| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Jan 22, 2011 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Wolumen je napisal/a: | | endless je napisal/a: | Fantje,da ne bomo preveč odplaval iz teme...zanima me samo kateri zvočniki grejo najbolj skupaj z AS 1000?
Vaše izkušnje
Hvala | Če bi jaz pri svoji Yamahi AS 2000 menjal zvočnike,bi v ožji izbor prišli zvočniki Tonnoy. |
Misliš: TANNOY, ali sem kaj prespal . Sicer pa ja, AS 1000 je malček šibkejša in za XLR vhode okleščena verzija ojačevalnika AS 2000. Torej sta zvokovno skoraj enakega karakterja. To pa nadalje pomeni, da jima (ne)ustrezajo enaki zvočniki. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Sob Jan 22, 2011 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | endless je napisal/a: | Fantje,da ne bomo preveč odplaval iz teme...zanima me samo kateri zvočniki grejo najbolj skupaj z AS 1000?
Vaše izkušnje
Hvala | Če bi jaz pri svoji Yamahi AS 2000 menjal zvočnike,bi v ožji izbor prišli zvočniki Tonnoy. |
Misliš: TANNOY, ali sem kaj prespal . Sicer pa ja, AS 1000 je malček šibkejša in za XLR vhode okleščena verzija ojačevalnika AS 2000. Torej sta zvokovno skoraj enakega karakterja. To pa nadalje pomeni, da jima (ne)ustrezajo enaki zvočniki. | Aha. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sob Jan 22, 2011 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Pri Tannoy se model od modela močno razlikuje. Tako, da pazljivo. Nekateri modeli so čisto mim. Slišal sem tudi že nekaj tako obupnih kombinacij z Yamaho v ljubljanskem BB, da si misliti ne moreš (npr. Tannoy Eiris).
Acoustic Zen sem poslušal že na kar nekaj setupih, in povsod so bili izjemni. Res pa je, da jih z Yamaho še nisem slišal. Imel pa sem svoje čase HT sistem z Yamaha in Tannoy 5.1 zvočniki. Je bilo kar simpatično (in poceni), ampak daleč od hienda.
Monitor Audio bi bil lahko naslednji zanimiv zvočnik ...
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
| endless je napisal/a: | Fantje,da ne bomo preveč odplaval iz teme...zanima me samo kateri zvočniki grejo najbolj skupaj z AS 1000?
Vaše izkušnje
Hvala |
pa se je ojačevalnik že ulaufal? Koliko ur je odigral na SF zvočnikih? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
endless
Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33 Prispevkov: 24 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ja imam ga dober teden,in res opažam razliko na bolje ,tako da zvočnikov kot kaže res ne bo treba menjati
"hvala bogu"
Ja če se človek prehitro zaleti,lahko naredi veliko neumnost!!!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Verjetno ne bi bilo pametno kar tako prodati SF. Sem prepričan, da bo čez čas še boljše in ne bo potrebe po menjavi. Poznam Signume in lahko zatrdim, da je to odlični zvočniki in dvomim, da za ta denar oz. od naštetih dobiš kaj boljšega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
endless
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam s tabo Sound,bojo Sonusi kar doma ostali  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
LP
SF Signum zmore v kvalitenem smislu zelo dobre ojačevalce, CDje in kable.
Napredek je lahko zelo, zelo velik ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
endless
|
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 16:10 Naslov sporočila: |
|
|
CD player imam AA Paganini,pa sem res zadovoljen
Pred tem sem imel pa Marantza 7001 in je res očitna razlika v kvaliteti
"slike" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Mene pa zanima kateri zvočniški kabli bi se dobro ujeli z Yamaho AS-2000 in zvočniki B&W DM 602 S3? Pravtako me zanima kakšen dober kabel za povezavo PC-ja (zvočna EMU 0404) z ojačevalcem. Sedaj imam ene dokaj navadne kable firme Klotz. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ima kdo kakšen konkreten namig kakšen kabel bi kupil za povezavo PC-ja z ojačevalcem? Možni povezavi sta 2 preko 3,5 mm audio jacka ali pa preko 6,35 mm dveh audio jackov. Evo še slika:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
EMU 0404?
Kupiš 3,5mm -> 2xRCA kabel za nekaj €. Sam sem imel tako. Če pa imaš balanced vhode na ojačevalcu, pa je zgodba drugačna. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Saj trenutno imam povezano z RCA kablom in pretovornikom. Drugače pa ojačevalec ima balansiran XLR vhod za CDP.
Misliš da bi kupil 6,35 mm jack to XLR? recimo nekaj takega:
http://prolight.co.uk/item/cabl65/
Za kable pa sprašujem, ker se tukaj gor vseskozi govori o njih in bi kupil malo boljše kablovje. Za zvočnike pa imam navadno licnato bakreno žico, pa še to ne vem kakšnega premera je. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Feb 08, 2011 23:49 Naslov sporočila: |
|
|
0404 sama prilagodi signal, glede na priklope. 6,3mm na XLR bi bilo v teoriji še najbolje, pravtako pa je taka povezava nekoliko bolj imuna na kvaliteto kabla kot RCA. Potrebuješ pa tak kabel kot je na sliki. Lahko pa greš po bolj tradicionalni poti, z pretvornikom v običajen RCA kabel, saj je izbira takih, sploh rabljenih nekoliko večja. Dejstvo pa je tudi, da RCA kabel lahko potem uporabiš še kje drugje, kar ni zanemarljivo.
Glede konkretnih predlogov pa.. na tem forumu in nasplošno po spletu je napisanega veliko o tem.
Sam sem z B&W uporabljal Van Den Hul kable, saj malo umirijo visokotonce na teh zvočnikih. Okusi pa so različni. Za zvočniške pa sem imel neke noname posrebrene. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

|
Objavljeno: Sre Feb 09, 2011 00:09 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje da bom kar XLR vzel. Sem gledal v navodilih za 0404, da bi moral uporabiti nebalansiran kabel (TS conector) in sedaj me tudi zanima ali bi bilo kaj narobe če bi vzel balansiranega (TRS conector)? Zdaj imam RCA kabel in pretvornike iz RCA na 6,35mm jack. Res bi mogoče bilo bolje kupiti dober RCA kabel, ki bi ga lahko uporabil tudi za povezavo ojačevalca in CDP, samo potem ne vidim pointa, da uporabim (kupim) boljši interkonekt kabel in potem en poceni pretvornik iz RCA na 6,35mm jack (kot imam to rešeno sedaj).
Nekaj sem že bral o kablih in če sem si prav zapomnil naj bi srebni zvočniški kabli poudarili visoke tone. Je tako, ker nisem čisto ziher? Dal bi za 2X2m metra zvočniškega kabla največ 100 eur, raje manj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|