| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Mamba
Pridružen/-a: Čet Sep 2010 9:29 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 30, 2010 10:05 Naslov sporočila: Pomoč pri izbiri reciverja in zvočnikov |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu
Nekako sem se že odločil za Yamaho RX-V567 (morda bi tudi Onkyo TX-SR508, ampak nekaj pravijo da se zelo greje), ustavilo se mi je pa pri zvočnikih. Kaj mislite?
Yamaha RX-V567 http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v567__g/?mode=model
Onkyo TX-SR508 http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR508.html
Onkyo TX-SR608 http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR608.html -morda tudi kaj takega?
Zaenkrat bom imel le stereo sistem (morda z nizkotoncem-odvisno od izbire zvočnikov, potem pa kmalu nadgradil zvočniški komplet v 5.1., ko bo moja soba kmalu večja od trenutno 3,5 x 3,5 m. Zaenkrat nimam prostora za tiste visoke samostoječe zvočnike, tako da kupujem take za na polico.
Slišal sem Dali Lektor 2, se mi res dopadeta, vendar me pa skrbi, da ker zmore nizkih tonov, ker je velik le 13 cm. Medtem ima Concept 2 16 cm, vendar je razlika očitna, ampka se mi zvok ne dopade. Vem da lahko nadgradim z nizkotoncem, vendar ne bi rad kupil zvočnike, pri katerih bom potem to zelo pogrešal. Uporaba bo filmi/muzika - 50/50.
Ko gledam boljše zvočnike za take stvari, nikjer ne opazim zvočnike takega razreda s trosistemcem. Ne vem, kaj je narobe s takimi zvočniki, da jih recimo Dali ali pa B&W ne proizvajata.
Prosim za nasvete, ne bi se rad opekel pri nakupu, saj to zame ni malo denarja, pa čeprav je to za hi-fi sistem nek nizki ali srednji razred.
Tukaj sem nekako našel zvočnike za moj žep.
Dali: Lektor 2: http://dali-speakers.com/display_content.php/INT/speakers.html/189/1426 - sem jih slišal, vendar moja skrb so nizki toni
B&W 685: http://www.bowers-wilkins.co.uk/display.aspx?infid=2301 - teh še nisem slišal. So morda prehudi za omenjen reciver?
Kaj je pa recimo narobe s takimi?
Pioneer CS-7070: http://www.mimovrste.com/artikel/1210015313/par-zvocnikov-pioneer-cs-7070 a ni primerne kvalitete?
Prosim za pomoč in nasvete. Problem je, ker v naših trgovinah ne moreš pač vsega slišati in so tudi kar slabo založeni. Yamaho z Dalijevimi zvočniki sem slišal v Big Bangu.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mamba
|
Objavljeno: Pon Okt 04, 2010 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvet.
malo sem si ogledal in poslušal Yamaha Soavo-2, in se mi zdi, da se lepo sliši. Ugotovil sem, da mi Dali Lektor 2 ne bo preveč včeš, ker ima premajhen bas (13cm), rad slišim bas (pa ne nabijanja, za to bom potem dokupil sub), tako da moram iskat kaj v tej smeri.
A ima kdo Yamaha Soavo-2, da pove, kako se obnese, ali pa kak poznavalec, da pove kaj o tem...?
Problem je, ker je zelo malo trgovin, kjer bi lahko probal, tam pa kjer se da, ni ne vem kake izbire... še nasvet nasvet prosim lepo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Okt 04, 2010 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Le ena pripomba glede receiverja:in kaj potem, če se greje?
Če to nima škodljivega vpliva na reprodukcijo ali zanesljivost, to ni noben argument proti!
Onkyo ima pač (hvala bogu!) bogato dimenzioniran napajalni del, ki pa tudi oddaja nekaj več toplote kot je to običajno.Omogočiti je treba le dober pretok zraka in to je to!
Po receiverjih od Yamahe, Harman Kardona, Pioneerja in Denona imam sedaj Onkyo in sem prvič res povsem zadovoljen!
Kar se zvočnikov tiče:Soavo so po testih zelo dobri zvočniki, v Technomarketu pa povrhu tudi cenovno ugodni(če jih še imajo). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mamba
|
Objavljeno: Pon Okt 04, 2010 22:50 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore. (in potrpljenje
Danes sem poslušal Soavo 2 v Tehnomarketu in sem bil navdušen...res lep zvok...berem pa, da ima v nekih testih le 3 zvezdice ker je (angl.)"polite speaker" - kaj to pomeni?
Res pa je, da bom tudi poslušal tudi mp3, kar pa berem, da zato ker je "polite" slišiš pač temu primerno kakovost...Za navadnega smtnika kot sem jaz, bom to sploh slišal? Audiofili bi že, a ne?
Hočem se pa res prepričati, da bo tisto kar bom kupil, najboljše zame, ker to je enkraten nakup, ki mi bo (upam da) dolgo služil.
Glede na veliko prebranega in tudi nekaj probanega, sem se že nekako odločil za Onkyo TX-SR608, čeprav sem bil na začetku bolj za Yamaho RX-V567. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2010 07:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Zakaj nas sprašuješ in bereš teste? Če so TEBI všeč - ne razmišljaj in samo pojdi po njih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2010 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
Osebno mu dam čisto prav!Kombinacija čitanja testov(a iz več virov!) ter zbiranja mnenj navadnih uporabnikov je po mojem pot do prave odločitve.Če pa ima človek še možnost sam slišat, je to seveda krona vsega!
Moje osebno mnenje je, da si se prav odločil!Pa poročaj kako se ti bo zdelo, ko boš stvar imel priključeno! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2010 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
Ja ja, seveda je to prava pot. Sam če so njemu všeč (upam, da je poslušal več različnih zvočnikov), mu lahko samo priporočim "GO FOR IT". Vsak ima svoje preference in seveda svoje ušete.
Sam sem zadnjič kr mal zaskrbljeno gledal rezultate slušnih testov. Kaj mi pomagajo ne vem kako linearni zvočniki, če pa mi krivulja nad 10k, kr fajn strmo pada
Je pa res, da imam težave s piskanjem oz. šumenjem v ušesih, zato sem težko razločil al piska v slušalkah al pa v mojem piskru. Kot mladi smo ga očitno preveč srali s testiranji zvočnikov, saj mi je večkrat par kw povzročalo prepih okol pleše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mamba
|
Objavljeno: Tor Okt 05, 2010 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem se uspel zmenit in grem sprobat in poslušat Onkyo TX-SR608 z B&W 685
upam, da mi bo všeč... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mamba
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
No, pa da vsaj povem, sem se odločil za Onkyo 608 in B&W 685, in lahko povem, da sem zaenkrat zelo zadovoljen, lep zvok, prav užitek je sedaj poslušati glasbo in gledati filme. Moram pa seveda dodobra spoznati reciver in še nastaviti kakšno nastvaitev, če bo potrebno.
Hvala vsem za nasvete in predloge.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
Fajn izbira(sem imel 685).
Boš pa enkrat ugotovil da z močnejšimi ojačevalci igrajo mnogo bolje: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Okt 11, 2010 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
| SCHalko je napisal/a: | Ja ja, seveda je to prava pot. Sam če so njemu všeč (upam, da je poslušal več različnih zvočnikov), mu lahko samo priporočim "GO FOR IT". Vsak ima svoje preference in seveda svoje ušete.
Sam sem zadnjič kr mal zaskrbljeno gledal rezultate slušnih testov. Kaj mi pomagajo ne vem kako linearni zvočniki, če pa mi krivulja nad 10k, kr fajn strmo pada
Je pa res, da imam težave s piskanjem oz. šumenjem v ušesih, zato sem težko razločil al piska v slušalkah al pa v mojem piskru. Kot mladi smo ga očitno preveč srali s testiranji zvočnikov, saj mi je večkrat par kw povzročalo prepih okol pleše. |
Z istim pojavom kot ga opisuješ ti, se srečujem tudi sam! Verjetno bo tudi to razlog, da ne ločim med sabo štrom kabla od koherja in tistega za 500€!
Sicer pa Mamba, fajn da si zadovoljen!In če ti bo v teh zimskih mesecih Onkyo še malo zagrel sobo, tudi ne bo nič narobe!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mamba
|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 00:31 Naslov sporočila: |
|
|
krokar: Res je veliko govora o tem, kako se grejejo, vendar vam lahko povem, da do sedaj (več ali manj je veliko prižgan in igra), se komaj kaj čuti malenkost toplote, skratka je hladen, tako da, bi rekel, da se fajn greje, če res dolgo poslušaš na glas.
Pestilence: Ti kar verjamem, vendar je pa potem to spet drug razred ojačevalcev in verjetno dražji , tako da zaenkrat s tem budgetom bom že moral biti zadovoljen.
Kasneje sledi pa nadgradnja trenutne stereo postavitve z dvema velikima stoječima zvočnikoma, skoraj zagotovo iste znamke -kakšne B&W 683 ali 684 (le zakaj bi spreminjal to lepoto ), in bosta 685-ki šli zadaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Okt 12, 2010 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Včasih je pač treba z rezervo vzeti nekatere stvari, ki krožijo po forumih!Nekateri imajo pač hobi, da z zaskrbljenostjo šlatajo aparate, da nimajo slučajno vročine, drugi spet z izvijačem na ušesu prisluškujejo, ali morebiti ne slišijo ventilatorja itd.Vse to seveda s prakso nima nobene veze. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|