Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD audio tracks
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lesar

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 18:28
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 12:56    Naslov sporočila: HD audio tracks Odgovori s citatom

Kje dobiti viskokvalitetne audio posnetke, da ne zapravljam časa za računalnikom in (preveč) denarja? Zanimaa me jazz, blues, folk, rock, ... Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 632-555
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V katerem formatu? LP, CD, (HD)flac ...?
lesar

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 18:28
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 14:14    Naslov sporočila: 24 bit/96kHz Odgovori s citatom

Več bitov in kH, boljše bo. 24 bit/48Khz, 24bit/96kHz ali 24 bit/192khz. FLAC ali podoben format. Pa dobre posnetke, da lahko primerjam kvaliteto med takimi posetki na PC/DAC/končna stopnja/zvočniki, v primerjavi z predvajanjem iz CD-ja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 632-555
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam ne ravno dosti (kakšnih 50) HD albumov v flac formatu.

Moj sistem ni kakšen hiend, je pa soliden.

Večina teh mojih HDjev ne zveni nič boljše kot solidno posnet CD, nekateri celo slabše.

Iz tega sklepam, da so založbe našle še eno tržno nišo, kako audiofilom prodajati pod firmo visoke resolucije povprečne ali celo podpovprečne posnetke.

So pa seveda moje izkušnje omejene in zato ne posplošujem.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 18:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvisno je od kvalitete posnetka in potem od kvalitete formata.
Hd-tracks je večina od Chesky records in je zelo kvalitetna.
https://www.hdtracks.com
Live and let live.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:

Morda si želel povedati to: HDtracks JE od Chesky records Embarassed

Zato verjetno tudi široka zastopanost njihovih izdaj na dotičnem naslovu.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 19:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
berni je napisal/a:

Morda si želel povedati to: HDtracks JE od Chesky records Embarassed

Zato verjetno tudi široka zastopanost njihovih izdaj na dotičnem naslovu.

Tudi to je res.. Ampak niso vse produkcije njegove, ki se prodajajo na HDtracks. Je pa spet res, da so skoraj vse skrbno izbrane, da zadovoljijo David-ove standarde. Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
pasuljaris

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma kaj pa vem.

Po mojem mnenju (seveda lahko drugi mislijo drugače), je glavni cilj HDtracs izdaj zaslužiti z naslovi, ki bi drugače imeli bore malo kupcev.

Dobivam njihova obvestila in v zadnjem je npr. to:

For the First Time - Digitally Released As High Resolution Downloads 192kHz/24bit Classic Jazz Titles from the Archives of Warner Bros Records, Reprise, Atlantic Records, and Rhino Records.

Vsa čast ponovnim izdajam starih posnetkov velikih mojstrov jazza, ne vem pa v čem je smisel 192kHz/24bit resolucije?
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2012 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S povprečnim programom si lahko po mili volji spreminjaš resolucijo in s tem nič ne pridobiš. In seveda če .mp3 transformiraš v .wav ali .flac bo to še vedno .mp3 Mr. Green

Drži, ne zvenijo vsi 'HD' posnetki dobro, radi se nagibajo k sterilnosti. .

To je tako kot z golažem, če ga na začetku zajebeš bo pač samo povprečen golaž.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:

Kaj pa če je kontra? Da je ravno ta kao sterilen posnetek pravzaprav boljši? Very Happy

In sicer tisti prvi pristnejši, preden so ga majstri šli "olepševat" za na cd, da kao bolj atraktivno zveni. Enako kot vrhunski nevtralni hi-end sistem, kjer se nekaterim (sploh navajenim poceni sistemov) na prvo žogo zdi dolgočasen, v resnici pa je fora v tem da ne farba zvoka. Da v zvok ne vnaša dreka in nam je zaradi odsotnosti koloracij dolgčas zraven. V resnici pa je to to kar mora bit. Nenabrit, neutrujajoč, na dolgi rok poslušljiv zvok. Kontra atraktivnemu ki potegne na prvo žogo, čez čas pa začne najedat. Wink
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
luka79 je napisal/a:

Kaj pa če je kontra? Da je ravno ta kao sterilen posnetek pravzaprav boljši? Very Happy

In sicer tisti prvi pristnejši, preden so ga majstri šli "olepševat" za na cd, da kao bolj atraktivno zveni. Enako kot vrhunski nevtralni hi-end sistem, kjer se nekaterim (sploh navajenim poceni sistemov) na prvo žogo zdi dolgočasen, v resnici pa je fora v tem da ne farba zvoka. Da v zvok ne vnaša dreka in nam je zaradi odsotnosti koloracij dolgčas zraven. V resnici pa je to to kar mora bit. Nenabrit, neutrujajoč, na dolgi rok poslušljiv zvok. Kontra atraktivnemu ki potegne na prvo žogo, čez čas pa začne najedat. Wink

LP

"Sterilen"[lat.sterilis]: "neploden","jalov";duhovno jalov, neustvarjalen, vsebinsko prazen, nekoristen Rolling Eyes Shocked Wink
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V zvezi razlik med cd in hi-res formatom... hi-res je teoretično seveda neprimerno boljši, koliko pa ta razlika znaša v praksi pa je zelo težko določit, ker na rezultat ki pride ven iz zvočnikov poleg formata kot formata vpliva več stvari. In eliminirati jih, ter reči zdravo za gotovo, kaj jaz vem evo za 10% je hi-res kot format slušno boljši od cd-ja, to ne gre.

Prvi problem je že sam dac, ki ne prebavlja enako dobro obeh formatov. Znano je, da je dober dac za cd format lažje spraviti kot dobrega za hi-res. Upsampliranje, interpoliranje, torej premetavanje cifer sem ter tja ni tako enostavno in poceni daci s slabimi algoritmi tega še zdaleč ne obvladajo tako dobro kot naprimer neki švicarski Anagram. Pa tu je potem znotraj daca še odvisno od napajanja, izhodne stopnje,... vse to pa pri poceni izdelkih ki so kompromisno zasnovani šepa ter negativno vpliva na končni rezultat.

Če že imamo vrhunski dac ki iz hi-resa potegne veliko, pa ni nujno da je preostanek sistema tako rezoluten, da bo prikazal prednosti boljšega formata.

Potem smo tu še mi, različno dovzetni na razlike v zvoku. Eni slišijo travo rasti, drugi ne babe ko se dere iz kuhinje. Laughing

In kako za vraga v tej štoriji potem določit koliko je hi-res kot format dejansko boljši? Very Happy

Je pa dejstvo, da če se nudi za nakup format višjega ranga, torej tistega po katerem še niso šarili in ga kao olepševali za na cd (ali pa vsaj še ne v takšni meri) da smo v štartu prednosti. Smile
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 21, 2012 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

"Sterilen"[lat.sterilis]: "neploden","jalov";duhovno jalov, neustvarjalen, vsebinsko prazen, nekoristen Rolling Eyes Shocked Wink

Laughing

Saj se ve o čem sem mislil. Na to nakazuje analogija. Smile
Nazaj na vrh
luka79

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
luka79 je napisal/a:

LP

"Sterilen"[lat.sterilis]: "neploden","jalov";duhovno jalov, neustvarjalen, vsebinsko prazen , nekoristen Rolling Eyes Shocked Wink

Predvsem to boldano Crying or Very sad
Ko je posnetek oropan izzvena inštrumenta, vdiha vokalista (še bolj grozno, zbora), šuma obračanja lista partiture, prdenja in premikanja stolčkov v orkestru. . ,če hočeš itd.

Steriliziran 'over-mastered' posnetek, kateremu nekateri kimajo in mu pripisujejo zvokovno čistost, spet drugi pa zvokovno osiromašenost in praznost.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 23, 2012 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
ajka je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
luka79 je napisal/a:

LP

"Sterilen"[lat.sterilis]: "neploden","jalov";duhovno jalov, neustvarjalen, vsebinsko prazen , nekoristen Rolling Eyes Shocked Wink

Predvsem to boldano Crying or Very sad
Ko je posnetek oropan izzvena inštrumenta, vdiha vokalista (še bolj grozno, zbora), šuma obračanja lista partiture, prdenja in premikanja stolčkov v orkestru. . ,če hočeš itd.

Steriliziran 'over-mastered' posnetek, kateremu nekateri kimajo in mu pripisujejo zvokovno čistost, spet drugi pa zvokovno osiromašenost in praznost.

@Luka
Tu si pa malo mimo vsekal.
Skladba in/ali posnetek lahko vsebuje vse kar si naštel (rdeče obarvano), pa ga kljub temu lahko opišemo kot to kar si boldal. Wink

Predvsem pa, format v katerem je zapisan nek posnetek ni tako odločujoč kot to, kako je posnet!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu