| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
Kako je s temi različnimi pogledi, naj ilustrira en tipičen ekstremni primer:
Klipsch RF-7 so model nove generacije(mimogrede:zopet so jih začeli proizvajati), ki so bili v veliki večini primerov res dobro ocenjevani.Ampak, ker nekateri testom notorično ne verjamejo(včasih opravičeno, pogosto pa tudi ne!), bi po logiki stvari morala imeti večjo in pravo težo mnenja uporabnikov.Primer:
www.audioreview.com/cat/speakers/floorstanding-speakers/klipsch/rf-7/PRD_129356_1594crx.aspx
Na ne tako majhnem vzorcu 80 mnenj so ti zvočniki dobili izredno visoko povprečno oceno 4,88 od možnih 5,00 in brez samo enega negativnega mnenja.To pa so predstavnike nove generacije Klipschev, ki so po mnenju nekaterih ena sama katastrofa.
Spomnim se, da je konkretno ta model na temle forumu en bivši lastnik povsem raztrgal in jih je tudi prodal.Seveda ima pravico do tega in mu tudi gre verjeti, da je bil res nezadovoljen.A zame je vseeno to nek fenomen, da se lahko mnenja določenih posameznikov tako zelo razlikujejo ne zgolj od (zadovoljivih) testnih rezultatov, ampak tudi od mnenj 99% vseh drugih uporabnikov???
Mimogrede:Quad ESL-57 je na istem linku tudi visoko ocenjen in to z 4,76!
Pa še ena pripomba vezana na RF-83:Če je morda kdo opazil, jim je dal Stereoplay odlično oceno za razmerje kakovost:cena.Pri tem pa je navedena cena za par 3200€, kar je točno še enkrat več kot pa stanejo v Technomarketu!!! Ob tej ceni bi verjetno doživeli popoln hvalospev! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | ... Na ne tako majhnem vzorcu 80 mnenj so ti zvočniki dobili izredno visoko povprečno oceno 4,88 od možnih 5,00 in brez samo enega negativnega mnenja. ... |
sem samo na hitro pogledal in glej ga hudiča :
Weaknesses:
Can be pushed by a small amp but the 10 inch woofers really come alive with a bit more power.
Highs can be a bit tinny/clinical, but with upgraded crossovers that issue is moot.
Things are heavy, about 100lbs each and take some time to place just right, but once you get them there you're good.
Plastic feet suck- use the spikes. Grill is a cheap piece of junk, I keep mine off - I've considered having a metal grill cutom made for when the little kids come over.... still debating.
 _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Cist vsako temo vam rata spremenit v prerekanja o Klipschih. Bravo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
mogoče bi dal tak odgovor, v Delu je pravkar serija člankov z zanimivim naslovom, Ali je res ali ste videli na televiziji, kar bi prenesel lahko na ali je res ali je bilo na internetu, reviji...
tovrstno testiranje in branje je podobno kot tv prodaja raznih najbolj nepogrešljivih sesalcev, pa čudežnih pečic ipd. ne da ne bi bilo kaj mimogrede tudi res, še več pa je tega kar ni res.
Sploh je življenje na spletu in v medijih vse bolj daleč od realnosti in čisto verjamem, da so komu takšni zvočniki všeč, ampak reprodukcija realne glasbe preko njih je žal zelo daleč od čimbolj realne reprodukcije, to pa po več deset let prakse na profesionalnem audio področju lahko trdim, dokaj dobro tudi poznam okuse ljudi in njihovo dojemanje kaj je in kaj ne dober zvok.
Tudi žal poznam preveč takoimenovanih audiofilov,ki še niso slišali koncerta v živo... to me malo spominja na gurmana ki se prehranjuje v McDonaldsu, da ne uporabim kake bolj sočne prispodobe |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
| George Luni je napisal/a: | | Cist vsako temo vam rata spremenit v prerekanja o Klipschih. Bravo. |
Imaš sicer povsem prav in (zopet) sem bil neposreden povzročitelj jaz! Priznam pa, da malo tudi zanalašč, da bi (ponovno) malce zbezal na plano nekatere posameznike, ki imajo nekakšno alergijo ravno proti zvočnikom te znamke.Mislim, da je bistvo stvari, da se nekatere firme enačijo z določeno vintage linijo aparatov, kar pa je novejših stvari, pa se odštempla kot zanič in basta.
janzi, nisem ravno mislil, da ni nobenih negativnih pripomb!Te iste bi ponovil tudi sam, a boxom zaradi mrežice in nogic še nebi dal generalno negativne ocene!Tudi v tem mnenju je bilo na koncu tako!
Vstrajam sicer, da posebej za rock glasbo prporočilo za Klipsche absolutno velja!
Sicer sem sam slišal že kar veliko vrhunskih aparatur(sem pa že tudi dolgo na svetu in sem se za hi-fi začel zanimati že pred kakimi 35 leti), koncertov se je v tem času že tudi precej nabralo(od malih akustičnih zasedb, preko rocka in jazza do filharmonij-in ne le ljubljanske), da ne bo izpadlo, da že ob zvoku boljšega transistorčka padem vznak.Tudi sam imam v tem trenutku v uporabi 2 para zvočnikov, ki zvenita za odtenek bolj žlahtno(Focal Antea in Swans RM600) od RF-82.A ravno za rock so ti res prva liga!
Sicer pa naj ne bo nobenemu sitno, če se razvije kaka diskusija!Kak pa je forum brez njih! Dokler si ne začnemo podtikat in obkladat z živalskimi vzdevki, je vse OK!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 14:27 Naslov sporočila: |
|
|
Še danes se spomnim opisa omenjenih zvočnikov v nekdaj kultni reviji hi-fi jurnal. Opis je bil nekako v tem stilu: "okna so se tresla, vrata so se odprla...veličastno".
Sem bil tik pred tem, da jih nabavim pri današnjem PTS-u. _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
Pa kako temu tipu uspe v vsakem postu povedat katere zvočnike ima, za koliko jih je kupil, ter kje majo klipsche.
Dire Straidse sem dosedaj najbolj kvalitetno poslušal na B&Wjih, purple pa na JBLih^^
V technomarketu pa Klipsche radi demonstrirajo z Enter Sandman. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
pinča ,pa audioexa nahecajte ,da dasta fotke VSEGA ozvočenja kar ga imata gor ....pol vam bo približno jasno.....kako lohk rock špila.....k pr norcih....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | George Luni je napisal/a: | | Cist vsako temo vam rata spremenit v prerekanja o Klipschih. Bravo. |
Imaš sicer povsem prav in (zopet) sem bil neposreden povzročitelj jaz! Priznam pa, da malo tudi zanalašč, da bi (ponovno) malce zbezal na plano nekatere posameznike, ki imajo nekakšno alergijo ravno proti zvočnikom te znamke.Mislim, da je bistvo stvari, da se nekatere firme enačijo z določeno vintage linijo aparatov, kar pa je novejših stvari, pa se odštempla kot zanič in basta.
janzi, nisem ravno mislil, da ni nobenih negativnih pripomb!Te iste bi ponovil tudi sam, a boxom zaradi mrežice in nogic še nebi dal generalno negativne ocene!Tudi v tem mnenju je bilo na koncu tako!
Vstrajam sicer, da posebej za rock glasbo prporočilo za Klipsche absolutno velja!
Sicer sem sam slišal že kar veliko vrhunskih aparatur(sem pa že tudi dolgo na svetu in sem se za hi-fi začel zanimati že pred kakimi 35 leti), koncertov se je v tem času že tudi precej nabralo(od malih akustičnih zasedb, preko rocka in jazza do filharmonij-in ne le ljubljanske), da ne bo izpadlo, da že ob zvoku boljšega transistorčka padem vznak.Tudi sam imam v tem trenutku v uporabi 2 para zvočnikov, ki zvenita za odtenek bolj žlahtno(Focal Antea in Swans RM600) od RF-82.A ravno za rock so ti res prva liga!
Sicer pa naj ne bo nobenemu sitno, če se razvije kaka diskusija!Kak pa je forum brez njih! Dokler si ne začnemo podtikat in obkladat z živalskimi vzdevki, je vse OK!  |
Če kdo, te jaz razumem.
Samo omenim kake od svojih Tannoyev in je štala.
"Tvoje" Klipsche sem slišal v dveh zelo različnih sistemih in boljšega, homogenejšega basa ni. Pika.
Na Audioreviewu so nekateri lastniki omenili, da so se rahle nazalnosti in manjka še izrazitejše prezence znebili z boljšimi komponentami(ne nujno dragimi) kretnice in lahko samo pritrdim, kolikor sem razbral iz njihovega zvoka, da imaš tu res še lepo rezervo v "zgornjih" driverjih, ki jih elektronika kretnice "cokla."
Mislim, da bi na ta način lahko zveneli "žlahtno" brez radikalnih posegov vanje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Pa kako temu tipu uspe v vsakem postu povedat katere zvočnike ima, za koliko jih je kupil, ter kje majo klipsche.
Dire Straidse sem dosedaj najbolj kvalitetno poslušal na B&Wjih, purple pa na JBLih^^
V technomarketu pa Klipsche radi demonstrirajo z Enter Sandman. |
V vsakem postu? No, moram preverit, a se mi to ravno ne zdi tako! Bi prej rekel, da je to podtikanje, za kar pa sem napisal, da tega ravno ne maram! Tudi jaz nisem nikoli zapisal, da bi se ti nekaj časa pisalo samo o B&W, čeprav je na brzino tako izgledalo!
"Tip" sicer ni ravno prijateljski izraz, a ker tudi ni živalski, ti ga spregledam!
Technomarket v zvezi s Klipschi(ali obratno) svetujem zgolj in samo zaradi atraktivne cene.To sem pa res že tolikokrat zapisal, da izgleda kot da bi tam sam prodajal! Ja, verjamem da gre komu tule to na živce!
Sem pa to počel tudi, ko so pri Mimovrste razprodajali staro generacijo Hecovih Celanov.In za oba nasveta so se mi posamezniki po ZS tudi zahvalili.In to je tisto, kar me bolj veseli kot pa kako podtikanje jezi!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
@ krokar
vsaka čast za potrpljenje in razumevanje !
1. nič nimam proti Klipschem, celo več ... mislim, da so za rock res ena od boljših izbir, a da so brez pomanjkljivosti ... !?!
2. če si si prebral insert, tip zvočnike hvali a govori tudi o zamenjavi kretnice za izboljšanje zvoka ... to se pa (vsaj tisti, ki ne znamo ''šraufati'' zvočnikov) ravno ne bi šli, a ne !!??
Peace !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Vse tovarne pri materijalu za kretnice šparajo, pa tudi veliko diyerjev se zadovolji z podobnimi pasivnimi komponentami.
Krivuljo kretnice se gre spreminjat šele, ko menjava elementov pokaže, da krivulja ne štima. in to se preprosto sliši.
Zadostuje zmanjšanje določenega upora ali 12db rez namesto 18db, da bi kar celo kretnico preračunal znova, pa ne gre, saj niti primernih podatkov za zv.enote ponavadi ni in je malo verjetno, da bi se izšlo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Saj samo zato omenjam, da uporabljam sam tudi druge zvočnike, da bi ne izpadlo, da sem čisto zatreskan v Klipsche in menim, da boljšega ni!To sicer potem dotični seveda zasučejo kot se jim pač zdi!Moram pač vzeti v zakup, da me nekateri s tega foruma ravno ne ljubijo pretirano, a imam v življenju tudi kak hujši problem!
Nekateri tule omenjate še nekatere vintage modele.Je pa treba reči, da se je koncept zvočnikov predvsem ko gre za reprodukcijo basov, precej spremenil.Klasični boxi slavnih proizvajalcev kot so (bili) JBL, Infinity, AR, Electro Voice ipd. so običajno gradili na enem bas zvočniku velikega diametra.300mm je bil standard, 330mm in 380mm je bilo dokaj normalno, šlo je pa še više.Vemo, da se dandanašnji že pri subwooferjih redko koristi membrana preko 300mm.Tudi v boxih "težke kategorije" dandanašnji velike wooferje nadomešča več nizkotoncev premera med 160-220mm.Ti so bistveno hitrejši in nihaje membrane je lažje kontrolirati, posledica pa je nižji klirr.Ti veliki vintage boxi so tako res "gromoglasni", a v bas področju običajno v končnem rezultatu vseeno manj kakovostni.Kakovostnejši so bili zvočniki, ki so delali v transmission-line principu, a običajno so potrebovali tudi močnejše ojačevalnike.
Sicer sem tudi sam precej nostalgika in sem bil že čisto na tem, da kupim kako Kappo ali TI, vendar bi to res bil bolj ljubiteljski, ne pa ravno smiseln nakup.
OK, vem da se s temle ne bo vsakdo strinjal, a je to normalno!
Pa na koncu za pipo miru nostalgikom:nekaj najboljšega za rock so tudi Electro Voice Sentry III.A to pomeni imeti 2 velika in grda kosa pohištva!
http://www.google.si/imgres?imgurl=http://www.getcom.de/jbl/sentry_iii_02_800x600.jpg&imgrefurl=http://www.getcom.de/jbl/&h=534&w=800&sz=50&tbnid=SJU0rNTgwxdqzM:&tbnh=95&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Delectro%2Bvoice%2Bsentry&zoom=1&q=electro+voice+sentry&hl=sl&usg=__BiO6VkgtG7n2XmY65F4kcwdJTjI=&sa=X&ei=OwrwTMufGMnusganvcn9Cg&ved=0CC0Q9QEwAg |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
včasih je bilo lepše,ko smo usi imeli iskra zvočnike  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|