Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj mestni... dela novi skviz okej?

Logitechovi skvizi imajo drugačen displej od starih Slimdevicesovih skvizov. Ko sva primerjala s Stormom mojega starega in njegovega novega, je imel njegov svetlejši displej, pa tudi črke so bile drugačne - torej ima drug displej. Pri starih težav z displeji ni. Pa tudi nasplošno nimajo težav. Zatorej če bo kdo kupoval rabljenega Classica toplo priporočam starega. Ta je še bil made in USA. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
očitno ni nihče dobro prebral in pregledal linkov Crying or Very sad

Zakaj HiFace, zakaj slabše od tega, ker že imam (Squeeze)?
Sorry. Bilo je preveč linkov na Hiface debate in bil sem fula zmeden, ker me je stari SB spravljal ob živce(hkrati mi je crknil še router in ne prav poceni monitor, ki je ravno iz garancije in sem testiral kaj bi lahko šlo k vragu, tako da sem že začel skoraj verjet, da vse kar vzamem v roko, crkne ), hkrati pa sem med razpet med odločitvami za par, zelo drugačnih in odbitih bodočih projektov in sem bral še druge forume in teme v zvezi s tem.

Vprašal bi te naslednje.

Če dam na 75OHM vhod DACa 75OHM vtič in jack in na SBju pustim pri miru RCA vtič(da ne izgubim garancije) in nanj kao 75OHM prilagojen Eichmann Bullet RCA jack(še najbolj všečno in nekonfuzno delujoč RCA za 75OHM kabel-za moja ušesa), bi na ta način verjetno pridobil malček manj odbojev in korektnejši 75OHM signal?

Lp
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 11:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Oj mestni... dela novi skviz okej?

Logitechovi skvizi imajo drugačen displej od starih Slimdevicesovih skvizov. Ko sva primerjala s Stormom mojega starega in njegovega novega, je imel njegov svetlejši displej, pa tudi črke so bile drugačne - torej ima drug displej. Pri starih težav z displeji ni. Pa tudi nasplošno nimajo težav. Zatorej če bo kdo kupoval rabljenega Classica toplo priporočam starega. Ta je še bil made in USA. Very Happy
Samo, da lastniki Slim Devices SBjev teh skoraj ne prodajajo. Wink

Novi SB dela(zaenkrat, zdaj sem še skeptik) odlično.
In padel je že prvi tvik. Laughing Laughing Laughing Laughing
In to uspešno.
Lineaum folijca, ki deluje identično, dipolno, kot tvoji MD tweeterji in ki sem ga rezal kot supertweeter, sem s tranzistorskega ampa preklopil na lampaškega, ga pomaknil skoraj čisto ob zid, kar nekateri lastniki Lineaumov zelo priporočajo in zvok sistema je dobil novo, zelo zanimivo, bolj pojočo, manj nazalno, dimenzijo. Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno RCA na Squeezu je problem, ker je to izvor in ti že tam zaobli vrh signala. Odboje delno rešiš z dolgim kablom, 3 - 4m, ker jih prestaviš na kasnejši čas.
Kako bo zvenelo, ne vem. Različni kabli, različne dolžine, različne impedance konektorjev...preveč neznank, veliko prostora za eksperimentiranje Smile
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 13:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
Ravno RCA na Squeezu je problem, ker je to izvor in ti že tam zaobli vrh signala. Odboje delno rešiš z dolgim kablom, 3 - 4m, ker jih prestaviš na kasnejši čas.
Kako bo zvenelo, ne vem. Različni kabli, različne dolžine, različne impedance konektorjev...preveč neznank, veliko prostora za eksperimentiranje Smile
Eksperimentiranje rocks. Wink

Na DAC bom dal na izhod že tretji različen par RCAjev.
Po navadnih, WBTjih, še Eichmann Phonopod vtiče.
WBT so konstrukcijsko masiva, Phonopod, so nasprotno, peresna kategorija, običajni so tudi manj masivni. razlika v zvoku pa je pri vseh neverjetna, enaka kot bi primerjal Panasonic FC in kakšen temneje zveneč kondenzator.
S tem, da se pri RCA vtičih ne da reči: "Ta je pa generalno boljši", ker so zvočno še različnejši od kondenzatorjev, poleg tega pa je tudi odvisno od RCAjev na kablih in kablov, kako se bojo glede na trenutno stanje(potvikanosti) sistema ujeli.
Na splošno so na mojem sistemu WBTji odlični v basih, na ojačevalcu, ki fura visoke in srednje, pa ponavadi bolj pašejo navadni RCA in Eichmanni.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 08:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj je na obisk uletel Mitko z SB Touchem in sva prvo poslušala SB Classica in nato Toucha.

Moj sistem daje dovolj povratnih informacij, da je bila razlika slišna in bila je v prid Toucha, seveda pa je par ur poslušanja premalo, da bi lahko rekel:"To in to "dela" Touch bolje."

Zvok Toucha se zdi na prvo žogo malenkost odprtejši, zračnejši, pozicioniranje boljše, stage nekako bolj pravilno razslojen, pozna se skratka, da so mu pošlihtali digitalni izhod in še kaj.
Za moje uho malce trši v zgornjih visokih tonih.
Te razlike niso tako enormne, da bi tekel v trgovino po Toucha, se jih pa sliši.

Poleg tega se je čisto po naključju izkazalo, da je pomembno, kakšen napajalni kabel je na napajalniku SBja(napajalnika sta bila DIY by Jernejc in Mravlca in ni bilo časa, niti načina in namena, da bi ju primerjala), tako da bi za izčrpnejše nabiranje informacij o sonični razliki med obemi SBji, potrebno imeti pri roki več različnih napajalnih in digitalnih kablov.

Upoštevajmo, da moj SB nima stvikanega 75Ohm izhoda, Touch pa ima ta del izboljšan, tako da bi bila merodajna primerjava Classic z korigiranim 75 Ohm izhodom, versus Touch.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 14, 2010 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, postal lastnik iPada. Sedaj pa samo še počakam na Sonos aplikacijo, pa je zmaga.
Bom pa pogledal če je kaka aplikacija za squeeza.
To bo spet igranja.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 14, 2010 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kje si ga nabavil, cena?

na temo ipad + sb je že odprta tema

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=1136

vsekakor poročaj kako se bo obnesel ipad v povezavi z sonos, sb...

hvala
LP
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 14, 2010 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobil sem ga v neki prijateljski povezavi, tko da sem ga kar moral vzeti. Aplikacija za sonosa naj bi bila konec tega meseca, tko da komaj čakam.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 14, 2010 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Splača se dnevno gledat po bolhi. Se je prodajal en zapakiran 16gb za 420 eur in en 32 gb za 430 eur. Očitno sta rabila denar. (niso to oglasi kjer je isti dan ustvarej user kot je dan oglas).
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 15, 2010 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomembna informacija za lastnike DIY SB napajalnikov.

Če imate radi svoja ušesa, zamenjajte na svojem napajalniku MKP kondenzatorje za ruske PIO-paper in oil K42 Y-2, z vsaj 500V in več.
po mojih izkušnjah je vsak PIO z več volti zgrajen boljše in to in ne voltaža, prevlada.

Kaj boste s tem pridobili?
Ne samo vrhunski, popolnoma neagresiven analogen zvok, temveč visoko zasvojljivo transparenco, prezenco, zbalansiranost in popolna telesa instrumentov in to v celotnem zvočnem spektru. Laughing
Skratka, vse "čare" dobrega PIO kondnzatorja, ki po izdelavi in zvoku ne zaostaja za legendarnimi ameriškimi in zvočnega "šarma" pa ima več kot Mundorf SIO.

http://www.head-fi.org/forum/thread/284863/orgy-of-capacitors-the-cap-thread/105

Tule opisujejo, da recimo K-75 doda še malček bolj izrazite in cart srednje tone, K-40 naj tudi ne bi bil od muh.
Če jih bo kdo poskusil, bi bil vesel, če bi povedal o tem kaj več.

Tisti, ki imate v napajalniku Panasonic FC kondenzatorje, ste na boljšem, saj FCjem K-42 zvočno res tako perfektno ustreza, da mi, čeprav sem audioskeptik, skoraj uide izraz-popolno..

Edini minus kombinacije.
PIO potrebujejo slab mesec, da se zapečejo in, tudi. Zelo veliki so.
Nazaj na vrh
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 15, 2010 19:08    Naslov sporočila: NAPAJALNIK Odgovori s citatom

zDRAVO!
Malo iz konteksta, ampak vseeno mojstre squeeza sprašujem, kje dobiti in kateri boljši napajalnik za classika?

hvala, lp tomo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 15, 2010 20:52    Naslov sporočila: Re: NAPAJALNIK Odgovori s citatom

tom33 je napisal/a:
zDRAVO!
Malo iz konteksta, ampak vseeno mojstre squeeza sprašujem, kje dobiti in kateri boljši napajalnik za classika?

hvala, lp tomo
Najbolje, da se obrneš, kot tisti, ki jih že imamo, na kakega DIY mojstra s foruma, ki ga je že naredil. Wink

To so:"MravlcaX, Jernejc, Stormsonic."
Isti napajalnik je uporaben tudi za SB Touch.

Lp
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 08:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne najdem kje ste pred kratkim debatirali o ugodnih diskih, pa sem prilepil sem:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270621629273

103€ s poštnino, če kdo rabi, da mu ne uide.

Lp
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 08:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tisto je bilo pobrisano ker je bilo off topic

bil pa je esata model z seagate 2tb diskom za 112 eur (poštnina vključena), cena odlična! -enodnevna akcija

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 76 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu