Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

SpeakA vs Visaton

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
TaaDii

Pridružen/-a: Čet Apr 2011 17:29
Kraj: Apače

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 17:31    Naslov sporočila: SpeakA vs Visaton Odgovori s citatom

no ker se trenutno odločam o nakupu in samogradnji zvočnikov me zanima kateri zvočniki so načeloma boljši?
visaton ali speaka, kupujem seveda iz conrada
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imaš kak link od projekta??
Jaz se zagrevam okoli FRS8 horn projekta, 17€ za driver...
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Opiši, kako si si zastavil projekt. Kakšne zvočnike bi si rad izdelal? Kaj naj bo prioriteta? Kakšen bo preostali del sistema (cd, ojačevalec).
Ti bomo potem lažje svetovali.
Mimogrede...pri konradu ni nič primerno za samogradnjo, če želiš kolikor toliko spodoben zvokovni rezultat.
Nekateri modeli visatonov bi sicer znali biti vredu (odvisno od aplikacije) in tudi drugje cenejši, kot pri konradu.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
TaaDii

Pridružen/-a: Čet Apr 2011 17:29
Kraj: Apače

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no gre za precej enostaven projekt, dvosistemec, z 8" nizkotoncem in nekim tweeterjem
kišta bo okrog 50 litrska
za nizkotonec sem izbral Visaton WS 20 E
tweeter : Visaton DTW 72/8 ali SpeaKa HT 80/100

ojačevalec pa je yamaha rx-v359 z 100 oz. 110 W izhodi ne vem točno ker nikjer ni prav temeljito napisano, ki je priklopljen na računalnik

zvočniki pa bodo namenjeni za sobo v stereo načinu
zanima me tudi ali je bolše ohišje iz iverke ali mediapana?
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

taadii jaz bi na tvojem mestu raje pustil speaka zvočnike pri miru.po mojih izkušnjah so to eni najcenejših in zvokovno najslabših zvočnikov kar sem jih do sedaj imel.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu