| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Apr 29, 2010 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
| si morda že naložil kakšno igro... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Titan
Pridružen/-a: Čet Apr 2010 20:42 Prispevkov: 12 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Čet Apr 29, 2010 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem uporabnik dveh htpc-jev stem da sem jaz zagovornik asusovih matičnih
plošč ter amd procesorjev.Na obeh uporabljam Mediaportal ki ima tudi dobro podporo za iptv.Ohišja sta oba Thermaltake dh 101 ki imata tudi priložen daljinski upravjalnik.
Uporabjam pa tudi Arcsoftove kodeke ki jih z malo truda namestiš na računalnik tako da jih zna uporabljati tudi media portal.Grafični kartici sta obe ati radeon hd 5670 in
nimata dodatnega napajanja.Grafični kartici sta več kod dovolj za razkodiranje vseh vrst formatov filmov.Rama ima v vsakem htpc-ju po 4gb.Zdaj pa še tišanje htpc-ja.Grafična in napajalnik sta regulirana z fan matom od zalmana disk je pa oblečen v protihrupno peno,tako da je stvar neslišna.Toliko iz moje strani o htpc-jih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 07:47 Naslov sporočila: |
|
|
| knap je napisal/a: | | si morda že naložil kakšno igro... |
Knap ne nisem se, se ni blo casa zal. Bo pa v kratkem. Mam eno primerno - Just Cause 2, kjer se bo dalo videt, ce je XboX periferija ok integrirana tudi za spile. Pa tut, ce hardware to lahko sploh pozene. No bomo videli, detajli bodo verjetno mal slabsi, pa tudi resolucija bo pac 720p, kar pa je tut uvrh glave za plazmo na 3 metre.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
| se da na mediaportal vezati SIOL IPTV? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Titan
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Seveda se da .Playlisto dobiš na siolovem forumu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
kako hitro se pa preklapljajo kanali? je kaj hitreje kot preko sagema?
namreč, resno me je začelo mučiti da bi si sestavil en htpc. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Titan
|
Objavljeno: Pet Apr 30, 2010 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Preklop je okoli 1,5 do 2 sekunde.Sicer pa jaz nimam siola ampak t-2.Me
pa preklop med kanali toliko ne moti,men je važn da je slika lepa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Ned Maj 02, 2010 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
| knap je napisal/a: | | si morda že naložil kakšno igro... |
Nalozil sem prvi spil (Just Cause 2) za probo in zadeva deluje gladko v DX11, na max detajlih in 1280x720 resoluciji. CPU in graficna sta vec kod dovolj za novodobne spile. Pa tudi vent od graficne je tiho in se ne dere. V glavnem tudi v tem aspektu sem lahko samo zadovoljen. Sem pa prvic uzival v spilanciji na tako velikem zaslonu in je spektakularen obcutek .
No, sem se pa ob tem naucil se dve novi stvri. Prva je ta, da integrirana Realtek zvocna na maticni, niti zvocne v graficnih ATI 5XXX nimajo moznosti posiljanja Multi-channel zvoka iz iger preko SPDIF ali HDMI. Za slednjo zadevo clovek rabi spet posebno zvocno kartico, ki omogoca enkodiranje zvoka v Dolby Digital ali dts. Opcijama se rece Dolby Digital Live in dts Connect.
Zvocne kartice, ki pa to imajo pa so kar razsirjene. Creative X-Fi serija, Auzentech, Terratec, Asus Xonar serija.
No, kot drugo pa sem spoznal tudi eno zelo zanimivo zvocno, ki pride zelo prav tudi pri malo bolj zahtevnem poslusanju stereo virov. Poleg tega pa ima tudi Dolby Digital Live, za potrebe enkodiranja v DD5.1 in posiljanje tega signala naprej na A/V receiver.
Asus Xonar Essence STX
Kartica mi bo morda kdaj postala se zanimiva, se posebej za stereo. Zanimiva je tudi za ljudi, ki radi eksperimentirajo, moznost je namrec menjati opampe na kartici, saj so na podnozjih in se na ta nacin igrati s karakterjem zvoka. Obsiren test, tudi menjava opampov je opisana tu. Ce je kdo slucajno lastnik omenjene zvocne naj kaj napise o njej.
Nekaj karakteristik:
* Audio Processor: ASUS AV100 (Max. 24bit/192Khz)
* 24bit DAC : TI Burr-Brown PCM1792A (127SNR)
* Signal to Noise Ratio (A-Weighted): 124dB for Front out, 117 for 600ohm HP out, 118 for Input
* THD+N at 1Khz: Front-Out: 0.0003% (-110dB), Headphone-out: 0.001%(100dB), Line-in: 0.0002% (-113dB)
* Frequency Response: <10Hz to 90-Khz (-3.5dB)
* Analog Playback/Recording Resolution: 24bit/192Khz
* S/PDIF Digital Output: 24/bit/192khz
* Headphone Impedance: Optimized for 32~600Ω
* Dolby Tech: Dolby® Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro-Logic II
Nadalje sem se danes ubadal se z integracijo samega Xbox1 kontrolerja v igri Just Cause. Igra namrec od vseh silnih gampadov podpira zgolj samo Xbox360 gamepad in niceasr drugega. Vendar se tudi to da resiti in sicer z Xbox 360 kontroler emulatorjem. Dobi se ga tu. Tako sem se danes zamotil tudi s preprogramiranjem x360ce.INI datoteke, tako da sedaj delujejo vse komande na mojem Xbox1 gamepadu tudi v samem spilu. V zip datoteki je zgolj datoteka .INI za Logitech Rumblepad. Ce bo kdo kdaj potreboval file, s katerim uposobi Xbox 1 gamepad, pa mi naj poslje ZS.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
nekaj me zanima.
Ali xmbc omogoča branje datotek preko sharea? Nor, kupil bi NAS, kjer bi imel vse datoteke, obenem pa naredil en mali HTPC, ki bi služil samo kot predvajalnik, kateremu vsebina bi se streamala preko mreže? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roCkY
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43 Prispevkov: 29 Kraj: LJ kotel
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Avtorju teme vse čestitke za projekt!
kar se xbmc tiče pa nebi smelo bit problema ker mrežnemu disku lahko dodeliš logični pogon
kakšen software imajo posamezni proizvajalci naložen pa ne poznam
pred kratkim sem zamenjal "HDD raid" za SSD na osrednjem PC in si nabavil mrežni server "BUFFALO". Super zadevca, ki v mreži (PS3, AVreciver,...) in seveda tudi PC jem servira multimedijo, shranjuje bacupe in je uporabna za komplet file sharing
Le kaj sem toliko časa čakal?
kar se multimedije tiče na PC raje kar VLC uporabim in pobrskam po disku, kot bi se špilal s kakšnimi posebnimi programčki /stvar navade/
Vista je iz hibrnacije v cca. 27 sek vključno z raztegovanjem BIOS-a vkolikor na sistemu ni kak USB pomnilški medij, ki za prepoznavanje vzame kar nekaj sekund. zagon pa traja kar nekoliko dlje ker plošča očitno ne podpira čisto vseh zadev, kijih SSD rabi. Vista s SP 2 naj nebi bila cokla? Prej je škatla mlela 24/7, ker se mi je ni dalo par minut čakat, da se zbudi. Hibernacija pa je bila sploh počasna? PC je sicer kar soliden z osrednjim mlinčkom Q9550. Edini problem pa je klasična pokončna kišta, ki pa bo do nadalnjega ostala.
Bil je v načrtu podoben projekt opisanemu a trenutno stanje bo (upam) kar za nekaj časa zadoščalo.
za HID na PC pa že nekaj časa uporabljam MxAir in diNovo Mini. Za več pisat pa je klasična brezžična tipkovnica. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 20:04 Naslov sporočila: |
|
|
sam se odločam, in sem se verjetno odločil za Synology DS710+. Sem malo testiral, in sem strimal film iz apple time capsule, pa je kar nekako delalo. Tko da se verjetno začenja tudi moj HTPC projekt.
Nekako mi je padlo ohiše v oko Origen AE M10, majhno, sexy, in drago kot hudič. Ampak, pod TVjem nočem imeti velike škatle. Potem kaka ITX plata, i3 proc, disk mogoče kak majhen SSD... itd.
podobno kot na tem linku:
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18127272
edino grafično ne vem katero bi imel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: |
Ali xmbc omogoča branje datotek preko sharea? |
Kot je ze Rocky dejal, Xbmc omogoca dostop do datotek preko mreze (vseh vrst). V XBMC preprosto izberes mape na drugem racunalniku, ki jih zelis videti v Xbmc. Pomembno je, da so mape na host racunalniku v sharingu, drugace jih ne bos videl na HTPCju.
EDIT: kar se graficne tice. Ce ne rabis gaminga potem poglej moj post 12. marec 15:26, na prvi strani. Ce zelis Dolby True HD ali dts HD je slednje nuja. To se pravi kartice ATI Radeon 5xxx. Ce ne pa je ze vsaka on-board dobra. Za audiofile pa ASUSka zgoraj .
lp, d.
Nazadnje urejal/a delfinus Sre Maj 05, 2010 20:37; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roCkY
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43 Prispevkov: 29 Kraj: LJ kotel
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
DS710+ je že čisto profi server
sem ga tudi gledal a sem nato vzel 128 GB SSD in 1,5 TB buffala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
| roCkY je napisal/a: |
Vista je iz hibrnacije v cca. 27 sek vključno z raztegovanjem BIOS-a vkolikor na sistemu ni kak USB pomnilški medij, ki za prepoznavanje vzame kar nekaj sekund. |
Hoj,
kako to, da se pa nisi odlocil za Hybrid Sleep? Zdruzuje karakteristike hibernacije in sleepa. Pride pa k sebi v sekundi. Ce pa stroma zmanjka kdaj, se pa prebuja klasicno kot navadna hibernacija.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
v služben notebook sem dal 160gb SSD Intel. Gor imam Win 7, in se mi pri bootanju kaj dosti ne pozna- po občutku. Je pa seveda potem vse skupaj mnogo hitreje.
Sam razmišljam da bom zaenkrat v htpc dal 2,5 200gb disk na 7200. Ker ko se enkrat zadeva spravi k sebi, itak vse bere preko mreže, torej je SSD skorajda brezkoristi. Ali se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|