Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

sony cd X333es težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 14:29    Naslov sporočila: sony cd X333es težava Odgovori s citatom

Zdravo!
Imam majhno težavico pri svojem dobro delujočem cdp-ju. Občasno se mi pojavlja težava, da se mi vratca pri odpiranju ne ustavijo, ampak potujejo kar nazaj v ohišje!. Torej, nimam dovolj časa, da bi normalno vstavil ali zamenjal plošček! Ali je od vas kdo naletel na podobno težavo, se da doma popraviti ali kakšen servis?
Prosim za pomoč?
Hvala. LP TOM Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam boš to težko popravil, če ne poznaš delovanja mehanizma. Najbolje da odneseš napravo na servis, pa ne kateri koli (najbolje pooblaščen Sonyev), ampak se najprej pozanimaj, če so zaupanja vredni. Sicer pa je, glede na to, da je naprava že precej stara, najbrž obrabljeno kakšno stikalo na mehanizmu - ugibam Rolling Eyes .

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 19, 2010 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V mehanizmu se nahajajo tri majhna končna stikala (predalček zunaj, predalček notri, laser v nulti točki).

Z leti stikala oksidirajo in ne primejo več. Jaz sem ob menjavi laserjev in gumic ta stikala vedno očistil.
V primeru da odpove stikalo za zunanji položaj, procesor potegne predalček nazaj, če odpove za notranji položaj pa vleže nekaj sekund in odneha, če pa ne zazna laserja v nulti točki pa sploh ne začne branja.

Razdraš mehanizem, potegneš dol kapco stikala, pobrusiš kontakte - med kontakta daš zelo fin brusni papir (1000+), stisneš skupaj in parkrat potegneš.
Namesto brusnega papirja sem jaz uporabljal kar navaden papir za tiskanje.

Lp,
Peter

Nazadnje urejal/a twom Čet Maj 20, 2010 08:57; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tom33

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 19, 2010 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala gospodu Petru za natančne informacije. sE BOM EN DAN LOTIL!
Še enkrat hvala!
lp tom
Nazaj na vrh
tom33

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2010 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva je uspela. Šel sem točno po navodilih g. Petra. Sony Esprit zopet rula!
Hvala Peter
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu