Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 20, 2010 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spodaj sveži test Toucha. Tako obširnega opisa neke naprave za 300 evrčkov pa ne vidiš kar tako. Mater so se razpisali. In samo hvalijo. Ob 24/96 HD Tracks posnetkih se kar topijo. Laughing

hometheatersound.com review

Bomo videli kaj bodo imeli za povedati o njem v Stereophilu in The absolute soundu. Obojni ga testirajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Spodaj sveži test Toucha. Tako obširnega opisa neke naprave za 300 evrčkov pa ne vidiš kar tako. Mater so se razpisali. In samo hvalijo. Ob 24/96 HD Tracks posnetkih se kar topijo. Laughing

hometheatersound.com review

Bomo videli kaj bodo imeli za povedati o njem v Stereophilu in The absolute soundu. Obojni ga testirajo.
Pysmo.
Tile hvalijo tudi vgrajeni Touchev DAC.
Kar pomeni, da je Touch res odlična investicija, saj se s Classicevim DACem res ne da živet.
In tudi, da bom moral Mitjo nažicat, da spet prinese Toucha, saj tudi jaz uporabljam poleg Burmester reference in Cheskya, master Minnesotta orchestra, nek posnetek Getza in Gilberta tudi imam(ne za referenco, ker ni moj "tip glasbe" in ker je moj tube DAC 16biten, se bo to dalo primerjat z DACem in brez.
Prejšnjič, ob prvem kratkem seznanjanju z Touchem, je primerjava med Classicem in Touchem mojim ušesom povedala samo, da Touch oder igra malce bolj naprej od Classica, da instrumenti zvenijo "sočneje", ker pa je sistem pred tem in nato zatem fasal še par res dobrih modifikacij, ki so terjale, da se ga ušesa privadijo, se bo naslednjič dalo malce preizkusit tudi Touchev DAC versus zunanjemu DACu.

Vseeno pa bi šele primerjalni test modificiranega Classica versus Touchu bil tisto pravo, saj je verjetno šele pošlihtan Classicev digitalni izhod tista prava osnova za primerjavo.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi Toucha vzel izključno v kombinaciji z Ipod Touchem, Iphonom ali Ipadom. Z Ipadom še posebej. Solo Touch pa bi bil zame zgrešena investicija, ker njegov mali displej z dveh, treh metrov ni lepo berljiv. To je za na mizo, pa da ga upravljaš ko sediš. Ali kaj jaz vem spalnico kjer si blizu zraven.

Kolega ki ga je kupil (tisti primerek ki je bil pri meni), veš kaj je naredil?... kupil je starega Classica, ga dal predelati dr. Stormu, Toucha pa bo prodal. V kolikor ga že ni. Zraven je kupil še rabljenega DacMagica, ki pa je v tem času pri istem doktorju že tudi prestal operacijo in to je to. Smile

No, meni že par let hodi po živcih večji brat Transporter. Ta ima že serijsko BNC digitalni izhod, nativno predvaja 24/96, vse kar je višje pa downsampla v 24/96. Samo hudič ko že odkar je pred leti prišel na tržišče še vedno drži ceno 1800-2000 eur, rabljene pa je za nek razumen denar težko dobiti, saj ljudje tega ne prodajajo. Če pa že, pa so cene še zmeraj visoke. Nekaj se šepeta, da se pripravlja Transporter mk2. To bi bilo fino, saj bi staremu cena na brzino padla in ni dvakrat za reči, da ga ne bi vzel. Smile
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutna cena transporterja je 1.933 eur. Pred dvemi leti sem ga kupil za cca 1.500 eur. Res čudno da je cena v dveh letih toliko narasla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cez luzo je slabih 1.500 dolarjev.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

En čas se je novega Transporterja pri nas dalo dobiti celo za jurja tristo!

Uvoznik se je takrat verjetno v ceni zakalkuliral, kar so nekateri najuriš zagrabili in prišli do njega za ta denar. Še jaz sem takrat naročil enega za kolega iz tujine, ker je bila cena napram zunaj smešno nizka.

V glavnem, uvoznik je nato očitno pogruntal da nekaj ni vredu, saj prej vse skupaj ni bilo takšnega zanimanja kot pa zdaj naenkrat, ter je ceno po hitrem postopku vzdignil. Najprej na okoli jurja in pol, nato pa še višje.

Tupa glava pa takrat nisem vzel enega zase, za kar se še danes žrem. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 02:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Zraven je kupil še rabljenega DacMagica, ki pa je v tem času pri istem doktorju že tudi prestal operacijo in to je to. Smile

Ni še prestal Laughing
Ko sem videl shemo Dacmagica, sem bil 4 dni tako depresiven, da sem ga postavil na polico in pošteno razdelal stvari v glavi, kako dalje Laughing
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 08:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, sem mislil da je že finito. Smile

No, toliko pa le merkaj da ne bo slučajno boljše špilal od mojega ker potem si ga nasankal. Ti ne dam miru vse dokler ga ne vzameš spet na operacijo. Laughing
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
No, toliko pa le merkaj da ne bo slučajno boljše špilal od mojega ker potem si ga nasankal. Ti ne dam miru vse dokler ga ne vzameš spet na operacijo. Laughing

Definitivno bo, prej ne gre iz rok Laughing
Nazaj na vrh
tromostovje

Pridružen/-a: Pet Jul 2010 21:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2010 15:22    Naslov sporočila: Prodam Squeezebox Touch Odgovori s citatom

PRODAM!
Nov Squeezebox touch originalno zapakiran, račun in garancija.
249€
041-648-405
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2010 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HOLE IN ONE Laughing
Nazaj na vrh
Benjamin

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 16:51
Kraj: Slov. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, nov lastnik toucha. Res ima mali ekran, ampak se malo nagnem naprej in očala gor, pa gre. Pogrešam možnost izklopa prikazovalnika (ali pa je še nisem našel).
Nisem ga uspel brezžično povezat z Asus eee 701 (malim prenosnikom). Na njem je linux. Nikakor ga ne zazna. Sedaj poslušam preko USB vhoda, kar sem tudi hotel, vendar je s tem križ. Meniji so zelo čudni; enkrat mi disk zazna, drugič spet ne. Na začetku mi je vsaj 45 minut preverjal disk.
Zvok je dober preko zunanjega DACa. Tudi vgrajeni DAC je zelo soliden, pravzaprav boljši od nemodificiranega V-DAC.
Napajanje je originalno z malim napajalnikom, verjetno stikalnim, izhod 5 V. Ali bi se splačalo (zvočno) naredit večji napajalnik, ob tem da bo DAC zunanji?

LP, Benjamin
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor je večji napajalnik nujen.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Benjamin je napisal/a:
Evo, nov lastnik toucha. Res ima mali ekran, ampak se malo nagnem naprej in očala gor, pa gre. Pogrešam možnost izklopa prikazovalnika (ali pa je še nisem našel).
Nisem ga uspel brezžično povezat z Asus eee 701 (malim prenosnikom). Na njem je linux. Nikakor ga ne zazna. Sedaj poslušam preko USB vhoda, kar sem tudi hotel, vendar je s tem križ. Meniji so zelo čudni; enkrat mi disk zazna, drugič spet ne. Na začetku mi je vsaj 45 minut preverjal disk.
Zvok je dober preko zunanjega DACa. Tudi vgrajeni DAC je zelo soliden, pravzaprav boljši od nemodificiranega V-DAC.
Napajanje je originalno z malim napajalnikom, verjetno stikalnim, izhod 5 V. Ali bi se splačalo (zvočno) naredit večji napajalnik, ob tem da bo DAC zunanji?

LP, Benjamin

Welcome to the squeezebox club! Upam da ti bo novi gizmo nudil veliko užitkov. Cool

Zakaj se zadevšna noče brezžično konektati na Asusa ne vem. Si posredoval premalo informacij. Največkrat pa je v težava v požarnem zidu ki ne spusti skozi Squeezebox serverja ali pa v ruterju, če ta ni nastavljen na DHCP.

Željeno svetlost ekrančka nastaviš tako da v glavnem meniju zajadraš na settings in nato na brightness.

USB vhod na Touchu je bolj kot ne začasna rešitev. Če si kar se funkcionalnosti tiče količkaj občutljive sorte, s tem ne boš mogel živeti. Prepočasno oziroma premalo odzivno. V tem načinu delovanja Touch štart svoj lasten vgrajen server, ki pa zaradi limitacij (že opisanih v tej temi) ni okej rešitev. Prvo skeniranje kolekcije lahko traja da korenine poženeš zraven, kasnejše dopolnjevanje pa je hitrejše. Predvajanje 24/96 preko tega serverčka je mukotrpno, saj je Touchev hardver v tem primeru močno obremenjen in posledično še manj odziven. Vsaj jaz sem izgubljal živce. Prava pot je žična ali brezžična konekcija na računalnik, strežnik ali NAS disk, to pa je potem druga pesem. Razz

Switcherski napajalnik ki pride v kompletu je šrot. Na forumu imaš načrt za izdelavo dobrega napajalnika. Če se dobro spomnim, material z ohišjem vred pride manj kot 100 eur.

lp
Nazaj na vrh
Benjamin

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 16:51
Kraj: Slov. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2010 08:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali imajo vsi Skvizi podoben napajalnik (5V izhoda)?
Ali bo zamenjava napajalnika bistveno izboljšala zvok, kljub temu, da uporabljam zunanji DAC, ki ima svoje napajanje?

Hvala in lep pozdrav, Benjamin
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 77 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu