Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalci s HT bypass vhodom
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaksen pa imas prednji par zvocnikov oz kaj nacrtujes? To je potem kot eno vodilo do kod iti pri vsem tem. Se pa strinjam spremembe v HT so pri teh receiverjih manjse kot pa so le te zaznane skozi stereo. V glavnem gre pri novih receiverjih se za dodatno opremo, npr podpora Dolby TrueHD, dtsHD, HDMI vhodi. Meni vsecen na novem receiverju je Neural THX, ki je najboljsi nacin za poslusanje MP3jev slabse kakovosti in internetnega radia. Vecjo zalogo moci, da se pokrije vecje prostore. Opaziti razlike med gledanjem filmov prej in sedaj je pa nekoliko manj. So pa tudi slisne seveda, nekoliko lepsi prehodi med kanali. Ampak to je tudi odvisno od samega vira - zvocne, DVDja, blueraya itn.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za fronte uporabljam wharfedale diamond 10.2. Trenutno imam sestavljeno tako da kable menjavam na sprednjih zvočnikih (katastrofa - filme kar v stereo gledam, ker se mi ne da menjat), ker nimam ne receiverja ne integrirca s HT baypasom in ne AV-receiverja s preoutom.
In dokler nisem bral te teme sem mislu, da bom razen stereo vse ostalo prodal (žena niti slučajno ne pristane na še ene stereo zvočnike), tu pa se mi kaže nek hibrid, ki bi bil izvedljiv.
Ti razni dekorderji in xyz me ne zanimajo. Sliko bom imel ko bo čas za HD itak direktno iz DVD na TV (moje izkušnje kažejo, da je to najboljše) in bom o tem razmišljal ko bom nabavu nov blue ray ali kar pač takrat bo. Že zdaj pa vse poslušam na straight (tako kot je režiser posnel). MP3 ne morem poslušat (razen v avtu), ker sem preveč občutljiv na to sikanje in popačenja (mogoče je ipod tudi slab vir).
lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 17:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja to z menjavo kablov vsekakor ni prakticno in tudi slej ko prej se kej razmajas ali pa znucas dobre kontakte. Vsekakor je zate pol ta resitev tudi primerna, sploh, ce ti je kvaliteta sterea pomembna. Ce ze imas stereo ojacevalec in ti je vsec, ga lahko tudi uporabljas v navezavi z A/V receiverjem, cetudi stereo ojacevalec nima HT bypassa. V tem primeru moras bit le nekoliko bolj previden kako imas nastavljeno glasnost na stereo ojacevalcu, ko se lotis gledanja filmov. Pac si dolocis eno pozicijo na stereo ojacevalcu in vedno ruknes tja preden zacnes gledat filme. Bolj elegantna resitev je pa seveda stereo ojacevalec s HT bypassom. Tu pa imas le eno volume kontrolo in to je na A/V receivrju, seveda v primeru, ko gledas filme.

Sam imam trenutno prikljucen HTPC preko HDMI na A/V receiver in nato z receiverja na TV. To je zaradi enega razloga in to je gledanje filmov v Dolby TrueHD. Seveda pa je tega bilo zaenkrat se malo. No kakorkoli ze, Dolby True HD audio signal je mogoce furati tu samo preko HDMI, kjer pa gre hkrati tudi slika, torej je tovrstna povezava nujna. No ralike v kakovosti slike ali je prikljuceno direktno na TV ali preko receiverja pa nisem opazil. No HTPC imam prikljucen se preko ASUS Xonar zvocne preko L - R RCA analognega kabla na stereo ojacevalec (poslusanje FLACov) in tudi digitalno ASUS Xonar zvocna (preko RCA SPDIF) - A/V receiver (nadomesca zvocno v ATI HDMI graficni kartici, a v tem primeru odpade Dolby TrueHD in dtsHD).

lp, d.
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj zato pa moram nabavit reciever z preoutom. to je tudi razlog da sem se oglasil. v cenovnem rangu do 400 eur je poplava in sploh ne vem kaj naj se odločim. za nov stereo ojačevalec pa še imam čas. sem mi ne mudi. rad bi se le rešil tega preklapljanja kablov. kak film je tudi fajn pogledat v 5.1. tolko da je nekaj efektov in dialoge si preko centra dam malo bolj naglas, pa se mi ponavadi ne da preklopit zvočnikov pa gledam kar v stereo (tudi sprejemljivo seveda)
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 04, 2010 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mal gledam, ce kaj pomaga ima, cenovno ugodna Yamaha RX-V663 tudi preoute. Prav tako malo drazja RXV765. Denon pa sele pri modelu 2310. Onkyo pri modelu TX-NR708 ali pa TX-SR707, ki sta oba ze nekoliko drazja modela. Harman Kardon model AVR 255 ali AVR 260, ki sta ze malenkost cenovno izven tvojega ranga. Marantz pa kot ze omenjeno ze z modelom SR5004 ali pa starejsim in tudi cenejsim SR4003, ce se ga kje se sploh dobi.

lp, d.
Nazaj na vrh
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 05, 2010 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SR4002 ima tudi pre-oute. Ceneje ne vem ce gre.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

je morda kdo odkril še kakšen integrirc z ht bypass funkcijo?
je morda prišlo kaj novega na trg v zadnjih mesecih?

hvala
LP
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

moja Yamaha rxv 3900 ima vse preoute, od ht in stereo signalov..že prejšnja rxv 2700 pa je tudi imela...Ko ga pa uporabljam za stereo predojačevalec pa ga vklopim preko Pure direct , kar je zelo občutna razlika..signal gre mimo vseh kontrol in "popačenj", kar pomeni širšo in globjo sliko,,,
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala, samo to je av receiver

v temi je govora o integrircih, torej najprej stereo zvok, potem pa še možnost kombinacije z av receiverji

lp
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgoraj sem samo videl oznake , pa me je zaneslo... Embarassed
Nazaj na vrh
monki

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 17:13
Kraj: sež

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 10, 2010 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

Delfinček, imam eno vprašanje, je možno na integrirc zraven dveh zvočnikov nekako priklopit še subwoofer.
Jaz imam namreč za spredaj Vento 802 bookshelfe in uporabljam zraven tudi sub za pomoč pri nizkih tonih.
Receiver pa Denon 3808, ta namreč omogoča, da v Pure modu dela tudi sub. Tvoja ideja za stereo je zelo zanimiva.

Hvala in lp.
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 00:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kupi stereo ojačevalec ki ti omogoča priklop SW. Na primer slovenski system fidelity sa300
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veliko ojačevalcev ima pre-out izhod, tja pa lahko priključiš nizkotonec(večina jih ima tudi line-in ni ne samo LFE vhod.)
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dodatni trije novi integrirci na listo in sicer:

Creek Destiny 2

Creek Evolution 5350

Creek Evolution 2

Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cekiram tudi Cyrus 6XP, 8XP, 8XPd, 8XPd QX in vsi imajo naslednje:

Citiram:
If your system includes a Cyrus multi-channel surround sound decoder, it may
be connected through your stereo amplifier to share the main front speakers
of your system.
In this case, connect a stereo phono interconnect from the front channel
outputs of the surround decoder to one of the Analogue Inputs of the
amplifier. For this system to function correctly both the amplifier and the Cyrus
surround decoder must be included in an MC-Bus connection loop and the
‘Cyrus AV’ input name must be set for the input used (see ‘MC-Bus’ section
and ‘Input names’ in the ‘Setup menu’ section).
When set up in this way, the amplifier will automatically check for the
presence of the decoder when the ‘Cyrus AV’ input is selected, then lock its
volume setting to an appropriate level.

Kar pa sedaj nisem siguren ali so kompatibilni zgolj samo s Cyrusovim Surround dekoderji ali je mozno nanj povezati tudi ostale A/V receiverje. Potrebno raziskati!

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 11 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu