| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 15:35 Naslov sporočila: Vtičnica za digitalno televizijo |
|
|
Imam UPC digitalno televizijo. TV povezan preko klasične antenske vtičnice. Sumim da bi lahko tukaj nastajale izgube. Kakšno vtičnico moram nabavit, da bi zadevo izboljšal?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Tvoj sum je seveda povsem na mestu!Tudi če imaš star TV, imaš na njem verjetno SCART priključek! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Ja morda sem bil premalo natančen. Bom natančneje razložil.
TV je nov ima tudi hdmi priklop in scart... in ne gre za povezavo od av receiverja ali dvd na TV (tu je scart, ko bo blu ray pa bo hdmi, tu ni dileme)
Problem sumim, da je pri gledanju tv programa, ker je povezava preko antenskega kabla in navadne vtičnice. Situacija:
UPC mi digitalno televizijo pripelje iz razdelilne postaje po navadnem 75 ohmski antenski kabel - koaksialni do razdelilne omarice v stanovanju. Tam je switch in gre ena linija do modema za internet(internet dela BP, če zmerim hitrost je taka kot jo plačujem), druga pa do klasične TV radio vtičnice , kjer se zadaj enostavno koaksialni kabel privije in spredaj sta spet razdeljena signala za radio in tv. V to vtičnico imam potem vtaknjen spet klasični koaksialni kabel, ki je priklopljen na TV. TV mi najde tako analogne kot digitalne kanale (nekaj jih je tudi HD, poleg informacije o resolucij se HD tudi opazi). S sliko pa praviloma nisem zadovoljen (motnje, utripanje, pri digitalni sliki pa kocke in zmrzovanje slike) na UPC pravijo, da pri njih kaže da je vse OK, pomerit na dom pa ni prišel nihče, ker to zaračunajo).
Torej sumim, da sta switc in vtičnica šibki člen in me zanima vaše mnenje in predlog za kakšno drugo rešitev. Kako pa imate vi priklopljeno digitalnio televizijo od ponudnikov, ki ponujajo storitev preko nekdanje KRS (kabelske) mreže?
Upam, da je razumljivo. Hvala za info in pomoč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
Vse, kar lahko narediš sam, je zamenjava stenske vtičnice in antenskega kabla od vtičnice do TV in upanje, da bo kaj bolje.
Ostalo ne bo šlo brez meritev.
Najprej je treba zmerit, kakšna je jakost signala do prevzemnega mesta v hiši. To mora zagotavljat operater, pri tebi UPC.
Potem pa preverit ostale povezave. Kritične točke in največje izgube so na konektorjih oziroma vsepovsod tam, kjer je kabel prekinjen. Lahko je vzrok tudi v kablih, sploh, če je uporabljen poceni koaks z aluminijastim opletom. Naslednja kritična točka je vtičnica, prehodna ali končna, solidna ali najcenejša no-name varianta. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 22:45 Naslov sporočila: |
|
|
hvala.
Kabel do switcha (od razdelilne postaje UPC) je navaden koaks sicer z bakrenim opletom. Enako od seitcha do vtičnice. Enako je od vtičnice do tv (z navadnimi konektorji).
Vtičnica je sicer nova, vendar navadna (brez navoja). Ali je smiselno investirati v kakšne druge vrste vtičnice (navoj)? priporočila? Kje katero?
Je smiselno kupiti kabel višjega cenovnega razreda?
Kak namig kje in katerega? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 03:51 Naslov sporočila: |
|
|
| nima smisla kupovat in probavat na slepo. Teh nekaj € za mojstre, ki ti bodo pomerili, svetovali ali celo napeljali instalacijo je vsekakor vredno dati. Ob dobri sliki in zadovoljstvu boš hitro pozabil na strošek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 20:04 Naslov sporočila: |
|
|
Že samo ali velja poklicati UPC mojstre. Bojim se, da mi bodo poslali enga novinca, ki bo pomeril in reku da je ok in zaračunal.
Obstaja kakšna resna firma ki to dela? ali velja zaupat UPC
Torej sklepam, da imate vsi priključeno preko navadne tv vtičnice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3191 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pri nas je kot pri "kremenčkovih" Elta in Upc skupaj, vsak malo "zaluži", mi mastno plačamo...
Vse dobimo po "koaks" kablu; internet in TV ... Že po bloku je miljion "križišč" potem pa še pri nas v stanovanju malo na TV ali v TV tuner (imamo dva TVja) malo v "internet modem"... Jaz sem vse koaks kable z ustreznimi konektorji(ni potreba za tistimi za privit) zamenjal in je slika zavidljive kvalitete, boljša, kot pri kolegu ki ima T2 na optiko.
Žal pa slika včasih "frizne" ali se pojavijo kockice za kakšno sekundo...
Mene bolj moti,da na digitalnem signalu ni "pravih" formatov ali pa so v večini na "izvirno" samo na 4:3 ali pa je celo konkretno odrezana slika, na analognem signalu pa je vse OK
Je pa pri nas dobro,ker je občasen pregled zastonj samo jih težko prikličiš,da se oglasijo.
Se pa tudi Elta pritužuje,da že od UPCja dobi slab signal nekaterih TV hiš ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ja podobna scena je pri meni. na žalost. Kabli sem pa tja in na koncu vse v kockah in na analognem signalu vse kot na 1600 občutljivostnem filmu
s kakšnimi kabli si jih zamenjal? imaš kak link. ali kar z navadnimi iz BB npr |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
Heh, najbolj smešno je to, da sem se dal prepričati in smo letos kupili nov, moderen TV, potem pa ga uporabljaš z našimi operaterji in se ti zdi, ko da si se preselil v zgodnja 80-ta leta... Slika je v večini takšna, kot tretja ali četrta kopija VHS kasete... Da o vtičnicah in sprejemnikih sploh ne govorim...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
hahaha no potem me razumeš da iščem rešitve, ker to ni za gledat  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
Tule je dosti vprašanj, ki spadajo v abecedo videa.Kot pri audiu:jasno je, da ti najboljša hi-fi veriga nič ne pomaga, če boš nanjo priključil walkmana na kasete!Ampak ljudje tega preprosto ne razumejo in potem reklamirajo televizorje, ker "je doma slika dosti slabša kot je pa bila v trgovini", v nekaterih primerih pa celo zmerjajo trgovce z goljufi!
Tudi iz izkušenj z mojim bratom vem, da so navodila zraven aparata priložena brez veze.Nekaj na pamet priklaplja in me potem kliče, da ni slike.Pa se potem pokaže, da pač ni vključil stikala za vklop( )!Ker pač ni vedel, da obstaja!Hočem reči:ko dobiš nov aparat, je že dobro, da človek predhodno malce pobrska po navodilih in ga za začetek pravilno priključi!
Sam sem bil nekaj let nazaj moderator na specializiranem forumu, sodeloval pa sem še v enem nekoliko širšem, ki pa je tudi imel video kot eno od tem.Neverjetno je, kako težko je bilo ljudem dopovedati, da bo še tako odličen in velik televizor ob nekakovostnem vhodnem signalu stvari le še poslabšal!Pri najboljši volji se mi ne da tega ponavljati in razlagati, zakaj je temu tako!Pa nočem biti aroganten, res ne!
Predlagam, da tisti, ki hočete malo več pojasnil in informacij, pogledate na http://forum.sibila.si/ .
Sicer pa vam je vaš provider na voljo za vso tehnično pomoč na zastonj telefonski številki.Jo kar koristite, saj servis plačate! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 16:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ah, krokar ne posplošuj... Saj ne rečem, da veliko od tega kar trdiš ne drži, pa vendar... Spomnim se, ko so začeli vrteti veliki novoletni koncert z Dunaja vsako leto 1. januarja... Na televiziji ti je svetil signal za stereo, pa zvoka stereo ni bilo... Ravno tako je bilo velikokrat vključen znak za Dolby digital, pa procesor tega ni prepoznal... Pa ne da na televiiziji to ni bilo vključeno, ampak v tistih časih TV SLO tega sploh ji podpirala... Glede na to, da so moji starci veliko delali na omenjeni firmi, sem veliko časa preživel tam, pa nekoliko tudi poznam zadeve... To, da imajo danes večina televizijskih sprejemnikov kao high resolucijo in ne vem kaj še... Distributerji pa tega ne podpirajo.... Tudi npr. avtomatsko prepoznavanje velikosti ekrana oz. formata ne deluje... Najbrž več tudi, kako deluje RDS, a ne? Ali pa VPS? Potem poznaš tudi zgodbe z TVSLO in RASLO, zakaj to velikokrat ni delalo...
P.S.Večino navodil za naprave, ki jih uporabljam, sem prebral... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek:nobenega konkretno nisem s svojimi navedbami hotel ošvrkniti!Tako tudi tebe ne!No, če ne omenjam svojega brata...
Je pa tako, da se po mojih izkušnjah video teme na pretežno audio forumu ne obnesejo, čisto enako velja tudi obratno!Zato moj predlog, da se za globlje informacije pogleda pač za temo specializiran naslov!
Slika na SLO TV je dejansko slaba in tvoja zapažanja držijo!Če bi pogledal bitrate preko satelita ob prenosu Novoletnega koncerta na SLO TV in na ORF, bi ugotovil, da je na ORF več kot dvakrat višji.To pa je posledica ožje zakupljene pasovne širine na transpoderju, skratka posredi je denar!
Sam sem problem rešil zelo preprosto:SLO TV z izjemo nekaterih informativnih oddaj sploh ne gledam, kar ob zanič programu in bedastih športnih komentarjih sploh ni težko.
Nekateri na začetku nekaj zmajujejo z glavo, ko vidijo mojo SAT anteno s kupom LNB-jev, češ "a si ne moreš umisliti kablovskega priključka", povsem pa umolknejo, ko vidijo, kakšna je lahko slika tudi normalnih TV programov, kaj šele onih v HD tehniki.Ne pretiravam veliko, če rečem, da je razlika večja kot pa pri muziki, če bi poslušal opremo za 1000€ ali 20000€!Ampak to dejansko velja le pri kanalih, kjer je tudi prenos dovolj kakovosten.
Sem pa sicer opazil, da se zelo pogosto oni pravi audiofili na TV itak požvižgajo!Je itak že časovno problematično, da bi se enako posvečal obojemu! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 21:15 Naslov sporočila: |
|
|
No pa sva prišla skupaj... To sem videl pri frendu, ki je namesto na kabelsko nabavil svojo satelitsko in sprejemnik v malce višji klasi.... Slika in zvok kot se šika...
Ampak še enkrat ti lahko pritrdim, da premalo ljudi prebere navodila... Pa slovenska so ponavadi za en razred slabša... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|