| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Glede testov lahko pogledaš kar njihovo internetno stran, kjer jih citirajo.Sicer pa moraš pač malce pogooglat!Recimo na www.testberichte.de , kjer lahko najdeš še številne druge stvari!
Svoje zvočnike sem kupil na adresi, ki sem jo podal.Razen tega, da moraš stopiti na banko in nakazati denar, ni nobenega problema!Garancija na zvočnikih pa je dokaj nepomembna, saj če crknejo, se to v 99% primerov zgodi zaradi stvari, ki itak niso stvar garancije!Meni so do sedaj crknili eni, ker je mama nanje v moji daljši odsotnosti postavila rože in jih pridno zalivala...
Če pa ti je do garancije res dosti(seveda jo dobiš tudi iz Nemčije, a pošiljati 35kg težko kišto tudi ni od muh!), bi ti res svetoval Heco pri Mimovrste!Ne vem kako to, a so pri njih res neverjetno ugodni! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SleepWalker

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 20:32 Prispevkov: 15 Kraj: Dreamland
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
HECO zvočnike prodajajo na spletni trgovini mimovrste. Po testih sodeč (v revijah Audio ter Stereoplay) so dobili boljšo oceno kot pa B&W serija 6. Recimo model Celan 500 ima po oceni revije Audio 78 točk "sehr gut" medtem ko ima največji model v B&W seriji 6 (683) 77 točk. Treba pa je dodati, da ima proizvajalec zvočnikov HECO občutno ugodnejše cene kot pa B&W. Sicer ne vem kakšna je razlika v kvaliteti zvoka, vendar če pogledamo cenovno razliko so vsekakor HECO zvočniki ugodnejša rešitev.
Cene nekaterih samostoječih HECO zvočnikov, serija Celan:
- Celan 500, 934,15 EUR (srebrna/bukev/češnja/palisander)
- Celan 700, 1.018,99 EUR
- Celan 800, 978,99 EUR (super akcija/v barvi palisander)
Seveda še obstaja v seriji Celan še center, subs in ostale izvedbe za popoln domač kino sistem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo ...
heco celan 800 je bolje ocenjen kot b&w 683 , škoda da so na testberichte.de samo skupne ocene, brez vpogleda v teste (potrebno doplačilo)
še bolj zanimivo je to da so cene v slo nižje kot v tujini
na
http://geizhals.at/eu/?fs=heco+celan&in=¸
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/895186_-celan-800-heco.html
je cena npr. za heco celan 800 2x - 1400 eur
kako je to možno, kaj takega še nisem videl, v slo nižja cena kot v tujini, v čem je finta ?
kakšen zvok je značilen za te zvočnike, s katerimi receiverji pašejo skupaj, morda kdo ve ? TO me najbolj zanima.
ne pripadam nobeni znamki, moti me to da ni na forumih nobenih informacij, iz katerih bi se lahko potem ustvaril neko sliko o zvoku itd.
ter seveda da ni možen test v slo.
do sedaj sem imel v mislih bw 683, MA rs6... sedaj vidim
krokar, kako dogo pa si čakal da si dobil klipsche in koliko je bila poštnina
kako si zvedel za heco zvočnike ?
HVALA OBEMA!
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
Tem okoli Heco Celana je veliko, le nemško je treba znati...
Sam že sila dolgo vrsto let(sem že tudi star! ) spremljam nemške audio revije, tako da so mi tudi rezultati testov znani iz prve roke in tudi v celotni dolžini!
A vedeti je treba, da so Angleži bolj naklonjeni svojim(Kef, Tannoy, B&W itd.), Nemci pa svojim(Heco, Canton, Quadral itd.).Na splošno se smatra, da so angleški zvočniki nekoliko "toplejši", nemški pa bolj nevtralni in analitični.
Po tehničnih lastnostih lahko Heco Celan harmonira s praktično vsemi ojačevalci, saj ima dober izkoristek in nekritično impedanco.
Verjetno so pri nas cenejši ravno zato, ker niso toliko poznani.Tudi na Hrvaškem lahko določene zvočnike dobiš ceneje kot kje drugje v Evropi(npr. od Definitive Technology).Ali pa so jih pri Mimovrste malce (pre)več nakupili(zelo verjetno).
Od trenutka vplačila do izdobave sem na Klipsche čakal 8dni.Poštnina(dostava na dom) je dobrih 100€. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2008 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
Se pa bojim, da je cena za komad, ne pa par!
Verjetno je cena res znižana zaradi zamenjave modelov, a to naj ne moti!Funkcij se zvočnikom itak ne da dodajati, včasih pa "stari" zvenijo celo bolje.
Tudi Klipschi so v bistvu za pol nekdanje cene zaradi menjave modelov!
Ne premišljaj pa (pre)dolgo, ker ko zaloge več ne bo, je konec veselja!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2008 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
ja res je, čisto možno da bodo novi modeli slabši..
če je cena za 1kom toliko potem vsekakor odpade (preveč za mene), za zvočnike 5.1 planiram max 2500 EUR
samo če je takšna razlika napram starim modelom potem je možno da celan serija ostane v programu
žal pa je moj nakup še oddaljen, začetek prihodnjega leta tako da zaenkrat sem v fazi raziskovanja, odkrivanja (heco ) ...
najprej konec leta plazma, htpc, potem pa v prihodnjem letu receiver+zvočniki
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2008 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Če je tako, potem bodo takrat pa že aktualne druge stvari!
Sem preveril glede cene za Celan XT-901.Gre za priporočeno ceno proizvajalca in se gotovo nanaša na komad.Po izkušnjah bi dejanska cena pri nemških trgovcih bila potem cca 1600€ za par.
No, res škoda, da boš Celan 800 zamudil!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2008 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
ja, kaj čem, bom moral še malo našparat
morda pa bodo ostali v prodaji in bo še nižja cena... so pa še druge firme
končna odločitev bo padla v januarju ali februarju
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Ned Okt 05, 2008 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
uspelo se mi je prebit skozi reklamni material za nove heco celan xt in očitno bo heco celan serija ukinjena, piše da je celan xt naslednik celan serije
verjetno bo še do prodaje starih zalog v prodaji celan, nato pa celan xt
vsekakor bom spremljal razvoj cen v pridodnjih tednih, mesecih
bil sem tudi na mm hifi showu v ljubljani in se mi je dopadel zvok iz MA rs1 zvočnika
celoten paket 5.1 zvočnikov rs6+rs1+rslcr+rsw12 je 2060 eur
http://www.bestshop.si/index.php?str=categorie&cat=25
to bi naj bil zastopnik
se mi ne zdi pretirana cena, so pa baje občutljivi na pravilne kable, če se prav spomnim so bili priklopljeni na bakrene kable audioquest ff8, trancedeejay prosim popravi me če sem se zmotil
to je v skadu z tem kar sem že prebral na tujih forumih da MA silver seriji najbolj pašejo bakreni kabli....
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Gledam specifikacije onkyo in yamaha receiverjev ...
Zanima me katera modeli od spodaj naštetih spdajo v isto kategorijo
Torej katera modela primerjat med sabo:
yamaha rx-v3900
yamaha rx-v1900
onkyo tx-sr876
onkyo tx-nr906
906 z 3900 in 1900 z 876, ali je to prava primerjava?
Ker gledam teže in vidim da imsta onkyo 24 in 23 kg, yamahe pa 18 in 17 kg. Se mi zdijo kar velike razlike v teži kar govori v prid onkyem.
Kaj pravite? Ali ni kvaliteta zvoka povezana tudi z težo?
Hvala
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
Primerjave med modeli si vlekel pravilno!
Kakovost zvoka in teža nista med seboj direktno vezani, kaže pa večja teža ob istem konceptu aparata na večjo zalogo(oz. rezervo) moči.Tu je Onkyo spredaj, pa še manj je občutljiv na nižje impedance zvočnikov.
A za normalne zvočnike in uporabnike nobeden od naštetih modelov ni prešibek! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 22:46 Naslov sporočila: |
|
|
| knap je napisal/a: | uspelo se mi je prebit skozi reklamni material za nove heco celan xt in očitno bo heco celan serija ukinjena, piše da je celan xt naslednik celan serije
verjetno bo še do prodaje starih zalog v prodaji celan, nato pa celan xt
vsekakor bom spremljal razvoj cen v pridodnjih tednih, mesecih
bil sem tudi na mm hifi showu v ljubljani in se mi je dopadel zvok iz MA rs1 zvočnika
celoten paket 5.1 zvočnikov rs6+rs1+rslcr+rsw12 je 2060 eur
http://www.bestshop.si/index.php?str=categorie&cat=25
to bi naj bil zastopnik
se mi ne zdi pretirana cena, so pa baje občutljivi na pravilne kable, če se prav spomnim so bili priklopljeni na bakrene kable audioquest ff8, trancedeejay prosim popravi me če sem se zmotil
to je v skadu z tem kar sem že prebral na tujih forumih da MA silver seriji najbolj pašejo bakreni kabli....
LP |
Jaz imam trenutno doma postavljen MA sistem. Fronti in center so iz gold serije, zadaj imam pa slcr, sub je pa "rsw12. Če želiš, lahko pri meni slišiš kako to dela. Imam pa tudi RS1 in jih lahko po želji priklopim. Receiver imam trenutno Onkyo 605, kor source pa uporabljam PS3 (blue ray)... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lest

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 21:13 Prispevkov: 15 Kraj: Umag
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 07:56 Naslov sporočila: |
|
|
Knap,za sub bih ti preporučio definitvno neki od Rela http://www.rel.net/index2.htm
3500€ je lijepa cifra za ht.
Jesi li razmišljao o nečem ovakvom http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=19
Kod nas u HR je na akciji za cca 1000€,inaće dođe oko 1500€.samo što nema nove HD audio formate:(
To sve upariš sa nekom B&W serijom i to je to;)
Što se tiče Heca,ja imam doma za HT Victa 700 seriju i odlični odrađuju svoj posao,to je njihov entry level,dobar i močan bas,u stereu su isto zadovoljavajuči.
Celan su sigurno dobri.Trebao bi si poslušat,da ti spoje to negdje,pa usporedit sa drugim zvučnicima.
Ipak je u tom cjenovnom rangu izbor jako velik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mat
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 10:52 Prispevkov: 2 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Nov 07, 2008 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Sem nov na forumu.. Kupujem si nek hobi HI-FI sistem...
V mislih imam Onkyo TX-DS797 Kaj pravite na tale reciever?
HDMI in ostalega ne rabim.. Predvajala se bo samo in izključno glasba, prekocd/DVD playera in KAsetefona ter Mini Discov.
Za zvočnike še nisem nekak odločen. Zaenkrat samo dva zvočnika, nevem še če bi vzel dvo ali tro sistemca....
Aja lahko daste tudi kakšne linke do ojačevalcev pa zvočnikov, ki so seveda rabljeni, novega ne bom kupoval. IN mogoče še kakšna opcija Yamaha, HK??
Hvala za odgovore  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|