Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2008 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predstavitev Squeezebox družine:

http://uk.cinenow.com/videos/1623-logitech-squeezebox-boom-new-network-player-all-in-one-ifa-2008

Vse paše skupaj križem kražem, uporabno in funkcionalno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2008 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdo ve kje kupiti Squeezebox classic v Slo? Zadeva je povsod razprodana in trgovci ne vedo kdaj dobijo novo pošiljko....zanimivo...

Očitno je SB pravi boom artikel.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2008 14:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Član foruma Gorazd se je soočil z istim problemom, nato pa je skviza vzel preko neke Irske internetne trgovine in dal zanj mislim da 185 eur s poštnino vred. Pošlji mu zasebno sporočilo in ti bo pomagal. Wink

lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2008 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://solo.si/logitech-squeezebox-wireless-black-network-music-player/index.html

Mogoče pa imajo samo stran.. staro.
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2008 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Res je, tako kot je že Aljoša omenil, sem se odločil za nabavo skviza preko tujine. Jaz sem ga kupil kar preko ebay-a in sem več kot zadovoljen. Končni znesek me je prišel 185€. Ok, tukaj bo kdo rekel, da se ga da pri nas dobiti ceneje, ampak je problem, da ga ni mogoče dobiti v naši kuri. Tudi naši trgovci so nemočni, ker ne vedo, kdaj bo naslednja pošiljka. Aja, paket je prišel iz mesta Galway (Irska) in je bil v mojih rokah v šestih dneh. Paket je bil nepoškodovan, prav tako skviz.

Tako da ebay je zakon Wink

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2008 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Navodila za modifikacijo Squeezeboxa in sicer boljše zunanje napajanje z brikanjem Squeezeboxovih regulatorjev, predelava digitalnega izhoda...

http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/sb3.html
Nazaj na vrh
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no. situacija se je mal premaknila. Verjetno se zaenkrat ne bom ubadal s tem, da bi imel squeeza na vec hi-fijih, da bi vsi brali iz iste "baze". Najprej bi rad spedenal samo na enem hi-fiju.

Mislil sem kupit Lenovo IdeaPad S10 in Squeezebox classic. Ali bi bilo to v redu? Prenos pa bi bil brezzicen. Na laptopu bo laufal linux, kar tudi ne bi smel bit problem. Ali brezzicni prenos deluje v redu, ali je zica potrebna? Ker eventuelno lahko tudi tako speljem...
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to da so linuxi dosti manj sistemsko požrešni od windowsov, mislim da bi tale Lenovov malček z njimi fino poganjal Squeezeboxa. Rabil bi samo še kakšen zunanji hard disk za glasbo in pa ruter.

Brezžična povezava dela super v kolikor ni med seboj prevelike oddaljenosti in ovir. Jaz laufam brezžični prenos iz laptopa v brezžični ruter in nato preko njega brezžično dalje v skviza, kar dela božansko vse dokler je med laptopom in ruterjem ena stena. Če sta dve steni pa že zna prihajati do trokiranj, vendar pa se v primeru potrebe da doseg pojačati.

Če sprašuješ ali Squeezebox špila bolje z žično ali brezžično povezavo, tukaj se na netu lomijo kopja. Nekateri pravijo da je vseeno, drugi da je boljša prva varianta, drugi da je boljša druga varianta.

Pri brezžični povezavi bi lahko oddajna antena znotraj Squeezeboxa interferirala z njegovo elektroniko, saj so med seboj narazen le par centimetrov, kar bi lahko negativno vpivalo na zvok. Prav tako bi lahko Squeezeboxov brezžični signal interferiral oziroma negativno vplival na preostale naprave v hifi sistemu ki so locirane zraven.

Po drugi strani pa se pri uporabi žične povezave preko kabla prenaša tudi vsa usranija ki jo je znotraj računalnika veliko, kar bi tudi znalo negativno vplivati na zvok saj v tem primeru računalnik in Squeezebox nista fizično ločena.

Kaj je bolje je treba probati. Jaz sem probal obe varianti in ne opazim nobene razlike. Opazim pa izboljšanje zvoka če zamenjam originalni šrot napajalnik z boljšim. Tu pa je veselje. Razz

lp
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill,

je kakšna zvokovna razlika v menjavi napajalnika, če imaš SB digitalno povezan skozi dac?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 16:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aha, ne ne, saj na racunalniske stvari se kar spoznam (recimo Smile ), imam doma ze wireless mrezo in samo sprasujem, ce so kaksne opazne razlike med brezzicnim in zicnim prenosom muske... disk pa tudi pride kasneje, ko bo spet kaj denarja

torej fino, ali bo squeezebox classic v redu, al kateri zdaj vse obstajajo? to me malo bega Smile torej lenovo it is, samo se squeeze me matra
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sound je napisal/a:
audiofill,

je kakšna zvokovna razlika v menjavi napajalnika, če imaš SB digitalno povezan skozi dac?

Na to nažalost ne znam odgovoriti, saj še nisem probal.

Primerjal sem med seboj na analognem izhodu in tu razlika je. Odkar imam novi napajalnik je bilo vmes na probi nekaj dacov, vendar se tupa glava nažalost nikoli nisem spomnil da bi šel primerjati napajalnika na digi izhodu. Bom probal v naslednjih mesecih ko končno rešim problem z dacom in javim.

Lahko pa ti posodim napajalnik ko dobiš Squeezeboxa in Dacmagica, ter primerjaš sam.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 17:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:

torej fino, ali bo squeezebox classic v redu, al kateri zdaj vse obstajajo? to me malo bega Smile torej lenovo it is, samo se squeeze me matra

Zdaj so aktualni trije modeli. Classic, Duet in Boombox. Zadnji te verjetno ne bo zanimal, saj je mini radio.

Classic je starejši model, ki je netu pogosto označen kot V3 (tretja generacija Squeezeboxa) in stane nekih 185 eur.

Novi Duet je dražji in je zasnovan v dveh delih. Sprejemnik (receiver) je v svoji škatli ter nima displeja. Upravlja se z intuitivnim wi-fi daljincem (controllerjem) ki ima displej in je sinhroniziran s Squeezecentrom na računalniku, ter v realnem času prikazuje informacije enako kot Squeezebox classic na svojem displayu. Poleg tega na svojem ekrančku prikazuje še coverje albumov.

Kakšna je zvočna razlika med Classicom in Duetom ne znam povedati, saj ju še nisem primerjal side by side. Prvi ima Burr-Brownovo D/A čipovje, drugi pa Wolfsonovo. Komentarji uporabnikov ki so primerjali oba gredo nekako v stilu da je Duet napram Classicu zvočno korak naprej.

Duetov wi-fi daljinec je kar požrešen in ob intenzivnem poslušanju traja vsega nekaj ur, nakar je potrebno polnjenje. Ker pa ima vsaka akumulatorska baterija omejeno število polnjenj, nakar izdahnejo, po moje vgrajena baterija ob redni uporabi ne traja dolgo. Dobra stran je, da je zamenljiva, vendar pa bi se bilo pred eventuelnim nakupom za vsak slučaj dobro pozanimati, kakšen je strošek menjave baterije.

Na internetu imaš mnogo video klipov, ki prikazujejo delovanje enega in drugega modela. Malo prečekiraj (tudi na you tube je dosti videov) in boš videl kaj je zate funkcionalneje.

Jaz sem z mojim Classicom zelo zadovoljen. Ima ogromen in lepo berljiv displej na katerem se dajo napisi še povečati, tako da so lepo berljivi tako od daleč kot tudi pod kotom. Z dobrim zunanjim dacom je resen izvor zvoka.

lp
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no saj, classic mi je zelo vsec, samo nisem vedel kako se ostali "obnasajo".

Hvala ti audiofill, cez kaksen mesec pa verjetno malo porocam kako in kaj Smile Cool
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljo, če želiš ti posodim svojega skviza za par dni, da doma v miru sprobaš kako deluje, da ne boš slučajno kupil nekaj s čemer ne boš zadovoljen, oziroma tratil čas in živce s pošiljanjem nazaj.

lp
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem ga ze pri pestilencu in na audio showu slisal in sem zelo navdusen, sam nekak ni bilo volje in denarja. Zdej ko se je pa faks mal znormaliziral je pa spet cas tut za kake druge stvari Wink hvala vseeno... saj bom se prisel na dan z vprasanji
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 6 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu