Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim za pomoč pri nakupu!
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromostovje

Pridružen/-a: Pet Jul 2010 21:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 21:44    Naslov sporočila: Prosim za pomoč pri nakupu! Odgovori s citatom

Pozdravljeni, odločil sem se za nakup novih hi-fi komponent. Soba v kateri bo igral nov sistem ima 48 m2 in zelo veliko stekla (okna od stropa do tal). Zaves za enkrat še nimam, na tleh pa sta dva debelejša tepiha. Stanujem v bloku. Moje potrebe po glasbi so naslednje: glasbo bi poslušal predvsem iz Macbook-pro notesnika (imam preko 50.000 komadov na Itunes), včasih bi bil izvor glasbe tudi iPhone, kupiti pa nameravam tudi Squeezebox. TV B&O Beovision 8, 42" bi tudi priključil na ojačevalec in zvočnike. Glasbo želim poslušati predvsem pri nižji jakosti! Torej potrebujem ojačevalec, zvočnike in kable. Po mojem bi potreboval tudi kakšen konverter glasbe kot je Cambrige audio dacmagic. Rad bi, da bi nov sistem igral čim bolje, pri nižji jakosti. Pripravljen sem zapraviti okoli 4000€. Seveda so lahko komponente tudi rabljene pod pogojem, da so ohranjene kot nove. Pomemben mi je tudi izgled zvočnikov! Katere komponente bi izpolnile moje potrebe in pričakovanja? Primare i21 in Dynaudio zvočniki ali pa Naim Nait 5i in Mark & Daniel zvočniki ali pa Spendor S5e zvočniki. Vem, da je potrebno vso zadevo preiskusiti na domu, vseeno pa vas prosim za predloge kjer se ojačevalec in zvočniki dobro ujamejo, glede mojih potreb po glasbi.
Vsem se za odgovore lepo zahvaljujem in vam želim lep dan,
Primož - Lj

Nazadnje urejal/a tromostovje Pon Jul 19, 2010 07:37; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Franci

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primare je odlična izbira (tule je celo en i21 naprodaj, se mi zdi).
Po moje bi šel dobr skupi z Monitor Audio RS6, ki je zlo neutralen boks, prav tako kot primare.

Glede na to, da imaš precej veliko sobo, tud mal večji boksi (MA RS6) niso odveč. Zdaj je sicer zuni že nova verzija (mislim da RX6 al neki tazga).

Naim pa je tudi odličen kos opreme, se mi pa zdi, da je mal bolj občutljiv na izbiro boksov. Sam ga še nisem poslusal, tko da ne morem nič rečt.

Sicer so pa pr nas zlo popularni B&W in Daliji (predvsem zaradi BB) med boksi in pa kak Musical Fidelity med ojačevalci.

Tolk od mene, k nisem prav nek profi.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 22:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nebi si upal svetovati okoli posameznih kosov opreme, ker mislim, da je potrebno vzeti v poštev dejstvo, da imaš slabe pogoje za poslušanje glasbe.To ima vsak, ki živi v bloku, pa nima za poslušanje urejene posebej zvočno izolirane sobe.
Predvsem torej rabiš opremo, ki bo dobro zvenela tudi pri manjši jakosti.Včasih takšne "malenkosti" oz. omejitve marsikdo gladko spregleda.
Nazaj na vrh
tromostovje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Franci in Krokar, hvala za odgovore. Res je kot pravi Krokar, da zaradi bivanja v bloku potrebujem glasbeni sistem, ki bo lepo zvenel tudi pri nižji jakosti.
Franci, kdo pa v SLO prodaja Monitor Audio zvočnike?
Nazaj na vrh
Franci

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromostovje je napisal/a:
Franci in Krokar, hvala za odgovore. Res je kot pravi Krokar, da zaradi bivanja v bloku potrebujem glasbeni sistem, ki bo lepo zvenel tudi pri nižji jakosti.

Pri nas mislm, da jih prodaja PC Giga, je pa res, da imajo stranke velik pripomb na to trgovino. Kolega pa jih je kupu v Avstriji preko ebaya.
Nazaj na vrh
Franci

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo jih: http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=3407

Tole je ta trgovina, če pa ima kdo kakšne izkušnje s tem fantom pa naj tromostovju pomaga z nasvetom. Jaz nism nč dobrga slišu o njem.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa upam, da v Itunes-ih nisi konvertiral v mp3 (kar tunesi znaj včasih človeka "prisilit"), ker potem je ta razprava odveč. Sicer pa če si ohranil akakovost kompresije so vsi ojačevalci odlični. Zvočnike pa preizkusi Davis acustics. zame neprimerljivo lepše, predsem če ne igrajo glasno (to pa ne pomeni, da glasno ne znajo igrati Smile ). lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 18, 2010 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pogojev res nimaš najboljših.
Za tak denar je IMO najbolje da se odpraviš v kako večjo specializirano trgovino(digitalija, canyon audio, intek.. za vklop ti pomoje že zmanjka denarja), ter se tam odločiš kaj ti najbolje zveni. Sicer bo doma zvenelo drugače, ampak vsaj približno sliko pa boš imel.
tromostovje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 00:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gash, ja Davis Acoustic ima zelo lepe zvočnike. Nikjer pa nisem našel cenika. Zelo mi je všeč tale:http://www.davis-acoustics.com/index.php/gamme-dream
En zvočnik ima kar 160kg. Še dobro, da nikjer nisem zasledil cene Smile
Hvala za dober predlog, lep dan, Primož
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Sistem,ki "trga gate" . Ga je vredno iti poslušat, prekaša večino konkurence, kompatibilnost zagotovljena !

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=716

Nazadnje urejal/a mzi.perx Pon Jul 19, 2010 10:51; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: -
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 09:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kdo pa v SLO prodaja Monitor Audio zvočnike?

Digitalija LJ. RX6 sem slišal in so dobra izbira.

Gash, ja Davis Acoustic ima zelo lepe zvočnike. Nikjer pa nisem našel cenika. Zelo mi je všeč tale:http://www.davis-acoustics.com/index.php/gamme-dream
En zvočnik ima kar 160kg. Še dobro, da nikjer nisem zasledil cene Smile
Hvala za dober predlog, lep dan, Primož

Na Karlo kar pozabi. Mislim da so okrog 20.000.- eur. Ti pa priporočam Davise. Pojdi jih poslušat v vklop. Lastim si Vinci2 in znajo zelooo lepo igrat pri nižji jakosti. Pa še odlično zgledajo v črnem piano finišu.
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdravo

monitor audio zvočnike dobiš tukaj:

http://www.bestshop.si/ponudba/159/mod/product_list/proizvajalec/4/ime-proizvajalca/MONITOR-AUDIO
Nazaj na vrh
tromostovje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, najprej bi se vsem prav lepo zahvalil za predloge, ki ste mi jih dali. So mi v veliko pomoč. Zanima pa me, če bi zvočniki Monitor Audio RX8 bili ok in kateri ojačevalec naj bi jih poganjal. Imajo sprejemljivo ceno in na pogled so mi všečni. Zanima me, če pri nizki jakosti lepo igrajo.
Hvala za odgovore in vašo pomoč!
Primož
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 14:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem RX6 poslušal z Cambridge Audio ter NAD-om. Oboje je bilo OK, sam pa bi se odločil za NADa. Pa saj, skoči v digitalijo, pa naj ti priklopijo obe kombinaciji.
hifi&me

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Jaz sem RX6 poslušal z Cambridge Audio ter NAD-om. Oboje je bilo OK, sam pa bi se odločil za NADa. Pa saj, skoči v digitalijo, pa naj ti priklopijo obe kombinaciji.

Enako sem poslušal v digitaliji in bi izbral enako. Smile Pri Cambridge Audio me je motilo, da je bilo vse preveč "in your face" (kot pravijo Angleži).

Glede rx8 sem pa zasledil, da so celo malo slabši glede zvoka, češ da majo slabše kontroliran bass. Hmmm.... seveda je najbolje da sam slišiš.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu