Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Magneplanar MG 3.6 - najbolj zanimiv test do sedaj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 09:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nimam ne vem kakšnih izkušenj z njimi, ti bodo več povedali ostali kot so zvočnik, hi_mucisa, nordic, ajka in ostali. Mojih pet centov gre pa tkole. Manjši megiji so pri meni igrali izredno zračno, naravno in veliko. Nekako naravno je najboljša beseda. So pa imeli manj ostrine slike oz čistoče kot klasični zvočnik.
Na splošno špila pa malce "drugače" kot klasični zvočnik. Mene je predvsem motila velikost v sobi. Ampak so pa fajn za poslušat, rabjo pa veliko W. Sam sem jih poganjal z A-klaso in z digitalcem, pa mi je bil digi skoraj bolj všeč.
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 10:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Megijih potrebuješ predvsem moč in pa zadosti velik prostor (pri večjih celo 50-60m2). Digitalci so kot nalašč za pogon Megijev (Nuforce, BelCanto, Spectron ipd.), če pa ti je všeč bolj okrogel lampaši zvok, pa kaki Audio Research monobloki (npr. AR VTM 150). Zvok je zračen, topel in suh (v pozitivnem smislu, tako kot zvenijo instrumenti v naravi).

Seveda se je treba privaditi na zvok. Slišal sem že praktično vse. Od malih SMG jev, do največjih Tympanijev. MG3.6 je nekako optimum glede na ceno/kvaliteto.

Planarji v osnovi niso ultimativno dinamični zvočniki, oz. že sama zasnova ni namenjena temu, vsi ostali parametri pa so daleč nad povprečjem. Čeprav se tudi ta mit počasi ruši - naš soforumaš "zvočnik" je s posebnim in skrbnim tretiranjem (4amping z zverinskimi Spectroni) Megije tudi na področju dinamike postavil na zavidljivo visok nivo. Je še kaj višje od tega? Dvomim ...

Magnepan Tympany

V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Varianto bi imel z A klaso AVM 2x mono, ali pa digitalcem 4x aktivno Wink . Gledal sem pa 3.6r oz. 3.7(kdaj pač bo dobavljiv). V zraku pa je ena varianta za MG 20.1 direktno iz skladišča iz ZDA, za zanimivo ceno..(če ne pride kaj vmes). Prostor je velik +50m2 , tako da iz tega vidika ne vidim problemov. Kaj me enajbolj zanima, kje bi se dalo to slišat, ker imam slab spomin iz sejmov(sploh pa to niso pravi spomini).
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Varianto bi imel z A klaso AVM 2x mono, ali pa digitalcem 4x aktivno Wink . Gledal sem pa 3.6r oz. 3.7(kdaj pač bo dobavljiv). V zraku pa je ena varianta za MG 20.1 direktno iz skladišča iz ZDA, za zanimivo ceno..(če ne pride kaj vmes). Prostor je velik +50m2 , tako da iz tega vidika ne vidim problemov. Kaj me enajbolj zanima, kje bi se dalo to slišat, ker imam slab spomin iz sejmov(sploh pa to niso pravi spomini).

Berni, za začetek bi bil digitalec v kakih 300+ Watih povsem dovolj (npr. Nuforce garantirano požene Megije).

Naveži kontakt z "zvočnikom". Pa lahko še mene spotoma pobereš in pičiva do njega. Samo pazi - po tem obisku tvoje življenje ne bo več tako, kot je bilo do sedaj Smile.

V.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Digitalec je 4x250w na 4 ohm(realnih) z dsp aktivno kretnico Wink , nisem pa ziher koliko stabilen je nižje od 4 Ohm, AVM a klasa pa 270W 4Ohm in 380W 2Ohm.
Baje so eni MG bili zelo blizu 1Ohm bremena?
To da se spremeni se mi že dogaja in se je v trenutku...
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Pri Megijih potrebuješ predvsem moč in pa zadosti velik prostor (pri večjih celo 50-60m2).

Magnepan Tympany

V.

Pred približno 30 leti sem imel par Tympany zvočnikov sposojenih od kolega v času, ko je bil na služenju vojaškega roka. Priključeni so bili na dokaj močan ojačevalnik Phase linear 700B ( 2 x 350 W ). Za današnje čase nič posebnega ojačevalnik, za takrat eden boljših glede na price/performance. O takratnih kablih za povezavo med ojačevalnikom in zvočniki ne splača izgubljati besed, ker se je ta zgodba začela razvijati šele mnogo kasneje. Vsled vsega tega je mogoče moja današnja ocena Tympany seta malce "nekorektna", je lahko samo fragment v mozaiku različnih mnenj.

Kot je bilo že omenjeno, je zvočnik zelo zahteven za prostorsko postavitev. Če ni dovolj prostora za eksperimentiranje jih ne bi priporočal. Lahko zvenijo superiorno, lahko pa izpadejo zelo povprečni, pač odvisno od prostora in postavitve.

Ko sem jih po letu dni vrnil, sem si zaradi finančnih problemov omislil nakup precej cenejših MG II A z Bedini končno stopnjo. Po nekaj mesecih sem vse skupaj prodal, ker mi postavitev v sobi nikakor ni ustrezala. Soba je bila definitivno premajhna. Kljub temu da so bili precej ožji kot Tympany, so bili na nek način še bolj zahtevni za postavitev. Tympany so vizelno delovali kot neke "španske stene". Ko sem imel obisk nekih kolegic iz faksa so se samo spogledovale v stilu :" A ti nam hočeš prodati zgodbo da so to zvočniki? Da ni slučajno to namenjeno za kaj drugega?".....( sem bil čisto tiho ).

Vsekakor imajo zelo specifičen zvok. Lahko jih poslušaš dneve in dneve, ne da bi si utrudil uho. Tudi to nekaj pove. Zelo široka stereo slika predvsem za orkestrske posnetke. V tistih časih je bil problem predvsem ojačevalnik Phase linear 700B, ki je bil daleč od idealne rešiteve za omenjeni Tympany set. Kaj bistveno boljšega od ojačevalnikov takrat ni bilo na tržišču za primerljivo ceno, razen če si segel globoko v žep.

To so zvočniki ki so ti lahko absolutno všeč ali pa ostaneš ob njih popolnoma indiferenten. Neke srednje poti skoraj ni. Za kakšen rock jih definitivno ne bi priporočal. Very Happy

Zelo podobna zgodba je bila takrat recimo z bose 901 ali acoustat X modelom. Ali si jih ljubil ali sovražil Sad !

LP vintagesonic Laughing

Nazadnje urejal/a vintagesonic Pon Jan 17, 2011 11:48; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse dobre informacije. Čeprav sem napisal , da bi si jih rad šel pogledat in poslušati me je malo strah , ker vem da pol ni več poti nazaj... Wink
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Tympanijih je za optimalno performanco potrebno celo preurediti prostor, zanimivo je, da uporabniki priporočajo celo znižanje stropa ob steni, kjer stojijo zvočniki. S pravo elektroniko dosežeš fantazijo, tudi za današnja merila, toda le za omejene zvrsti glasbe. Za zborovsko glasbo menda ni boljšega zvočnika. Slednje sem slišal v živo in s svojo 20letno kariero kot pevec v zboru lahko to samo potrdim.

Za jazz in rock je bolje poseči po 3.6 (oz. 3.7). Ribbon naredi svoje, sploh pri mikro-dinamiki, resoluciji. O odru pa ni potrebno izgubljati besed, je pa to zvočnik z izrazitim sweet spotom, kar je glede na njegovo velikost kar težko doumeti.

V.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
Tympany so vizelno delovali kot neke "španske stene". Ko sem imel obisk nekih kolegic iz faksa so se samo spogledovale v stilu :" A ti nam hočeš prodati zgodbo da so to zvočniki? Da ni slučajno to namenjeno za kaj drugega?".....( sem bil čisto tiho ).

Imel jih je tudi Kuzma in ko sem bil na obisku, sem za "špansko steno" : iskal zvočnike ... Laughing Je imela pa ta oblika prednost na carini- nekateri so jih zares prepeljali čez mejo(na havbi) kot špansko steno!
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žal cariniki niso več tako naivni.(kar pridno googlajo)
Kaj pa razlika med 3.6r in 20.1?
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:

Razlika je predvsem v tehnologiji. 20.1 so push pull (malo poguglaj kaj to pomeni). So tudi nekaj večji in težji z drugačno kretnico. Glasbeno gredo še globlje: več finese, več mikro detajlov, vse skupaj je še bolj organsko. Tudi cena je vsaj dvakratnik 3.6.

Potrebujejo pa tudi večji prostor, kot denimo 1.6 (1.7) ali 3.6 (3.7).

V.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj prostor je velik a žal nesiometričen..
Nekaj slik je pri DIY -Manger
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti imaš zelo ugodne predispozicije. Vedeti pa moraš, da mora biti zvočnik vsaj 70cm (raje 90cm) odmaknjen od zadnje stene. Za zvočniki mora biti prazen prostor (razen difuzorjev na steni), med zvočniki čim manj "šare": glomazni TV regali odpadejo, najbolje kaka "luftig" omarica za hifi komponente v stilu regala.

Dostikrat rečem, da se pri fulrange planarjih zvok naredi šele v "stiku" s sobo.

Prostor je zelo pomemben, zato ga tolikokrat omenjam. Dostikrat beremo negative kritike MGP, vendar je to po večini zaradi napačnega tretiranja v prostoru. Tudi sam sem svoje menjal predvsem oz. skoraj izključno zaradi prostora.

V.
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:

Kot ti je predlagal hi_musica in ce ti ni predalec lahko slisis 20.1 v akativni varianti s Pass Labs XVR-1 kretnico.

Kako zvenijo novi 3.7 nebi vedel a so se gotovo priblizali 20.1 ze zaradi tega, ker ne uporabljajo vec quazi ribbona mapak pravi ribbon, bas panel je se vedno manjsi tako, da je zvok najbrz 'manjsi'. Po tem takem bi verjel prvim opisom zvoka, ki se dajo prebrati po spletu. Res je, da ima Magenpan namen lansirati tudi nove 20.1 ampak ze obstojeci so 'muzika'.

Razlika med 3.6 in 20.1, oboje sem spoznal, je kot noc in dan. Razlika ni tako majhna kot bi se sklepalo s pisanja kako so 3.6 dobri (ze cena je dvojna). So dobri, samo quazi ribbon ni mogle slediti ribbonom, basa je bilo ocitno manj torej je bil zvok bolj nedodelan. 20.1 enostavno nudi bistveno vec informacij, timbra, prostora skratka uzitka. Seveda brez prostora ne gre in 50 m2 bo super.

Za pogon 20.1 ljudje uporabljajo vse vrste ojacevalnih kombinacij a sele s prihodom digitalnih ojacevlnikov so premnogi prvic slisali kako Magneplanerji v resnici 'igrajo'. Sedaj je lazje in na osnovi tega lahko izbiras tudi druge pogone, kot so kaksni veliki Pass Labs (cena je pa...), Bryston spet nekaj kombinira itd

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Ti imaš zelo ugodne predispozicije. Vedeti pa moraš, da mora biti zvočnik vsaj 70cm (raje 90cm) odmaknjen od zadnje stene. Za zvočniki mora biti prazen prostor (razen difuzorjev na steni), med zvočniki čim manj "šare": glomazni TV regali odpadejo, najbolje kaka "luftig" omarica za hifi komponente v stilu regala.

Dostikrat rečem, da se pri fulrange planarjih zvok naredi šele v "stiku" s sobo.

Prostor je zelo pomemben, zato ga tolikokrat omenjam. Dostikrat beremo negative kritike MGP, vendar je to po večini zaradi napačnega tretiranja v prostoru. Tudi sam sem svoje menjal predvsem oz. skoraj izključno zaradi prostora.

V.

Itak bi pomaknil zvočnike pred zadnjo steno vsaj 1m, tista omarica bi šla stran, oz. bi se pomaknila na desno stran sobe.Je pa res , da je postavitev asimetrična in bolj visi na desni steni.Prazen prostor za zvočniki bi motila samo plazma in paneli(imitacija kamna). A koliko sem preštudiral je vse to za dipole manj problematično kot klasične zvočnike.
Zdaj 20.1 je seveda en problem. Prvič cena a če je okoli 65% US cene , mislim da je ugodno. Drugi problem , velikost panela in faktorji , ki ga vsi moramo upoštevati Wink . Je pa spet res , da se da Maggije enostavno premikati (odmikati , ko se ne posluša).

@zvocnik hvala za povabilo. Nisem hotel biti nevljuden in vsiljiv, zato vedno počakam , da se dotična oseba sama oglasi. Seveda me zanima in bom z veseljem prišel poslušati. Kdaj bo to možno, pa se bomo dogovorili.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 2 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu