| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 16:24 Naslov sporočila: Kupujem (QED) kable - vprašanja, vprašanja |
|
|
Tudi sam bi malo probaval z boljšimi zvočniškimi in interkonekcijskimi kabli ...
Vem, da dober kabel še ne pomeni dobrega zvoka v mojem sistemu zaradi neujemanja s preostalimi komponentami, vendar nekje moram začeti.
Dopadejo se mi QED kabli (cene in izgled), pa me zanima, če kateri od njih izstopajo po price/performance?
Se pravi, da so čim bolj nevtralni (LRC). Ali pač velja 'več denarja več muzike'?
Npr. če se omejim na zvočniške...
Različne zasnove Genesis, X-Tube, Silver, Revelation = genesis + x-tube, Silver XT = silver + x-tube (ti naj bi bili low LRC).
Imajo različne zasnove, in nekateri novejši modeli naj bi bili kombinacija večih zasnov. So pa vseeno polovico in več cenejši od najdražjih. So potem cenejši boljši?
Se mi splača Bi-Wire?
Kater prodajalec pri nas ima tool za QED Airloc konektorje?
Moj sistem: ojačevalec in cd Sony ES, zvočniki Jamo 707i, kabli: tisto kar pride zraven, zvočniški dolžine 2 x 3m.
500€ za dva interkonekta in 2 x 3m zvočniških, raje manj kot več.
Lep pozdrav,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 17:34 Naslov sporočila: Re: Kupujem (QED) kable - vprašanja, vprašanja |
|
|
| peter_nn je napisal/a: | Tudi sam bi malo probaval z boljšimi zvočniškimi in interkonekcijskimi kabli ...
Vem, da dober kabel še ne pomeni dobrega zvoka v mojem sistemu zaradi neujemanja s preostalimi komponentami, vendar nekje moram začeti.
Dopadejo se mi QED kabli (cene in izgled), pa me zanima, če kateri od njih izstopajo po price/performance?
Se pravi, da so čim bolj nevtralni (LRC). Ali pač velja 'več denarja več muzike'?
Npr. če se omejim na zvočniške...
Različne zasnove Genesis, X-Tube, Silver, Revelation = genesis + x-tube, Silver XT = silver + x-tube (ti naj bi bili low LRC).
Imajo različne zasnove, in nekateri novejši modeli naj bi bili kombinacija večih zasnov. So pa vseeno polovico in več cenejši od najdražjih. So potem cenejši boljši?
Se mi splača Bi-Wire?
Kater prodajalec pri nas ima tool za QED Airloc konektorje?
Moj sistem: ojačevalec in cd Sony ES, zvočniki Jamo 707i, kabli: tisto kar pride zraven, zvočniški dolžine 2 x 3m.
500€ za dva interkonekta in 2 x 3m zvočniških, raje manj kot več.
Lep pozdrav,
Peter |
V Ljubljani imajo "klešče" v Digitaliji, imeli so jih tudi v Big Bangu, ne vem pa ali jih imajo še (v BB-ju namreč). Ti kabli so precej hvaljeni v odnosu denar - kvaliteta... Po mojem bi bilo možno, da si jih v Digitaliji izposodiš na preizkušnjo in se potem odločiš... Ampak ne boš vedel, če jih ne pokličeš ali obiščeš! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
Danes je na trgu veliko dobrih kablov. Kar je bolj pomembno od tega je to kako se ujema v sistemu in ali ti je všeč rezultat. Najbolj smešni so mi nekateri, ki pravijo kateri kabli so zanič in kateri dobri. Ne sprašujejo se kako se kateri kabel ujame v določenem sistemu ampak apriori po brandu in začne pljuvati npr. po Qed-u. Kar je zame popolnoma smešno, ker spremljam te zadeve že skoraj 20 let. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|