Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Denlink kabel za Densen

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elvis

Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42
Kraj: Od blizu

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 16:45    Naslov sporočila: Denlink kabel za Densen Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Potrebujem kabel za povezavo Densnovega predojačevalca in končne stopnje.

Saj vem da ga lahko kupim. Sicer je pretirano drag pa to bi še šlo ampak kaj ko je dolg 2m jaz pa potrebujem zgolj tistih 20cm in ga bom potem takoalitako krajšal, pa je potem vseeno če ga kar sam naredim.
Zdaj pa me zanima če je kakšen junak ki ima tak kabel in bi lahko pomeril kako so žice povezane na konektorjih. Ali je kar 1 na 1, 2 na 2 in tako naprej. Najbolj fino bi bilo če bi kar na forum napisal kako je povezano, glede na tole slikico in je na predojačevalcu 'male' konektor na končni stopnji pa 'female':

http://www.accesscomms.com.au/reference/Dsub/DA15.htm

Hvala za odgovore, Janez
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 18:01    Naslov sporočila: Re: Denlink kabel za Densen Odgovori s citatom

elvis je napisal/a:
Zdaj pa me zanima če je kakšen junak ki ima tak kabel in bi lahko pomeril kako so žice povezane na konektorjih. Ali je kar 1 na 1, 2 na 2 in tako naprej. Najbolj fino bi bilo če bi kar na forum napisal kako je povezano, glede na tole slikico in je na predojačevalcu 'male' konektor na končni stopnji pa 'female':

http://www.accesscomms.com.au/reference/Dsub/DA15.htm

Hvala za odgovore, Janez

Ta skica (na zgornjem linku) jasno in nedvoumno prikazuje način vezave. Potrebuješ le nekoga, ki zna lotat (to pa so itak večinoma poklicni elektroniki) in ima za to primerno orodje. Sicer ne vem, kakšne so fizične dimenzije in izvedba tega konektorja, a domnevam, da podobne kot VGA za računalniške monitorje, tako da neka specialna orodja niso potrebna.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kater preamp in amp pa imaš?
Nazaj na vrh
elvis

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ni problem v spajkanju, ker sem elektronik in stvari obvladam in imam seveda vso opremo in še več.

Ne vem pa kako je povezano, ker ni sigurno da je 1 na 1.... Lahko je 'nalašč' kaj zamenjano, ali pa prepleteno ali kaj sploh ni povezano, marsikaj je možno. Konektor je računalniški DB 15 in jih imajo povsod za drobiž.
Denlink omogoča veliko funkcij (nek bus) jaz potrebujem zgolj stand-by končne stopnje. To pa je najbrž samo en signal torej dve žici ker samo za eno navdno funkcijo ugašanja najbrž nebi tlačili kontrolerja v končno stopnjo. Navsezadnje bi to lahko sam pomeril kaj pride iz preampa ven ko ga prižgeš in ugasneš, ampak nebi kar takoj nekaj eksperimentiral na B200 in B330....

Torej če ima kdo kabel in bi lahko pomeril ali pa če je iz gorenjske, lj in se lahko oglasim....

Janez
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 07, 2010 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kabel imam jaz, 2, ampak sta oba skrajšana, oz eden se danes krajša. Ko bo drugi končan, ti ga lahko posodim za dan.
Nazaj na vrh
elvis

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 11:03    Naslov sporočila: Denlink Odgovori s citatom

No evo, pa sem ga naredil...

Denlink kabel ima povezave pinov direktno 1 na 1, 2 na 2 in tako naprej do 15. Skratka čisto navaden podaljšek.

Lep pozdrav in hvala za odgovore, Elvis !
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu