| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 16:48 Naslov sporočila: Manger msw+Scanspeak MC by me |
|
|
Začenja se prikaz samogradnje novih ohišij za kopijo Manger zerobox 109, s spremenjenimi kretnicami(možna tudi aktiva), optimirana ohišja in zunanjost enkrat malo drugače. Predhodno sem imel že Manger Swing v lastnih ohišjih.. zdaj hočem še 109 na moj način
Podatki:
-driver Manger MSW
-bas Scanspeak 8" mtc0802 podoben Classic-u, modificiran za Manger(hitrejši.drugačno navitje ), Fs zvočnika:19Hz!
-kretnica Manger-Mundorf Supreme, AUDIYN, špule in trafokern špule Mundorf.., možnost aktive
-notranji kabli Qed Qudos
ohišje:
sendvič ohišje iz 14 plasti 35mm mdf , sestavljeno po plasteh , cnc obdelana notranjost in zunanjost , minimalna debelina stene 22 (zelo malo takšnih mest) do 60mm, nobena površina v notranjosti ni paralelna z drugo(konus, 9 kotnik, poševna stena) za preprečevanje stoječega valovanja, ohišje bo pred lakiranjem na tanko prevlečeno z poliestersko smolo, da zagotovi dobro in trdno osnovo za naknadno večslojno lakiranje
podstavek:
alu masiva iz 50mm, 3d cnc obdelano, površina skrtačena in eloksirana v ES izvedbi(finiš podoben titanu , nerjavečemu jeklu), skrita mesta za spike
via blue v podstavku, možnost postavitve podstavkov direktno na regal ali na stojala.
podstavek alu
ostalo sledi...
Nazadnje urejal/a berni Sre Maj 05, 2010 17:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
To pa zna biti super zadeva. Veliko uspeha pri delu.
Drugače pa samo ena opazka, glede na to da ima original - tako od oka računano - cca. 29 litrov volumna, se mi zdi, da bi znalo biti 19 litrov malo premalo oz. bodo zaradi tega trpeli nizki toni.
Sicer pa obstajajo programi za izračunavanje in boš videl, koliko bo Fs na tej litraži.
Še nekaj, ko sem se pri svojih projektih pogovarjal z ljudmi, ki obvladajo zadevo, mi je vsak priporočil čim debelejšo sprednjo stranico (ni za iti v skrajnosti) zaradi stabilnosti ohišja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
po risanju je enako kot jih ima Manger 109 , škatla original mangerja je namreč zadaj ožja, širina spredaj 260 zadaj 220 , globina 360, višina(odštet prostor za MSW)ca 330mm in je litraža majhna tam okrog 20l.
za spodnje območje pod 40 ali 50Hz(po testiranju) pa bo še itak skrbel aktivni sub peerless xxl12 downfire +pasivna membrana, ojačevalec ALBS
debeline so pač pogojene z izrezom znotraj napram zunanjim linijam.. in debeline je več kot preveč, stabilnost pa je zagotovljena z lepljenjem sendviča in dodatnimi mozniki za natančno centriranje plasti..
Nazadnje urejal/a berni Sre Maj 05, 2010 19:25; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
To pa je nekaj res posebnega !!!
Izgleda fantastično, upam in tudi ti želim uspešno izdelavo.
Pozdrav  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
Poleg uspeha ti želim tudi veliko užitka pri projektu.
Ker smo tudi "firbčni" nas sproti obveščaj in "rajcaj".
Nazadnje urejal/a Senca Sre Maj 05, 2010 19:24; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Najlepša hvala za želje in užitke.... Bom sproti obveščal kako napredujem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Ne pozabi si tako "organizirat" konstrukcijo,da boš imel prosto "pot" do ožičenja in kretnice,da boš lahko "hitro" izvajal popravke ..
Ko bo "končna verzija" končana pa lahko "pritrdiš kot se gre" ... Ne pozabi,da se bo zvok spreminjal skozi čas "uigravanja",da si ne narediš prehitro zaključkov ... Nekatere enote rabijo tudi 3-6 mesecev,da "prepojijo" s glasbo ...
Keramične enote baje rabijo tudi do enega leta, da šele potem zaigrajo !!!  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Ne pozabi si tako "organizirat" konstrukcijo,da boš imel prosto "pot" do ožičenja in kretnice,da boš lahko "hitro" izvajal popravke ..
|
Sam sem imel začasno kretnico izven zvočnika. Sicer je res malo nerodno, vendar ni bilo problemov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Dostop kablov je preko terminala zadaj in gre direktno v zgornjo komoro za msv oz v spodnjo komoro za Scan speaka..torej je terminal (bi wire) ravno na ločni plošči med komorama...Do kretnice bo možno dostopat le preko zvočniške odprtine(pač ne gre skupaj lepo in tehnično..) za spremembi v aktivo pa bo dovolj 10 min dela.. Ko bom spreminjal iz pasive v aktivo bom to že zmogel..Kar se uigravanja tiče so MSW zelo hitri, sploh pa moji , ki že igrajo v moji sobi več let, kot SWING by me ..
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Kdo ti je sfrezal podstavek?
lp Samo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
Pa če bi videl kako velike so trafokern špule, saj je prehodna frekvenca zelo nizka cirka 140-160hz .. na sliki je samo en del kretnice za bas del, manjkata še trafokern špuli 6 mH, 0,33 R in 1,9 mH, 0,09 R , kretnica za MSW pa je še posebej..tam so supreme ... Kretnica pa je tako sestavljena ,da ni porabljene nič dodatne žice in ne pride po čudnih efektov zaradi cina, kablov , tiskanega vezja..

Nazadnje urejal/a berni Sre Maj 05, 2010 22:15; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
| samob je napisal/a: | Kdo ti je sfrezal podstavek?
lp Samo |
Kolega ima cnc obdelavo , seveda sem ga moral zagnjavit sedaj ko je manj dela(recesija pa to)....Rade volje je priskočil na pomoč in naredil iz 5cm alu plošče en velik kup ostružkov... Eloksiralo se pa je v Aha-Emmi v Slov.Bistrici. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Ne smeš preveč dobro naredit bo potem original tovarniško narejen "švoh" izpadel ...  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ziher se bo kak škrat priplazil..Jaz sem magnet za probleme . Ne rabi vas biti strah, da bodo originalni slabo izpadli . Ko sva že ravno ob tem , .. med ta alu podstavek in zvočnike pridejo spiki viablue, kaj bi vi dali pod alu ploščo ,če bi zvočnik z njim podstavili na zelo trden regal? Nameraval sem dati pluto, v notranjost podstavka pa še dynamat nalepiti, da eliminiram čim več vplivov na različnih frekv. področjih.
lp
bernard |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Ziher se bo kak škrat priplazil..Jaz sem magnet za probleme . Ne rabi vas biti strah, da bodo originalni slabo izpadli . Ko sva že ravno ob tem , .. med ta alu podstavek in zvočnike pridejo spiki viablue, kaj bi vi dali pod alu ploščo ,če bi zvočnik z njim podstavili na zelo trden regal? Nameraval sem dati pluto, v notranjost podstavka pa še dynamat nalepiti, da eliminiram čim več vplivov na različnih frekv. področjih.
lp
bernard |
LP
Najboljše kar je lahko proti vsem vibracijam je GRAFIT... Veliko razstavljalcev to "stavijo" vmes ... Vendar grafit je ura resnice ... Če kaj ne štima bo to tudi pokazal ... Dobre podložke so še iz ebanovine,cocobolo ali kakšen podoben trd in "muzikaličen" les ... Mehkejši les samo mehča sliko ... Mehkih materialov ;pluta,guma pa sploh ni primerno postavit spodaj,ker potem cela škatla niha v glasbi in "mečka sliko" ... Tak zvočnik rabi popolno rigidnost, da igrajo samo pogonske enote ... Seveda tudi "podloga" ne sme nihati in le ta mora biti tudi zelo rigidna ... Med slabo podlago in rigidnim zvočnikom gredo dobro tudi "magnetne podložke", da vse skupaj stoji "teoretično" v zraku ... Meni se najbolje obnese dve ploščice (grafit,cocobolo,ebanovina ali kaj podobnega) in vmes keramična kroglica ...
Tak recept se obnese za vse komponente ... Razlike v "timbru" sistema lahko izbiraš v različnih materialih ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|