Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Druženje in povabila na poslušanje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 14, 2011 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Zvok izvabi močne emocije. Na kaj takšnega niste pripravljeni.

Ko prebiram takšne vtise, se mi kar cedijo sline. Very Happy Resnično imam željo to tudi sam izkusiti, če bo le prilika...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 16, 2011 06:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audio tour de Slovenija, sem nadaljeval na Gorenjskem koncu. Odzval sem se na povabilo našega @Antony-ja. Spet eden srečnež z lastno poslušalnico. Ista je lepo nameščena v mansardi in ima zelo prijetno akustiko. V njej se skriva prava mala zakladnica audio naprav. Nič čudnega, če pa se Antony resno ukvarja z ocenjevanjem za svojo spletno revijo.
Na prvi pogled zmašnjava, pa vendar je vse umreženo in povezano med seboj. Seveda, kakor čas zapoveduje, smo spet za vir glasbe poslušali PC krmiljen z iIgračkami.
Vse power povezave so iz vrst takšnih in drugačnih plazilcev. Videti je pitone, boe in anakonde, vseh barv, dolžin in premerov. Nekaj se jih vidi na fotografijah. Ovitek od CD-ja je za primerjavo.
Antonyjev man's cove krasi izjemno naraven zvok. Zahvala za to gre izjemnim Avalonom. Prvič sem videl originalnega in ne clona. Huh, kako velik je. Poganjala sva ga s eno pravo malo BAT-ovo štiri modulno elektrarno. Vse je bilo povezano na DAC 30 Blacknote z unčami zlata in srebra. Pri Avalonih je človeški glas, vokal, zelo naraven in brez štrljenja. Kakor zapoješ ali zažvižgaš, enako slišiš tudi njih reprodukcijo. Basov je bilo zelo veliko. Tako hitrih in natančnih, da so prav izrisali hologramskega basista kako švica naslonjen na svoj instrument. Njegove prste si lahko videl na strunah.
Še ena lepa izkušnja, še eden sistem več katerega sem slišal.
Tudi tokrat lahko rečem da je to referenčen sistem. Še eden etalon za primerjavo.
@Antony, čestitam za audio nirvano, ti srečnež...

Ajd pol in lp.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 17, 2011 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poslušal danes Soulsonic zvočnike in delim navdušenje z Alenom. Kar sem slišal me je impresioniralo. Potencial teh zvočnikov je ogromen. Vgrajeni riboni so rezolutni do bola, kar srhljivo realistični. Bas gre dol da ga orenk občutiš in to tisti suh, fajn zategnjen "izvenškatelni bas" brez bum bumanja in momljanja. Miro me je med drugim posedel tudi zadaj za zvočnikoma in to vsega morebiti kakšen meter in pol stran od njih. Sem si rekel pa ne moreš no takih zverin ki so par glav višje od tebe poslušat na manjši razdalji kot bookshelfe, ne ga no srat. Ampak ko je zašpilalo sem kar debelo pogledal. Uravnoteženo, homogeno povezano v celoto, očiščeno, z globokim stejdžom znotraj njega pa holografsko natančno določljivi instrumenti, ufff kako je to lepo dihalo. Obožujem neposreden odprt zvok. Da se čuje ama vse, da se dogaja, kot da si tam in ta hudič te posrka v posnetek ter ponese v studio oziroma na kraj eventa. In to mi je zelo všeč.

Well done!!! Cool
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 17, 2011 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam z zgoraj napisanim. Very Happy
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabil sem povedati da sem spoznal novega prijatelja. Krotkega prijaznega pitbulla Zorra, kakršnega ne vidiš vsak dan in s katerim sva se hitro spoprijateljila Razz

Zdaj pa doma poslušat posnetke ki sem jih na Soulsonicovih ubitačnih ribonih in mogočnem spodnjem registru, pa da vidim kje sem. Smile
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pismo, men' se pa Miro ni dovolil sezut! Laughing
Kuža je legenda in vzorčni primer krotkosti. Cool
Pravi audiofil.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Pismo, men' se pa Miro ni dovolil sezut! Laughing
Kuža je legenda in vzorčni primer krotkosti. Cool
Pravi audiofil.

Saj meni se tudi ni pustil sezuti, pa sem bil bolj posiljen od njega. Very Happy Če se moram sezuvat doma pred mojo, se bom pa še na obisku. Smile

Zorro pa je tapravi ja! Najprej me kot dober čuvaj za ziher celega oblajal in premeril da si ja prišlek slučajno ne bi namislil kakšne bedastoče, nato pa ko videl da ni nevarnosti pa z mano skupaj grel fotelj. Razz
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Miro me je med drugim posedel tudi zadaj za zvočnikoma in to vsega morebiti kakšen meter in pol stran od njih. Sem si rekel pa ne moreš no takih zverin ki so par glav višje od tebe poslušat na manjši razdalji kot bookshelfe, ne ga no srat. Ampak ko je zašpilalo sem kar debelo pogledal....

Prav zanimivo in v veselje je bilo brati vajine prispevke - opis - o Mirovih zvočnikih. Sem tudi sam mislil, da je za takšne "zverine" potrebna hala, ne pa dnevna soba povprečne velikosti, da zaigrajo.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Zorro pa je tapravi ja! Najprej me kot dober čuvaj za ziher celega oblajal in premeril da si ja prišlek slučajno ne bi namislil kakšne bedastoče, nato pa ko videl da ni nevarnosti pa z mano skupaj grel fotelj. Razz

Sumljiv si mi ti Very Happy Da nisi imel kakšne klobase skrivoma v žepu? Very Happy Meni se je umikal in se ni pustil pobožat
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
Sumljiv si mi ti Very Happy Da nisi imel kakšne klobase skrivoma v žepu? Very Happy Meni se je umikal in se ni pustil pobožat

Naskrivaj sem mu dajal napolitanke z mize da Miro ni videl, pa sva bila hitro skupaj. Moraš bit mal lukav. Kot pri ženskah. Very Happy
Nazaj na vrh
boombox

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28
Kraj: Brezno

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zorro the greatest audiophile!

Nekaj posrečenih fotk:

http://www.audiodiy.org/viewtopic.php?f=32&t=564&p=5188#p5188
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Poslušal danes Soulsonic zvočnike in delim navdušenje z Alenom. Kar sem slišal me je impresioniralo. Potencial teh zvočnikov je ogromen. Vgrajeni riboni so rezolutni do bola, kar srhljivo realistični. Bas gre dol da ga orenk občutiš in to tisti suh, fajn zategnjen "izvenškatelni bas" brez bum bumanja in momljanja. Miro me je med drugim posedel tudi zadaj za zvočnikoma in to vsega morebiti kakšen meter in pol stran od njih. Sem si rekel pa ne moreš no takih zverin ki so par glav višje od tebe poslušat na manjši razdalji kot bookshelfe, ne ga no srat. Ampak ko je zašpilalo sem kar debelo pogledal. Uravnoteženo, homogeno povezano v celoto, očiščeno, z globokim stejdžom znotraj njega pa holografsko natančno določljivi instrumenti, ufff kako je to lepo dihalo. Obožujem neposreden odprt zvok. Da se čuje ama vse, da se dogaja, kot da si tam in ta hudič te posrka v posnetek ter ponese v studio oziroma na kraj eventa. In to mi je zelo všeč.

Well done!!! Cool

Samo, cena ... ! Shocked
Crying or Very sad Sad
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 08:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a kol'ko to košta ?
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 08:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
a kol'ko to košta ?

''Sinko, ne sprašuj !!!'' Wink
boombox

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28
Kraj: Brezno

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo,

cena bo odvisna od tega, kakšne materijale bi hotel kdo imeti v teh zvočnikih, za WAVE model se bodo gibale od 15,000 navzgor, morda bo kakšna izjema. Takšna verzija WAVE-a, kot je bila na sejmu v Las Vegasu, s srebrnimi kabli, srebrnimi WBT konektorji, Duelund kondenzatorji in kaljenim steklom, bo okrog 30,000.

Zvočnik ni poceni za izdelavo, 4 nizkotonci (vsak tehta 10kg), stanejo več, kot so kompletni proizvodni stroški za par največjih Magnepanov, to vem, ker sem takšen zvočnik že naredil.

Mogoče bi verzija s cenejšimi nizkotonci (recimo Peerless SLS 10) pristala na desetih jurjih, vendar ali bi to bilo primerno za tak proizvod?

nlp, miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 17 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu