Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Aktivni zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:

Zato ker je aktiven, zvočnik še ni avtomatično dober ali boljši. Tudi med aktivnimi zvočniki je veliko slabih, nekateri pa so celo katastrofa. Jaz ne bi recimo nikoli imel Genelecov, to je zame tako hudo slab zvočnik, da imam rajši skoraj katerikoli spodoben pasiven zvočnik. PMC pa se mi je kljub aktivi zdel bolj podoben tipičnemu pasivnemu high end zvočniku. Zvok je bil zglancan in malce “plastičen”, brez življenja. Razlike med aktivnimi zvočniki so, mogoče ne večje, gotovo pa bolj očitne kot med pasivnimi.

Glede genelecov se strinjam, razen v primeru starejših serij ( imel S30 dela super za denar katerega se da kupit ), ravno tako se trinjam za PMC-je in res aktivni in pasivni PMC-ji delajo podobno. Vendar si pri definiciji, da je ta zvok tipičen za highend pasivni zvočnik udaril mimo. Ali nisi poslušal dovolj sistemov ali pa govoriš po nekem streotipnem že zdavnaj neaktualnem pregovoru kako bi naj zvenel ˝audiofilski˝ zvok ( zglancan ...). Seveda pa tudi med ˝audiofili˝ obstajajo ljudje kateri glancajo zvok, tako kot je med studijci veliko pristašev PMC-jev in Genelecov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

11duc je napisal/a:

Glede genelecov se strinjam, razen v primeru starejših serij ( imel S30 dela super za denar katerega se da kupit ), ravno tako se trinjam za PMC-je in res aktivni in pasivni PMC-ji delajo podobno. Vendar si pri definiciji, da je ta zvok tipičen za highend pasivni zvočnik udaril mimo. Ali nisi poslušal dovolj sistemov ali pa govoriš po nekem streotipnem že zdavnaj neaktualnem pregovoru kako bi naj zvenel ˝audiofilski˝ zvok ( zglancan ...). Seveda pa tudi med ˝audiofili˝ obstajajo ljudje kateri glancajo zvok, tako kot je med studijci veliko pristašev PMC-jev in Genelecov.

Jasno, da sem govoril o sterotipu. Saj nekega tipičnega high end zvočnika ni, konceptualna zmeda high enda se pozna tudi v zmedi zvočnih rezultatov. S30 pa je legenda in nekaj drugega kot ostali Geneleci.
Upam, da je jasno da ima moje pisanje bolj namen spodbjanja malce manj ortodoksnega in togega razmišljanja o audio in ne prodajanje svetih resnic. Ne pravim, da imam (vedno) prav, naj si vsak med vami ustvari lastno mnenje, hočem samo pokazati, da se da o audiu razlišljati tudi drugače.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
Zaprti?

Kako je lahko nekaj z samo 6dB kretnico "zaprto". kar sem slišal aktive, je bilo zaprto ali odprto, odvisno od koncepta in reznih frekvenc.
Ljubčki aktivci, vi plavate v OPAjih na poti signala, vemo kaj en sam OPA naredi niti eden še ni napisal na kater driver mu gre koliko reza na oktavo, kot bi ga bio sram povedat. Shocked
Samo aktiva pasiva se ne moremo pogovarjat ker je to debata v stilu kr neki.
Res je, da razno kložje za pasivo na kretnici sešteva vse slabe karakteristike vsakega povprečnega pasivnega elementa in s tem raste "volnena deka ali več čez zvočnike" efekt, če pa se gre v nasprotni smeri z vrhunsko pasivo, ki praktično nima lastnih popačenj in z samo 6dB zasnovo reza, potem pa smo na tem, da radikalnejši, pasivni ali aktivni rez, da neko na uho večjo umirjenost in hkrati malenkost abjajca dinamiko in predvsem abjajca izzvenenje instrumentov, ki je integralni del izraznosti vsakega instrumenta in abjajcanje izzvenevanja pač raste z bolj strmim rezom, zato 6db in nič OPAjev, ker vsak OPA signal obdela po metodi, "to malo po svoje" in je spet manj izzvenevanja, ker je to potem spet treba kompenzirat na kretnici.

Lahko izbiram med 6, 12, 18 in 24 db, katera je za kak driver primernejša (linkw, butte,,) je odvisno od primera do primera, obračanje faze je treba tudi upoštevati , ki je različna glede na izbiro strmine, skupni odzivni čas,...
Super. Zlahka boš tekom časa našel strmine kretnice, ki ustrezajo tvojemu okusu in driverjem.
V praksi se audiofili med drugim delimo med pristaše ostro rezanih in položno rezanih kretnic(best crossover is no crossover) in aktivaše in pasivce, s tem da aktivaši nekako vedno bolj "ljubijo" radikalne strmine.
Pleme zase v novejšem času so pristaši digitalnih equalizerjev, ki prisegajo na zlaganje in krivljenje frekvenčnih strmin, dokler so te še v digitalni obliki, kar na nek način spominja na princip aktivne kretnice.
Strm rez se da privoščit na odprtio zvenečih ampih, kot si ga je privoščil gospod Linkwitz na svojih zvočnikih(preseneča, da dobro izzvenevajo, ampak Gainclone to zmore še bolje brez strmin), večina drugačnih zasnov bi s tako kretnico zvenela ubito do konca. Wink
matejS

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mestni pu: Prebral sem že veeeliko tovjih postov in uvidel, da si sam naredil veliko DIY projektov. Kapo dol! Vendar pa sem tudi večkrat opazil, da rad prehitro delaš splosne zaključke iz enega svojega DIY projekta, kot npr. zgoraj - mešanje lastnih izsledkov iz pasivnega sveta v aktivnega. Vsako mnenje cenimo, ampak daj se malce zabrenzaj in premisli (znanstveno, tehnično) predno daš "javno" izjavo. Tehnična obraložitev je dobrodošla (raje kot "mitiziranje").
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejS je napisal/a:
@mestni pu: Prebral sem že veeeliko tovjih postov in uvidel, da si sam naredil veliko DIY projektov. Kapo dol! Vendar pa sem tudi večkrat opazil, da rad prehitro delaš splosne zaključke iz enega svojega DIY projekta, kot npr. zgoraj - mešanje lastnih izsledkov iz pasivnega sveta v aktivnega. Vsako mnenje cenimo, ampak daj se malce zabrenzaj in premisli (znanstveno, tehnično) predno daš "javno" izjavo. Tehnična obraložitev je dobrodošla (raje kot "mitiziranje").
Čudno, da nisi opazil, da vedno dajem poljudne razlage, da so razumljivejše širšemu krogu audiofilov, strokovnim se izogibam, saj bi jim raje rekel specijalizirane.
Tudi poljudne razlage so za vse, ki imajo vsaj nekaj predznanja in berejo tuje forume ali pišejo na njih.
Izjav načeloma ne dajem(vsaj upam, da kakšna ne uide mimo), razen, če gre za ugotovitev o določenih presežnikih neke pasivne komponente ali topologije. V audiu ni nič dokončnega, obstajajo samo dejstva, ki so blizu do neke mere "zlatim rezom", kako do njih, pa je čar, ki ga razvozla vsak po svoje.

Ne skrbi, da se nisem dovolj seznanil v pogovorih z audio možganarji kaj je kaj in veliko preveril pri drugih možganarjih na netu in potem z spajkalnikom.

Audio je na nek način podoben aviomodelarstvu(verjetno so tudi boljše analogije od te, vedno so), kjer lahko malce bolj posrečeno izvedena zakrilca naredijo boljšo vodljivost in enako velja za vsak delček letalskega modela.
Tudi tam najdemo različne vire pogona(dosti manj različne kot v audiu).

Seveda lahko tako letalo kupiš in ga sam še izboljšaš in prilagodiš, samo naštudirati moraš kako in tudi tu "zveze" z možganarji foha pripomorejo, da ti več ali manj uspeva.

Zgodba o Gainclonu je ena najpoučnejših v audiu v zadnjih desetletjih in lahko si gotov, da sem si belil glavo o relaciji Gainclone-Linkwitz aktiva več kot leto, od kar sem to poslušal in še vedno je to hipoteza, ne teorija.
Gainclone je kontradiktoren v veliko ozirih, ker je bil hitro spoznan za high end, kasneje, pa negiran kot tak, ker se je izkazalo, da ga lahko vsak naredi doma za nek drobiž, kar kvečjemu pove, da je to vseeno odličen ojačevalec in meni se pač zdi GC brez radikalne aktive odprtejši in zračnejši, kar je logično.
Ima pa GC manjše probleme z ostrejšimi visokimi, kar pa radikalna aktiva uspešno reši, a za kakšno ceno?

Njegovo "visočanstvo", GC, ki "prebiva" v Plutojih in Orionih. Wink

http://www.sakurasystems.com/products/47amp.html
Nazaj na vrh
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12
Kraj: Prevoje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu:
Citiram:
Njegovo "visočanstvo", GC, ki "prebiva" v Plutojih in Orionih.

Ojačevalca, ki sta vgrajena v Pluto, sta realizirana na osnovi LM3886.

V Orionih ni nobenega ojačevalca. G. Linkwitz za pogon Orionov uporablja in priporoča 12 kanalni ojačevalec ATI AT6012, ki z GC nima veze.

Jaz sem uporabil LM3886 za moje ojačevalce. LM3886 ni nujno GC. GC (gainclone) je skoraj religija in uporablja metode od katerih se jaz distanciram. Še manj pa lahko povezuješ Linkwitza z GC.

Zoran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040 477 898
Johny

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 3:32
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 18:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšna naj bi bila povezava med izvorom/predojačevalcem in aktivnim zvočnikom z denimo XLR vhodi, kot jih imajo npr. backes müller? So v redu najcenejši XLR kabli, ali je pomembna kakovost kot sicer pri interkonektih? Ker če je, potem glede na oddaljenost izvora od zvočnikov kablovje (recimo 2x2m) mimogrede doseže ceno polovice zvočnikov....in se nekako izgubi finančni smisel aktive.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Johny je napisal/a:
Kakšna naj bi bila povezava med izvorom/predojačevalcem in aktivnim zvočnikom z denimo XLR vhodi, kot jih imajo npr. backes müller? So v redu najcenejši XLR kabli, ali je pomembna kakovost kot sicer pri interkonektih? Ker če je, potem glede na oddaljenost izvora od zvočnikov kablovje (recimo 2x2m) mimogrede doseže ceno polovice zvočnikov....in se nekako izgubi finančni smisel aktive.

Lahko je tudi aktivni sistem, kjer so ojačevalci še vedno na mestu kjer so bili tudi pri pasivi, zvočniški kabli pa enako dolgi.
Če pa je aktivni zvočnik in imaš pač daljše XLR kable namesto dragih zvočniških , tako da je finančno tu nekje.. Prednost aktive itak ni samo v finančnem smislu, sploh če je večsistemski aktivni sistem.
Nazaj na vrh
Johny

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nam ni treba spraševati kateri ojačevalec gre dobro z nekimi zvočniki in katere zvočniške kable uporabiti, katera lampa je taprava, koliko bastrapov je potrebnih za audio nirvano in podobno. by Nomad

Sem mislil, da je tole res, pa me je zavedlo. Če je potrebno ugotavljati, kateri XLR interconnecti so dobri (ali pa RCA), potem smo finančno cca 2x na slabšem.

Pri aktivi se večkrat omenja, da ni nobenga dela s kabli, zakaj? Če ni res.

Ad 2: Predojačelec je menda tudi precej pomemben, razen če ga imajo že aktivni zvočniki sami (npr AVI ADM, če prav razumem). Pa smo spet pri, "katera lampa je taprava".

To sprašujem, ker so mi aktivni zvočniki všeč, predvčerajšnjim je ena pupa v Firencah na nek šrot za par evrov tako lepo pela, da smo vsi obstali in kocine ravnali. Enako v galeriji, eni dB aktivci, čudoviti so bili, sem potem preveril za cca 500eur.
Nazaj na vrh
nomad

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Johny je napisal/a:

Če nimaš balansiranega predojačevalca (in teh je zelo malo, prisotnost XLR priključka tega še ne garantira) je vseeno ali je kabel balansiran ali ne. Nekateri aktivci imajo (tudi) RCA vhode - AVI in Genelec na primer. Če jih nimajo in ima kabel RCA lahko uporabiš adapter ali še bolje imaš na eni strani RCA, na drugi pa XLR.
Kakovost je pomembna, vendar ta nikakor ni pogojena s ceno. Pred leti sem preizkusil skoraj vse bolj znane kable, od Kimber Kabla, Nordost, Audioquest, Van den Hul, Cardas, Acoustic Zen, Siltech, MIT, Eichmann, Voodoo, Tara Labs ... v razponu cene od 300 do 2500 EUR za 1 m (to je bil takrat najdražji kabel, zanimivo kako je v zadnjih osmih letih poskočila cena). Cenejši kabli (s tem mislim tiste od 300 do 1000 EUR) so zveneli podobno, le da eni bolj čisto kot drugi. Večina najdražjih kablov je bolj ekstravagantnih in tak je tudi zvok - na začetku pritegnejo pozornost, potem pa jih imaš hitro poln kufer. Srebrni kabli pa so vsi po vrsti zveneli tako grobo, da mi ni jasno zakaj jih audiofili kupujejo, še manj pa zakaj jih skoraj vsi proizvajalci uvrščajo v vrh svoje ponudbe. Na koncu se mi je najbolje obnesel kabel za cca 500 EUR, ki ga uporabljam že kakih osem let in potrebe po ponovnem mučenju z dragimi kabli zaenkrat ni. Če jih zamenjam z solidnimi a poceni kabli (Belden), se zvok bistveno ne spremeni, samo malce manj čist je.
Bolj kot na interkonekte so moji zvočniki občutljivi na napajalne kable.

Moj nasvet je, da kupujte kvalitetne a ne drage kable. Vsaj ne, če ne veste točno zakaj jih rabite (v nekaterih primerih ne gre brez točno določenih in dragih kablov, če imate na primer Spectral sistem, potem so dragi MIT-i nujnost). Tisto kar hočemo od naših sistemov ni skrito v kablih. V kablih ne iščite kakšnih posebnih zvočnih učinkov, poslušajte kateri kabli prepuščajo najbolj čist in nepokvarjen signal. Koncentrirajte se na to, kaj kabel ne dela in ne na to, kaj dela. Vse kar lahko kabel doda sistemu so popačenja, drugih kvalitet zvoku ne more (do)dajati.

Glede cene pa ni skrbi, kablov je manj in to tudi stane manj. Sicer pa pri ATC-ju dajo kable zastonj, če jih malce pobaraš. Jaz sem z zvočniki dobil 2 x 4 m Belden kabla z XLR na eni in RCA na drugi strani.
Nazaj na vrh
nomad

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Johny je napisal/a:
Nam ni treba spraševati kateri ojačevalec gre dobro z nekimi zvočniki in katere zvočniške kable uporabiti, katera lampa je taprava, koliko bastrapov je potrebnih za audio nirvano in podobno. by Nomad

Sem mislil, da je tole res, pa me je zavedlo. Če je potrebno ugotavljati, kateri XLR interconnecti so dobri (ali pa RCA), potem smo finančno cca 2x na slabšem.

Pri aktivi se večkrat omenja, da ni nobenga dela s kabli, zakaj? Če ni res.

Ad 2: Predojačelec je menda tudi precej pomemben, razen če ga imajo že aktivni zvočniki sami (npr AVI ADM, če prav razumem). Pa smo spet pri, "katera lampa je taprava".

To sprašujem, ker so mi aktivni zvočniki všeč, predvčerajšnjim je ena pupa v Firencah na nek šrot za par evrov tako lepo pela, da smo vsi obstali in kocine ravnali. Enako v galeriji, eni dB aktivci, čudoviti so bili, sem potem preveril za cca 500eur.

Ad 1: Preizkušanje intekonektov ja mala malca v primerjavi s preizkušanjem zvočniških kablov. Pri intekonektih ti bo kar hitro jasno kaj paše in kaj kateri dela, še predvsem na aktivcih. Zvočniški kabli pa so precej zajebana zadeva, bolj temparamentni in občutljivi na razne parametre.
In kar je najvažnejše, intekonektov in zvočniških kablov ni potrebno usklajevati. Pri pasivi imaš še to j**o, da po zamenjavi zvočniških kablov ugotoviš da moraš zamenjati še intekonekte in obratno. Pa eni bojo rekli da rabiš dolge interkonekte in kratke zvočniške, drugi obratno. Nekje sem celo prebral, da če zvočniški kabli niso dolgi vsaj 4 m, potem ne bo nič z nirvano. In preden ti je jasno kakšna kombinacija je idealna, zrastejo otroci in zrastejo vnuki in na koncu ko rečeš to je to, se samo še zgrudiš v grob.

Ad 2: Kdo pa še uporablja predojačevalec ? In če ga, potem ti aktivec hitro pokaže kateri je vreden svojega denarja. Jaz imam v sistemu samo en kabel, inetkonekt od CD playerja do zvočnika. No pa še eden digitalni od DVD transporta do konvertorja v cd plejerju. Pa še enga v Stax predojačevalec. Ampak to je periferija. Ko poslušam CD gre muska samo skozi en kabel. To je, če tako pomisliš, zelo drastična eliminacija nepotrebnih in škodljivih pasivnih elementov.

Ena izmed prednosti aktivnega pristopa je ravno v tem, da je vse bolj jasno in evidentno, razlike se dajo dobro opisati, ker so zelo kontrastne. Ne sprašuješ se kaj je bolje, ampak to brez problema hitro ugotoviš.
Ne moreš pa pričakovati da ti bo aktivni zvočnik še pospravil stanovanje in skuhal kosilo. Tako da malo dela je pa kljub temu. Ampak suma sumarum, bolj simpl ne more biti.
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po eni strani bi imel aktivce, manj dela, manj komponent... Po drugi strani imam na pasivcih več maneverskega prostora za izpiljevanje zvoka, ker noben ni popoln, tudi ojačevalec v aktivnih zvočnikih ni.

Nisem še slišal, da bi kateri cd player delal bolje če bi direktno vklopil na končno, kot če bi vmes uporabil predojačevalec. Ok Wadie 581 se ne bi branil Very Happy . Kar pomeni da je potrebno dosti več vložiti v player, če se hočemo igrati kratko pot signala, da bi privarčevali na enem interkonektu in dodatni komponenti.

V bistvu je zame še vedno generalni problem, da večina aktivnih monitorjev ne dela, so pa v vsakem primeru papreno dragi ( sploh v odnosu kaj dajo od sebe - razen nekaj izjem). Na tržišču je zelo malo rabljenih referentnih monitorjev, oz jih takorekoč ni.

Priznam pa, da če bi našel kake rabljene Twin-e in en dober room correction procesor, bi me pošteno zasrbela denarnica Very Happy
Nazaj na vrh
Johny

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 07:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nomad, hvala za pojasnila.

Problem je tele stvari slišati! V Munchnu so mi bili všeč Backes & Muller, ampak se začnejo pri 5,5 k eur. Če bi imeli v slo prodajalca in bi jih imel par dni doma, kakšen ex demo itd. bi še šlo, tko so pa nekam dragi za prvi ne dobro preposlušan nakup. Razen tega mi iz njihove strani ni jasno, če imajo sploh daljinca, se jih da neposredno priklopit na DACa? Mogoče veš?

Adam mališani so bili zelo simpatični, dinamični in razboriti, samo barva inštrumentov pa ni bila takšna kot pri meni doma in na dolgi rok ne vem, kako bi šlo (doma imam Pathos Classic One - Sonus Faber Concertino).

Glede XLR priključkov - če prav razumem, lahko nanje obesiš vsak tudi nesimetričen predojačevalec z enostavnim BNC-XLR kablom?

Nekdo zgoraj je omenil, da je primerjal Adame in Dynaudio ter Element Opus v trgovini - kateri?

Kateri aktivni zvočniki so tebi najbolj všeč oz. katere imaš doma?
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zoran je napisal/a:
mestn pu:
Citiram:
Njegovo "visočanstvo", GC, ki "prebiva" v Plutojih in Orionih.

Ojačevalca, ki sta vgrajena v Pluto, sta realizirana na osnovi LM3886.

V Orionih ni nobenega ojačevalca. G. Linkwitz za pogon Orionov uporablja in priporoča 12 kanalni ojačevalec ATI AT6012, ki z GC nima veze.

Jaz sem uporabil LM3886 za moje ojačevalce. LM3886 ni nujno GC. GC (gainclone) je skoraj religija in uporablja metode od katerih se jaz distanciram. Še manj pa lahko povezuješ Linkwitza z GC.

Zoran
Med LM3886 in 3885 je razlika v moči, drugače bistvene razlike ni, tako skupnosti GCjašev na netu in članki..
Za Orione sem misli, na podlagi najine debate, da jih poganja serija GCjev, govora je tako in tako o Plutojih in aktivi.
Linkwitzev pristop v primeru obeh zvočnikov je "izjava", ki pove:"Jaz se tega lotevam tako, na svoj način, ki je zelo drugačen", zato so dejansko zelo drugačni.
Strmina reza je, če se ne motim, v obeh primerih -strma, kar pomeni, da je zasnova že v osnovi drugačna, kot, če bi bila 6db strmina in se potem problemi, ki jih prinaša radikalna strmina rešujejo z korekcijami, medtem, ko ima 6db zasnova popolnoma drugačne rešitve, ker so problemi popolnoma drugačni kot tudi zvok.
Kaj več nisem povedal, niti ne nameravam, da ne bo še "ene košare z mešanim sadjem."

Lp
Nazaj na vrh
ivann

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 18:48
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Johny je napisal/a:

Nekdo zgoraj je omenil, da je primerjal Adame in Dynaudio ter Element Opus v trgovini - kateri?
Kateri aktivni zvočniki so tebi najbolj všeč oz. katere imaš doma?

Poslušal sem Adam, Dynaudio in Event v trgovini Audio Pro v Ljubljani (zraven BTC). Za Event Opal sem prvič slišal, sem bil pa nad njegovim zvokom navdušen. Definitivno boljši od ostalih aktivcev v istem cenovnem rangu (2700€/par). Ne moreš verjet, da nima srednjetonca! Woofer in beryllium tweeter opravita vso delo.

Evo nekaj karakteristik, ki se poznajo tudi v praksi:

Frequency Response: 35Hz-22kHz
Crossover Frequency: 1600Hz
Crossover Type: Acoustic 8th Order (48dB/Oct)
3rd Harmonic Distortion: @ 90dB SPL, 1m:
- 500 - 7kHz - 0.08%
- 200 - 20kHz - 0.2%
- <200Hz - 1.5%
Acoustic Output: SPL @ 1m
- Long Term (80Hz - 20kHz): 111dB

EX8 Low Frequency Transducer Specifications
Piston Diameter: 180mm (7.1 inches)
Former Material: High Strength Polyamide - Glass Fiber
Magnet Type: Neodymium
Magnetic Gap Design: XBL - Split Gap
Impedance Nominal in Cabinet: 5 Ohms
Power Handling:
- Continuous Pink Noise: 240 watts
- Program Power: 360 watts
- Peak Power: 720 watts

ULD1 High Frequency Transducer Specifications
Dome Diameter: 25.4mm (1 inch)
Magnet Type: Neodymium
Impedance DCr: 6 Ohms
Impedance Nominal in Cabinet: 5 Ohms
Dome Type: Beryllium Copper

Power Handling:
- Continuous Pink Noise 25 watts (above 1.6kHz)
- Program Power 50 watts (above 1.6kHz)
- Peak Power 100 watts (above 1.6kHz)

Low Frequency Amplifier Specifications
Frequency Response: 20Hz - 20kHz (+/-0.1dB)
Operating Band Pass: 20Hz - 1,600Hz
Total Harmonic Distortion: 0.009% @ 300 watts into 5 ohm load
Voltage Gain: 24dB
Long Term Power @ 5 Ohms: 270 watts
Continuous Power @ 5 Ohms: 387 watts

High frequency Amplifier Specifications
Frequency Response: 20Hz - 20kHz (+/-0.1dB)
Operating Band Pass: 1,600Hz - 20,000Hz
Total Harmonic Distortion: 0.003% @ 90 watts into 5 ohm load
Voltage Gain: 15dB
Long Term Power @ 5 Ohms: 50 watts
Continuous Power @ 5 Ohms: 112 watts

Izgled:

Napajanje in hladilnik:

Woofer:

Se oproščam zaradi velikosti slik.

Doma trenutno nima ničesar, ker sem v nabavi, se pa nagibam na stran aktivnih zvočnikov in benchmark DAC-a.
Smile

Nazadnje urejal/a ivann Sre Okt 13, 2010 10:28; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 9 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu