Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

receiver, 5.1 zvočniki, kabli... za 3500 EUR ??
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lest

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 21:13
Kraj: Umag

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mat je napisal/a:
Pozdrav
Sem nov na forumu.. Kupujem si nek hobi HI-FI sistem...
V mislih imam Onkyo TX-DS797 Kaj pravite na tale reciever?
HDMI in ostalega ne rabim.. Predvajala se bo samo in izključno glasba, prekocd/DVD playera in KAsetefona ter Mini Discov.

Za zvočnike še nisem nekak odločen. Zaenkrat samo dva zvočnika, nevem še če bi vzel dvo ali tro sistemca....

Aja lahko daste tudi kakšne linke do ojačevalcev pa zvočnikov, ki so seveda rabljeni, novega ne bom kupoval. IN mogoče še kakšna opcija Yamaha, HK??

Hvala za odgovore Very Happy

Koliko novaca bi potrošio u sacond handu?
Da li tebi treba rec ili stereo pojačalo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 00385/959082368
mat

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 10:52
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma ne rabim Stereo, bom potem dodal še nekaj zovčnikov in prešel na 5.1 sistem...

Če ima kdo še kako idejo mi lahko da kakšen link? Onkyo jaz mislim da bo vredu tale ojačevalec... Za zvočnike pa se mi ne sanja tako?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Po nekaj mesecih se spet oglašam. No, kot že napisano sem najprej nabavil plazmo in predvajalnik.
Sem pa pa spremenil svoj prvotni plan in namesto HTPC-ja sem nabavil NMT media player hdx 1000, www.hdx1080.com
Sicer verjetno že veste ampak gre za enega od mnogih NMT media playerjev, torej predvajalnikov ki temeljijo na istem software (linux http://www.syabas.com/solution_nmt.html) in isti osnovni konfiguraciji (čip sigma...)
Naprava predvaja vse možne audio, video, foto formate:
http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Supported_Formats

To pa še zdaleč ni vse saj ta mala napravica omogoča tudi dolvleko torrentov, predvajanje youtube.com, flickr.com, radijskih postaj....ter še veliko ostalega (predvajanje vsebin iz NAS, pc-ja...)

Zakaj sem nabavil to in ne HTPC, enostavno zato ker nimam dovolj časa za HTPC sestavo in problematiko z uporabniškim vmesnikom (problemi z daljnicem..).

Kupil sem model z trdim diskom 1TB na katerem imam sedaj cca 150 filmov (40 v hd formatu) in MP3, FLAC albume.
Osnovni uporabniški vmesnik je možno nadgradit z raznimi jukeboxi (video, audio...) tako da je končen izgled na TV res super.

Če koga še kaj več zanima naj pove, lahko tudi uploadam slike.

No sedaj pa so na vrsti zvočniki in receiver, kabli..
Še vedno ne vem kaj naj nabavim, cena 3000 EUR.

Nekako grem v smer MA RS6, RS1, RSLCR, RSW12 in onkyo tx-sr876
Cena z MA je 1990 EUR (bestshop), ter onkyo tx-sr876 za cca 1050 EUR.

Ali je 876 dosti boljši od 806?

Kaj pravite? Bo to ok? Kater kable?

Ali bi kaj drugega za ta denar vzeli? Je morda kaj novega (vročega) na tržišču Very Happy
Ali morda kdo ve koliko bodo stali novi HK modeli? (655,755?)

Hvala
LP
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pa pravite na:

kef iq70, iq10, iq60c, psw2500 cca 2150 EUR

ali pa

mordaunt short mezzo 1, 6, 5, 9

So morda tile boljši kot monitor audio.

Ali sploh je v Slo zastopnik za mordaunt short?

LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so kefi zveneli malo boljše kot Monitor Audio, so pa tudi primerno dražji. Meni se zdijo tudi lepši. Je pa to malo temnejši zvočnik. Pri stereo sistemih se lepo ujamejo z Cambridge Audio, za reciever pa ne vem. Pomoje bi tisti onkyo kar šel zraven.

Mordaunt Short pa še nisem slišal.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tvoj budget za zvočnike je že takšen, da bi resno vzel v obzir možnost, da si iz Nemčije naročim kakšen od setov proizvajalca Teufel.Dobavljajo pa le direktno, torej jih v trgovinah ni.Ravno zaradi tega je razmerje cena:kakovost zelo dobro! Idea
Trenutno imajo tudi kar nekaj različnih setov v akciji in se splača pogledat!
www.teufel.de
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem pogledal tale teufel... večina zvočnikov je futorističnih oblk
jaz iščem nekaj bolj klasičnega... enostavni design

Kaj to pomeni da je zvočnih temnejši, za katero zvrst muzike je potem bolj primeren

Kakšna je npr. razlika med 5.1 sistemom za 1000 EUR oz 2000 EUR?
Ali je ta razlika občutna oz je potrebno imet dober izvor ,kvaliteto posnetka da se čuje razlika.

Ali je npr. onkyo 876, yamaha 1900...sploh dovolj dober za zvočnike ranga 2000 EUR?

Enostavno ne vem kaj naj vzamem, če bi imel vse na enem mestu in lahko testiral bi bilo dosti bolj enostavno, tako pač moram po internetu iskat informacije...

Hvala
LP
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Le toliko:
Za 1000€ težko dobiš res kakovosten 5.1 sistem in receiverji, ki jih naštevaš, so zanj predobri.
2000€ je pravzaprav vsota, ko imaš pri oblikovanju sistema že precej več svobode in ko res začnemo govoriti o kakovosti.Našteti receiverji in tak zvočniški sistem ravno prav pašejo skupaj.
Temen zvok pomeni, da zvočniki niso povsem zvokovno nevtralni, visoki toni pa niso prav briljantni, a s tem tudi ne agresivni.Pašejo pa k kakemu ojačevalniku, ki zveni bolj "svetlo".Takšni so recimo v receiverjih Yamaha.
Ne bom ti predlagal konkretne znamke zvočnikov, ti pa nadvse priporočam, da se osredotočiš predvsem na kakovost prednjega para.In sploh ni potrebe, da gre za set v katerem so boxi le enega proizvajalca, čeprav je to morda iz čisto estetskega vidika to dobro.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Le toliko:
Za 1000€ težko dobiš res kakovosten 5.1 sistem in receiverji, ki jih naštevaš, so zanj predobri.
2000€ je pravzaprav vsota, ko imaš pri oblikovanju sistema že precej več svobode in ko res začnemo govoriti o kakovosti.Našteti receiverji in tak zvočniški sistem ravno prav pašejo skupaj.

To sem hotel slišat Smile , torej je pametno odštet malo več denarja in imam potem mir kar nekaj časa kot pa da že na začetku šparam in potem menjujem.

Kaj res nimaš nobene zmagovite kombinacije za cca. 3000 EUR? Very Happy

Kaj so heco celan zvočniki (700+300+CENTER3+SUB30A) še vedno dobra izbira? Sicer so precej preko mojega budgeta (2600 EUR)....
Ali pa morda B&W 684+685+HTM62+ASW610...za podobno ceno.

Hvala
LP
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si si mogoče kaj pogledal KEF iQ serijo? Ali celo mogoče xQ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se odločiš za Heco:
-s Celanom 700 ne rabiš suba ali lahko počaka za kdaj pozneje!
-brez prave škode lahko za center vzameš Metas-Center2
-in tudi ne boš trpel, če boš za zadaj imel ene čisto navadne Victa-300
Tak set te pri Mimovrste pride na kakih 1500€ in bo zaradi kakovostnih glavnih zvočnikov igral 1A!
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem si ogledal iq serijo na sejmu ...je v igri

krokar, malo so me pritegnili klipschi rf-82... za nizko ceno Smile
koliko je zvok slabši kot pri npr heco celan, kef iq, ma silver...oz ali je sploh možna primerjava....
ali so heco celan v višjem rangu kot kef iq, ma silver, b&w 6xx...

sem pa tudi pisal na mimovrste ali še sploh prodajajo heco celan zvočnike....čakam na odgovor

hvala

LP
Nazaj na vrh
roCkY

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43
Kraj: LJ kotel

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Celani so na 5pik pod emporiumom v BTC. Potrjeno od njih prek maila pred par dnevi. Jih grem enkrat, ko bo čas poslušat. Upam, da jih prej ne umaknejo oz. jih ne zmanjka, ker ne kupujem ravno sedaj, ker je treba prej še kar nekaj obrtnikov dočakat...
Čas pa pa je v teh zimskih mesecih te zadeve pregledat.

Še glede Kefov kak namig kot je zgornji. Kako gre skup XQ30 z IQ centrom in zadnjimi sateliti.
Komplet XQ mi je tako na palc mal drag. Ampak lahko da me prepriča.

Zvočniki so nenazadne eni pogosteje rabljenih "aparatov" v stanovanju... Klipshisz trenutno ceno pa zelo obračajo pogled nanje.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:
sem si ogledal iq serijo na sejmu ...je v igri

krokar, malo so me pritegnili klipschi rf-82... za nizko ceno Smile
koliko je zvok slabši kot pri npr heco celan, kef iq, ma silver...oz ali je sploh možna primerjava....
ali so heco celan v višjem rangu kot kef iq, ma silver, b&w 6xx...

sem pa tudi pisal na mimovrste ali še sploh prodajajo heco celan zvočnike....čakam na odgovor

hvala

LP

Moja zvočniška sestava je:
-sprednji par Klipsch RF-82
-center Klipsch RC-62
-sub Klipsch RW-10d
Za zadaj imam za sedaj ene veliko predobre, ti pa lahko vzameš Klipsch RS-52.
Vse to bi te v Technomarketu stalo cca 1400€.
Če vzameš tak sestav in boš nezadovoljen, me lahko na temle forumu potem imenuješ s poljubnimi živalskimi izrazi!
Kefi so dobri, mehko zveneči zvočniki, a v tem razredu ne ravno dinamični, manj primerni za hišni kino, bolj za tiho poslušanje glasbe ob soju sveč.Tu seveda ne govorim o njihovih višjih modelih, a tam samo prednji par stane vsaj kakih 1500€.To ni kritika Kefov, le njihova karakteristika, ki ni nujno slaba!
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja ta cena je res nora za klipsche

kakšen zvok imajo in na kaj imaš priklopljene, ali so primerni za mirno muziko, pa klasiko ...tudi za glasbo, ne samo za hišni kino

postavlja se mi vprašanje ali je sploh smiselno dat več $$$ za heco celan, b&w 6xx, kef q, ma silver.... Question
kaj pridobim?

iz kakšnega materiala so tile zvočniki, zunanja površina?

hvala
lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Naslednja
Stran 4 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu