem da je tako.
Upam da mu bo uspelo kmalu pripraviti vse za proizvodnjo, tako da bomo tudi drugi imeli priliko slišati dokončen izdelek (in ga kupiti). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ucmanster je napisal/a: | Ha.... kaj mi pa ta kabel z ozemljitvijo nardi?!
Če povežem računalnik na ojačevalec, mi potem zvočniki kar neki šumijo. Pa ni treba da imam ojačevalec nastavljen na ta vhod kjer je računalnik priklopljen. Če pa ta isti stereo kabel (jack 3,5mm) izključim iz računalnika in vključim v iPod, je pa vse OK.
Kaj se to zgleda napajanji oz. ozemljitvi od računalnika in ojačevalca mal strižeta al neki? Mam pa oboje... računalnik in ojačevalec na istem razdelilcu...
Tako kot imaš zastavljen sistem, bi verjetno s polovico high end ojačevalci imel velike težave.
Če ti šumi kadar je ojačevalec ozemljen in priključen na računalnik...neglede na vhod.
Obstaja opcija, da greš preko 1:1 transformatorjev od računalniškega izhoda na vhod v ojačevalec. Tako galvansko ločiš mase in vse probleme v tej zvezi. Kak soforumaš ima ziher kje v predalu par, ki ga ne uporablja.
Nekdo je omenil da lahko kaj odleti. Ta ojačevalec ima en kup zaščit vgrajenih in je verjetnost zelo majhna. Lahko pa z neugodnimi kombinacijami zvočnikov zaščita limitira izhodno moč. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | ucmanster je napisal/a: | Evo... stari novi kabel.... pa je res mal bolj glasno (če ni to samo placebo učinek )
Ti imaš na ta ojačevalec priključene 4x SF-3010?
To ni ravno priporočljivo priklapljat naenkrat, lahko kaj odleti. |
ja zakaj pa ma pol ojačevalc 4 kanale, ce neb mogu met štirih zvočnikov priključenih? al to so mali zvočniki...
jau, to je cela znanost... met hi-fi
mi je kr skoraj žou, da nism raj enga faking stolpa nabavu. čeravno res uživam v zvoku, pa ko ta woofer da to mehkobo...
mogoče bo treba le ojačevalc dat kak meter od glave  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ucmanster
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | ucmanster je napisal/a: | Ha.... kaj mi pa ta kabel z ozemljitvijo nardi?!
Tako kot imaš zastavljen sistem, bi verjetno s polovico high end ojačevalci imel velike težave.
Če ti šumi kadar je ojačevalec ozemljen in priključen na računalnik...neglede na vhod.
Obstaja opcija, da greš preko 1:1 transformatorjev od računalniškega izhoda na vhod v ojačevalec. Tako galvansko ločiš mase in vse probleme v tej zvezi. Kak soforumaš ima ziher kje v predalu par, ki ga ne uporablja.
Nekdo je omenil da lahko kaj odleti. Ta ojačevalec ima en kup zaščit vgrajenih in je verjetnost zelo majhna. Lahko pa z neugodnimi kombinacijami zvočnikov zaščita limitira izhodno moč. |
kako to misliš, da bi polovica hight endov imela težave? zarad iPoda, Bluetooth adapterja al zarad štirih zvočnikov?
sm ni mi jasno zakaj bi ta ojačeval mel probleme te zvočnike pelat, če npr. švohnejši 5.1 reciverji gonjo te zvočnike, oz. dva bi bla še močnejša, plus center? kaj pol bi blo bolš met le 2 večja samostoječa zvočnika magar brez subwooferja?
drgač men je zvok všeč
mogoče se bom pa s tem sistemom 'nauču' naslednjega kupt.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|