| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | Stvar vkusa a ne jajc !!!! Dizajn vrhunski toda cena nepodpira vrhunske kvalitete. Je pa za uniformirane bogate brez prevec vkusa in obcutka za sonično kvalteto. Dobro izgleda, grago je, to moraš imet. ROLEX !!!
O hedonizmu bi se dalo debatirat !!! |
Če bi vsaj malo poznal avtorja teme bi mogoče vse skupaj vzel nazaj: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2010 23:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | markoni je napisal/a: | Stvar vkusa a ne jajc !!!! Dizajn vrhunski toda cena nepodpira vrhunske kvalitete. Je pa za uniformirane bogate brez prevec vkusa in obcutka za sonično kvalteto. Dobro izgleda, grago je, to moraš imet. ROLEX !!!
O hedonizmu bi se dalo debatirat !!! |
Če bi vsaj malo poznal avtorja teme bi mogoče vse skupaj vzel nazaj: ) |
Osebno ne toda mi je vse jasno. Mnjenje je pač osebno in neostopam. Drugač pa zelo, zelo mi je všeč dizajn in določene komponente od B&O. Celo sem kupil pred kratkim slušalke. Par dni nazak sam si ogledal najnovejši LCD TV za pičlih 16500 eur. Lepo te prosim. Fantazija ni kaj, slika ok. Cena pa ???????? _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 06:13 Naslov sporočila: |
|
|
Ljubljana, nedelja, 14.03.2010. Pri meni doma, ko sem jih še imel na testu. Sledi C/P maila.
Kar se mene tiče napiši le, da sem šolan hobi glasbenik, ki sliši hrenovke, ko so kuhane. Pa to ni šala. Moj forum nick je bass, ne zamerim pa tudi, če uporabiš moje ime.
Smrek’ce: review
Poslušali smo: tukaj vstaviš ime plate, ti bom napisal, moram doma pogledat
Prva stvar, ki jo je bilo opaziti med poslušanjem smrek’c je neverjetno jasno definiran stage.
Inštumenti se rišejo v prostoru pred tabo, čisto neodvisno od postavitve zvočnikov.
Bobni na desni v ozadju, sax na sredi spredaj, klavir na levi itd.
Smer zvoka je zlahka prepoznavna tudi pri nasičenih big band zvokih, prepoznavni pa so tudi posamični inštrumenti, ki se začuda ne razgubijo v ozadju.
Kje sedimo med poslušanjem ni tako pomembno, kot je v navadi pri podobnih sistemih, zvok je odličen v kolikor imamo nemoteno zračno linijo od obeh zvočnikov do ušes.
Najbolj fascinantno je, kako se slišijo detajli.
Sliši se tipke, ki jih pritiska saksofonist, ter pot sape, ki jo vpihuje skozi ustnik.
Klavir je neverjetno pronicljiv, poslušali smo veliki koncertni piano, z zaprtim pokrovom.
Trobenta z dušilko je čista, a vseeno visoke frekvence ne bodejo v ušesa pri višji glasnosti, odlični visokotonci!
Pri bobnih prepoznamo ali imajo nameščene “clear” ali “coated” opne, tudi za činele je popolnoma jasno ali so svetleče ali mat obdelave že takoj, ko se jih dotakne palčka.
Jazz bobnarji na “ride” činelo kdaj obesijo nekaj, kar je še najbolj podobno varnostni verižici, ki jo najdete na čepih za umivalnik ali kad.
Da, tiste kovinske kroglice...tudi to se v ozadju sliši sicer kot tiho a čisto, definirano prasketanje po kovinski površini činele (jazzerski matt ride, umazanega zvena, najverjetneje 21’ ali 22’ premera).
Tuš na malem bobnu izdaja globino bobna ter debelino opne, “chik” hi-hat činele kristalno jasno drži ritem, “brushes” tehnika (metlice) je poslastica za poslušalca, pa naj bo odigrano še tako pianissimo...
Percussion inštrumenti so jasni, precizni, ter dodajo še eno plast k zvočni kulisi.
Kraguljčki nam v domišljijo pričarajo božič, triangel čudovito vibrira, če ga vmes ne zadušijo roke izkušenega glasbenika itd. Itd.
Pri inštumentih s strunami niso detajli nič manj izraziti.
Razločno se sliši, kako kontrabasist ubere težko struno, kakšno tehniko uporablja basist, ali ima brušene strune ali navadne, ter ali kitarist igra s prsti ali trzalico...vsakič, ko se preprime akord, ali zabrenči stuna, to poslušalcu ne uide.
Flažoleti zvenijo kot angeli, pa naj bodo na kitari kovinske ali pa najlonske žice.
Popolnoma jasno je tudi, kakšeno kitaro glasbenik uporablja, naj bo to klasična, akustična, Satrianijeva solid body Ibanezka ali B.B. Kingova stokajoča hollow body Gibsonka.
Preizkusili smo tudi nizkotonce, z modernejšo fusion glasbo.
Sape jim ne zmanjka, vibracije so odlično dozirane, nevsiljive, a suverene.
Pri elektronski glasbi so kiksi zelo izraziti in vam znajo pokvariti doživetje glasbe, za katero ste prej menili, da je odlične produkcije.
Težko komentiram ali so tele smrek’ce res vredne svoje teže v zlatu...to je povsem subjektivna odločitev.
Jasno pa je, da igrajo toplo, nevtralno in zaradi velikega sweet spota tudi uporabno. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 06:26 Naslov sporočila: |
|
|
Dolžan sem omeniti da je g. Bass poslušal "smrekce" povezane na analogni izhod.
Dan prej, v soboto, smo jih poslušali priklopljene na digitalni transport Theta Digital Carmen, katerega je prijazno odstopil naš član foruma Nomad. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 06:33 Naslov sporočila: |
|
|
Slika pove več kot tisoč besed. Nomad je prinesel še nekaj kablovja in malo morje CD-jev. Od testnih pa do ...
...pekarna je delala do pozno v noč.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel.
Nazadnje urejal/a alenvprekršku Tor Jan 31, 2012 09:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 06:42 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel.
Nazadnje urejal/a alenvprekršku Tor Jan 31, 2012 09:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 07:50 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 08:07 Naslov sporočila: |
|
|
Mene ganejo, uživajta v njih, pridem okol ko se uigrajo
Že samo za gledat se jih ne bi branu, edin če si nardim plastične replike, hihi.
Pa pašejo v prostor ko ata na mamo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 08:18 Naslov sporočila: |
|
|
Huh, sedaj je res čas da že prideš. Igrajo neprekinjeno od včeraj. Uigrani naj bi bili v času med 50-timi in 200-timi urami. Bom jih pustil delati neprekinjeno nekaj dni. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Uau, bravo.
Kolekcija se počasi zaključuje.
Lepo.
Kaj pa prvi vtisi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
uooooo.. lepo lepo!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem doma BeoLab 5, mesec dni nazaj. Prijazni distributerji so mi pripeljali svoje, iz razstavnega salona, in pustili štiri dni na uporabo.
Že od uvodnih taktov sem bil prepričan. Doživetje je naravnost čudovito.
Končno kocine gredo pokonci. Odločitev ni bila težka.
Sedaj, ko imam svoje, velja glasba in samo glasba.
Vsem dobronamernim voščilom se prav lepo zahvaljujem.
Ljudjem dobre volje so naša domača vrata vedno odprta.
Vsakdo, ki si to želi, lahko potrdi ali ovrže: stereotipe, urbane legende,
predsodke, recenzije in še kaj v zvezi z temi zvočniki.
Lep in sončen dan za vse. Naj se vam uresničijo vse sanje.
A. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
Veliko veselja ti želim z novim Big Bangima. Upam da si saj dobil kaj popusta !!!  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 15:22 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | Za 18000eur ?????
Ih prekosa en dober monitorček za 3500eur še pa še !!!!
Top dizajn but zelo slabe sonične performanse za ta denar.
Pa še povezovalni kabli so slabši od telefonskega !!!!! |
A se hecaš markoni al dejansko misliš, da lahko monitorček igra bolje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
Alen,
čestitke!
Mi z OKM že vemo, koliko veselja prinašajo tovrstni podvigi.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|