| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, te še nisem videl. Zelo dobro napisano in dobra ocena. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Je pa zanimivo ajka, da kot lastnost italjanskih ojačevalnikov omenjaš tudi velikost odra. Ta je po mojih izkušnjah odvisna samo od zvočnikov in njihove postavitve. Sem imel že precej ojačevalnikov priklopljenih na zvočnike in se velikost odra ni spreminjala.
Če ima primare combo, ki ga gledate na audio marktu tudi pre out izhode, je že cena 1500 ugodna.
lp |
LP
Kvaliteta ojačevalca ne samo W zelo vplivajo na zvočni oder ...
Bolj ko je kvaliteten ojačevalec je oder tudi na monitorjih velik,močan,poln,mesnat,gost instrumenti imajo torej fokus,konture,velikost in težo... Če postaviš manj kvaliteten ojačevalec na velike zvočnike pa je lahko oder velik ampak je ta oder tanek,nizek,suh,podhranjen; instrumenti imajo fokus so pa premajhni,brez kontur in teže ...
Razlike so lahko zelo drastične še posebaj ko poslušaš boljše in preklopiš na slabše ... Še enkrat pa povdarjam ,da W nimajo vedno povezave s temi parametri ...
Pri W so lahko take razlike v kvaliteti,da če človek ne sliši ne more verjet,da lahko ojačevalec z 40w igra bolj polno z večjo težo kot ojačevalec z 180w,seveda pa so razlike v ceni več kot dvakratne v korist 40w ojačevalca !!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Pet Mar 05, 2010 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
govoril sem samo o velikosti odra (jaz si pri tem predstavljam samo 2 dimenziji)in močno dvomim, da je pri unisonu oder kaj večji kot pri primaru. V bistvu trdim, da še nisem slišal ojačevalca z velikim in tistega z malim kako se to sliši. Oder od primare a10 je enako velik kot od a30.
To da je oder suh in tanek, to so zame že epske globine pri opisovanju zvoka ojačevalca in malo dvomim, da je to možno slišat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 06, 2010 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Oglas, ki ga je napisal senca, je zelo ugoden za naše razmere in povprečen za tuje. Pri nas se ta model A30 ponavadi prodaja nekje med 800 in 900€. V tujini je zaradi konkurence cena temu primerna.
Oboje sta sicer prejšnja modela, mogoče bi bilo potrebno pri CD-ju zamenjati čitalec, ampak to je od 150 -350€. Glede kvalitete pa ni problema...
Jaz osebno imam le pomisleke glede nakupa na daljavo, kjer izdelka ne vidiš, pa še to najbrž izhaja iz balkanskega okolja v katerem sem zrasel gor (bivša Jugoslavija)... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Mar 08, 2010 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi se vseeno raje še malo stegnil in nabavil MF A308 namesto I30. Res je, da že dolgo nimam več Primara 30.1 ampak, ko sem ga prodal mi ni bilo žal. Danes mi je že malo žal, da sem prodal MF 308
Zdi se mi da gre za precej boljšo robo od Primara, je pa tudi cenovno višje.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 19:28 Naslov sporočila: |
|
|
Imam spet enega Primara doma in nisem več prepričan, da je MF res kaj boljši od Primara. Mogoče je razlog v tem, da se z mojimi zvočniki Primare bistveno bolj ujame, ker je MF nekoliko "svetel" ojačevalnik in lahko zvok hitro postane tečen.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Primare je super! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Imam spet enega Primara doma ...
lp |
Katerega pa, če ni skrivnost? _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Imam spet enega Primara doma in nisem več prepričan, da je MF res kaj boljši od Primara. |
Ha, ha, ha... Zdaj pa nehaj... Primare ali MF? Nema tu, mogoče, ali-ali...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 23:48 Naslov sporočila: |
|
|
To je vse vrhunsko !!! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Franci
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26 Prispevkov: 66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 07:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Ma tole on dela mal reklame, ker ga bo čez kak dan dal med oglase. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 08:33 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe,
Reklama vedno prav pride če kaj prodajaš. V primeru MF je prav prišla in MF sem prodal zelo zelo hitro . Za nobeno drugo komponento prej še nisem delal reklame in tudi za MF sem jo naredil samo, ker ste me direktno vprašali
Odslej naprej bom ojačevalce sodil samo, če bom imel možnost delat A/B primerjavo, ker mi primerjave na pamet ne grejo najbolje od rok
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Franci
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26 Prispevkov: 66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 08:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa kaj bomo že izvedeli, za kater model gre? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Imam spet enega Primara doma in nisem več prepričan, da je MF res kaj boljši od Primara. Mogoče je razlog v tem, da se z mojimi zvočniki Primare bistveno bolj ujame, ker je MF nekoliko "svetel" ojačevalnik in lahko zvok hitro postane tečen.
lp |
Sam imam MF A308 sedaj ze vec kot pol leta, prikljucen na Canton Vento 807DC zvocnikih, - nizji razred od tvojih. Pa kljub temu lahko z zagotovostjo zatrdim, da ni svetla rec. Kam bo zvok odpihnal je vsaj v mojem primeru bilo mocno odvisno od vira, torej CDPja in napajalne kablacije. Ko sem sam imel en nizji razred Marantz CD je bilo malenkost sikanja na dolocenih CDjih, poleg vseh ostalih napak, ki jih je CDP proizvajal in so bile lepo slisne. Se je pa zadeva izjemno ustimala, ko sem ubodel MF Nuvista CDP. Sinergija je bila dosezena. K samemu izboljsanju zvoka kot celote pa je pripomogel tudi Tempoelectric napajalni kabel z Oyaide P in C-079 shukoti in to prikljucen na integrircu. Tako, da s tipom zvoka je vedno kuhinja, kako jo uspemo skuhat. Kaksen vir, kaksen medij, kaksni kabli in kako se vse to ujame z ojacevalcem, zvocniki. V vsakem posameznem primeru najdemo bolj ali manj posrecene kombinacije in to dela hi-fi hobby zanimiv.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| A nimaš Exposure 2010 CD-ja, Dolar? Ki je seveda zelo dober predvajalnik. Vendar kar mi je dalo misliti, je to kar navaja delfinček. Ko je na MF ojačevalnik tudi MF predvajalnik je bilo to to. Tudi sam sem opazil, da se nekako najbolje uparijo komponente istega proizvajalca. To sem opazil pri mojem Primaru. CD iste serije je zazvenel čisto drugače kot Sony-ev 339 + DAC. Pa čeprav nisem tiste vrste audiofil, ki bi zaznal, da druga struna violinista v tretji vrsti, četrtega z leve ni pravilno uglašena. To pomeni, da so sonične razlike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|