| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: |
Mimogrede:DOLAR, si eden od tistih recimo 10-tih rednih članov foruma, zaradi katerih sem sploh še tudi jaz na forumu...  |
Mislim da je na drugi strani desetine članov ki ne sodelujejo v temah zaradi tvojih Klipschov in zadnje pol leta še Luxmanov, katera stvar pa sled naslednja? Očitno si ti referenca za jagodni izbor elektronike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Na bolhi se prodaja že en lep čas tudi MARANTZ PM84. Kako je pa s tem ojačevalcem, je vreden svoje cene - okol 400 evrov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Tako se ni zgodila enaka žalostna štorija kot s f.Akai.Ta je bila vodilni proizvajalec kolutarjev, pa nato tudi kasetarjev, hkrati pa so delali več kot solidne ojačevalnike in receiverje.Ko pa se je trg magnetofonov začel rušiti, je šlo tudi z njimi navzdol.Drug problem je bil, da so zamudili s prenosom proizvodnje v Korejo(takrat je to bilo kot danes Kitajska) ter je firmo tudi finančno povozilo in danes obstaja le še kot cenena blagovna znamka med drugim za kitajske klime.Žalostno!
So pa Akai aparati izpred 20 let gotovo pravi skriti zakladi, ki jih žal le redki poznajo in znajo ceniti!
|
AKAI . . .
Zame alfa in omega, ko sem zakorakal v ta hobi. Moj prvi sistem je v celoti krasilo to ime. Prvi sistem, gledano iz sedanje pozicije, res ni bil ne vem kaj, a za takratne razmere, ko so pri nas "harali" "stolpi" proizvajalcev, kot so RIZ, EI Niš, Iskra, Gorenje, od tujih pa Fisher in morda še kakšen Marantz, je bila to cenjena Japonska znamka. Prvi prestop na višji nivo je pri meni potekal le z zamenjavo komponent, znamka (AKAI) je ostala! Le pri zvočnikih nisem ostal zvest tej znamki. Pa dovolj o (moji) zgodovini.
Krokar, pozabil si omeniti, da je AKAI v profesionalnih vodah bil udeležen tudi z (elektronskimi) glasbenimi instrumenti! Drugače pa je vse ostalo kar si napisal v zvezi z Akaijem žal res. A zame ima, in bo še naprej imela, ta znamka posebno mesto v srcu. Moja prva Hi-Fi ljubezen... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | krokar je napisal/a: |
Mimogrede:DOLAR, si eden od tistih recimo 10-tih rednih članov foruma, zaradi katerih sem sploh še tudi jaz na forumu...  |
Mislim da je na drugi strani desetine članov ki ne sodelujejo v temah zaradi tvojih Klipschov in zadnje pol leta še Luxmanov, katera stvar pa sled naslednja? Očitno si ti referenca za jagodni izbor elektronike. |
Vsaj za nekaj sigurno nisem referenca:namreč za puhloglavost!To prepuščam nekaterim drugim posameznikom.Kdo so, se itak ve, saj se sami vedno brez veze oglasijo, brez da imajo karkoli za povedat!
So pa temu forumu očitno usojeni in je pač z njimi nekako treba živeti...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | ... se sami vedno brez veze oglasijo, brez da imajo karkoli za povedat!
So pa temu forumu očitno usojeni in je pač z njimi nekako treba živeti...  |
Pa ti to kot, da sam sebe opisuješ !
Over & Out , gremo žurat !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | | krokar je napisal/a: |
Vsaj za nekaj sigurno nisem referenca:namreč za puhloglavost!To prepuščam nekaterim drugim posameznikom.Kdo so, se itak ve, saj se sami vedno brez veze oglasijo, brez da imajo karkoli za povedat!
So pa temu forumu očitno usojeni in je pač z njimi nekako treba živeti...  | Bravo, pri svoji starosti se spuščaš na nivo žaljivk. Nisi rekel da se ukvarjaš z neko psihologijo? Priporočam samoanalizo, dobro izhodišče ti je lahko postavljanje klicajev v napisanih postih.
In če mi očitaš puhloglavost, preglej malo slovnico v svojih odgovorih, kot radi rečejo ljudje v svojem pregovoru, najprej počisti pred svojim pragom.
Nivo komunikacije pove precej o človeku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
@PURPLE
Razmisli še o nečem. Mogoče poiščeš rabljen Sony-ev ES ojačevalnik. Imel boš opcijo enega daljinskega upravljanja, sama serija pa spet ni tako slaba... Ni visoki hi-end, ampak glede na zapisano bi te moralo zadovoljiti... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 14:46 Naslov sporočila: |
|
|
Kolikšen pa je doseg "študentskega žepa"? za ojačevalnik in kakšne zvočnike imate namen poganjati?
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
O Sonyu ES sem razmišljal vendar pri nas trenutno nisem videl, da se bi kak prodajal. Druga opcija Ebay - ampak za to stvar nisem, pošiljanje ojačevalca v paketu - vmes pa mečejo pakate po kombijih neglede na "pozor lomljivo" itd...
Tja do 300 evrov ciljam zaenkrat glede ojačevalca - zvočnike imam Intinity Reference 51i. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa misliš da drugače pridejo ojačevalci do sem, misliš da delajo s paketi kaj lepše? Kar imam sam izkušenj, imam mnogo boljše iz tujine kot pri nas v Sloveniji. Če ne drugega, tudi privat prodajalci stvari zapakirajo konkretno.
Sem prejel ojačevalec ki je bil 7x zavit v folijo z mehurčki, v stiropor in v debel karton. Vrednost je bila nekih 70€. Tudi tu se pozna višja kultura zahoda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Po mojih izkušnjah se že na naši Bolhi dobi v roku 4 do 6-ih mesecev dosti robe, pa ni hudič, da ne bo kak Sony-ev ES vmes... Sploh serija 500 in 600 se pojavi dostikrat... Če se ti seveda ne mudi... Seveda pa lahko poskusiš tudi z kakim ebay-em ali podobnim. Res pa je, da se boš pri nas nekoliko lažje dogovoril za preizkus, kot za robo iz tujine. Sam bi namreč v tvojem primeru zadevo vzel na preizkus in se nato odločil... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Numb - ti verjamem, da si dobil embalirano kot se spodobi - mora biti. Vendar sem na lastne oči videl ko je šofer dobesedno vrgel paket v kombi, notr pa ena kamera z dodatki za nek varnostni sistem v vrednosti nekaj tisoč evrov.
Na nemšek ebayu je kr precej ponudbe serije 5 ES, vendar bi ojačevalec vseno raje slišal preden ga kupim. Glede na to, da prodajajo tudi "trgovine" - Stereo Hi Fi Shop - ebay , ne dvomim v to, da ne bi bil ojačevalec kot mora biti, ampak me vseno nekaj drži nazaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
doberman
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 17:19 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 01:58 Naslov sporočila: |
|
|
Brez problema se lahko kar podaš v nabavo ojačevalca preko E-baya. Sam nisem imel nobenih problemov glede same kakovosti in embalaže. Vse o.k., saj so na zahodi še vedno pri svojem razmišlanju glede prodaje svojih izdelkov krepko pred nami - vsaj malo možnosti je, da te nagnejo tako, kot te nagnejo pri nas !!!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 03:56 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Tako se ni zgodila enaka žalostna štorija kot s f.Akai.Ta je bila vodilni proizvajalec kolutarjev, pa nato tudi kasetarjev, hkrati pa so delali več kot solidne ojačevalnike in receiverje.Ko pa se je trg magnetofonov začel rušiti, je šlo tudi z njimi navzdol.Drug problem je bil, da so zamudili s prenosom proizvodnje v Korejo(takrat je to bilo kot danes Kitajska) ter je firmo tudi finančno povozilo in danes obstaja le še kot cenena blagovna znamka med drugim za kitajske klime.Žalostno!
So pa Akai aparati izpred 20 let gotovo pravi skriti zakladi, ki jih žal le redki poznajo in znajo ceniti!
|
AKAI . . .
Zame alfa in omega, ko sem zakorakal v ta hobi. Moj prvi sistem je v celoti krasilo to ime. Prvi sistem, gledano iz sedanje pozicije, res ni bil ne vem kaj, a za takratne razmere, ko so pri nas "harali" "stolpi" proizvajalcev, kot so RIZ, EI Niš, Iskra, Gorenje, od tujih pa Fisher in morda še kakšen Marantz, je bila to cenjena Japonska znamka. Prvi prestop na višji nivo je pri meni potekal le z zamenjavo komponent, znamka (AKAI) je ostala! Le pri zvočnikih nisem ostal zvest tej znamki. Pa dovolj o (moji) zgodovini.
Krokar, pozabil si omeniti, da je AKAI v profesionalnih vodah bil udeležen tudi z (elektronskimi) glasbenimi instrumenti! Drugače pa je vse ostalo kar si napisal v zvezi z Akaijem žal res. A zame ima, in bo še naprej imela, ta znamka posebno mesto v srcu. Moja prva Hi-Fi ljubezen... |
Mogoče se vaš "zgodovinski potopis" nanaša tudi na moj receiver AKAI ki smo ga kupili tam nekje okoli leta 1974 in še vedno "krasi" police mojega delovnega kabineta . Za tiste čase je bil kot nek audio "Ferrari" med kopico Grundig, Telefunken, Loewe Opta in Saba ojačevalnikov, ki so jih prodajali v bivši Elektrotehni na Cankarjevi ulici kjer je danes trgovina neka trgovina s čevlji.
Ups, bom raje končal, da ne bom preusmeril temo v neke druge vode. Mogoče se bom raje kdaj oglasil v rubriki VINTAGE če bo koga še kaj zanimalo, ča pe ne pa tudi OK .
Se oproščam mlajšim generacijam, ker jim je to najbrž ropotarnica iz virtualnih audio muzejev.
LP
vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Da vas vprašam takole. Mika me tudi kakšen Luxman serije 4 in pa prodaja se tudi končna st. M120A in predojačevalec C 02. Če to primerjate proti SONYu ES serije 5 ali 6, kaj se bolj splača oz je boljše - zvokovno? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|