| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Absolutno nimajo nič skupnega aluminij in navedeni les ! Aluminij je daleč slabši sonično od cocbola,ebonovine in blackwood-a ! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
moje videnje in izkušnje...premalo mesa z gornje strani v tej obliki...če bi imel v enem delu stebričke za navojno luknjo , OK...drugo...preveč "globok" shell , box...ne vem če je globina prava dimenzija...svojega sem skrajšal za 2mm...
 _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
Ne gre samo za body, ampak vsebino bodya. V njem so selektirane glave DL103 (ne 103R),z minimalnimi odstopanji med levim in desnim kanalom. Zato je več modelov: Zu Standard, Zu Grade1, Zu Grade2 in Zu Grade Prime.
Tolerance med kanali so sledeče: Standard 4.0%, Grade 1 1.0%, Grade 2 0.5%, Grade 2 Prime 0.1%, a s tolerancami tudi cena raste.
Najbolj znano ohišje za DL103 je Midas body z ne selektirano dozo, iz aluminija iz HonKonga, cena približno 120€, potem različni izdelki iz lesa od ekzotike do panzerlesa(tankwood). Ponudbe bodyev na Ebayu nimajo nič skupnega z Zu modeli.
http://www.zuaudio.com/turntable-cartridge.php
lp[/quote]
malo sem že zmatran od teh replik...še enkrat te sprašujem če so to tvoje izkušnje ali tvojih znancev...???...napisal sem ti da niso edini ki selektirajo Denonke...tako kot oni prodajajo na svoji strani , ostali na Ebayu...ali pa kje drugje...o tolerancah pa...kdo to sliši ???...tako kot Grado prestige ...vse so enake...samo selekcija jih ločuje po barvah....se opravičujem...ni prava primerjava...Midas...najbolj znani shell...z veseljem pogledal na netu ampak me ni impresioniral...omenjeni za 40 GBP me bolj prepriča...
s to razliko da ga lahko elksiram v barvo po izbiri...Ambasadorea sem vprašal za SoundSmith ker tudi sam mislim poslati glavo...problem je da se SoundSmith zelo brani rabljenih Denonk...zakaj , vedo samo oni....
drugače , koga zanima , si ogleje njihovo ponudbo Denonk v lesu z rubby cantileverjem...kaj je prednost tega?...preberite si...dobra noč _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
@fjaka
odkod ti info - da se SoundSmith brani rabljenih Denonk? Saj jih oni sami ponujajo nove predelane!
Edini razlog ki ga vidim je v zaslužku, ker predelava stane veliko manj kot so ponujene že narejene nove Denonke. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | @fjaka
odkod ti info - da se SoundSmith brani rabljenih Denonk? Saj jih oni sami ponujajo nove predelane!
Edini razlog ki ga vidim je v zaslužku, ker predelava stane veliko manj kot so ponujene že narejene nove Denonke. |
mislil sem samo na rabljene ali uničene glave
>> Can I send in MY new or used/broken 103 and get it converted to a Soundsmith Gold or Silver??<<
>> Yes, but there is some risk on both of our parts - The surgery required to fully convert these cartridges is very delicate - some cartridges don't survive... if yours is destroyed, you lose your cartridge, and I lose my time. You MUST Call or Email us for an Rebuild Authorization number for THIS OPTION
to je komentar z njihove strani...mogoče sem ga uzel preveč dramatično...hvala za opozorilo... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme bom vprašal kr tukaj.
Trenutno imam Thorensa TD165 in na najem MM Stantnko. Možnost imam dobit Ortofon X1-MC za okoli 50 evrov.
Prosim za nasvet, jo je smiselno kupit - bom kaj profitiral v zvoku? _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
Nič profita, sama zguba.
Stanton je kot narejen za Thorensa in nanj zelo paše po vseh kriterijih.
MC glave rabijo dodaten predojačevalec ali step-up transformator. Vgrajeni mc predojačevalci v napravah do 1000 (in več) evrov praviloma ne veljajo dosti.
Tudi gramofoni za MC glave malo drugače izgledajo.
Če bi že hotel - primeren MC je Denon DL 304. Ima visoko komplianso, pritisk na igli je cca 1,2g. Edino ročka ti mora imeti uležajenje v top formi. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 22:27 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | @fjaka
Edini razlog ki ga vidim je v zaslužku, ker predelava stane veliko manj kot so ponujene že narejene nove Denonke. |
>> Can I send in MY new or used/broken 103 and get it converted to a Soundsmith Gold or Silver??<<
>> Yes, but there is some risk on both of our parts - The surgery required to fully convert these cartridges is very delicate - some cartridges don't survive... if yours is destroyed, you lose your cartridge, and I lose my time. You MUST Call or Email us for an Rebuild Authorization number for THIS OPTION
to je komentar z njihove strani...mogoče sem ga uzel preveč dramatično...hvala za opozorilo... |
Fjaka - kaj so ti hoteli odgovoriti ?
Logično je, da pokvarjeno glavo ne morejo usposobiti v vsakem primeru.
Predpostavljam da si mislil zlomljen cantilever. Samo tega nisi napisal, nego namignil da je broken, kar v angleščini poleg polomljenega pomeni pokvarjeno (my car is broken ne pomeni da je počil počez, nego da je pokvarjen, nedelujoč..) _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | @fjaka
to je komentar z njihove strani...mogoče sem ga uzel preveč dramatično...hvala za opozorilo... |
Fjaka - kaj so ti hoteli odgovoriti ?
Logično je, da pokvarjeno glavo ne morejo usposobiti v vsakem primeru.
Predpostavljam da si mislil zlomljen cantilever. Samo tega nisi napisal, nego namignil da je broken, kar v angleščini poleg polomljenega pomeni pokvarjeno (my car is broken ne pomeni da je počil počez, nego da je pokvarjen, nedelujoč..) |
kolega...kaj je z tabo????preberi si datum mojega posta...ali pa preberi post od A do Ž...  _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
sicer pa...kako to izgledajo gramofoni za MC glave ?!?!?! _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 23:45 Naslov sporočila: |
|
|
Naj omenim, da sem danes slišal to glavo na Hitachi gramofonu - modela ne vem (naj ne bi bil neki jak gramofon). Pred ojačevalec je bila Yamaha CX 70 amp je bil AKAI mislim, da model AM90 in samostoječi Rogersi. Zadeva je igrala super - zelo prodorno, polno - tako sem jas dojel vse skupaj. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Avg 30, 2012 23:58 Naslov sporočila: |
|
|
@fjaka.. kako zgledajo gramofoni za mc..
Ne tako kot TD165, haha
Seveda lahko daš kar hočeš kamor hočeš. Tudi kravi sedlo. Ali konju seske za molžo. Po želji. Če hočeš rezultate, pa ne gre vse na vsakega.
Na enem gramofonu bo super, drugje pa niti približno. Velja za vse glavice. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ok ok - razumem. Hvala za odgovor. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | @fjaka.. kako zgledajo gramofoni za mc..
Ne tako kot TD165, haha
Seveda lahko daš kar hočeš kamor hočeš. Tudi kravi sedlo. Ali konju seske za molžo. Po želji. Če hočeš rezultate, pa ne gre vse na vsakega.
Na enem gramofonu bo super, drugje pa niti približno. Velja za vse glavice. |
tvoje pisanje je za amatera zelo zavajajoče...vsak post dopolniš z "novim" odkritjem...
še vedno ne vemo kako izgledajo gramofoni za MC glave...kar se tiče Thorensov...vsak ki izjavi da je to shit gramofon pomoje malo ve o tem....
MC glavice so zelo različne...lahke in težke...visoko ali nizko izhodne...tako da bi se najdla tudi za Thorensa...pri Thorensu so ponavadi problem orginal ročice...ampak ga ni Thorensa da ni bi mogel montirati SME V , Moercha etc.etc....
a je Linn konstrukcijsko kaj novega izmislil???ali tudi on ne sprejme MC ??? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Avg 31, 2012 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
Fjaka, če bi pozorno prebral vse Ambasadorjeve poste na temo gramofon, ročka, glava, potem bi vsaj približno že vedel kaj misli. Ker ga poznam, sem prepričan, da se bo potrudil in na kratko pojasnil bistvene pogoje, ki jih MC zahteva od gramofona in ročke.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|