Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izidi novih albumov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2011 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kritika Cdja Čas (WWW.KLOPOTEC.SI)
Jure Potokar (Polet, 12.maj.2011)

JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Duet Evan Parker/Zlatko Kaučič, ki se je dogodil na jazz festivalu LJ 2009 v soboto ob 11.30 dopoldan, bo izšel na hitro rastoči in prepoznavni poljski založbi Not Two Records. Snemal sem jaz na mikrofonih Boruta Čelika, ki je ozvočeval prireditev+mojih ambientalnih mikrofonih.
(Zvocnik-ti to imas, a ne?)

Obenem sem na pravkar končanem festivalu SmartArt v Šmartnem (Brda) dobil CD skupine improvizatorjev iz Dobbia Laba, na katerem je en moj posnetek izpred nekaj let(Gromka).
Tik pred izdajo pa je še posnetek koncerta deMattia/Kaučič/Mair iz Divače. Tu me je začudilo, da so vzeli(in bili navdušeni) kar mojim testnim mixom(posneto je bilo večkanalno) ... Se dogaja ...
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2011 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaučičev CD Emigrants (Leo Records) je na lestvici Asheville FM Jazz Top 10 ( www.ashevillefm.org ) . "Drugouvrščenega" Keszlerja pa smo nekateri lani poslušali v Gromki, kjer je nastal tudi odličen posnetek.

1. Starlicker - Double Demon (Delmark)
2. Eli Keszler - Oxtirn (ESP-Disk)
3. Warren Smith - Dragon Dave Meets Prince Black Knight From The Darkside Of The Moon (Porter)
4. Guomundur Steinn Gunnarsson - Horpma (Carrier Records)
5. Zlatko Kaucic - Emigrants (Leo Records)
6. Joe McPhee/Ingrebrigt Haker Flaten - Blue Chicago Blues (Not Two)
7. Klang - Other Doors (Allos Documents)
8. Scie Chimiche - Spettacolo!!! (Splasc(H) Records)
9. Muhal Richard Abrams - SoundDance (Pi Recordings)
10. Darius Jones/Matthew Shipp - Cosmic Lieder (AUM Fidelity)
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 18, 2011 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Zunaj je debutni album angleške glasbenice Anne Calvi.

Za pokušino izvedba v živo:

Anna Calvi - Jezebel (Live)

Več o izvajalki tukaj.

Dobil tole plato z Amazona... 5+
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 24, 2011 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred naročilo za dva albuma Geira Jenssena oz. Biosphere !

Both items will be released as double albums with gatefold sleeves.
Exclusive artist signed copies (limited to 1000 copies) available only from Biophon Records.
These two albums will be available around September 15th 2011.

Substrata

BIOSPHERE: SUBSTRATA 2xLP
EUR 25 + shipping
Contains one bonus track: Laika (14:35)
BIO5LP, Biophon Records 2011
Re-mastered by Stefan Betke @ Scape Mastering, Berlin.
New artwork by David Coppenhall.

Order your copy here: http://www.biosphere.no/shop.html

Glede Substrate je David Stubbs, Melody Maker, 1997 rekel: "The best ambient album I've heard in an ice age, an album of terrifying, desolate and all-enveloping beauty."

N-PLANTS

BIOSPHERE: N-PLANTS 2xLP
EUR 25 + shipping
BIO6LP, Biophon Records 2011
Re-mastered by Stefan Betke @ Scape Mastering, Berlin.
Design by Jon Wozencroft.

Order your copy here: http://www.biosphere.no/shop.html

Glede N-Plants pa Brian Howe, Pitchfork: "In early February, Biosphere's Geir Jenssen made an album inspired by the architecture and potential instability of Japan's nuclear power plants. A month later, a huge earthquake and tsunami caused the Fukushima Daiichi nuclear disaster. It's healthy to be skeptical about such claims to prescience, but dissembling isn't Jenssen's style: Clearly stated intentions and ideas are a defining feature of the Norwegian ambient-house producer's decades-long career. Plus, N-Plants' sleek contours and foreboding atmosphere easily bear out his theme. Having noted the eerie coincidence, we can dispense with it and let the best Biosphere album since 1997's definitive Substrata stand on its own."

Biophon Records
Fagerliveien 25
9007 TROMSØ
NORWAY

www.biosphere.no
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar poslušam sicer še "sposojeno" verzijo novega albuma Chris Rea - Santo Spirito.

Prvi vtis zelo dober! Vsaj meni. Je par komadov kateri mi trenutno niso preveč všeč a večji del je zelo ok.[/img]
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tomzzi je napisal/a:
Prvi vtis zelo dober! Vsaj meni. Je par komadov kateri mi trenutno niso preveč všeč a večji del je zelo ok.[/img]

To bo pa zanimivo slišat...
Pri meni je običajno tako, da najboljše pesmi niso tiste, ki so všečne že na prvo poslušanje. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah saj ponavadi je tako... Laughing Ma sem ga danes na hitro "preletel". Si moram cajt vzet.
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2011 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Pri meni je običajno tako, da najboljše pesmi niso tiste, ki so všečne že na prvo poslušanje. Wink

jjjjjp, +1
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2011 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Athens Concert - Charles Lloyd Quartet

zna biti zanimivo ! Wink
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Duet Evan Parker/Zlatko Kaučič, ki se je dogodil na jazz festivalu LJ 2009 v soboto ob 11.30 dopoldan, bo izšel na hitro rastoči in prepoznavni poljski založbi Not Two Records. Snemal sem jaz na mikrofonih Boruta Čelika, ki je ozvočeval prireditev+mojih ambientalnih mikrofonih.
(Zvocnik-ti to imas, a ne?)

Evo recenzije tega ploščka, ki je že pri nas ...
http://www.radiostudent.si/article.php?sid=29487%3Ca%20rel=%22nofollow%22%20target=%22_blank%22
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi je napisal/a:
Pred naročilo za dva albuma Geira Jenssena oz. Biosphere !

Cena za dvojna LPja je po 25 evrov+poštnina. Jaz jih dobim za 28(skupaj s poštnino)+podpis... Če koga zanima, naj se kmalu javi
St0rMl0rD

Pridružen/-a: Ned Sep 2011 9:54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 31, 2011 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wow, neko out-there glasbo vi to tukaj poslušate...Nič mainstreamovskega Very Happy

LP
-J
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 02, 2011 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

St0rMl0rD je napisal/a:
Wow, neko out-there glasbo vi to tukaj poslušate...Nič mainstreamovskega Very Happy

LP
-J

Meni je bil jazzovski mainstream osnova, na kateri sem gradil in prispel do te postaje. Bolj sem poslušal, manj je bilo mainstreama. Se pa tu lahko vprašam, ali so npr. C.Parker, C. Mingus, T.Monk ... danes mainstream? V času nastanka so bili avantgarda ...

Kakšnih Claydermanov, Kenny G.jev in podobnih pa nikoli nisem prebavljal ...
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri EMI so izdali remastre albumov Pink Floydov. Nekaj se dobi tudi na LP.
http://www.pinkfloyd.com/news/index.php
Se je kdo že srečal s to reizdajo? Primerjava s prejšnjimi izdajami, mnenje ?
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15  Naslednja
Stran 4 od 15

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu