| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Moje mnenje...
Vse tole pisarjenje okoli ecc enih in drugih v tam eni delovni točki, referenčnih flaškah, tvikih gore dole...ne spada v tole rubriko HIGH-END AUDIO.
Ravnotako ne še tričetrt postov v tej in sorodnih temah okoli raznih hitrih eksperimentov z lampami, naj si bodo to predojačevalne, tunerske, take in drugačne, močnostne...
Zakaj?
Ker gre pri vsem tem tvikanju za prevelik vnos napak, kar se odraža v močnem farbanju zvoka.
Po definiciji to ne more biti niti hifi, kaj šele hiend, ki ga jaz razumem kot hifi znotraj najstrožjih meril verne reprodukcije.
LP Jernej |
Se podpišem pod tole.
| mestn pu je napisal/a: | Če ne poskusiš, ne veš.
Ko se boš enkrat odlepil od tega, ali so tvoji ženi bolj všeč Lamborghini oranžni zvočniki ali palisander ali kaj tretjega, boš morda razumel |
Se nerabim od ničesar odlepit in imam še vedno realna tla pod nogami
za razliko od nekaterih, ter se svojega audio sistema tudi ne trudim uvrščati
med HIGH-END za vsako ceno.
Za skladovnico zvočnikov pa nimam prostora, ker imam prenizke
strope, da bi lahko tako visoko nalagal.
Soničen pozdrav, Dejan
Nazadnje urejal/a megane Sob Jun 18, 2011 09:06; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: |
Kaj pa je to HIGH END AUDIO ? |
Zanimivost na to temo ko je že ravno padla beseda.
Na prvi pogled morda enostavno za formulirat vendar še zdaleč ni tako. Na sosednjem audiofil.netu so se v tej zvezi bockali v par namenskih temah pa nikamor prišli, saj si je vsakdo to razlagal po svoje (en da mora vrhunsko igrat, drugi da mora biti narejeno da traja celo življenje, tretji da mora dobro izgledat, četrti da mora prihajat od renomiranega proizvajalca, peti da mora iti za butični izdelek, šesti da mora iti za statusni simbol, sedmi, osmi, deveti razne kombinacije navedenega,...). Nato je padla ideja ki se mi zdi posrečena in sicer da bi besedo hiend, za katero nihče točno ne ve kaj pomeni, preimenovali v hi performance, kar je že bolj jasno in se pogovarjali o tem.
Okej nazaj na stezo k ojačevalcem na elektronke.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 22:52 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za razlago. Upam da so "kritiki" tudi preblali. Ta zadnja "hi performance" pa definitivno nekaj pomeni in za to potrbuješ ušesa in tweekanje !!! Ali pa veeeliiiikoooo denarčkov !!! Pa še to nepomeni da ........ _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Moje mnenje...
Vse tole pisarjenje okoli ecc enih in drugih v tam eni delovni točki, referenčnih flaškah, tvikih gore dole...ne spada v tole rubriko HIGH-END AUDIO.
Ravnotako ne še tričetrt postov v tej in sorodnih temah okoli raznih hitrih eksperimentov z lampami, naj si bodo to predojačevalne, tunerske, take in drugačne, močnostne...
Zakaj?
Ker gre pri vsem tem tvikanju za prevelik vnos napak, kar se odraža v močnem farbanju zvoka.
Po definiciji to ne more biti niti hifi, kaj šele hiend, ki ga jaz razumem kot hifi znotraj najstrožjih meril verne reprodukcije.
In da se razumemo...nič nimam proti tvikih, prispevke mestnga rad prebiram, tudi sam imam v nekaj samogradnjah dovolj napak in raznih farbanj zvoka (da je večina glasbe prijetna poslušalcu že na prvo noto), a mi na misel ne pride, da bi to kakorkoli povezoval z resnim hifijem, kaj šele, da bi omenil hiend.
Po mojem mnenju bi bilo vredu tole rubriko HIGH-END AUDIO malo očistiti.
LP Jernej | Farbanj zvoka imaš dejansko ti krepko več, ker nisi naredil dovolj, da bi anuliral oscilacij, mikrocilacij na liniji signala, mehanskih in ostalih.
Jaz sem jih.
Jaz nadgrajujem en sam sistem, ti si dal v enem letu čez, koliko zvočnikov in ojačevalcev že?
Domnevam, da še vedno uporabljaš moj "nešolski" sistem pogona z dvemi različnimi ojačevalci, ki se ti je nekoč zdel, čuden, verjetno zato ker sistem odlično deluje, ni pa pod razno, teoretično "pravilen", praktično pa...?
Zate je High End nekaj kar je merljivo, zame je pomembno tisto nekaj, kar ima veliko atributov naravnega zvoka in zame je opletanje z izrazom High End, poceni sholasticizem, zasilni izhod, ki ne pelje nikamor, ker ne daje neke povratne infomacije, kaj to sploh je..
Ti razmišljaš kot elektronik, jaz kot glasbenik.
Rezultate imava oba in če uporabim tvoj pogled in ga diametralno obrnem, skozi oči glasbenika, bi vse kar se meri spadalo v rubriko "Elektronika in vezja", saj niti slučajno nobena topologija ne sporoča, "jaz se bom obnašala" High End", ko me sestaviš.
Zakaj ti je toliko do debate kaj je High end in kaj ni si lahko samo mislim, meni do te, jalove, debate ni, moj sistem drugim, ne mojim ušesom, očitno sporoča, da je na nivoju, ko nima tako izrazitih problemov, kot jih ima povprečen sistem, ker sem vložil ogromno dela in povsem drugačnega znanja od tvojega, da je tako.
Domnevam, da je Ajka zaradi dejstva, da so lampaši večinoma A razred, vtaknil temo sem in to upravičeno, saj se tudi pri tranzistorcih nekako avtomatsko smatra, da A razred topologija spada v High End, AB in ostale pa ne nujno.
Saj nismo majhni otroci, imamo kilometrino, slišali smo sistemov na N to potenco, meja?
Na mojih srečanjih audiofilov je pred letih zvok mojega Stylos HL DACa v različnih sistemih očaral prisotne, ko je igral z ostalimi komponentami, do te mere, da si šel v gradnjo podobnega DACa.
Nato sem ga še doteral, zgradil na njem celoten sistem, ki zaradi boljšega ojačevalnega pogona, množice zajhanih driverjev, top end pasive, brezkompromisnega anuliranja oscilacij v sistemu (tu ste vsi, ki se tega še niste lotili, daleč zadaj)in vsega ostalega vloženega slišno zelo, zelo prekaša sisteme, ki so takrat z njim igrali na srečanjih.
Logično je torej, da HL Stylos sedaj ne igra slabše, kot je igral tedaj, ko je obračal glave, če je sistem zgrajen točno zanj, za poudarjat in "molst" njegove "high performance" sposobnosti?
Verjetno veš kaj je verjetnostni račun?
V primeru pretikanja signalnih lamp gre za iskanje tistih, ki glede na delovno točko, delujejo optimalnoin če jih imaš na zalogi 30 različnih, vseh možnih kvalitet in parametrov, ki so v okviru delovne točke in topologije, vsaka lampa sama "pokaže", koliko ji delovna točka ustreza za doseganje njenega optimuma.
Lahko pa tudi ajhaš točko, pa še vedno zaradi tega ne boš pripravil neke gmajn lampe, da bo imela elektrodo, mrežico, flaško in ostalo, narejeno kot Telefunken ali Bugle Boy ali Mullard.
Saj zato imaš Telefunken notri, ne, ne zaradi delovne točke?
Kolikor se spomnim, je tudi Bojan vedno govoril, da je najbolj pomembna lampa, ki deluje v okviru topologije in tako najdeš samo z iskanjem primerne lampe.
Tako, da je vprašanje, kdo je šel na stranpot Bojanovih trditev razmerja pomembnosti lampa-delovna točka, ki so rezultat njegove bogate prakse, ti ali jaz? _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazadnje urejal/a mestn pu Sob Jun 18, 2011 09:24; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 09:22 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | | Hvala za razlago. Upam da so "kritiki" tudi preblali. Ta zadnja "hi performance" pa definitivno nekaj pomeni in za to potrbuješ ušesa in tweekanje !!! Ali pa veeeliiiikoooo denarčkov !!! Pa še to nepomeni da ........ |
Misliš, da bojo Il Dottoreja, ki jim v Opera fabriki zvočno ajha in pili njihove končne proizvode, potem, ko so že premerjeni in sestavljeni, v kratkem nadomestili z osciloskopom ali z multimetrom?
"Še" Valentinu Rossiju(in ostalim) "dovolijo" nastavit Ducatija za vsako dirko in trening, tega računalnik še dolgo ne bo "znal".
Trenutno sem priplezal do možnosti nastavitev sistema, da ga lahko čisto simpl nastavim, da bo sistem igral bolje nearfield in ko se naveličam, ga simpl ponastavim, da igra bolje farfield.
Še en dokaz, da Tvikerska nebesa sistemi premorejo marsikaj za ponastavit, česar v "default "zablokirani sistemi ne premorejo. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ker mi še nihče ni uspel očitat, bom to storil kar sam.
Še mesece nazaj sem prisegal na ruske lampe, dokler nisem skapiral kaj "tepe" sicer solidne ruske lampe.
Premajhna diverziteta različnih modelov.
Povsem simpl matematično dokazljivo dejstvo je, da ogromna diverziteta proizvajalcev lamp pomeni veliko različnih tehnoloških obdelav in s tem veliko izbiro zelo različnih lamp. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 12:58 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn, pišeš neumnosti, pravzaprav imam občutek, da te je nekoliko zaneslo, da si se zapletel nekam vmes med pomanjkanje osnovnega znanja s področja hifi tehnike in med samodokazovanje.
Tole okoli oscilacij. Jaz se že v sami zasnovi izdelave sistema trudim, da preveč ne ne zajebem že v štartu. zakaj bi odpravljal neke oscilacije in mikrooscilacije, če se lahko izognem njihovemu nastanku?
Če pa ti misliš drugače in se želiš prepričat v svoj prav, bom pa rade volje sodeloval s svojim sistemom v enem od naslednjih srečanj ob bok tvojemu sistemu.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
UUUuuuu hudo, komi čakam !!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
| To bo zanimivo. LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Opaaa, to pa bi bilo zanimivo, ne samo razpredanje v neskončnost na forumu ampak nekaj konkretnega. Mislim, da bo obisk tega srečanja nad vsemi pričakovanji! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi pridem poslušat te slavne ECC85, za katere na tujih forumih pišejo, da so nesramo mikrofonične. Pa še cvetka - ruski ekvivalent za ECC85 naj bi bila 6N3P, ki pa ima popolnoma drugačen pinout. Se jih pa da dobit praktično zastonj (seve če vzameš vsaj 50kosov). _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
Je pa ziher zelo super, ko vsake dva tedna najdeš novo referenčno lampico.
Pa da potem ugotoviš da so instrumenti sedaj pa zares v piko pozicionirani.
Samo kolikor pomnim, so bili v piko pozicionirani že pred nastankom
audio-kontakt foruma, že takrat, ko se je še na hiendfi pisalo.
Razlika je verjetno v tem, da so pa sedaj verjetno ne samo v piko, ampak
že celo sonično pozicionirani.
Na dobrem posnetku bi se verjetno dalo slišati kako trava raste.
Lep pozdrav, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Sob Jun 18, 2011 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
Ko spucaš ušesa marsikaj se sliša !!! Celo prdec violinista  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Jun 19, 2011 06:21 Naslov sporočila: |
|
|
| megane je napisal/a: | Je pa ziher zelo super, ko vsake dva tedna najdeš novo referenčno lampico.
Pa da potem ugotoviš da so instrumenti sedaj pa zares v piko pozicionirani.
Samo kolikor pomnim, so bili v piko pozicionirani že pred nastankom
audio-kontakt foruma, že takrat, ko se je še na hiendfi pisalo.
Razlika je verjetno v tem, da so pa sedaj verjetno ne samo v piko, ampak
že celo sonično pozicionirani.
Na dobrem posnetku bi se verjetno dalo slišati kako trava raste.
Lep pozdrav, Dejan |
Od 1 razreda do doktorata se navdušen učenec nauči več od nekoga, ki kupi Lamborghini oranžne kište ali karakterjev, ki kupujejp kišto za kišto in onih drugih, ki samo slepo plonkajo eden od drugega kako se izračuna kretnica ..
Z 24dB ubitimi driverji je naskok na samo 6dB rezane, a očiščene resonanc in mikroresonanc, čista bedarija. 6dB spustijo čez vse, driver igra nemoteno, 24Db, solidna mera abjajcane sterilnosti, rabiš Krško, da to poženeš, da se zgane in sliši se, kao, vse. Kao. En drek se sliši, posneto mleko, mešano z vodo se sliši.
Saj sem slišal te uboge mrtvake.
Vzameš drag driver, ga zatolčeš in dobiš tottaly flat response.
Sorči. Instrumenti, vokali nimajo totally flat responsa in ubijanje instrumentov in čara umetnic in umetnikov, ki podajajo glasbo kot užitek in nas skozi svojo umetnost zavajajo in cartajo, ni moj dish of the day in ksreči, še mnogo drugih na to ne pada.
Sistem mora človeka spočiti, ga napolniti z novo energijo skozi glasbeni užitek, sonično(ali pa slišno po SLO)z 24dB rezan- kastriran sistem z kištami ki resonirajo, signalom polnim oscilacij, ki naj bi jih teh 24DB reza ubilo(samo delno jih popeglajo, a 24dB v tem primeru ubije še marsikaj drugega in to kar sam fundus glasbe)
Tannoy M1 imajo odlično pozicioniranje, mikrodetajle, zaradi svoje zasnove in ja, so surovec na katerem je Rebus nastajal. Njihov avtor, ki je sedaj pri JM Lab-Focal, je očitno vedel kaj dela, zato so jih še dolga leta delali kot studijske monitorje.
M1 potencijal sem samo smiselno nadgradil in kretnica 6 od 8 driverjev Rebusa je samo 6dB, dveh 12dB kar je, kolikor vem, uspelo samo http://www.coincidentspeaker.com/speakers.htm
a, z manj driverji v zvočniku.
Sem opazil, da vas ene par že leta osira in osira in si prizadeva osrati nekaj o čemer se vam niti sanja ne kako je narejeno, ne kako deluje, po šimlu:"Ma, nekaj se bo že prijelo, ma ga bomo že končno osrali, al ne bomo".
Veš zakaj mi to dol visi?
Dokler debatiram z proizvajalci in me prosijo za mnenja o proizvodih, ki jih šele razvijajo
Sem hotel odpreti debato tule o nečem kar nekje razvijajo, neiduktivni uporovni mreži in me je CO firme na drugi strani planeta prosil za mnenje kot prijatelja, pa ne bom, nima smisla, imam prijatelje, ki bojo kreativno podali mnenje.
Zaradi mene ali kogarkoli, se zaradi mene lahko vozlate ali pa delate prevale, saj nekaj se zmeraj prime na vasi in temu se ne da izognit.
Če ne bi bil jaz trenutna tarča, bi bil kdorkoli drug.
Tako je to. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazadnje urejal/a mestn pu Ned Jun 19, 2011 08:20; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Jun 19, 2011 06:33 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | Ko spucaš ušesa marsikaj se sliša !!! Celo prdec violinista  | To je bilo 14dni nazaj.
Zdaj se sliši tudi odmev prdca, kar je posledica samo 6dB kretnice in sprememb na pasivi ampa, kretnice, lamp in zato novih nastavitvev Uniphase principa in zdaj sistem poslušalca fila z energijo glasbenega užitka dosti hitreje kot prej.
 _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> HIGH-END AUDIO |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
| Stran 7 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|