Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DIY ojačevalec
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2011 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super clean izvedba, zagotovo tudi tehnično 1a.
Resnično 1a izdelek.
Ker sem pa sam kovinar(pločevina), me pa moti samo ena majhna stvar.
Pokrova si na straneh izrezal, da si vtaknil nosilno debelo ploščo. Se ti tam zdaj kaj rahlo premika? Ker skupna teža ojačevalca bo precejšna in bi pokrovi in cela škatla bila bolj stabilna, če na pokrovih ne bi bilo tistega izreza ampak bi debelo ploščo na tem mestu stanjšal.
Sorry za pripombo, sem vedno takšen.. Embarassed
Še enkrat pohvale za izvedbo!
Live and let live.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2011 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vem kaj misliš glede mehanske trdnosti ampak plošči sta debeli in privijačeni s tremi konus vijaki tako, da že v tej fazi sestavljanja ni nobenega gibanja stranic saj je osnovna plošča zelo debela in ne dovoljuje lateralnih nihanj.

Jasno je, da bi bilo bolje, če izreza ne bi bilo, vendar gre za striktno podrejenost dizajnu "flight recorderja" s čimmanjšo širino ohišja.

Ko bo faza sestavljanja mimo in bodo pričvrščene tudi bočne stranice pa s slike lahko razbereš kolikšna količina vijakov bo držala ohišje skupaj. Shocked

Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 09, 2011 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem videl količino vijakov. Pač ne morem si pomagati, je bilo mišljeno kot dobronamerni napotek. Very Happy
Ker sedaj prijemaš verjetno za ploščo. Ko pa bo vse zaprto, boš lahko prijel le za plašč.
Idejna zasnova je pa clean.
Live and let live.
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preko vikenda mi je uspelo najti čas in ožičiti kompletno napajanje vključno s tipko na sprednji plošči. Vse funkcionira brez problema, vklopno/izklopna sekvenca z izpraznjenimi elektroliti ponovljena najmanj dvajsetkrat brez zaznave kakršnekoli težave. Vršna vrednost vklopnega toka nikoli ne preseže 5 Ap, kar je bil tudi cilj s soft-start vezjem za breme 2 kVA toroidov in 120.000 uF gladilnih elektrolitov. NTC premosti relejno stikalo po cca. 1 sekundi od vklopa. Testiran je bil tudi triger vklop in tudi tu brez težav. Sedaj je na vrsti le še ožičenje obeh kanalov, kar pa bo opisano v naslednji fotoreportaži. Cool

Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet, enostavno ti lahko samo čestitam!
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
ProJet, enostavno ti lahko samo čestitam!

Se bi definitivno pridružil mnenju Mareta.

Kakšna imaš pričakovanja glede soničnih performans ojačevalnika, oziroma na kakšnih predpostavkah si ga začel konstruirati?

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V nesmrtnih besedah Ali Gja: restekpa!

Smile
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala fantje za vzpodbudne besede, mi dajo zagon za nadaljevanje. Very Happy

Nekako se mi je septembra, ko je soforumaš razmišljal o samogradnji ojačevalca, utrnila ideja za malce utrgan načrt oz. princip delovanja o katerem sem napisal že kar nekaj pojasnjevalnega teksta. Osnovna ideja je bila narediti nekaj povsem drugačnega od klasičnega premetavanja transistorjev po več ali manj znanih shemah, ki so že tisoč in enkrat reciklirane in so zvočno zelo zelo predvidljive. Skratka za nek nov dosežek je potrebno kot se reče "thinking out of the box" in šele takrat lahko pričakuješ malenkost več v smislu kvalitete oz. vsaj v osnovi nekaj drugačnega. Klasični transistorski ojačevalniki so sicer zelo dobri, večinoma resda le na papirju, a v 90% jim ne znese tistega nekaj več, kar te v trenutku ponese v glasbo. Vsa ta elektronika in kompleksna vezja imajo lepo berljive podatke a glasbe ni od nikoder, žal. Upam, da bo moja ideja in brezkompromisna realizacija prototipa prinesla vsaj malce tega kar sem si zamislil.
Kot vidite iz slik je ogromno balasta okrog čisto banalnih zadev kot so ohišje, napajalniki, vsa mogoča in nemogoča šara, da končno prideš do bistva, da srce ojačevalnika tj. shema končno "zaigra". Na žalost brez vsega tega ne gre, čas neusmiljeno teče, tu pa so še neizogibne vsakodnevne zadeve. V glavnem bistvena ideja bo upam da slišana kmalu, do takrat pa le še lep pozdrav in še enkrat hvala za čestitke. Wink
Nazaj na vrh
giroskop

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Kako je bilo na pršutu in vinu??

Lp
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

wau - impresivno,

držim pesti da bo tako tudi slišat ; )

.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Projet pred temle pa kapo dol! Cool Samo gledam in se čudim.

Upam, da bom imel čast kdaj to krasoto kje slišat. Razz
Nazaj na vrh
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdarvo

audiofill je napisal/a:
Projet pred temle pa kapo dol! Cool Samo gledam in se čudim.

Upam, da bom imel čast kdaj to krasoto kje slišat. Razz

Morda na nasledjem audiodiy srečanju ki bo kmalu, predvidoma nekje konec a Laughing prila

LP Pinc76

www.rmsound.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čudovit izdelek, ki že z svojim izgledom daje vedeti, da gre za zlitje kvalitete in zdrave moči. Bilo bi zanimivo slišati ta ojačevalnik na delu.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Hvala fantje za vzpodbudne besede, mi dajo zagon za nadaljevanje. Very Happy

Nekako se mi je septembra, ko je soforumaš razmišljal o samogradnji ojačevalca, utrnila ideja za malce utrgan načrt oz. princip delovanja o katerem sem napisal že kar nekaj pojasnjevalnega teksta. Osnovna ideja je bila narediti nekaj povsem drugačnega od klasičnega premetavanja transistorjev po več ali manj znanih shemah, ki so že tisoč in enkrat reciklirane in so zvočno zelo zelo predvidljive. Skratka za nek nov dosežek je potrebno kot se reče "thinking out of the box" in šele takrat lahko pričakuješ malenkost več v smislu kvalitete oz. vsaj v osnovi nekaj drugačnega. Klasični transistorski ojačevalniki so sicer zelo dobri, večinoma resda le na papirju, a v 90% jim ne znese tistega nekaj več, kar te v trenutku ponese v glasbo. Vsa ta elektronika in kompleksna vezja imajo lepo berljive podatke a glasbe ni od nikoder, žal. Upam, da bo moja ideja in brezkompromisna realizacija prototipa prinesla vsaj malce tega kar sem si zamislil.
Kot vidite iz slik je ogromno balasta okrog čisto banalnih zadev kot so ohišje, napajalniki, vsa mogoča in nemogoča šara, da končno prideš do bistva, da srce ojačevalnika tj. shema končno "zaigra". Na žalost brez vsega tega ne gre, čas neusmiljeno teče, tu pa so še neizogibne vsakodnevne zadeve. V glavnem bistvena ideja bo upam da slišana kmalu, do takrat pa le še lep pozdrav in še enkrat hvala za čestitke. Wink

Ali si nam slučajno ušel na poročno potovanje? Wink

Tišina je občasno res najprijetnejša glasba, ampak vseeno se nam kaj oglasi v zvezi prvih slušnih impresij. Upam, da so zadovoljile tvoja osebna pričakovanja.

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Stran 14 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu