Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

cd player z vgrajenim DAC ali cd player + ext. DAC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem lansko leto mislim menjati CD in ojačevalec (manj škatel) in med nekaj CD-ji je bil tudi Unico CDP. Lahko ga samo priporočim, saj je odlična roba.

Dodatni plus je tudi možnost menjave elektronk za uglasitev na sistem. Edina pripomba takrat je bila, da je transport, display in daljinec deloval ceneno, dočim sama škatla in pa notranjost izgleda res vrhunsko. Ampak ker je zvok najbolj pomemben ti predlagam, da ga greš k Dušanu poslušat.

Poslušaj tudi Sabre DAC od sofumerašev (MatejS).

Ostalih dveh CD-DAC ne poznam, zato ti direktnega priporočila ne morem dati.

p.s.: Če se ne motim imaš trenutno en demo Unico CDP za 1800€.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:
Sam sem lansko leto mislim menjati CD in ojačevalec (manj škatel) in med nekaj CD-ji je bil tudi Unico CDP. Lahko ga samo priporočim, saj je odlična roba.

Dodatni plus je tudi možnost menjave elektronk za uglasitev na sistem. Edina pripomba takrat je bila, da je transport, display in daljinec deloval ceneno, dočim sama škatla in pa notranjost izgleda res vrhunsko. Ampak ker je zvok najbolj pomemben ti predlagam, da ga greš k Dušanu poslušat.

Poslušaj tudi Sabre DAC od sofumerašev (MatejS).

Ostalih dveh CD-DAC ne poznam, zato ti direktnega priporočila ne morem dati.

p.s.: Če se ne motim imaš trenutno en demo Unico CDP za 1800€.

Samo točna informacija : UNICO CDP 900 €
UNICO PRIMO USB digitalni vhod 1450 €
UNICO CDE digitalni vhod rca 1850 €
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2010 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Za lep zaključek starega leta smo pri Dušanu poslušali Accuphase.
Najnižja modela CD 400 in ojačevalec 250 smo poslušali na cenovno različnih zvočnikih.Menjali smo kable z različnimi karakterji.Vsak tako postavljen sistem je igral drugače,vendar pri vseh je bilo enostavno vse na svojem mestu.Ni bilo potrebno pazljivo poslušat da ugotoviš kaj je kaj.
Tudi pri menjavi transporta in poslušanju daca v dp 400 ni bilo nič slabše,čeprav smo se prepirali kateri digitalni kabel je boljši.
Pri kablih smo bili presenečeni ,da tudi digitalec Canare za 20 € igra tukaj že zelo dobro.
In pri poslušanju analognega gramofona in za približno isto ceno je igral Accuphase CD boljše.Bili smo prav presenečeni,da stari cdji s posnetki 16,18,20 bit igrajo odlično in da najnovejši HD ne nudijo povsem tistega kar obljubljajo.Tako,da je odlična ideja kupovat CDje po netu za nekaj €.
Odlična ideja je tudi dac v ojačevalcu,ker se izogneš še enemu kablu.
Poslušali ga pa nismo,ker ni bil ta modul takrat na voljo.

U, se pa že veselim ponovnega poslušanja na dražjem SACD.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2010 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mzi.perx je napisal/a:
Pri kablih smo bili presenečeni ,da tudi digitalec Canare za 20 € igra tukaj že zelo dobro.

Ga imam in res je OK. Vendar na HIENDu odpade v trenutku.

mzi.perx je napisal/a:

In pri poslušanju analognega gramofona in za približno isto ceno je igral Accuphase CD boljše.Bili smo prav presenečeni,da stari cdji s posnetki 16,18,20 bit igrajo odlično in da najnovejši HD ne nudijo povsem tistega kar obljubljajo.Tako,da je odlična ideja kupovat CDje po netu za nekaj €.

Podpišem.
joc

Pridružen/-a: Sob Okt 2008 21:10
Kraj: višnja gora

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 25, 2010 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Bom nadaljeval kar tule. Za dober DAC in transport bi bil pripravljen dati cca 1500 eur (najraje kaj rabljenega, se mi nikamor ne mudi). Pomembno mi je, da ima DAC tudi funkcijo ojačevalca za slušalke. Kakšen konkreten predlog? Trenutno se vse skupaj vrti na zelo ubogem Marantz dvd playerju.

Ojačevalec MF A308, zvočniki v prihodu Anthony Gallo Ref. 3.1.

Za vsakršen predlog se že vnaprej zahvaljujem.

Lp
Joc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za jurja in pol bi jaz upiknil Benchmark DAC1 HDR. Poseduje vse kar zahtevaš in še več. Tu je kvaliteten ojačevalnik za slušalke, daljinsko upravljanje in razumevanje 24/96 govorice preko USB priklopa, v kolikor te kdaj v prihodnosti zamika vkomponiranje računalnika v hifi.

Kot transport obdržiš trenutni Marantzov player. Razlika na bolje (napram solo Marantzu) bi z MF A308 in Anthony Gallo morala biti kot noč in dan.

lp
Nazaj na vrh
joc

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta Benchmark je v bistvu točno to, kar iščem. Hvala za link. Kako je z ceno v Sloveniji?

Skviza pa sem prodal ravno ta teden. Mi je bil všeč, zvokovno in iz vidika udobja, pa sem po nekaj mesecih ripanja cdjev v FLAC-e ugotovil, da nikoli več ne poslušam celega albuma. Da skozi nekaj prestavljam... In da sem skozi malo nervozen, ker vem da imam še mali milijon res dobre glasbe samo dva klika stran... Pa se nisem mogel zadržat, pa sem spet malo prestavljal....

Tako da, nazaj na CD, božička pa prosim za še en res dober gramofon, pa bo.

Lp
Joc
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joc je napisal/a:
Pozdravljeni

Bom nadaljeval kar tule. Za dober DAC in transport bi bil pripravljen dati cca 1500 eur (najraje kaj rabljenega, se mi nikamor ne mudi). Pomembno mi je, da ima DAC tudi funkcijo ojačevalca za slušalke. Kakšen konkreten predlog? Trenutno se vse skupaj vrti na zelo ubogem Marantz dvd playerju.

Ojačevalec MF A308, zvočniki v prihodu Anthony Gallo Ref. 3.1.

Za vsakršen predlog se že vnaprej zahvaljujem.

Lp
Joc

Zgoraj boldano besedilo, bi se rad povabil poslušat.

šifra: "Sem urejen in olikan" Mr. Green

Lp Alen
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam, da se za Benchmarka obrneš na soforumaša Projeta. On ga ima in ve kje/kako ga nabaviti poceni. Wink

Ja skviz ti spremeni način življenja/poslušanja glasbe. Pa ne bom zdaj o tem, že itak po celem forumu smetim z njim. Laughing

lp
Nazaj na vrh
joc

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofil - hvala za nasvet, bom kontaktiral. Skviza sem prodal v trenutku jeze na samega sebe - tako da ne izključujem možnosti, da se vrnem nazaj.

Alenvprekršku - zvočnikov še nimam, so se na poti iz Anglije danes ustavili v Milanu in jih dobim jutri. Ko bo vse postavljeno pa z veseljem. Smo veseli vseh obiskov, če pa so olikani in urejeni pa sploh. Surprised)

Lp
Joc
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 06:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joc je napisal/a:
Alenvprekršku - zvočnikov še nimam, so se na poti iz Anglije danes ustavili v Milanu in jih dobim jutri. Ko bo vse postavljeno pa z veseljem. Smo veseli vseh obiskov, če pa so olikani in urejeni pa sploh. Surprised)

Lp
Joc

@Joc,

z veseljem se bom odzval na tvoje povabilo. Te A. G. Ref. 3.1. si želim slišati od trenutka ko sem jih videl prvič. Vem samo to, da jih zvokovno zelo hvalijo. Meni so med top5 najlepšimi zvočniki sploh.
Sva pa v podobni situaciji. Tudi sam čakam prihod dveh zverin z Danskega. Tako da si tudi ti vabljen na vzvratni obisk. Dobava mi je obljubljena v začetku maja.
Upam, kjer to imamo vsi radi, da boš fotke postavil v našo galerijo.

Za vse detajle se dogovoriva na ZS! Se že veselim. Very Happy

Lp Alen
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 07:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Predlagam, da se za Benchmarka obrneš na soforumaša Projeta. On ga ima in ve kje/kako ga nabaviti poceni. Wink

joc je napisal/a:
Audiofil - hvala za nasvet, bom kontaktiral.

audiofill hvala. Več tukaj in tukaj. Wink
Nazaj na vrh
Hrabroslav

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 19:28

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj takega si tudi jaz želim:
CD predvajalnik z USB vhodom
oziroma
DAC z usb vhodom, ki lahko predvaja usb kjuče in še računalniško CD enoto naprimer, da imam kar najmanj stroškov.

Prosim za pomoč in nasvete pri naslednih problemih:
- hočem visoko kvaliteto zvoka
- ne dam veliko keša, pod 100 eur (lahko je rabljeno, sestavljeno iz pokvarjenih komponent ali potvikan cenen kos, kit, načrt...spjajkalnik mi ni povsem tuj)
- experimentiranje bi me zabavalo, a se žal na vezja prav nič ne spoznam
- ohišje iz akustične smreke za bolj naraven zvok lahko sprojektiram sam izdela pa mi ga punca... gola v soju mesečine... tako bi najbrž lahko veliko prihranil Wink

Vsakršn nasvet, načrt, ponudba, priporočilo bo dobrodošlo, pa četudi tako, da zadevo raje odmislim.
Nazaj na vrh
rtoko

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 8:46

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 08:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče bi bilo tole zanimivo ... cd + dac
http://www.audiolab.co.uk/ProductDetail.aspx?lang=En&Tab2=8200CD
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
- hočem visoko kvaliteto zvoka
- ne dam veliko keša, pod 100 eur

Žal misija nemogoče.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu