| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2008 23:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Danes je bil mali članek v Vikendu  |
...sicer pa:
Ali smo ljubitelji naprav za verno predvajanje glasbe res takšni marginalci. da v medijih ni bilo nobene omembe sejma??? _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Ned Okt 12, 2008 00:19 Naslov sporočila: |
|
|
Glede omembe v časopisih ali na TV mislim, da tukaj igra največjo vlogo organizator oz. njegova ekipa, katera bi morala poskrbeti, da bi na sejmu se pojavili vsaj snemalci, če ne že novinarji ter opravili kakšen intervju.
Medije pa se da privabiti tako ali drugače, pot do tega vedno obstaja, vprašanje je le, kakšna je volja za dosego takšnega cilja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2795 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | Glede omembe v časopisih ali na TV mislim, da tukaj igra največjo vlogo organizator oz. njegova ekipa, katera bi morala poskrbeti, da bi na sejmu se pojavili vsaj snemalci, če ne že novinarji ter opravili kakšen intervju.
Medije pa se da privabiti tako ali drugače, pot do tega vedno obstaja, vprašanje je le, kakšna je volja za dosego takšnega cilja. |
Moje izkušnje z novinarji so take, da pridejo le, če jih osebno poznaš in pripelješ za rokce. Novinarji, ki "lovijo" novice, bodo kmalu ogrožena vrsta. Bi pa pomagalo, če bi se po sejmu sprehajala kakšna "pevka" v stilu Sanje Grohar. Ali pa kakšna velika pogostitev. Če kdo pozna kak boljši način, naj ga hitro izda.
Na sejmu rabljenih plošč smo tako imeli samo enega novinarja, zato pa je ta oba dneva snemal pogovore in bo iz tega (kot ga poznam) napravil zelo zanimiv članek. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 22:45 Naslov sporočila: |
|
|
Vidiš JAZZZ, dosegli ste to kar sem napisal. Nekdo se je angažiral (verjetno je v tem primeru sicer šlo za osebno prijateljstvo ali poznanstvo z novinarjem) in naredil vam bo daljši in odmevnejši prispevek, kot je bil za Multimedia HI-FI Show.
Večina gledalcev ali bralcev, katera bo o sejmu seznanjena, ne bo vedela na kakšen način je bil novinar "pripeljan-poslan" na sejem, vedeli pa bodo, da se je dogodil sejm, kjer so prodajali rabljene plošče in še o čem drugem bodo lahko seznanjeni.
Nikdar nisem bil organizator, vendar sem imel srečo, da sem delal z nekaj zelo dobrimi organizatorji na različnih zadevah in pri tem spoznal nekaj različnih pristopov. V večini primerov je bila zadeva dobro izpeljana, pač odvisno od tega, kakšen pristop je bil izbran. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1379 Kraj: Zgornja Besnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2795 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | Vidiš JAZZZ, dosegli ste to kar sem napisal. Nekdo se je angažiral (verjetno je v tem primeru sicer šlo za osebno prijateljstvo ali poznanstvo z novinarjem) in naredil vam bo daljši in odmevnejši prispevek, kot je bil za Multimedia HI-FI Show.
Večina gledalcev ali bralcev, katera bo o sejmu seznanjena, ne bo vedela na kakšen način je bil novinar "pripeljan-poslan" na sejem, vedeli pa bodo, da se je dogodil sejm, kjer so prodajali rabljene plošče in še o čem drugem bodo lahko seznanjeni.
Nikdar nisem bil organizator, vendar sem imel srečo, da sem delal z nekaj zelo dobrimi organizatorji na različnih zadevah in pri tem spoznal nekaj različnih pristopov. V večini primerov je bila zadeva dobro izpeljana, pač odvisno od tega, kakšen pristop je bil izbran. |
Piar ni tako enostaven, kot ga hočeš prikazati.Par primerov?
- Jazz festival Ljubljana-novinarska konferenca, kjer novinarji dobe majico, CDje, propagandni material. Obveščeni so VSI mediji. Novinarjev le peščica. Enako je bilo na predstavitvi novosti-Cankarjevi torki
- na otvoritvi 800 let starega -prenovljenega dvorca, kjer bo imel klet in še kaj vinar Miran Sirk-Bjana, je priznana penina tekla v potokih, hrano je stregel ljubljanski As, igral pa Balanescu kvartet z Z.Kavčičem. Novinar- en sam, pa še ta je bolj fotograf po poklicu. Vinarjev svak dobro pozna novinarje in vsem je osebno izročil povabila
še bi lahko našteval...
Kje jaz vidim problem? V vas-nas samih. Začnite se še množičneje udeleževati "marginalnih" dogodkov in s tem prisilite novinarje, da bodo pisali tudi o tem. Mogoče bomo tudi dobili nerumen,nepolitičen medij ? Ne glejte glupih TV oddaj državne in še bolj bedaste komercialne TV. Enako velja z radijem. Skratka, ene vrste državljanska neposlušnost. Za katero pa se je treba potruditi.
Poglej Senca, toliko debate o avdiofilskem zvoku, na sejmu plat pa NIKOGAR s tega foruma in samo eden s Kuzminega. Tukaj vidim problem! Kako naj se da novinarjem, ko pa še privrženci ne zmorejo  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25 Prispevkov: 72 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Poglej Senca, toliko debate o avdiofilskem zvoku, na sejmu plat pa NIKOGAR s tega foruma in samo eden s Kuzminega. Tukaj vidim problem! Kako naj se da novinarjem, ko pa še privrženci ne zmorejo  |
Ja, nekaterim nam enostavno ni bilo "dano" Niti priti na sejem plošč niti na Multimedija šov. Veselil sem se obeh dogodkov in jih tudi zaplaniral...pa na žalost že tretji teden mularija doma kuha (ca.40C) in/ali bruha. Prejšnji teden pa so se jim po vrsti pridružili še žena, mama, oče, tašča in stara mama....Totalen dizaster.
Kar se tiče novinarjev pa...če se ne obeta pretep zvezdnic slovenske ekstrade ali če kak fuzbaler ne bo kupoval hribčkov okoli Lj...potem jih ne zanima. Ker samo take stvari prodajajo rumeni tisk. Drugega pa v SLO skoraj več nimamo  _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
JAZZ - poizkušal sem napisati čim bolj kratko in morda je zaradi tega izvenelo stereotipno, vendar ni bilo mišljeno tako.
Glede sejmov, show-ov, fest-ov in ostalih prireditev je pri meni žal pač tako, da imam trenutno zelo malo prostega časa in se ne uspem udeleževati vseh zadev, ki bi si jih želel.
Tudi izdelava Avaclone zvočnikov, katera je bila najprej mišljena kot max. 2 mesečni projekt, se je hitro razvlekel v 6 mesečnega, da so zvočniki uspeli zaigrati. Kdaj pa bodo še estetsko dokončani pa si niti pomisliti ne upam.
Se pa drugače strinjam glede tvoje izjave, da bi množične udeležbe "prisilile" novinarje, da bi več pisali o tem, saj bi, če drugega ne, bilo to "in". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|