Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalec - kaj kupiti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 41, 42, 43  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potek te teme je za moje kriterije zelo dober, sem pa tja se pri kakšni zadevi malo bolj poglobljeno razpravlja, ampak to vse je OK.

Verjetno nisem edini, ki si želi dobrega zvoka in to kar v dnevnem prostoru, ker je zraven še vse drugo, HI-FI pa je ponavadi drugim zadevam podrejen.

Prostor je dolg kar 12m!

Danes sem dobil kar nekaj dobrih napotkov, ki jih bo v bližnji prihodnosti preskusil. Ima kdo še kakšen predlog, izkušnje s podobnimi prostori?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
pa še res je, dajmo rajši kako okrog Klpsch, to folk res zanima

Take tvoje pripombe marsikaj povedo-o tebi, med drugim!
In če mi že nekaj podtikaš Klipsche:da, taki (in podobni) boxi so za 99,8% uporabnikov še vedno bolj adekvatna tema kot to, ali so bile elektronke boljše za časa Hruščova ali pa Brežnjeva! Twisted Evil
Pa da bom konstruktiven!Tudi med oglasi tegale foruma se nahaja ojačevalnik, ki bi ga sam osebno takoj kupil, če bi se odločal za menjavo:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4985
V testih so ga postavljali celo pred Accuphase!
Sam pa sicer menim, da je prostor, kjer bi stvar špilala, izrazito neugoden za nek high-end sistem(saj razumem, da to niti ni bilo mišljeno).Sprašujem se celo, če se sploh izplača menjava Luxmanovega ojačevalnika.
No, pogosto gre le za željo po čem novem.Ta občutek poznam tudi sam in (žal) je to pogosto metanje denarja stran. Embarassed
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede Luxmana se ne bi mogel bolj strinjat.
Kolikor se spomnim, ima zelo zbalansiran zvok in danes težko najdeš kaj podobnega, med surround recevierji pa zagotovo ne.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar
Ne vem kako si lahko tako zelo prepričan da tak velik procent zanima Klipsch , sem prepričan, da še 10% ne,

kar se pa tiče lamp pa ne blebetaj, jaz o ruskih nisem sploh nič pisal, ker jih ne poznam toliko, vem pa,da se najde kaka dobra med njimi.

pa lep dan
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
...Sam pa sicer menim, da je prostor, kjer bi stvar špilala, izrazito neugoden za nek high-end sistem(saj razumem, da to niti ni bilo mišljeno).Sprašujem se celo, če se sploh izplača menjava Luxmanovega ojačevalnika.
No, pogosto gre le za željo po čem novem.Ta občutek poznam tudi sam in (žal) je to pogosto metanje denarja stran. Embarassed

Prostor je problematičen pri večjih jakostih - veliko odmevanja. Če dam zvočnike na začetek omare in malenkost bolj skupaj, se zadeva zelo zelo izboljša.

Glede Luxmana L-525. Je bil prodan pred dvema mesecema, prodajal sem ga tudi 2 meseca, zelo veliko ogledov (na Bolhi preko 500), malo pravih kupcev, nekaj za 300€, na koncu se je le našel eden, ki je odkartal 500€. Bil je odličen in brezhiben ojačevalnik, ki pa je brez vključene tonske kontrole slabo poganjal KEFov basovc. Poleg tega je imel veliko dodatkov za gramofon, ki nanj ni bil nikoli priključen. In kot je rekel krokar, zadeve se enostavno naveličaš in želiš spremembo (Luxmana sem imel 16 let).

Uroš Perič

Moram priznati, da preden sem nabavil sedanji receiver, nisem verjel, da lahko ojačevalec tako močno vpliva na barvo zvoka. Morda zaradi tistih dveh elektronk, morda zaradi evropskih načrtovalcev, ampak igra res zelo drugače ... mnogo manj agresivno, kar mi je zelo všeč. In že razmišljam, da bo moral biti naslednji ojačevalec nekaj podobnega, verjetno angleškega ... mogoče kar NAIM UNITI.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Glede Luxmana se ne bi mogel bolj strinjat.
Kolikor se spomnim, ima zelo zbalansiran zvok in danes težko najdeš kaj podobnega, med surround recevierji pa zagotovo ne.

Sam imam v stereo sistemu L-430 in sem več kot zadovoljen!
MAre007, če se prav spomnim, sem ti okoli 400€ ponujal tudi jaz.Da si ga pri nas prodal za 500€, se imenuje sreča(a le pogojno rečeno!), se pa na nemškem ebayu proda tudi za 2 stotaka dražje.Ti Luxmani so pač legende!
audiofrik, odmev na moj post pač kaže, da imaš očitno več pojma o elektronkah kot pa sposobnosti za razumevanje preprostih besedil! Shocked S takimi je pač težje navezati normalno komunikacijo, a upam, da se morda zna kaj topogledno z leti spremeniti! Do takrat pa se bom vzdržal nadaljnih komentarjev.Si pa itak sam določil, da letijo na tebe! Embarassed
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 30, 2010 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
kolikor vidim,je regal sestavljen iz 3 dele...likvidiraj enega...dobiš prostor za stojala...zmaga

Tako drastičen ukrep lahko ogrozi zakon Very Happy

Stojala postavi pred omaro. Lepo ne bo, bi pa skoraj stavil, da bo bolje kot ob steni. Probaj najprej kar na stolih, če se oder kaj poglobi... ali pa zvočnike postavi čisto na konec omare, omaro še malo odmakni od stene.
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 10:36    Naslov sporočila: Trgovina z lampami Odgovori s citatom

Evo, sem našel pestro izbiro elektronk, tudi za tiste, ki morda še ne veste:

http://www.trm-audio.si/elektronke.htm
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 10:43    Naslov sporočila: Re: Trgovina z lampami Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:

Ja mater, tole je pa krasn, najlepša hvala in jest def. nism vedu Smile
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 10:52    Naslov sporočila: Re: Trgovina z lampami Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:

Vemo, vemo, ... pokliči, morda se da pa kaj zmenit za poskušnjo cenejših !? Wink
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A mi kdo lahko kšno lampico priporoča za Project Tube box 2 preamp.
Zej so gor še njihove originalne (ECC83-12AX 7A).
Sem nov v temu in se ne spoznam, rad bi malo poprobal razlike, da se mi posveti Smile
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 31, 2010 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, TRM Audio.
Eden redkih (če ne celo edini) na showu v Ljubljani, kjer je v sobi igrala muzika in se mi ni dalo oditi iz njihove sobe.

Sploh SE 2A3 je ostal v globokem spominu Very Happy Tudi "gazda" je zelo pozitivna oseba in sem z veseljem malo počvekal Very Happy

Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
ja, TRM Audio.
Eden redkih (če ne celo edini) na showu v Ljubljani, kjer je v sobi igrala muzika in se mi ni dalo oditi iz njihove sobe.

Sploh SE 2A3 je ostal v globokem spominu Very Happy Tudi "gazda" je zelo pozitivna oseba in sem z veseljem malo počvekal Very Happy

Na njihov nasvet sem kitajske elektronke zamenjal z JJ Electronic 12Ax7, ki naj bi enakomerno ojačevale na celem frekvenčnem območju (prej so me vprašali, katero zvrst glasbe poslušam - klasiko).

Prvi vtis: razlika je očitna, EZY-8 igra sedaj odlično. Zelo zadovoljen. Very Happy

Nazadnje urejal/a MAre007 Ned Jan 02, 2011 14:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, vidiš; si že zaražen !!! Wink
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 02, 2011 20:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
stormsonic je napisal/a:
ja, TRM Audio.

Na njihov nasvet sem kitajske elektronke zamenjal z JJ Electronic 12Ax7, ki naj bi enakomerno ojačevale na celem frekvenčnem območju (prej so me vprašali, katero zvrst glasbe poslušam - klasiko).

Prvi vtis: razlika je očitna, EZY-8 igra sedaj odlično. Zelo zadovoljen. Very Happy

JJ se morajo še zapečt, malo bojo še spreminjale karakter med tem, vseeno pa je to za ta cenovni razred zelo dobra lampa z dovolj uravnoteženim zvočnim spektrom, posebej v svojem bolj eksplicitnem basovskem področju, podobne kitajke preprosto "poje".
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 41, 42, 43  Naslednja
Stran 13 od 43

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu