| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 20, 2009 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
včasih so bili skoraj vsi zvočniki manj občutljivi in posledično težji za poganjat.zato so imeli starejši receiverji in ojačevalniki krepko napajalno stopnjo in velike trafote ki so zagotavljali veliko zalogo moči.ko danes priklopim kakšno tako mrcino na novejše bolj občutljive zvočnike jih hoče strgat.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 12:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ja fantje na Ptuju zrihtajo vse iz lagerjev po ugodni ceni. Z malo iznajdljivosti po njihovih povezavah se pride tudi do cen za vse wharfedale (veljajo nemške cene )
Vardus sem poslušal in meni niso kaj prida. Sicer stvar okusa. Sicer imajo zelo močen bas in zgledajo uau in igrajo zelo glasno, ampak imam občutek da so bolj za kakšnega najstnika (žuri in nabijanje).
Pri muziki, ki jo jaz poslušam in glasnostih ki jih jaz potrebujem jim manjka precej sredin in predvsem razločna višina. Torej moja ocena močen in glasen bas, sredine ni, visoki pa so sikajoči. Ampak spet stvar okusa in za res mahjen denar dobiš glasne zvočnike (za kak kino sistem kjer je dobro da "nabija" so po mojem ok.
Je pa serija diamond neprimerljivo boljša. Sicer malo zahtevna za ojačevalec in malenkost dražja, ampak vredna vsakega evra. Govorim za moje 10.2 ; po moji oceni ni primerljivega zvočnika v tem cenovnem rangu. Vardusa pa jaz ne bi nabavil pa če je še tako cenovno ugoden.
Lahko pa greš tja poslušat in preverit. Priklopijo vse. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
Ja vse kar je na iad strani lahko dobavijo po njihovih cenah. Tako mi je vsaj zagotovil ko sem se jaz dogovarjal in res je vse dogovorjeno nabavil. kako se boš dodatno dogovoril ne vem. Nekaj procentov zagotovo še dobiš popusta.
Za 700 eur (če se boš oziroma bo dobro zmenil) boš dobil solidno 5.1 kombinacijo diamond. Pač bo slabši sw (mogoče celo en iz 9 serije npr: sw150, ki je top sw in boljši od sx iz serije 10) in center pač CC, ter zadaj sr ali pa 10.0. Spredaj pa 10.0.
Za spredaj pa se lahko odloči in da nekaj evrov zraven in dobi 10.1 (zelo primerljiv 10.2) . Za stereo pa je sploh fino, če nekaj doda in nabavi 10.1.
Če pa ni posebej zahteven pa naj kar koplet movistar kupi za 300 evrov ali pa komplet diamond 9 za 500 eur in bo tudi zadovoljen, samo to ni Hi-fi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
bom še malo preštudiral, se ne mudi..to mu bo božiček prinesel
serija 9 nima samostoješih sprednjih...tako da odpade ta komplet
sem pa pisal na ptuj ter takoj dobil cenike za mission in wfarfedale + info da se dobi do 20% popusta
hvala
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Testiral Diamond 10.1 in 10.2 . Oboji so zanimivi, ampak po muzikalnosti, preciznosti in hitrosti so boljši (ali pa meni bolj všeč?) 10.1 .
10.2 ko se enkrat zaženejo sicer ustvarijo dokaj poln zvok, basov ne manjka, sem pa imel občutek, da so malo bolj "leni" in da jim manjka preciznosti. Verjetno so bolj primerni za kako udarno glasbo, bi jih pa osebno odsvetoval za kaj bolj umirjenega - easy jazz ali komorna klasika. Dogaja se namreč, da bas/srednjetonec pri tihem poslušanju prekrije finese.
10.1 je pa zgodba zase. Hiter, precizen in neverjetno muzikalen
Če komadi Diane Krall (album All for You in posnetek 1 ter 3 z albuma Love scenes) na 10.2 zvenijo topo in monotono, se pri 10.1 začne glasba. Pri vokalnem delu sem bil zelo prijetno presenečen - jasno, hitro a nikakor hladno. Glede na velikost/majhnost ustvarijo zelo dobro zvočno sliko. In ne mislit da so basi slabi, zelo eksaktni, seveda pa 10.2 sežejo malo globje, a ne precej.
DALI-jev test CD, posnetki 1, 3, 4, 8 in 9. Ista zgodba. Neverjetna muzikalnost pri 10.1, basa še vedno dovolj, glasbena slika zelo jasna. Pri 10.2 sicer občutek bolj "polnega" zvoka, vendar nejasno definirano. Več basa ampak vse na škodo detajlov, ki jih na DALI-jevem CD-u ne mnajka.
Bolj udarni komadi od Queenov na 10.2 delujejo presentljivo široko in polno. 10.1 ne doseže te udarne moči.
Pa še nekaj čemur sam pravim "bas killer" - Massive Attack - Mezzanine, posnetek 1 in 3. Tukaj v bas delu 10.2 zmaga. To da imajo večje ohišje in večji bas/srednjetonec se tukaj najbolj pokaže. Sploh pri 1 posnetku. Spet pa manjka preciznosti.
Tistim ki si želijo več glasbenih užitkov absolutno priporočan 10.1, kogar pa zanima bolj "rokerski" zvočnik naj razmišlja o 10.2 .
Oboji pa rabijo močen ojačevalec. Bistveno je, da wati niso samo na papirju. Cenene variante AV receiverjev se ne bodo obnesle. Enkrat sem delal primerjavo z Yamahinimi receiverji in starim dobrim AR ojačevalcem. AR je povozil Yamahe ki so imele enkrat več moči.
Kupil sem jih v trgovini Agrilia na Ptuju in 10.1 tudi tam poslušal. Priklopljeni pa so bili na Marantzov receiver. Je blo treba gumbe fajn sukat, pa zvočniki še kar niso hoteli pet.
Sicer pa pohvale fantom v trgovini. Ni bil noben problem zvočnikov odpeljat domov jih doma testirat in se na osnovi tega dokončno odločit.
Da še pojasnim malo nejasno pisanje o polnem zvoku pri 10.2. Ko zazvenijo, zazvenijo dokaj silovito za velikost, vendar sem imel ves čas občutek, da bas ni dovolj točen. Zato pravim da so topi in leni in zato jim pravim da so bolj "rokerski" - tolčejo, ampak preciznosti in finosti pa ni. Bi se pa najbrž super odnesli pri hišnem kinu. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Se deloma strinjam. Tudi jaz sem bil v dilemi pred časom kaj od tega izbrati in moja izkušnja je malenkost drugačna. 10.2 so dejansko malenkost počasnejši, vendar se po kakih 200 urah igranja unesejo in pridobijo na dinamiki pod pogojem, da jih dobro nahraniš (zelo občutljivi so od tega da potrebujejo ogromno moči, kot na slabo posnete CD, in vse vmes, da o tem da so za mp3 nesprejemljivi ne govorim) . Sem pa tudi jaz obupal, da bi jih za stereo poganjal z av reciverjem (yamaha) z deklariranimi 2x 150 w, ker enostavno so prezahtevni, saj je teh 150 peek in je dejansko po moji oceni čez prst 60. ko sem jih priklopil za star 2 x 100W stereo ojačevalec (technics su-v5 z dvema 100 w tranzistorjema) pa so 10,2 pokazali kaj zmorejo. Basa dovolj in zelo hiter kot pri velikih zvočnikih (čeprav so to še vedno majhni bookshelfi) vokali pa ob dobro posneti glasbi natančni, res pa je, da jih je potrebno malo priviti (malo linearnosti pri glasnosti jim ne bi škodilo. ,Torej pod realnih 100w na 10.2 raje ne. Drži pa da nikoli niso tako precizni kot 10.1 pri nižji glasnosti, kar je bil zame pomemben manjko. Kar pa se 10.1. tiče so za ojačevalec po mojem enako zahtevni (nič lažje jih ni poganjat) in dejansko zelo všečni, imajo pa za malenkost večje sobe premalo basa in nasploh volumna, zato so se v mojih 35 m2 zgubili, pa ne samo v basu ampak tudi v sredini. Za kakšen vokal so odlični, za trše zvoke ne zadovoljijo (z morcheebo ali massive attack so bili res bogi) , za domači kino pa so nesprejemljivi. jaz sem torej zaključil, da je potrebno za sobo nad 25m2 poseči po 10.2, za manjše sobe pa se strinjam, da so 10.1 boljša izbira. Veljalo pa bi preizkusiti še domači kino z 10.1 in kakšnim aktivnim sw ki se dobro odreže tudi pri frekfencah nad 50 hz, pa bi bili mogoče konkurenčni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ker sem že "v letih" mi glasno poslušanje glasbe ni več tako zanimivo, vse bolj pa mi tudi po glasbeni izbiri postaja všeč bolj umirjen svet, to je bil glavni faktor za 10.1.
To se mi zdi pomembno dodat, da ne bi kdo mislil, da so 10.2 slabi, ali da jih odsvetujem.
Pri 10.1 sem bil v dvomih edino glede koncertov - simfoničnih in drugih, ampak tega pa tudi 10.2 ne nesejo kot bi si človek želel, pa pri takih zadevah prostor in ostala elektronika tudi postaneta mnogo bolj občutljiva.
Vsekakor pa sem presenečen - pa sem slišal že marsikateri zvočnik. Tak zvok za tak denar, kapo dol. To velja za oba modela. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 16:33 Naslov sporočila: |
|
|
Podobna razlika je bila med 9.1 ter 9.2.
Sam imam zdaj 9.2, poganja pa jih Rotel konča stopnja(2x60W), pa nima nekih problemov z njimi. Reciever pa jim res ne paše. Pravtako, zanimivo.. niso igrali z nekim Onkyem, A-xxxx (ne spomnim cifre), ki drugače požene mnogo stvari.
Je kdo primerjal 9.x in 10.x serijo? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Timothy
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 14:33 Prispevkov: 1 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Jan 26, 2010 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav
Razen Jamo Cornet si že dolgo lastim Wharfedale zvočnike: Laser range, Diamond 8.2, Diamond 9.2, trenutno pa imam Pacific Evolution 20 in Crystal 40 in so za moj okus vsi izvrstni za svoj cenovni rang. Diamond 10 še pa nisem poslušal, sem pa videl, da so cene občutno višje kot za serijo 9...
Težko bi se strinjal z trancedeejay-om, da so Pacific evo podn, pač stvar okusa verjetno in pričakovanj, sam sem poleg mojih poslušal še Evo8 in
Evo30 in bil navdušen.
Bi rekel, da zelo vpliva ojačevalec saj je razlika očitna že med sony receiver 2x80w/4ohm ki sem ga prej imel in marantz pm7200 2x95w/8ohm.
Če koga zanima nakup starejših serij so pri zastopniku Rectrade v Celju še na zalogi Evo20 & 10, Crystal40 in nekaj Diamond 9 po solidnih cenah. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031486441 |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj iščem na netu in sem slučajno uletel na spodnjo fotko Diamondov 10.1 ki se mi zelo dopade in bi bil greh, če je ne bi nalimal v Wharfedale temo.
Če bi si gradil sistemček recimo za manj kot jurja, bi tele seksi mališane probal med prvimi. Če špilajo vsaj tako kot serija 9, bom rekel pa kaj si človek sploh še lahko želi več za 200 eur/par.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se ravno poslovil od 9.2
Recimo, wharfedale ne bi še 1x kupil.. ampak v tem rangu pa res ne vem koliko je ostale stvari za gledat. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Audiostorm
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 23:02 Prispevkov: 27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Jaz sem se ravno poslovil od 9.2
Recimo, wharfedale ne bi še 1x kupil.. ampak v tem rangu pa res ne vem koliko je ostale stvari za gledat. |
Kako to, da si se poslovil od tega čudovitega stvarstva ?! No ja, tudi sam imam 9.2 tam v kotu, izklopljene, pa prav zato, ker moj integrirc pm7001 ne poganja tole zadevo. Trenutno čakam na stereo končno stopnjo 150W +, pa bom videl če bom tele wharfedal obdržal. Tukaj je problem ta, da plačaš mal denarja v tem rangu za boxe, in več denarja za višji rang (v primerjavi z boxi) za ojačevalec, ki jih je zmožen konkretno poganjat. Zdej me pa sam zanima, v čem je razlika med 9.1 in 9.2, razen v tem da ima 9.2 večji driver in s tem verjetno večji šus. Nisem še slišal 9.1 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 23:35 Naslov sporočila: |
|
|
Po pričevanju ostalih naj bi imeli 9.1 lepši midrange, vem pa ne. Sicer pa čisto verjamem.. večina 5" bookshelfov mi je bolj prijetno zvenela(če izvzamem bas), kot pa tisti z večjim basom. Bas me je malo motil pri 9.2, preveč bobneč. Mogoče malo spomni na Jamo.
Jih pa je poganjala rotelova končna stopnja (2x60W samo sicer), ampak solidno uspešno. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|