Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

madox, pomojem v tem cenovnem rangu nimaš več problemom z agrevisnimi napravami. Vsaj ne v tem smislu, da se jih nebi dalo pokompenzirati s kabli. Če ga dobiš za pametni denar bi sam verjetno kupil, vendar poslušaj vsaj pri kupci, če boš šel kupi k njemu. Kot veš imam sam DAC od MF in sicer TRI-VISTO in jo lahko samo pohvalim. Če ti bo žvižgalo imaš verjetno težave kje drugje (cd?).

Sicer pa tudi Mcintosh mc6900 ni švoh z 200W. Lahko tega sprobaš? Mogoče ti bo zvok bolj všeč.

Bas bi sicer lahko pognal ločeno s kakšnimi digitalci breko bi-wiringa. Si to poskusil? Za bas verjetno kakšnih ekstra dragih kablov niti ne potrebuješ razen predojačevalec z dvema izhodoma za ojačevalec. Mogoče je tudi rešitev v kakšnim DIY namenskem ojaačevalcem samo za bas.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ravno pred kratkim sem šel poslušat en sistem sestavljen iz JM Labi in MF...
Lastnik se je pritoževal,da že na srednjih glasnostih se v visokih zvočnik dere,bas je pa prazen brez volumna ...

Res je bilo tako...Ker sem pa še bolj kritičen poslušalec sem pa opazil še nekaj...Pri tihem poslušanju se bas sploh ne oglasi(To sem opazil že pri dosti JMlabih).Visoki so pa nedefinirani,se ne izvenijo kot je treba...Ko odpreš bolj na glas pa se visoki začnejo dreti in so še bolj površni,basi se "začnejo" so,hitri ampak so pretrdi,kovinski kot bi tolkel po kovinskem sodu in ne po bobnu(To so tudi pomanjklivosti Jmlabov(trd,kovinski bas tudi v bolj dražjih verzijah...V najnovejši seriji BEutopia tega ni več)...
Ker lastnik ni imel ustreznih kablov sva probala kompenzirat ta zvok z zamenjavo kablov,vendar sva rešila problem samo do polovice...
Namestila sva še drugi DAC na MF a je karakter CDja ostal,tako,da tudi ta sprememba ni zadovoljila...
Nisva še probala drugih zvočnikov na MF oziroma obratno ...

Predlog zgoraj : Daleč proč od digitalnega ojačevalca na bas,ker bo bas še bolj trd in kovinski,razen če je digitalni ojačevalec v spodnjih registrih gost in topel ???Takih je pa bolj malo(Rowland 201 ali Monrio MP11z lampo;oba mono blok )

Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sicer ni ravno na mestu, da komentiram, vendar zvočnik zelo dobro poznam in kolikor vem ima madox težavo z nekontroliranim basom (velikost membrane). Zato želi močnejši ojačevalec. Torej, kontrola basa.

Ajka, nisi nič omenil modela. Visoki in srednji so pri tem zvočniku čista fantazija (za moj okus seveda). Ti izriše boljši soundstage kot najnovejši 3d modelirni tiskalniki Smile Dela pa že od relativno majhnih glasnosti pa do orkesterskih. Res dobra roba.
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinček, hvala za tvoj nasvet. Res pa je, da bi ga moral slišati na svojih zvočnikih.
Ajka: povej kateri model MF-ja sta imela na testu?

Po parih letih odkar sem lastnik teh zvočnikov še nisem slišal, da bi bil bas kovinski. Res pa je, da nisem imel prilike priklopiti digitalca na njih.
Zelo dobro so se iskazali s tranzistorsko končno in lampaški predojačevalec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

madox je napisal/a:

Zelo dobro so se iskazali s tranzistorsko končno in lampaški predojačevalec.

Tocno to pa KW550 je in sicer z 6SL7 lampicami na pre.
lp, d.
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Sistem,ki sem ga poslušal...MF CD,pre in končna (grobo brušen alu in zlati okraski,modela si nisem niti ogledal)...Zvočnik JMlabi se mi zdi tudi Electra,če se ne motim,več kot 10let stari še iz Kuzminih zalog...

Pa še nekaj opažanj...Tudi pri zelo odprtem ojačevalcu basa ni ne vem koliko za to velikost...Že kakšen modernejši manjši samostoječ zvočnik ga ima več...
S tem,da se potem pa visoki že zelo derejo...

Mislim,da MF in JMlab ne gre skupaj...
JMlab rabi ojačevalec od trdih temeljov navzgor: Torej z močjo,gostoto,volumnom basa in z s skrajno prečiščenimi natančnimi visokimi...To pa MF ni...
Če pa še nimaš CD,ki ima te lastnosti je pa potem ponovno štala ...

Tukaj krajšnjic ni,so samo vmesne poti,da se prepričaš !!!

Dve končne rešitve !?
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce prav prebiram potem Ajka verjetno govori o MF M3 Nuvista ampu. Letnik produkcije nekje 2001 ali pa 2002. Nekaj o njem tu

Mislim, da sta KW500 in KW550 kar obcuten step up, vsaj kar se tice podatkov na papirju. Zvokovno primerjalo pa bi blo vredno raziskat na netu, kam zvok nese pri enem, kam pri drugem.

lp, d.
Nazaj na vrh
madox

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajka, ti zaupam. Če bi mel možnost probe bi bil zaključek čisto dug. V tem primeru pa raje še malo počakam pa vmes še kaj sprobam.

Delfinček: Me pa zanima tvoj amp. kako bi zaigral na JM-lab-ih
Nazaj na vrh
ajka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek je napisal/a:
Ce prav prebiram potem Ajka verjetno govori o MF M3 Nuvista ampu. Letnik produkcije nekje 2001 ali pa 2002. Nekaj o njem tu

Mislim, da sta KW500 in KW550 kar obcuten step up, vsaj kar se tice podatkov na papirju. Zvokovno primerjalo pa bi blo vredno raziskat na netu, kam zvok nese pri enem, kam pri drugem.

lp, d.

LP

Mislim,da je bila stara serija 3 ...CD,pre in končna

Fotka je vzorčna, ni ta sistem ...
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

LP

Uf, A3 serija je entry level MF kar je sigurno znatno vplivalo na to, da to ni tako igralo kot bi moralo. KW550 in A3 sta dva primera MF iz diametralno popolnoma razlicnih koncev, tako da so parelele tu vsaj po mojem mnenju prakticno nemogoce. Gre tudi za popolnoma drugacno arhitekturo ojacevalcev. Kar se tice ljudi, ki so delali preskoke iz A3 visji rang na A300 ali A308 ali A5.5 jim je bil to velik korak naprej v izboljsanju zvoka. Skok na KW550 pa bi bila razlika se vecja. Prav tako je CD A3 dokaj sibek clen.

lp, Davor.
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojačevalci Musical Fidelity za moje pojme preveč vpijejo. Imel sem A308, 3.2, 3, in Nuvisto in so vsi podobnega preveč agresivnega karakterja.
Pravijo da nove serije MF bojda bolj umirjeno igrajo, ampak še nisem osebno poslušal. Vem pa, da so zdaj pri MF proizvodnjo zaupali kitajcem-made in china Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
delfincek je napisal/a:

lp, d.

LP

Ajka,sem sklepal,da govoriš močno na pamet,zdaj pa se je to potrdilo.
A3 in KW550 sta popolnoma drugi svet. Zakaj ne bi šel 550 na JMLAB?
To je ultra stabilni amp! Mislim,da je edini odgovor,da se sproba.
Prosim ne govorit na pamet kar v tri dni...

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
madox

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 16:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gospod, ki prodaja ta ojačevalec kw550 prihaja iz Avstrije in ni možnosti, da se ga sproba. Sem ga vprašal. Samo nakaži denar jaz pa ti pošljem po pošti.
Mi pa ni odgovoril s katerega konca Avstrije je, kar je malo sumljivo ali pa ne zaupa.
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš nakazal denar je velika možnost da boš ostal brez. Naj ti sporoči naslov pa hop v avto in gasa.
Če ti ne bo hotel sporočit naslova, boš pa tako ali tako vedel kje si...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ajka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 16:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
ajka je napisal/a:
delfincek je napisal/a:

lp, d.

LP

Ajka,sem sklepal,da govoriš močno na pamet,zdaj pa se je to potrdilo.
A3 in KW550 sta popolnoma drugi svet. Zakaj ne bi šel 550 na JMLAB?

LP,
Goran

Malo bolj natančno je treba prebrat kaj sem napisal...
Niti z eno besedo nisem omenil kakšnega drugega modela še najmanj pa
KW 550...
Sem samo opisoval kaj je bilo slišati...

Lahko pa sklepam,da so si vsi modeli zvočno podobni, seveda boljši imajo vsega več in bolj poštimano...Ne bom trdil kaj ima KW550,ker ga nisem slišal...
Sem pa slišal še kar nekaj njihovih modelov(od cdjev,dacov in ampov) v veliko kombinacijah na JMLabe ali Opero,SF ... in vsi ojačevalci so imeli probleme s kontrolo basa...Ali se niso spustili zadosti nizko ali je bil bas prelahek in nekontroliran kljub dosti w na papirju !!!Imam pa v popravilu X-RAYa cd,ki ga sedaj testiram in ima ravno tako probleme z definicjo basa in netransparentnimi visokimi ...žal !!!

Drugače pa :
Zakaj ne bi šel 550 na JMLAB?

Ali imaš ti ta ojačevalec oziroma si ga dobro slišal,da NE govoriš na PAMET

Nazadnje urejal/a ajka Pon Feb 15, 2010 16:41; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Naslednja
Stran 18 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu