| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Ali ste se le na podlagi obiska Hi-Fi show-a odločili za nakup komponente? |
| Da |
|
10% |
[ 3 ] |
| Ne |
|
48% |
[ 14 ] |
| Kupujem na podlagi slišanega v salonu trgovine |
|
10% |
[ 3 ] |
| Komponento pred nakupom vedno testiram doma |
|
31% |
[ 9 ] |
|
| Skupaj glasov : 29 |
|
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1501 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
bodi malo bolj strpen tudi ti, ker nisi ne najpametnejši ne kaj drugega saj te že tudi drugi spoznavajo da si predvsem blefer in najprej pokidaj stvari pri sebi.
ko ti kdorkoli kajkoli očita- upravičeno ali neupravičeno tako izkoristiš tvojo administratorsko moč in jo s pridom zlorabljaš.
Poznam te že kakih 20 let ali več in nisem vedel da si tak prepotentnež, v dobro vseh odnehaj. Edino ti znaš porihtati sistem, edino ti ne prodajaš megle, edino ti vse veš kako se sliši, pa še na nobenem koncertu nisi bil, kot sam priznaš, ker te vse moti, saj veš tisto lošem k. .. i dlaka smeta.
lep pozdrav
Drago |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 18:04 Naslov sporočila: |
|
|
sem mislil, da so na tem forumu malo bolj kulturni ljudje; ne pa da druge forumaše obkladajo z ''vsevedi'' itd.
malo več strpnosti prosim fantje, pa tudi, če ''vse veste''!
če pa se že morate kregati delajte to preko PM ali pa osebno!
forum po moje ni mesto za razčiščevanje vaših osebnih težav !
LPJ _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Zame majhna tolažba:očitno nisem edini, ki ima tule "prijatelje", ki popadejo vsak prispevek in po potrebi tudi obrnejo na glavo, da bi dokazali, da si v principu en butec.Zakaj to dotični počno, je seveda stvar globlje psihoanalize...
Včasih se mi tudi zdi, da se izza različnih nickov skriva ista oseba.Ne vem pa kako to, da je na tem foruma tega nadpovprečno veliko!?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | bodi malo bolj strpen tudi ti, ker nisi ne najpametnejši ne kaj drugega saj te že tudi drugi spoznavajo da si predvsem blefer in najprej pokidaj stvari pri sebi.
ko ti kdorkoli kajkoli očita- upravičeno ali neupravičeno tako izkoristiš tvojo administratorsko moč in jo s pridom zlorabljaš.
Poznam te že kakih 20 let ali več in nisem vedel da si tak prepotentnež, v dobro vseh odnehaj. Edino ti znaš porihtati sistem, edino ti ne prodajaš megle, edino ti vse veš kako se sliši, pa še na nobenem koncertu nisi bil, kot sam priznaš, ker te vse moti, saj veš tisto lošem k. .. i dlaka smeta.
lep pozdrav
Drago |
LP
Vidim,da tebi in podobno mislečim nikakor moje in meni podobnim moje široko razmišljanje nikakor ni všeč ... Ti bi nas kar najraje vse "postrojil v vrsto" in nas kot v vojski "uredil po svoje" ,nam napr. razdelil listke resnice,da se jih naučimo na pamet in širimo vero ... ...
Mislim,da je "srž problema" nastal že pred davnimi leti,ko enostavno določeni "audiofilski krogi" niso želeli "drugačnega vpogleda v audio tematiko" ...
Zato se je v ozadju preteklih "naših audio revij" in "podlistka Dela in dom "dogajalo marsikaj !!!???
Ste se morda vprašali zakaj ni sedaj nobene audio revije,zakaj ni več audio trgovin širom po Sloveniji ... Predvsem tudi zato ker se lobira samo za eno audio resnico ... Vidim,da se tudi tukaj vsak dan bolj "vrstijo pritiski" po "postrojitvi v vrsto" ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Saj se ni zaradi različnih mnenj treba spravljat na osebni nivo. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Maj 12, 2010 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Spoštovana družba!
Ustavite konje, takole naprej več ne gre. Nivo komunikacije je padel pod vsako mejo dobrega okusa. Tema o Zagrebškem hifi showu je popolnoma zašla, je treba zdaj uničiti tudi to? S Trancijem sva se držala nazaj in se trudila nevmešavati se v potek debate da ja komu slučajno ne bi bila kršena pravica do svobode govora. Vidim da je bila najina dobrodušnost dodobra izkoriščena, saj je zavladala prava mala anarhija. Kot je že bilo večkrat jasno in glasno povedano... na tem forumu ni mesta za osebne napade, žaljitve, obrekovanja in podobno. Tega se ne bo toleriralo. Vsaj ne dokler bom forum moderiral jaz. Eventuelni medsebojni spori/zamere se naj rešujejo drugje.
V kolikor se nivo komunikacije pri priči ne dvigne gre tema pod ključ. Tokrat brez milosti.
V upanju da v to ne bom prisiljen lep pozdrav! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1501 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 00:15 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem kje je tu potrebna kaka cenzura, če komu kj ni všeč pač stvar preskoči, vsak pač ima svoje mnenje in ne vem zakaj bi bilo to potrebno omejiti ali brisati.
O AJKINI širini in demokratičnosti in napadih nanj pa se pač ne strinjam, mogoče bi mu koristila knjiga Spomenke Hribar-Svet kot zarota, vsaka podobnost z JJ je seveda povsem nakljčna |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zaveznik
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 11:51 Prispevkov: 35
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
Evropske Highend sejme obiskujem že vrsto let in prav zanimivo je opazovati trende proizvajalcev in razstavljalcev, ki se iz leta v leto spreminjajo in tako oblikujejo določena obdobja, ki so zaznamovana s svojo karakteristiko zvoka. Avdiofili v večini primerov najprej ocenjujemo in podajamo kritike zvočnih omaric. Tudi letos je bilo opaziti nešteto varijacij na temo keramičnih drajverjev, ki so se pojavljali v različnih oblikah omaric tako estetskih kot tudi provokativno kičastih. Vsem tem pa je karakteristika zvoka ostala enaka; klinično čist zvok z nekaj prizvoka anemičnosti, svetla karakteristika barve zvoka, ki pa se pri vsem hrupu sejma dobro poda v hitro zaznavanje zvoka kot všečnega in je najbrž zato kar primeren za sejme. Keramične enote je v svojem sistemu še kar dobro prezentiral Chezany (Graz) na Ayonu, vendar pa je za dokaj soliden zvok poskrbel s svojo “elektrarno” ki na sejemskih razmerah zagotovo pripomore k boljšemu zvoku. Vsekakor pa to ni zvok, ki bi mi bil všeč oziroma bi me prevzel.
Na sejmu si niso pojavile firme ki so bile navzoče lani; Avalon, Pass Labs, Wilson audio in še nekateri, prav tako je bilo po nekaj letnem vzponu analogije tokrat že začutiti obrat analogije navzdol in porast digitalne dobe v obliki visokovzorčnih zapisov glasbe.
Da ne bom predolgo tvezil, čeprav bi o zvoku in razstavljalcih lahko razpravljal zelo na široko, bi omenil samo nekaj sistemov:
1) Tad se je letos predstavil z lastno amplifikacijo in je tudi tokrat pokazal kaj zna oziroma da zna največ: zame najboljši zvok tudi to sezono in to s svojimi ojačevalci. Tokrat sem poslušal samo velike, ki jih na leto proizvedejo samo 50 komadov, ti pa seveda nažalost niso primerne za majhne do srednje prostore, čeprav bo marsikoga tudi cena previsoka, ki pa v primerjavi s svojo tehnologijo in razvojem zagotovo opravičuje ceno, seveda če jo primerjamo z nekaterimi ultra dragimi eksotičnimi zvočniki. Po večini smo poslušali visoko resolutivni zvok, tudi masterje.
2) JM lab letos žal ni imel razstavljalca, ki bi ga prikazal v pravi luči, čeprav je bilo slišati potencial, ki ga ta zvočnik ima. Digitalen zvok je bil sprejemljiv, ko pa smo poslušali zvok iz gramofona, pa je bilo to na meji resnega zvoka, čeprav je razstavljalec samozavestno predvajal glasbo iz lp-jk. Vsekakor je to zvočnik, ki postavlja mejnike zvoka, čeprav ga avdiofili po večini ne marajo in imajo nakako odklonilen odnos do te firme; morda je premalo eksotičen in preveč tehničen….
3) No, pa smo pri magiji ki prihaja iz Amerike; Magico s svojimi “nano” drajverji in ring radiatorjem vse vpeto v,alu prednjo ploščo. Magico je sedaj v prodajnem vzponu tudi v Evropi, zato jih je letos bilo moč slišati kar v treh sobah z različno amplifikacijo. Zvok Magica je v vseh sobah bil “kulturen” vsekakor vreden pozitivne kritike, morda ravno prav audiofilsko naravnan da te potegne vase. Sem pa mnenja, da je to bolj “trend” firma, saj zvokovno nikakor ne opravičuje svoje cene ( 50.000 EUR in več).
4) O Kharma ! ( kakšna imena so to, kharma, magico….) Katastrofa tudi letos. Wod audio, ki je vsa leta prezentiral Kharme na sejmih, je tokrat zamenjal damonstratorja, ki pa prav tako ni uspel opravičiti impresivne oblike Grand zvočnikov ( mimoogrede: cca. 200.000 EUR par !!!). Marsikoga impresionira vizualna podoba teh omaric ( lakiranje in izdelava je res kakovostna) vendar so zvočno Grand-i igrali brez harmoniksov, brez slama… V sredini so imeli postavljen gromozanski woofer, ki pa spodrivu zvoka ni kaj dosti doprinesel. Poganjali so jih s svojo amplifikacijo in ožičenjem. Morda je še vedno edini Kharmin adut model 3.2, ki ga sedaj posodabljajo in v kolikor bi sejmu nastopili s tem modelom bi zagotovo vzbudila nekaj zanimanja.
Bom končal za prvi del posta, morda bi omenil samo še eno zanimivost, ki je dvignila nekaj prahu, to je www.devialet.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
Rezultati ankete so vsaj zame presenetljivi. Mi lahko kdo pove katere so te trgovine, ki omogočajo testiranje opreme doma?
Sam se na žalost poslužujem možnosti, ki ni navedena v anketi. Revije+internetni članki, nakup, testiranje doma Če ga userjem potem prodajam  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Večina trgovin omogoča testiranje doma, vendar nimajo vedno na voljo komponente, ki jih prodajajo.
Sam sicer berem vse kar mi pride pod prste, hodim na sejme, poslušam vsako novo komponento v trgovinah, skratka delam vse tako kot je prav, vendar na koncu marsikaj kupim, ne da bi prej sploh slišal. ATC sem recimo kupil, ne da bi jih prej slišal (sem pa druge modele), pa Shunyato in še marsikaj. Preprosto zato, ker so se mi zdele te komponente zanimive, priložnosti za poslušanje pa ni bilo. Pa niti niso tako drage, tako da izguba v primeru, da mi ne bi bile všeč niso velike. Sem se tudi že zmotil in potem prodajal. Ne bi pa na tak način kupil kaj dražjega. Sicer pa ne boste verejeli koliko ljudi kupi pregrešno drag sistem, ne da bi ga prej slišali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
To, da večina(???) trgovin omogoča poslušanje doma, pa nimajo aparatov, ki jih prodajajo, na zalogi, vsaj meni osebno malo koristi!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Maj 13, 2010 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
LP
zaveznik
Kaj pa kakšna "pozitivna presenečenja" ali morda "poceni in v redu" ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 14, 2010 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | To, da večina(???) trgovin omogoča poslušanje doma, pa nimajo aparatov, ki jih prodajajo, na zalogi, vsaj meni osebno malo koristi!  |
Poslušanje doma za par dni je tako ali tako zelo precenjen način izbora komponente. Razen če ne dobiš komponente domov za tri mesece. Največji vpliv na oceno imajo pričakovanja in drugi faktorji (vizulna informacija ima zelo močan vpliv - v "objektivnih" testih so zvočnike z rdečo masko proglasili za toplo zveneče, one z modro pa za hladno in ostro, čeprav je šlo za isti zvočnik), za pravo oceno se je treba s komponento družiti kar precej več časa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zaveznik
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 11:51 Prispevkov: 35
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
zaveznik
Kaj pa kakšna "pozitivna presenečenja" ali morda "poceni in v redu" ... |
Letos sem žal na sejmu bil samo 1 dan, kar je zagotovo premalo, da bi korektno lahko prisluhnil vsem razstavljalcem.
Recesija se pozna in letos ni bilo kaj dosti novitet, kakšnih novih garažnih eksotičnih izdelkov, ki bi s svojo ceno in zvokom izstopali nisem opazil, tako da "Poceni in v redu" sistema nisem slišal. Lani je naprijer presentil Audio Physicov model Jara, ki že nekako opravičuje svojo ceno, letos so pa ponudili nov model, ki pa je za svojo ceno igral katastrofalno. Tisti novi, ki pa so bili,so pa ne glede na vložen razvoj in vložen trud v nov produkt, v osnovi že tako navili cene visoko samo zato, da bi bili opaženi in spadali v ligo highenda. Tega se mi zdi, je vsako leto več ( tudi pri nas v Sloveniji se mi zdi je situacija, podobna, vendar so konstrukterji zelo občutljivi na tovrstne kritike/ teh si bil deležen še največ ti Ajka, a ne?)
Kot sem že v prejšnem postu dejal, je edina stvar, ki je dizajnersko izstopala, bila Devialet. Mladi francozi, ki bodo morda s svojim artiklom osvojili ljubiltelje glasbe v urbanih naseljih, čeprav to ni produkt za rasne avdiofile, pa še Linn jim je tu velika konkurenca s svojimi inženirji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Maj 15, 2010 23:01 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sicer na razstavi nisem bil in da bi za kaj takega žrtvoval kaj posebej časa, mi tudi ni.Mi pride tako naprej kot obisk kakega avto sejma, kjer paseš oči po pločevini, morda v avto še sedeš, kako pa se v resnici vozi, pa seveda na tej osnovi ne boš ugotovil.Kako kaj zveni na takih in podobnih prireditvah je vsaj do neke mere celo irelevantno, saj je preveč odvisno od raznih faktorjev.In seveda to pod razno ne velja le za Muenchen!
Sem pa prečital več poročil v nemških revijah in tudi oni ravno pretreseni niso bili.Očitno imajo ti, ki tule pravijo, da kaj posebnega ni bilo, kar prav.
Me pa sicer tale high-end čedalje bolj spominja na štacuno s parfumi:dražji in bolj ekskluziven kot je, bolj ženskam diši!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|