| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 01, 2011 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Hvala Fijaka,
plastika na ročki se pri meni ne nadaljuje v nosilec uteži. Vmes je bil en tak plastični obroček-pojma pa nimam kako je bilo vse skupaj pritrjeno v ročico. Tam nad obročkom je en kovinski "fiželj"
nima nit navoja,niti nič-očitno je nekdo šarili in je samo ta obroček vse skupaj držal skupaj.Zato je tudi tako hitro razpadlo (pomoje sem ruknu s pokrovom).
Bom popravil,je bilo itak zelo slabo narejeno. Ali pa kupil kako staro SME-jko. |
stari...na tej ročki sem diplomiral...vseeno če ne vidim v živo ne morem pomagati...če te ne moti lahko neobvezno pogledam za kaj gre...drugače je tudi SME na raspolago... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Okt 01, 2011 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ti bom zelo hvaležen.
Se zmeniva na zs. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Okt 01, 2011 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
| evo če smo rešili eno dušo(ročko) pa je namen foruma najbrž dosežen, da se ne konča vedno.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twist2open
Pridružen/-a: Pon Dec 2011 21:17 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Bi si izposodil tole temo, če ne bom preveč okregan. Iz podsrešja sem prinesel očetov star Hi-Fi, ga priključil in si zaželel poslušanja vinilk. Pojavil pa se mi je problem. Pri malo glasnejšem predvajanju namreč mi ponorijo zvočniki. Membrane začnejo vibrirati s zelo nizko frekvenco, amplituda pa je precej visoka. Rekel bi cca 50Hz ali manj. Ojačevalnik ima phono vhod, gramofon pa je Marantz TT1200, glava na njem pa Ortofon OMB 10.
Morda se je že kdo od vas znalcev srečal s podobnim problemom.
Za vsakršen namig bi bil zelo vesel. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
| twist2open je napisal/a: | Bi si izposodil tole temo, če ne bom preveč okregan. Iz podsrešja sem prinesel očetov star Hi-Fi, ga priključil in si zaželel poslušanja vinilk. Pojavil pa se mi je problem. Pri malo glasnejšem predvajanju namreč mi ponorijo zvočniki. Membrane začnejo vibrirati s zelo nizko frekvenco, amplituda pa je precej visoka. Rekel bi cca 50Hz ali manj. Ojačevalnik ima phono vhod, gramofon pa je Marantz TT1200, glava na njem pa Ortofon OMB 10.
Namignili so ti že zvočniki, hahaha
Kam si postavil gramofon - na subwoofer?
Vsak gramofon mora biti dovolj izoliran pred vibracijami. Poceni gumi nogice niso dovolj, zato je pomembno kam to postavimo.
Boljši gramofoni imajo to rešeno z dodatno vzmeteno šasijo.
Gramofon brez vzmetenja potrebuje anti-sizmično bazo.
Brez tega ne samo da ne moremo govoriti o hifi-ju - niti poslušati se ne da. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cane90
Pridružen/-a: Sre Okt 2011 12:12 Prispevkov: 32 Kraj: Mirna Peč
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | twist2open je napisal/a: | Bi si izposodil tole temo, če ne bom preveč okregan. Iz podsrešja sem prinesel očetov star Hi-Fi, ga priključil in si zaželel poslušanja vinilk. Pojavil pa se mi je problem. Pri malo glasnejšem predvajanju namreč mi ponorijo zvočniki. Membrane začnejo vibrirati s zelo nizko frekvenco, amplituda pa je precej visoka. Rekel bi cca 50Hz ali manj. Ojačevalnik ima phono vhod, gramofon pa je Marantz TT1200, glava na njem pa Ortofon OMB 10.
Namignili so ti že zvočniki, hahaha
Kam si postavil gramofon - na subwoofer?
Vsak gramofon mora biti dovolj izoliran pred vibracijami. Poceni gumi nogice niso dovolj, zato je pomembno kam to postavimo.
Boljši gramofoni imajo to rešeno z dodatno vzmeteno šasijo.
Gramofon brez vzmetenja potrebuje anti-sizmično bazo.
Brez tega ne samo da ne moremo govoriti o hifi-ju - niti poslušati se ne da. |
ambasador me prosim razsvetliš in poveš kaj je anti-sizmična baza?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 08:23 Naslov sporočila: |
|
|
| protipotresna.. plošča pod gramofon, konstruirana na način, da duši vibracije (recimo z vmesnimi elementi gume ali na drug podoben način) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Špilferderber je napisal/a: | | protipotresna.. plošča pod gramofon, konstruirana na način, da duši vibracije (recimo z vmesnimi elementi gume ali na drug podoben način) |
LP
"GREGITEK" _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
| fantje malo bolj počasi, če ste prebrali začetek teme gre za Marantz tt 1200 gramofon, v vrednosti boljše buteljke vina-ene same, da ne bo pomote, in razne mize in ostale dodatne stvari v rangu 1000 eur niso ravno na tem nivoju komponente... kar seveda ne pomeni da lahko kaj škodijo, dvomim pa v koristnost nasvetov ki jih lastnik najbrž ne misli upoštevati |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cane90
Pridružen/-a: Sre Okt 2011 12:12 Prispevkov: 32 Kraj: Mirna Peč
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo
Koliko je okvirna cena?
Nameraval sem pri lokalnem kamnoseku kupiti kos granita in ga postaviti pod gramofon
Pri drugi sliki me zanima, če so tisti trije utori narejeni za nogice gramofona?
Kajti ravno moj Rega p25 ima 3 nogice postavljene v trikotnik...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 18:58 Naslov sporočila: |
|
|
Preden skočiš v kamnolom bi bilo fino preveriti, od kje točno se pojavi feedback. Morda "antiseizmična izolacija" niti ni potrebna oz. ne bo pomagala!
Če gramofonu lahko snameš pokrov, poskušaj poslušati s snetim - pogosto je pravi lovilec zvočnih vibracij, ki jih potem preko ohišja gramofona pobere ročica in nato glava. Sicer masivna podlaga včasih pomaga tudi v tem primeru - zmanjša vibriranje ohišja.
Če je hi-fi omarica ali podstavek postavljen na "plavajoča tla", bi bilo mogoče pametno razmisliti o polici, montirani na steno. Seveda tudi tu lahko namestiš masivno ploščo, izolirano od nosilcev, vendar ne bo treba iti v kako masivo za zelo dobre rezultate.
Skratka, poskusi brez pokrova, lahko pa poskusiš tudi z improvizirano izolacijo (gotovo se ti doma valja kaka debelejša deska in primerni kosi gume, pene...). Preveri tudi nastavitve gramofona (niveliranost, težo pritiska, antiskating...) - slabo nastavljena glava zna biti zelo občutljiva. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 01:02 Naslov sporočila: |
|
|
| cane90 je napisal/a: | Zanimivo
Koliko je okvirna cena?
Nameraval sem pri lokalnem kamnoseku kupiti kos granita in ga postaviti pod gramofon
Pri drugi sliki me zanima, če so tisti trije utori narejeni za nogice gramofona?
Kajti ravno moj Rega p25 ima 3 nogice postavljene v trikotnik...
LP |
LP
Pozabi "Gregitek" , draga reč, ročno delo
Ni pa "Rega" enostavna za "ozemljit" . Ker so vse Rege več ali manj lahke, preveč pojejo če so na lahkih mizicah. Če pa jim naložiš preveč kamenja ali železja spodaj pa igrajo tanko, topo lahko pa tudi vreščavo, če je odjemna doza bolj take sorte.
Najbolj jim prija primerno narejena lesena baza, da baza ravno prav poje in pomaga gramofonu  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 01:32 Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat prej sem že opisal preprosto anti sizmično bazo.
Gre za cca 20 do 25 plošč iz iverke npr 18mm debeline, ki je izmenično zložena z neoprensko špužvo 3mm debeline. Torej polička, špužvica, polička...do 50 ali 70 cm višine. Na vrhu si lahko omisliš marmorno poličko ali pa leseno če bolj ustreza gramofonu. Špužve so enake velikosti kot polička. Okoli tega lahko narediš tudi okrasni okvir, ki pa naj se ne dotika te skladovnice, pustiš ca 1cm lufta vse naokoli. Ta okvir je na tleh in sega do vrha.
Taka baza je strašen izolator pred vibracijami hišne strukture. V blokih kjer je lift, pa promet okoli stavbe in ostalo topotanje po hiši in stopniščih to grozno škodi zvoku gramofona.
Poleg tega taka baza ne vnaša dodatni wow in flutter. Vse mizice, ki lahko torzijsko zavibrirajo to vnašajo ! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ikea...LACK...5 evriča _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 23:29 Naslov sporočila: |
|
|
| toje to,preprosto in uporabno in V CeNOVNEM RAZREDU GRAMOFONA, kar tudi ni nepomembno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Naslednja
|
| Stran 4 od 9 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|