| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj mojih fotk iz sejma. Zvok v sobah je bil kar soliden. Gallusi so mi zveneli najbolše. Prostor je bil tudi solidno dampiran, morda tudi zato.
Pa tudi ta veliki sonusi so se kar dobro odrezali.
P.S.
Kar se pa tiče "hifi stevardes" ,je pa Audio galerija absolutni zmagovalec
lp Samo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Par mojih fotk je v tejle galeriji:
Multimedia HI-FI SHOW Ljubljana 2011
Nad zvokom v nekaterih sobah sem bil prijetno presenečen, sploh glede na to v kako natlačenih sobicah so se nekateri drenjali! Več akustične obdelave bi seveda pomagalo še marsikomu.
So pa tile sistemi prava paša za oči. Naškljocal sem cel kup fotk, če kdo kaj želi ali potrebuje, ZS.
LP
Blaž _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 21:50 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a longplay Tor Okt 11, 2011 21:16; skupaj popravljeno 5 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 07:31 Naslov sporočila: Re: Najboljši sobi showa |
|
|
| longplay je napisal/a: |
...
Sistem ki je bil zasnovan zelo resno brez prenosnikov,serverjev, brezžičnne krame in ostalih traparij ki ne sodijo na prireditev takega ranga.
...
|
To iz leta v leto manj drži...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozS
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00 Prispevkov: 90 Kraj: VG
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
bwaze - všečne fotke komponent
a si bil ti mogoče s Canon aparatom in 70-200 objektivom? _________________ OK
LP
Primož |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
Jep. Moj tretji najdražji hobi. Prvi je seveda glasba (v CDjih več denarja kot v komponentah)- drugi pa poustvarjanje srednjega veka - zdajle v Ukrajini delajo gotski oklep po mojih merah.  _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozS
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00 Prispevkov: 90 Kraj: VG
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, se mi je zdelo da je nekaj fotografij točno takih, kot sem predvideval, da jih je/bo naredil "nek tip s 70-200", ki sem ga srečal v parih sobah
Imaš fajn hobije  _________________ OK
LP
Primož |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
Nepričakovano sem dobil obiske in namesto v soboto uletel v nedeljo proti koncu, kar sploh ni bila napačna odločitev.
Prešpurtal sem nekako dve tretjini sob in kjer ni igrala lampa, me je odneslo ven. Ali imam lampe že pod kožo.....?
Ali pa prevladuje mišljenje, da tranzistorci in periferne komponente ne rabijo toliko medsebojnega ajhanja in ajhanja kablaže in metalurgije na njej in se nekateri pač hitro zadovoljijo z polovičnim dosežkom.
Stari mački so spet pokazali, da kilometrina šteje.
Mister TRM ima svoj tuning za B300, filozofijo zvoka poznam in razumem, zelo všečno, čeprav B300 ni moj dish of the day, rolal je redek live Chris Rea, Road to hell in to na samo 89 db zvočnikih, pomeni, da ima zadeva dobro rešeno napajanje.
Dušan&Mare sta navdahnjeno (napram zadnjič) iz delno dipolnih Opera Callas potegnila res maksimum, dokazala, da so pravi majhni draguljčki in presenetila, definitivno za ne preveč denarja, odličen zvok.
Ne samo zato, ker 845 lampe na Simplyu zvočno gravitirajo bližje mojim KT77, kot B300.
Pri Francu nisem toliko poslušal(sem pa opazil lucidno finto pri postavitvi, pa je, jasno, ne bom razkril), ker sva takoj padla v debato o marsičem, predvsem o raznih malo mejnih zanimivostih pri razvijanju gramofonov in še česa.
Fant zna še vedno uživat v iskanjih in razvijanju, je poln izkušenj in še vedno razmišlja bliskovito kot brzovlak, tako da je bila debata, spet, kot hitropotezni šah.
Na koncu sem, spet, pogrešal Bojana Hajdinjaka in njegovo enfant terrible filozofijo in zvok, ki ga zna izvabit iz svojih izdelkov. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
No pa je za nami še en sejem. Na sejmu sem bil sem v soboto. Srečal sem tudi nekj forumašev.
Sejem je bil nekako podoben prejšnjim, torej veliko podpovprečnih in povprečnih predstavitev, ki večkratnega obiskovalca ne pritegnejo, so pa vsekakor koristne za nove obiskovalce.
Tisto kar bi posebej omenil so odlični XTZ divine zvočniki (v kleti), katerih zvok je bil enkraten.
Nasprotno so bili razočaranje XTZ zvočniki v NELovi sobi, kjer je bil zvok tak, kot bi odejo vrgel preko njih. Po izjavi Borisa so še neulafani, ker so prišli tik pred sejmom. Svoje je verjetno doprinesla tudi soba, ki je bila za zvočnik s 25 cm basovcem vsekakor premajhna. Tako se je dober namen, predstaviti te tako hvaljene zvočnike sfižil.
Zvok je bil zelo soliden pri Dušanu - Opera zvočniki. Možakar se je potrudil z akustiko in tako omogočil da pride zvok iz zvočnikov kar najmanj "onesnažen" (z odbitim zvokom) do naših ušes. Pogrešal sem malo večje zvočnike in tako več basa, ki ga lahko dajo v tako veliki sobi.
Vklopova soba: standardno zelo solidno, za odličen rezultat je manjkalo nekaj dela na akustiki prostora, tako pa je bil zvok malce preveč "mesnat" in je odstopal od nevtralnega - Avantgarde zvočniki. Sonus faber zvočniki pa bi morda za začetek rabili drugačno postavitev.
Gallus zvočnike sem slišal že bolje igrati. V sobi je bilo sicer veliko akustičnih elementov, manjkalo pa je basstrapov, kar se je poznalo na zvoku. Visoki so bili malo preveč zadušeni, basi pa so slabo kontrolirano in nekam "švohistično "plavali" po sobi. Saj ne da je bilo zanič a z nekaj pravimi posegi na akustiki, bi bilo lahko drugače.
Spendor zvočniki in Naim elektronika: solidno, malce dolgočasno in nič več.
Test napajalnih kablov: popln polom.
Ne vem zakaj, ampak zadeva je že v začetku izpadla zelo neresno.
Bila sta sicer dva enaka CD predvajalnika, ampak že interkonekcijski kabli so bili različni. Potem ni delal daljinec niti za CDP niti za ojačevalec in tako ni bilo možno hitro preklapljati z enega na drugi CDP. Daljinec za ojačevalec je kasneje kazal neke znake življenja ampak samo iz bližine in pri velikem vztrajanju.
Na enem CDP je bil "piton" na drugem pa popolnoma navaden kabel (niti tisti ne, ki je bil originalno poleg CDP).
Test sem si "privoščil" dvakrat. Enkrat ob cca 12h in potem še ob cca 18h - po koncertu.
Ob 12h smo najprej poslušali samo razliko pri delovanju CDP kot transport (CDP - koaksialen kabel - zunanji DAC - ojačevalec) in nato pri običajnem delovanju CDP vezan direktno na ojačevalec). Razlike v zvoku ni bilo zaznati. Ob 18h pa smo poslušali Jazzove odlične posnetke koncetra, ki jih je imel posnete na CD. Najprej se je poslušalo na enem CDP (s pitonom), nato pa sem CD prestavil v drugi CDP in poslušal. Zaznavnih slišnih razlik ni bilo.
Kuzma solidno. Lani je bil boljši zvok. Vsekakor pohvale za gramofon, pa tudi zvočnik je bil soliden.
Toliko za sedaj, nadaljevanje morda sledi. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
A ta tip piše v stilu TV serij? Vsak dan malo.
Lp, Stefi _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: |
Test napajalnih kablov: popln polom.
Ne vem zakaj, ampak zadeva je že v začetku izpadla zelo neresno.
Bila sta sicer dva enaka CD predvajalnika, ampak že interkonekcijski kabli so bili različni. Potem ni delal daljinec niti za CDP niti za ojačevalec in tako ni bilo možno hitro preklapljati z enega na drugi CDP. Daljinec za ojačevalec je kasneje kazal neke znake življenja ampak samo iz bližine in pri velikem vztrajanju.
Na enem CDP je bil "piton" na drugem pa popolnoma navaden kabel (niti tisti ne, ki je bil originalno poleg CDP).
Test sem si "privoščil" dvakrat. Enkrat ob cca 12h in potem še ob cca 18h - po koncertu. |
Če se prav spomnim, so bili interkonekti enaki (rdeče barve?).
Moje zapažanje je drugačno, slišal sem razliko, predvsem pri zvočkih: pri prvem kablu so zvončki zveneli bolj kovinsko, stekleno, zvok je bil precej analitičen, pri drugem je bil zvok toplejši, morda malo zabrisan, bolj zaprt, slišna je bila tudi razlika pri izzvenu.... Žal pa je bilo preklapljanje res z zamudo in je oteževalo ocenjevanje.
Ne vem pa, kateri zvok je bliže izvornemu zvoku, kar je verjetno bistven element pri primerjavi in izbiri ustreznega kabla.
Pri tem testu v soboto ob 17+ uri nas je bilo kar nekaj, naj še kdo pove svoje mnenje. Predvsem pa Iztok.
Lp, Stefi _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 22:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | Tisto kar bi posebej omenil so odlični XTZ divine zvočniki (v kleti), katerih zvok je bil enkraten.
Nasprotno so bili razočaranje XTZ zvočniki v NELovi sobi, kjer je bil zvok tak, kot bi odejo vrgel preko njih. Po izjavi Borisa so še neulafani, ker so prišli tik pred sejmom. Svoje je verjetno doprinesla tudi soba, ki je bila za zvočnik s 25 cm basovcem vsekakor premajhna. Tako se je dober namen, predstaviti te tako hvaljene zvočnike sfižil. |
Zanimivo, meni pa so zgornji XTZ-ji igrali zelo prijetno, nisem imel nobenega občutka da bi bili "zadekani". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ne glede na vse se lahko rece, da so se razstavljalci lepo potrudili predstaviti svoje izdelke in iz marsikaterega sistema se je dalo razbrati lepe zvokovne potenciale.
Kar je mene vleklo na sejem je bil vertikalni gramofon in pa Jazzova predstavitev posnetkov. O gramofonu, bom kar v njegovi temi.
Jazzove predstavitve posnektov sem se udelezil v nedeljo in imel kaj slisati. Plastnost izvedb posnetkov je nekaj, kar mora snemalec dodobra spoznati, da dobi posnetke, ki bodo vrhunski in ne samo atraktivni. Snemanje v razlicnih okoljih pomeni uporabo razlicnih tehnik in iskanje optimalne postavitve mikrofonov, da se doseze priblizek ponovljivosti glasbene izvedbe. Verjamem, da so ob tem vcasih prave muke, gotovo se tezje od optimalnega postavljanja zvocnikov v prostoru. Poznavanje avdifilskih sistemov je pravtako stopnicka, ki snemalcu, da vpogled v njegovo delo in Iztok to oboje odlicno zdruzuje. Pri tem je super, da je pripravljen deliti svoje izkusnje tudi z nami tudi preko posnetih cd-jev ob katerih lahko na veliko uzivamo tudi doma.
Nekateri proizvajalci zvocnikov te izdelujejo v smeri, da bi na zvok prostor cim manj vplival torej, da postavitev v prostoru ni kriticna. Pravzaprav je takih konstruktorjev avdiofilskih zvocnikov, ki bi izdelovali zvocnike 'imune' na prostor bolj malo ali tudi nic. Zanimivo pa je, da jih najdemo med koncertnimi zvocniki, ki pa po avdiofilskih standardih niso primerni za doma, pa je res tako? Hocem reci, da snemalec lahko z nekaj srece ujame zvok koncerta in tega na predvajanju tudi podozivi, bolj pa je vprasanje kako to rata nam saj so avdiofilski principi najveckrat precej omejeni in se pravzaprav prezgodaj zadovoljimo z nekim povprecnim zvokom.
XTZ zvocniki v HIFi Journalovi sobi so na momente pokazali zvokovni potencial a ob presibki aplifikaciji je kompleten rezultat izostal. Skoda, saj bi gotovo lahko se bolj uzivali ob poslusanju masterjev.
Predstavitivi razlike v napajalnih kablih nisem prisostvoval, in mi niti ni potrebno, saj imam svoje izkusnje in mnenje o tem. Je pa pri tej stvari tako, kakor tudi pri poslusanju sistemov na sejmu, brez primerne tisine v prostoru, ki bi omogocila vsaj delno koncentracijo poslusalcu, se ne da oceniti prav nic. Prav to sem opazil med poslusanjem kar nekaj sistemov.
Iztoku tudi hvala za cudovito Lp-jko Zlatka Kavcica / Round Trip z originalno in podpisano grafiko na ovitku. Plosc so bili veseli tudi moji prijatelji.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
Stefi
Kot sklepam iz tvojega pisanja nisva bila istočasno na testu kablov, tako da je možno, da je bil zvok drugačen kot takrat, ko sem bil tam.
Če so bili priklopljeni rdeči kabli kot je na pripetih fotografijah, potem moram napisati, da je to vezava CDP-koaksialen kabel (rdeče barve)-zunanji DAC- ojačevalec. Torej je bil CDP uporabljen le kot transport.
Ob 12h je v začetku tudi bila ta kombinacija (kot sem že napisal). Potem so pri prestavljanju koaksialnih kablov nastale težave in so bili nameščeni interkonetki ter nerejena povezava CDP - ojačevalec.
Očitno so bili naknadno spet uporabljeni koaksialni kabli. Ker so bile predhodno z njimi že težave, je možno, da so te vplivale na zvok.
Ker se je že lani napovedoval tak test, pa ga ni bilo, letos pa je bilo popolnoma neresno zastavljeno navkljub velikim obljubam, o "kablaših oz. pitonarjih" pač ne morem napisati kaj pohvalnega.
Mogoče bo uspelo drugo leto, do takrat bo pa verjetno še veliko nakladanja o čudežnih pitonih. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|