| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
Škoda da nisi šel s tem kompletom na CES 2011,
da bi lahko ves svet dejansko ugotovil resnični pomen besede "sonično".
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Jun 15, 2011 08:30 Naslov sporočila: |
|
|
| megane je napisal/a: | Škoda da nisi šel s tem kompletom na CES 2011,
da bi lahko ves svet dejansko ugotovil resnični pomen besede "sonično".
LP, Dejan | Brez skrbi. Gre šele za delovno verzijo, ki je že dosegla ušesa parih verziranih SLO audofilskih mačkov in požela odobravanje. Več ušes ne potrebujem.
Zato razen kroga prijateljev, žal, ne bom vabil nikogar na poslušanje.
So šanse, da bo delček rešitev iz Rebusa čez leta ugledal luč sveta kot manufakturni izdelek, pa ne v Vegasu, ampak raje v Milanu in na azijskih trgih. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2011 07:35 Naslov sporočila: |
|
|
Na včerajšnjem testu je odšla po "krivdi" prijatelja, ki je predlagal tak hitri test, slavna 6N6P-EV v zgodovino.
Vzdržala je naval GE Sylvanija 6922, RCA-Mullard Ecc85, dokler ni v igro vstopila Philips PCC85 Bugle Boy(škatlica in oznaka ni Bugle Boy, je pa elektroda, grid in vse ostalo identična ECC88-83 Bugle Boyem), frišna, iz škatle in 6N6P-EV brez zadržkov povozila kot kamjon žabo, čim se je malce ogrela- v samo petih minutah.
Z 6N6P-EV je odšla v zgodovino tudi teorija o "sveti delovni točki".
Bugle Boya sta zdaj namreč v tube DACu in v ampu in v obeh so delovne točke drugačne, a očitno PCC85 Bugle Boyi ne "vedo" za teorijo optimalne delovne točke, še manj vedo, da so "samo" uboge lampe za TVje in tunerje in sonično dobesedno "sekajo" v obeh napravah.
Očitno mora biti nekaj na tem, kako je lampa narejena, da tako nesramno ignorira kar ji ukazuje multimeter.
Le kaj bi to bilo?
Širše znanje o izdelavi, rabi lamp nekoč, ki ga danes ne premoremo več?
Zna biti.
Prijatelj je potrdil še eno dobro lastnost ECC85 tunerskih lamp napram ECC83-88.
Low noise. Ko je bil zadnjič na obisku, so bile v Voku še ECC88 in 6N1P-EV in efekt "polnega čebelnjaka čebel" je bil še kako slišen.
Štorija gre takole.
Na Diyaudio je o ampu kot je moj par strani debate, kako sanirati velik šum in v debato se je intenzivno vključil tudi sam DIY guru Salas(Salas regulatorji in ostalo).
Na koncu meritev in debate se je izkazalo, da je ta šum "kriv" slabo ozemljen potenciometer za glasnost.
Vok kljub temu, da zanalašč še nisem pravilno ozemljil tega potenciometra(ker bo letel ven), zaradi "manjšumnih" PCC- 85-189, kljub slabi ozemljitvi, zdaj praktično nima motečega šuma, kot ga je imel prej.
Y rest mi case.
Še ene par audio mitov smo uspešno pospravili v smetnjak.
Ko je brat zagledal škatlico teh PCC85, se je zarežal, rekoč:"Tehle sem pa nekoč kar nekaj stlačil v naš Ei NIš TV, ki je laufal na lampe."(tedaj, ko je že ves planet imel TVje na tranzistorje)
Ekola.
Še en "dokaz" kako so nas v davnih časih naši tedanji oblastniki dobesedno zasipali z luksuznimi predmeti.
 _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2011 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi imel vsak teden ali vsaj vsak mesec nove referenčne lampice...pa jih nekako ne najdem
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2011 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
ja, res ne vem, zakaj se nekateri sploh drugijo, če pa jih Mest Pu z levo roko pomete v zgodovino  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2011 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
A obstaja katera beseda beseda s katero bi označevali nekaj kar je še več kot sonično?
Nadsonično, ultrasonično, biturbosonično??
Mogoče pa so za te performanse odgovorni tweaki, za katere se še točno
ne ve kaj prinašajo, in lampe katere so 100% sonično prilagojene za te v zasnovi materiala "high end tweake"
LP, Dejan
Nazadnje urejal/a megane Čet Jun 16, 2011 16:39; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 16, 2011 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
MESTN CEEEEPPPPAJJJJJ !!!!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 08:30 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Tudi jaz bi imel vsak teden ali vsaj vsak mesec nove referenčne lampice...pa jih nekako ne najdem
LP Jernej | Naštimaj delovno točko na ECC85 in poglej kaj se dobi za res smešne denarje.
ECC85 svetovna zaloga je nabita do roba z primerki dobesedno po želji za 3-5-10USD, za praktično enake ECC83-88 boš dal do 10X-20X več, ker jih je na trgu malo in so cene temu ustrezne.
Bi verjel, da sem za NOS PCC85 Bugle Boye dal 2Xmanj kot imajo ceno ruske ECC85?
O tem govorim ves čas.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
| megane je napisal/a: | A obstaja katera beseda beseda s katero bi označevali nekaj kar je še več kot sonično?
Nadsonično, ultrasonično, biturbosonično??
Mogoče pa so za te performanse odgovorni tweaki, za katere se še točno
ne ve kaj prinašajo, in lampe katere so 100% sonično prilagojene za te v zasnovi materiala "high end tweake"
LP, Dejan | Če ne poskusiš, ne veš.
Ko se boš enkrat odlepil od tega, ali so tvoji ženi bolj všeč Lamborghini oranžni zvočniki ali palisander ali kaj tretjega, boš morda razumel.
In kaj porečeš na Stormsoniceve tvike SBja in DACMagica, zih da potem špilajo slabše, zato tako stojimo v vrsti zanje.
Na forumu nas dosti tvika, samo ostali ne marajo pisat o tem, uganil si-zaradi bedastih komentarjev.... _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | ja, res ne vem, zakaj se nekateri sploh drugijo, če pa jih Mest Pu z levo roko pomete v zgodovino  |
Najbolj hecno je, da samo ponavljam in ponavljam ves čas, da ima moj amp po meritvah iz Audiodiy delovno točko naštimano ganc na ECC85 in dobivam "veleumne nasvete" naj jo le naštimam, na kaj le, če je naštimana?
Zdaj se pa še malo odpravimo na ogled "fenomena"ECC99/6N6P.
Živ hudik ji ne štima delovne točke, samo foknejo jo v ECC88 in ampe z enakim pinoutom in predejo od sreče, ko poslušajo kaj ECC99 "dela" bolje od ECC88, ki ima naštimano delovno točko.
Ne mislim tebe, ampak bi mi kdo "pameten" razložil ta "fenomen" lampe ECC99, ki z napačno točko, pravzaprav zelo izven svoje delovne točke, slišno dobesedno pohrusta tiste, ki delajo v svoji delovni točki?
V DACu imam pinout ECC85-88 in do štimanja delovne točke še nisem prišel, vseeno pa ECC99/88/85 različno dobro igrajo v njem.
Ko bom delovno točko v DACu prilagajal(to bo šele potem, ko bo moj SB prišel od tebe-predelan, prej nima smisla, saj je od tega odvisno kaj bojo lampe "pokazale"), bom to prvo predebatiral z svakom, ki je radioamater od malega in izdeluje elektroniko za tuje trge in je doma v tem, nato z prijateljem, ki je sicer končal elektro faks, kar ni tako pomembno.
Pomembno je, da je prijatelj tudi radioamater in raziskovalen tip in non stop nekaj raziskuje in izboljšuje in vsekakor, če bom delovno točko v DACu dal naštimat, jo bom enemu od omenjenih dveh, ker ne vidim smisla, da bi se šel sam hecat s tem. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | | MESTN CEEEEPPPPAJJJJJ !!!!! | Yoo, man.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 10:43 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | Z 6N6P-EV je odšla v zgodovino tudi teorija o "sveti delovni točki". |
Moj link na Passov članek se je nanašal na tole tvojo izjavo zgoraj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | Z 6N6P-EV je odšla v zgodovino tudi teorija o "sveti delovni točki". |
Moj link na Passov članek se je nanašal na tole tvojo izjavo zgoraj. | Bom prebral, hvala. V službi je bilo malce divje, tako da še malicat nisem imel časa.
Pravzaprav sem se namenil spoznavat PETPje, pa mi je dala opazka Triode Ala mislit o kompatibilnosti Voka in ECC85.
Potem sem z lampami naročil v isti štacuni še nekaj, kar sem zalotal in mi je dalo mislit, tako da sem začel še večji odmik od nameravanega in tri reči hkrati se učit in jih preizkušat, je garancija za štalo in streljanje kozlov.
Zdaj grem na počasi na tisto drugo in na PETP in za pokušino na nekaj četrtega, okoli napajanja, kar zelo obvlada prijatelj, o ECC85 tako nimam več kaj povedat.
LP _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje...
Vse tole pisarjenje okoli ecc enih in drugih v tam eni delovni točki, referenčnih flaškah, tvikih gore dole...ne spada v tole rubriko HIGH-END AUDIO.
Ravnotako ne še tričetrt postov v tej in sorodnih temah okoli raznih hitrih eksperimentov z lampami, naj si bodo to predojačevalne, tunerske, take in drugačne, močnostne...
Zakaj?
Ker gre pri vsem tem tvikanju za prevelik vnos napak, kar se odraža v močnem farbanju zvoka.
Po definiciji to ne more biti niti hifi, kaj šele hiend, ki ga jaz razumem kot hifi znotraj najstrožjih meril verne reprodukcije.
In da se razumemo...nič nimam proti tvikih, prispevke mestnga rad prebiram, tudi sam imam v nekaj samogradnjah dovolj napak in raznih farbanj zvoka (da je večina glasbe prijetna poslušalcu že na prvo noto), a mi na misel ne pride, da bi to kakorkoli povezoval z resnim hifijem, kaj šele, da bi omenil hiend.
Po mojem mnenju bi bilo vredu tole rubriko HIGH-END AUDIO malo očistiti.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 20:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja, gdo Mestn ne ga srat, kašan HIGH END. Dober je napisal Turbo.
Mnenje ti ni glih na mestu toda lahko si mislimo marsi kaj. Ušesa pa za
raliko od mnenja prepričajo zelo dobro.
Kaj pa je to HIGH END AUDIO ? _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> HIGH-END AUDIO |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
| Stran 6 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|