| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 02:09 Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem že ravno v elementu, evo ena zanimiva "plug and forget" varianta za skviza:
Vortexbox 1TB automatic CD ripping NAS
Mašina pride prednaložena s squeezebox serverjem. CD ki se ga želi zripati se samo vstavi v pogon, za vse ostalo poskrbi mašina sama. Torej zripa cd, z neta potegne podatke o cd-ju in pravilno opremi zripane datoteke (vnese tage), prav tako za vsak cd potegne dol cover art, na koncu pa še samoiniciativno reindeksira squeezebox serverjevo databazo s pravkar zripanim materialom.
Vse to in še več za 380$. Evo tukaj.
Ali pa spodnji mališan z luštnim aluminijastim ohišjem. Nanj se po želji inštalira Windows 7, XP ali Linux in pazite zdaj... pod polno obremenitvijo žere vsega 8 watov!
Več tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
|
Jaz vidim samo variante z max 160GB  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
Madona, audio magazini so navalili na ta mali gadget kot medved na ovco in vsi po vrsti pišejo same hvalospeve.
|
Se pravi Audiofill imaš ti zelo visoka merila- če se prav spomnim sam nisi bil tako prevzet nad njim ?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: |
|
Jaz vidim samo variante z max 160GB  |
Klikni na povezavo ki sem jo posredoval zraven.
Obstaja tudi 2TB varianta za 480$. Evo tukaj.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2010 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: |
Madona, audio magazini so navalili na ta mali gadget kot medved na ovco in vsi po vrsti pišejo same hvalospeve.
|
Se pravi Audiofill imaš ti zelo visoka merila- če se prav spomnim sam nisi bil tako prevzet nad njim ?
 |
Občutki so bili mešani. Ima svoje pluse in minuse o čemer sem se že izjasnil. Kot solo predvajalnik (brez zunanjega daca) ne nudi hi-end performanse. Še daleč od tega. No vsaj v mojih očeh. Pa lahko audio magazini pišejo hvalospeve do nezavesti. Digitalni izhod pa je druga pesem.
Tisti moj smajli na koncu povedi je bil bolj usmerjen audio magazinom, katerim so bolj kot ne šele danes "proradili klikerji", da se da z integriranjem streaming gadgetov ala squeezebox v hifi sistem, dobiti ven dober zvok in obenem uživaško upravljati z glasbeno kolekcijo, ko mi to tukaj in na okoliških forumih trebunjamo že nekih štiri, pet let. Zdaj pa se jim je naenkrat "utrgalo" in juriš na skviza kot medved na ovco. Še donedavnega zmrdujoči in posmehujoči se takšnim poceni gadgetom ki niti pod razno ne spadajo v hifi, danes talajo hvalospeve. Kakšen kraval bi taisti šele naredili če bi jim dal za špilati se s predelanim skvizom...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
Oktobrski Stereophile s Touchem na naslovnici:
Kaj pravite kaj so napisali v obsežnem testu?
Če izdam samo to, da se je avtor testa pred kratkim vpisal na squeezebox forum in kot novi streamer naklofal že preko 30 postov, sem povedal vse.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 14:52 Naslov sporočila: |
|
|
Ne še zaspati, nismo še konec.
Tudi Magazin Home Theater je spustil Toucha čez roke.
Highly recommended in "Home Theater top pick" etiketi mu nista ušli.
Evo PDF: http://zzzone.net/files/touch_review_Home_Theater_1010.pdf
Po vseh teh širnih hvalospevih začenjam razmišljati če ni slučajno bilo s primerkom ki sem ga probal kaj narobe. Nič, se bom moral še enkrat dokopati do njega (mislim drugega). Da vidim ali mi je kaj ušlo, sem morebiti kaj spregledal, ali pa je res bil defekten. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Odkar smo pet let nazaj oženili Skviza z Stylos HL tube dacem in padli dol ob slišanem, Slovenci kot prvi na planetu, vemo da Skviz niti najmanj ni gadget, saj HL dac spada cenovno v dosti višji razred od Skviza.
In glede na to, da je Stylosovemu avtorju baje nekoč ušlo, da sonično med dražjim in cenejšim Stylos čipom ni neke velike razlike in da mi Skviz tudi na "rušihiša" nivoju signala preko HL daca igra prijetno in razločno, da o tem, da na sobni jakosti zveni bajno(kljub temu, da še ni predelan), se ni za čudit, da nekdanjim kritikom SB gadgeta zdaj že počasi "prihaja".
Malo se poigravam z mislijo, da bi ob približni obletnici zgoraj omenjenenega dogodka, enkrat v pozni jeseni na istem mestu imeli reprizo SLO srenje SBješev, seveda z predelanim Classicem, zelo zaželjen bi bili tudi GWBjev predelan Classic, Touch, za nameček oba HL daca in par Jubalov in še kaj in brez Mitkovih Arielov tudi ne bi šlo.
Jernejčeva verzija HL Daca, obvezno. Kaka Jernejčeva omara z membranami za zraven, pa, seveda Aljoša, vse kar si prinesel takrat in nadgrajeno potomstvo tega....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
Mestni ko že ravno o tistem srečanju, evo par fotk:
Skviz preko analognega izhoda = no go!
Skviz preko digitalnega izhoda na Hajdinjak dac = match!
... in tako (laptop brezžično do ruterja in od ruterja brezžično naprej v skviz & Hajdinjak dac kombinacijo) je nato tudi ostalo vse do konca, ko nam par tanajbolj vztrajnim ni in ni bilo za iti domov. Mater smo izgledali mladi.
Se še spomnite pripetije... v istem objektu se je odvijal še neki drugi event, pri čemer so ljudje hodili mimo naše sobe. Enkrat je Mitko glasno šopal Dead can dance, mimo pa je prišla simpatična bejba. Ko je slišala to "čudno sektaško pogrebno" muziko, se je pri vratah ustavila in z izbuljenimi očmi gledala notri glave ki so kot v transu nepremično sedele in
poslušale. Punci ni bilo čisto nič jasno, nakar je zavila z očmi češ neki čudni satanisti in odvihrala dalje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 14, 2010 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Punci ni bilo čisto nič jasno, nakar je zavila z očmi češ neki čudni satanisti in odvihrala dalje. |
Pametna punca!  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stylos
Pridružen/-a: Sre Mar 2009 9:34 Prispevkov: 6 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 06:55 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
In glede na to, da je Stylosovemu avtorju baje nekoč ušlo, da sonično med dražjim in cenejšim Stylos čipom ni neke velike razlike in da mi Skviz tudi na "rušihiša" nivoju signala preko HL daca igra prijetno in razločno, da o tem, da na sobni jakosti zveni bajno(kljub temu, da še ni predelan), se ni za čudit, da nekdanjim kritikom SB gadgeta zdaj že počasi "prihaja".
|
V boljše razumevanje (čeprav sem videl na netu razne hvale kako imajo nekateri DAC, ki drugače stane olala......oni pa so ga dobili "skoraj zastonj"). Med "Stylos čipi" res ni NOBENE razlike, ker so uporabljeni isti v vseh DAC-ih...................tako, da je vseeno kakšen predvajalnik ali pretvornik kupite; poglejte kakšen "čip" ima in izberite najcenejšega s tem čipom. (čip mora zvokovno ustrezati vašem okusu)
Je pa res, da se vseh Stylos proizvodov drži Stylos karakter zvoka.
Ampak, kaj bi razlagal, saj so proizvajalci največkrat arogantneži........nič čudnega če nekateri "znalci" javno stresajo, pač neumnosti; in še nasvet za te: kupite "najboljše" tranzistorje in imeli boste najboljši ojačevalec itd.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Mestni ko že ravno o tistem srečanju, evo par fotk:
Skviz preko analognega izhoda = no go!
Skviz preko digitalnega izhoda na Hajdinjak dac = match!
... in tako (laptop brezžično do ruterja in od ruterja brezžično naprej v skviz & Hajdinjak dac kombinacijo) je nato tudi ostalo vse do konca, ko nam par tanajbolj vztrajnim ni in ni bilo za iti domov. Mater smo izgledali mladi.
Se še spomnite pripetije... v istem objektu se je odvijal še neki drugi event, pri čemer so ljudje hodili mimo naše sobe. Enkrat je Mitko glasno šopal Dead can dance, mimo pa je prišla simpatična bejba. Ko je slišala to "čudno sektaško pogrebno" muziko, se je pri vratah ustavila in z izbuljenimi očmi gledala notri glave ki so kot v transu nepremično sedele in
poslušale. Punci ni bilo čisto nič jasno, nakar je zavila z očmi češ neki čudni satanisti in odvihrala dalje.  | Bilo je kar nekaj ur, ko smo našli posrečeno kombinacijo komponent in malce "padli dol" in potem uživali v poslušanju, zdaj, ko smo se imetniki SBjev že pošteno namnožili, bo že skrajni čas za ponovitev.
Mogoče nam bo, če bomo imeli srečo, spet uspelo fascinirat kake sosednje udeleženke prodajnega "predavanja" duhovnežev.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2010 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
| stylos je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
|
V boljše razumevanje (čeprav sem videl na netu razne hvale kako imajo nekateri DAC, ki drugače stane olala......oni pa so ga dobili "skoraj zastonj"). Med "Stylos čipi" res ni NOBENE razlike, ker so uporabljeni isti v vseh DAC-ih...................tako, da je vseeno kakšen predvajalnik ali pretvornik kupite; poglejte kakšen "čip" ima in izberite najcenejšega s tem čipom. (čip mora zvokovno ustrezati vašem okusu)
Je pa res, da se vseh Stylos proizvodov drži Stylos karakter zvoka.
Ampak, kaj bi razlagal, saj so proizvajalci največkrat arogantneži........nič čudnega če nekateri "znalci" javno stresajo, pač neumnosti; in še nasvet za te: kupite "najboljše" tranzistorje in imeli boste najboljši ojačevalec itd.  | Mogoče si bolj opazil kake napalmsko goreče foušne poste tistih, ki niso imeli te sreče, da bi se dokopali do Stylosa, saj je bilo zanimanje za to, za koliko in kako enormno in strupeno.
Planirani tube KIT Stylos-HL ni bil pretirano drag za tisto kar ponuja.
A niti enega od teh ni najmanj zanimalo kako Stylos "poje", vsa moja hvala je bila in je samo glede njegovega zvoka in je še vedno!
Za moja ušesa je Stylos nepresegljiv in enako meni prijatelj, ki ima drugi primerek HL DACa.
Škoda da tube Stylos ni "shodil", saj je dejansko zabavno spreminjat zvočni karakter tako odlične komponente z dodajanjem malce drugačnega driverja-kar elektronka je.
Oba primerka tube Stylosa sta glede uporabljenega materijala malenkost drugačna(Mundorf Silver Oil v enem v drugem Jantzen Superior), vse ožičenje je srebrno kot pri Burmestru, Eichmann Phonopodi in če se ne motim, WBT Nextgen na RCA izhodih na drugem primerku, oba imata BNC digitalni vhod, na napajalnem delu so novi Panasonic FC, seveda sta tudi napajalna kabla drugačna(stvar okusa).
Vse na nivoju- za to, da Stylos čip lahko pokaže vse kar "zna" in verjemi, da to naredi odlično.
Še ena razlika je pri obeh. Moj ima stikalni potenciometer, prijateljev pa modrega Alpsa. Spet stvar okusa.
Če bo kdaj interes in na voljo dostojen sistem, ki bi kolikor toliko dosegal zvok Stylosa, si z prijateljem(zdi se mi, da ga namerava opremiti z Duelundi namesto Mundorf SIO, kar nameravam nekoč tudi sam), ki si lasti drugega tube Stylosa, rade volje utrgava čas, ju prineseva, da se prepričaš na lastna ušesa.
HL tube DAC ima zdaj še eno veliko prednost. Je tube predojačevalec za več ojačevalcev, v mojem primeru-lampaš+tranzistorji. Jernej(Jernejc) je svojega navdahnjeno modificiral na enem od nizkonapetostnih izhodov z aktivno kretnico za woofer!
Sam sem dobesedno celoten sistem stvikal okoli njegovega odličnega zvoka in potencijala.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2010 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
Takole se bo na Ipadu manevriralo skozi glasbeno kolekcijo z aplikacijo Squeezepad ki bo vsak čas zunaj:
http://www.youtube.com/watch?v=Xc1TqeUJlC4
Če ima človek doma več skvizov (dnevna, spalnica, otroška soba, delavnica,...) bo s tem zelo enostavno skakati iz enega na drugega kjer se bomo pač nahajali in poslušali. Enako enostavno bo skakati iz enega računalnika na drug računalnik oziroma strežnik v domačem omrežju in s tem dostopati do različne glasbe spravljene na različnih mestih.
Pozor na menu ki se odpre tam med 01:17 in 01:30 z vsemi živimi informacijami o materialu ki ga predvajamo ali ga želimo predvajati. Vse od recenzij albuma, raznih komentarjev, biografije, žanra, leta izdanja albuma,... v glavnem celega hudiča. To se bo na Ipadovem odličnem displeju pravo veselje špilat.
Konkurenčna aplikacija Ipeng bo za Ipada tudi vsak čas zunaj. Za Iphone/Ipod Touch je že dolgo zunaj in deluje brezhibno. Če pa bo za Ipada še bolj doterana (avtor se trudi na vso moč saj se zaveda na kakšnem nivoju bo konkurenčni Squeezepad), pa za nas uporabnike še toliko bolje.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|